КК Уб

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
КК Уб
Grb KK Ub2.jpg
ЛигаПрва мушка регионална лига-запад
Основан1978.
ДворанаХала Спортова Уб
(капацитет: 560)
ЛокацијаУб, Србија
Боје клуба         
ПредседникСрбија Милан Поповић
ТренерВладимир Урошевић
Дресови
Kit body yellowsidesblackmiddle.png
Домаћи jersey
Kit shorts blackwithyellowlines2.png
Team colours
Домаћи
Kit body yellowwithbluelines.png
Гостујући jersey
Kit shorts wimledon2011wyjazd.png
Team colours
Гостујући

КК Уб је српски кошаркашки клуб из Уба. Клуб се такмичи у регионалној лиги, у којој наступају и млађе категорије клуба. Клуб игра своје утакмице у убској Спортској хали.

Историја[уреди]

Оснивање[уреди]

Крајем маја 1978. године на иницијативу Школске, Студентске и радничке омладине, СИЗ-физичке културе, СОФК-е и друштвено-политичких организација на Убу, основан је Кошаркашки клуб "Уб" Велика заслуга за његово Формирање припада Живадину Марковићу, професору физичког васпитања. Кренуло се са такмичењем у Лиги Међурегионалној.

Највећи успех[уреди]

Највећи успех клуба је такмичење у првој српској лиги 80-их, међутим, недостатак играча преко два метра, спречио их је да освајају боље резултате. Након прекида од 8 година, клуб се поново активира 2005. године. Око њега су се окупили сви некадашњи играчи који на било који начин помажу раду клуба и данас.

Нови почетак[уреди]

2007. године на клупу првог тима долази млади тренер Владимир Урошевић који у сезони 2009/10 остварује кроз летњу лигу пласман у Другу МР запад после 18. година а у сезони 2011/12 и пласман у Прву МР коју завршава на другом месту. КК Уб је под водством Урошевића још и првак западне Србије у конкуренцији пионира у сезони 2011. и освајач Јупром лиге у оквиру кадета сезоне 2013.

Спољашње везе[уреди]