Дрим-тим III

С Википедије, слободне енциклопедије
САД
ТренерСједињене Америчке Државе Лени Вилкенс

Дрим-тим III (енгл. Dream Team III) или Тим снова III назив је за кошаркашку репрезентацију САД из 1996. која је освојила златну медаљу на Олимпијским играма у Атланти.

Кошаркашки турнир на овим олимпијским играма је обележио друго појављивање репрезентације Сједињених Држава са професионалцима, трећим по реду Дрим-тимом (након оригиналног Дрим-тима са Олимпијаде 1992. и Дрим-тима II са Светског првенства 1994. који је био мање познат). Предвођен главним тренером Кошаркашке Куће славних Ленијем Вилкенсом, тим је освојио злато на другој узастопној Олимпијади. Под надимком Дрим-тим III, тим је укључивао пет играча који су били олимпијски саиграчи у оригиналном Дрим-тиму, са Олимпијског кошаркашког турнира 1992: Чарлс Баркли, Карл Малон, Скоти Пипен, Џон Стоктон и Дејвид Робинсон. Гери Пејтон је касније заменио повређеног Глена Робинсона.

За Дрим-тим III су наступили:

Дрим-тим III се лако пробио до финала победивши све своје противнике са великом разликом. У финалу је побеђена репрезентација Југославије (за коју су тада наступали играчи из Србије и Црне Горе) са 95:69.

Особље[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]