Пређи на садржај

Корисник:BKM/Belgrade Beer Fest

С Википедије, слободне енциклопедије

Lokacija: Ušće, Beograd, Srbija

Godina osnivanja: 2003.

Osnivači/organizatori: Beogradska kulturna mreža music&more

Trajanje i termin održavanja: 5 dana, krajem avgusta meseca

Žanr: rok, mejnstrim, elektronska muzika, pank

Website: www.belgradebeerfest.com



Pogled sa poslovnog centra "Ušće"

Belgrade Beer Fest” je najveći i najmasovniji pivski festival u jugoistočnoj Evropi koji prosečno poseti 500.000 ljudi svake godine. Održava se u Beogradu, glavnom gradu Republike Srbije, svake godine krajem avgusta meseca. Ulaz na festival je besplatan za sve posetioce.

Na festivalu se degustira oko 45 različitih pivskih internacionalnih i srpskih brendova. Muzički program je veoma raznovrstan i predstavlja spoj roka, muzike regiona, mejnstrima srpske scene i elektronske muzike koju puštaju DJ-evi sa svih strana sveta. Posebna pažnja se posvećuje mladim neafirmisanim bendovima.

Festival je za 6 godina postojanja posetilo oko 2.500.000 ljudi, među kojima je bilo 100.000 stranaca, a najatraktivnija je bila poseta grupe „Human Web Research“, koja je bila gost manifestacije 2006. godine. Beer Fest je zaštitni znak Beograda i svakako jedan od najznačajnijih brendova Srbije.

Festival se od 2003. do 2007. održavao na prostoru Donjeg grada Beogradske tvrđave(Beogradska tvrđava , da bi se 2008. godine preselio na novobeogradsko Ušće. Zalaganje za širenjem tolerancije, otvorene granice, politika pomirenja na ovim prostorima kao i urbani duh novih generacija, osnovne su trajne intencije ovog festivala.

Belgrade Beer Fest je dobitnik brojnih domaćih i inostranih priznanja, od kojih svakako treba pomenuti najavu u novogodišnjem izdanju uticajnog britanskog lista “The Independent” koji je među 20 najatraktivnijih događaja na planeti u 2006. godini svrstao i Belgrade Beer Fest. Kao festival koji obavezno treba posetiti preporučivale su ga poznate avio-kompanije “British Airways” i “Alitalia” kao i internet portal Yahoo. Poslednje u nizu značajnih priznanja stiglo je 2008. godine od svetski priznatog stručnjaka za PR, profesora Denisa Vilkoksa, koji je Belgrade Beer Fest naveo kao pozitivan primer PR kampanje u svom udžbeniku “Odnosi sa javnošću, strategije i taktike”. Njegov udžbenik popularno zovu “Biblija PR-a”, a koristi se na 350 univerziteta širom planete.

Belgrade Beer Fest je uvek bio otvoren za saradnju sa velikim brojem društvenih i nevladinih organizacija, a od 2007. godine uspostavljena je saradnja sa kompanijom Ball Packaging Europe u cilju promovisanja recikliranja i zaštite životne sredine, sa fokusom na limenci kao jedinoj ambalaži koja se stoprocentno reciklira.

Festival pruža osećaj potpune opuštenosti i neposrednosti, koja će svakom posetiocu dočarati pravi Beograd – kosmopolitski i srdačan grad, željan da svojom nekonvencionalnošću privuče goste iz svih krajeva sveta.

BELGRADE BEER FEST ISTORIJAT

[уреди | уреди извор]

Manifestacija „Belgrade Beer Fest“ je nastala iz želje da se Beograđani i njihovi gosti zabavljaju i druže, na atraktivnoj lokaciji, slušajući kvalitetnu muziku i degustirajući proizvode najvećih srpskih i svetskih proizvođača piva. Najveća draž manifestacije je svakako BESPLATAN ULAZ, na veliku radost svih posetilaca.

Organizator ovog događaja Beogradska kulturna mreža Music&More“ počeo je već od decembra 2002. godine da razrađuje sve potrebne detalje i scenarije kako bi prvi „Beogradski festival piva“ u avgustu 2003. bio događaj koji će se pamtiti i na koji će posetioci imati želju da dođu i narednih godina.

BELGRADE BEER FEST 2003.

[уреди | уреди извор]

U avgustu 2003. godine radoznalost građana prvi put su zagolicali bilbordi koji su pozivali na četvorodnevni festival piva i muzike na najlepšoj lokaciji Beograda, pored ušća dve reke, podno tvrđave Kalemegdan. „Ulaz je besplatan, cene piva su promotivne“. „Dođite i zabavite se“. Bolja pozivnica nije bila moguća, a tih večeri Donji grad tvrđave i plato kod kule Nebojša izgledali su impresivno. Kolone Beograđana i njihovih gostiju iz zemlje i sveta dolazilo je da prisustvuje rađanju novog brenda glavnog grada: „Belgrade Beer Fest-a“.

