Ковенант (ЕБМ група)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Ковенант
Covenant eskil simonsson.jpg
Основне информације
Место оснивањаХамбург, Немачка
Жанр(ови)синтпоп,
ебм,
фјучрпоп
Веб-сајтhttp://www.covenant.se/

Ковенант (енгл. Covenant) је електронски музички трио из шведског града Хелсингборга. У својој досадашњој каријери, објавили су седам студијских албума, а групу су током већег дела каријете чинили:

Крајем 2007. године, Клас је због приватних разлога напустио групу, а њен нови пуноправни члан је постао Данијел Мјер, који је у неколико наврата раније мењао Нахмансона на концертима.

Назив групе представља библијски термин (реч Covenant на енглеском значи Завет), а одабран је као илустрација чврстине пријатељства између тројице њених оснивача. Рани радови групе спадали су музички у ЕБМ/Индастријал, да би се каснијим радовима више приближили фјучр попу, са упливима трип хопа, денса и драменбејса.

Група је настала 1989. година, под утицајем музике коју су стварали Крафтверк и Фронт 242, иако се њени почеци могу пратити до 1986. године. Њен први албум, Dreams of a Cryotank, је објављен 1994. године и био је усмерен првенствено ка немачким слушаоцима електронске музике. Са својим другим албумом Sequencer, који је објављен 1996. године и касније је доживео још два реиздања (1997. и 1999), група је направила пробој на шире европско тржиште.

Дискографија[уреди]

Литература[уреди]

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]

Галерија[уреди]