Prvi Beogradski festival piva održan je od 21. do 24.08.2003. godine na Donjem gradu, kula Nebojša, pod sloganom Oktober u avgustu. Glavni festivalski događaj je trajao svakog dana od 10:00h do 06:00h. Na festivalu su učestvovali brojni domaći proizvođači, generalni zastupnici inostranih pivara, kao i neki brendovi koji su premijeru ulaska na tržište SCG imali upravo na Beogradskom festivalu piva.

Od pivskih proizvoda na prvom Beogradskom festivalu piva našli su se: Lav pivo, Skopsko, Nikšićko pivo, Beks, Paulaner pivo, Laško, Bg pivo, Nektar pivo, Grolš, Bad, Sol, XX pivo, Bavaria, Efes, Gines, Kajzer pivo, Krombaher, Nastro Azuro pivo, Starobrno i Zofman pivo itd. Od ostalih proizvoda mogli su se naći: Knjaz Miloš kisela voda, Grinet kafa, Šark energetski napici, Holod sladoledi, Mogyi, Čipsi, Lediša, Best.

Muzički program je bio jako raznovrstan, a neki od bendova koji su obeležili prvi Beer Fest su svakako: Psihomodo Pop, Neno Belan i Fiumens, Hladno pivo, Area, Sunshine, Orthodox Celts, Eyesburn, So Sabi, kao i DJ-evi Steve Mason, My-T-Mike, TTP crew, Goran "Zmija" Kovačević, Pookie, Gordan Paunović, Vlada Janjić, Vladimir Vujičić, MKDSL, Ape, Rahmany, MC Sky Wikluh i mnogi drugi.

Festival je posetilo 220.000 posetilaca za 4 dana trajanja, što ga je već premijerne godine učinilo najposećenijim i najmasovnijim festivalom 2003. godine u SCG. " Za više informacija pogledajte Belgrade Beer Fest 2003

BELGRADE BEER FEST 2004.

[уреди | уреди извор]

Drugi Beogradski festival piva održan je od 19. do 22.08.2004. godine na Donjem gradu, kod kule Nebojša, pod sloganom More music/more flavours.

Posetioci su uživali degustirajući: Nikšićko pivo, Beks, Lav pivo, MB pivo, Bg pivo, Efes, Vajfert pivo, Skopsko, Paulaner pivo, Laško, Nektar pivo, Grolš, Bad pivo, Sol pivo, XX pivo, Gines, Bavaria, Nera pivo, Nastro Azuro, Hajneken, Amstel, Kajzer pivo, Desperados, Korona, Zofman pivo itd.

Od ostalih proizvoda koji su bili ponuđeni kupcima našli su se: Čipsi, Oranžina, Tikveš vina, Grinet, Voda Voda, Enerdžis napici, Bakardi brizer i Galina blanka.

Kao i 2003. godine raznovrsnost muzičkih pravaca je bila prioritet. Prvog dana, između ostalih, nastupili su Kaktus Džek, Repid fors, Negativ, Hladno pivo, AREA. U petak, drugog dana, zapaženi su nastupi I pleja, Van Goga, Najt šifta kao i nastup DJ Marka Nastića.

Posetioci su uz kvalitetan muzički program i širok asortiman pivskih brendova mogli uživati i u takmičenjima u brzom ispijanju piva koja su se održala u kategorijama: posetioci festivala, predstavnici pivara, predstavnici medija, a oni aktivniji i avanturističkog duha mogli su se oprobati u takmičenju „Potraga za izgubljenim blagom“. Takmičari su tražili blago-pivo sakriveno u Gornjem gradu sa sve mapama u rukama i tako na interesantan način upoznavali Kalemegdan i sticali nove prijatelje.

U 2004. godini, festival je, i pored lošeg vremena koje je tog leta zadesilo prestonicu i Srbiju, uspeo da ugosti 300.000 posetilaca. Tih 300.000 pivopija ništa nije moglo sprečiti da uživaju, pa ni viša sila.

Za više informacija pogledajte Belgrade Beer Fest 2004.


BELGRADE BEER FEST 2005.

[уреди | уреди извор]

Treći Beogradski festival piva održan je od 17. do 21.08.2005. godine na Donjem gradu, kod kule Nebojša, pod sloganom 100% fun. Na opštu radost svih pivopija u zemlji i regionu, treći po redu, Beogradski festival piva, je trajao dan duže nego prethodna dva, to jest pet dana. Pored ove, glavne novosti, u zvaničan program na opšte oduševljenje muškog dela publike uvedeno je novo takmičenje - Izbor za miss mokre majice, koje je realizovano u saradnji sa časopisom CKM. Takođe, takmičenje u organizaciji Turističke organizacije Beograda, Potraga za izgubljenim blagom, izazvalo je veću medijsku pažnju.

Od piva moglo se naći: Jelen pivo, Apatinsko pivo, Lav, Tuborg, Union pivo, Laško, Nikšićko pivo, Bad, Sol, XX pivo, Staropramen, MB pivo, Bavaria, Kruger end Brent, Hajneken, Amstel, Šlosgold pivo, Kajzer, Desperados, BG pivo, Romantika pivo, Miler, Efes, Vajfert, Pils Plus, Gines, Kanabia pivo, Bitburger, Lovenbroj, Zofman, Šampion pivo, Beks i mnogi drugi brendovi.

Na trećem Bir festu, muzički i di-džej nastupi su bili jako dobri i samo su potvrdili duplo veću zainteresovanost medija u odnosu na 2004. godinu.

Bendovi i DJ-evi čiji su nastupi izazvali najviše pažnje bili su: Blaža i Kljunovi, Van Gogh, Louis, Tanja Jovićević, Darko Rundek, Delča i sklekovi, Sunshine, DJ Marcus James, DJ Aćim, DJ Bokee, So Sabi, Orthodox Celts, Del Arno bend, DJ Mouse J, DJ Lapac i mnogi drugi. Takmičenja koja su bila sastavni deo festivala: takmičenje u brzom ispijanju piva, potraga za izgubljenim blagom i izbor za miss mokre majice nisu nikoga ostavili ravnodušnim.

Treći „Beogradski festival piva“ je oborio rekord posete od prethodne dve godine, jer ga je za 5 dana trajanja posetilo oko 420.000 ljudi.

Za više informacija pogledajte Belgrade Beer Fest 2005


BELGRADE BEER FEST 2006.

[уреди | уреди извор]

Četvrti Beogradski festival piva održan je od 16. do 20.08.2006. godine na Donjem gradu, kod kule Nebojša, pod sloganom Za sva čula.

Festival se svojom originalnošću i kvalitetom nametnuo i van granica Balkana, a potvrda je stigla od uticajnog britanskog lista „The Independent“ koji je manifestaciju uvrstio među 20 najatraktivnijih događaja na planeti u 2006. godini.

Inostrani turisti su posećivali manifestaciju i prethodnih godina, ali je 2006. bila posebna po tome što je bio najavljen dolazak grupe „Human Web Research“ koja će na festivalu napraviti reportažu.

Kada je hedonizam u pitanju, od pivskih proizvoda moglo se degustirati: Jelen pivo, Nikšićko, Beks, MB pivo, Skopsko, Efes, Vajfert, Miler pivo, BIP, Tuborg, Lav pivo, Union pivo, Laško, Zaječarsko, Pils Plus, Badvajzer pivo, Hajneken, Gines pivo, Bavarija, Bitburger, Kajzer, Kanabia pivo i po prvi put na festivalu Pivo od borovnice.

Od ostalih proizvoda izloženi su bili proizvodi sledećih kompanija: Mek Donalds, Slap Grup Čačak, Fudlend Beograd, Voda Voda, Sinalko i Enerdžis.

U fantastičnoj atmosferi nastupali su između ostalih: Zvonko Bogdan, Šukar, So Sabi, Black Panters, Eyesburn, Atomsko sklonište, Orthodox Celts, Van Gogh, Električni orgazam, Louis, Rambo Amadeus, Zabranjeno pušenje, DJ Kevin Saunderson, DJ Mouse J i DJ Lapac.

Pored već standardnih takmičenja, u brzom ispijanju piva, potrazi za izgubljenim blagom, izboru za miss mokre majice, na četvrtom Beer Fest-u uvedeno je novo takmičenje „Držanje krigli“. Takmičari u obe ruke drže krigle zapremine 1,5l a pobeđuje onaj ko najduže izdrži.


Četvrti Beer Fest je posetilo oko 450.000 posetilaca, iz zemlje i inostranstva, što je bio novi rekord posete.

Za više informacija pogledajte Belgrade Beer Fest 2006.

BELGRADE BEER FEST 2007.

[уреди | уреди извор]

Peti Beogradski festival piva održan je od 15. do 19.08.2007. godine na Donjem gradu, kod kule Nebojša.

Organizatori su na krilima uspeha festivala iz 2006. godine rešili da uvedu još novina koje bi garantovale veću posetu, bolju zabavu i bolju promociju festivala u zemlji i inostranstvu.

Najveća promena bila je uvođenje nove bine Becks'perience na prostoru ka Vidin kapiji, na kojoj se puštala elektronska muzika. Novi stejdž je oformljen radi povećanja festivalskog prostora i još šireg izbora muzičkog programa. Ovaj radikalno dobar potez se potpuno isplatio. Gužva na glavnom stejdžu je bila podnošljivija, posetioci su više cirkulisali i obišli veći broj štandova piva uživajući u potpuno novim muzičkim pravcima.

Novost je bio i veliki i prelepo dizajnirani prostor Chill Out nadomak glavne bine gde su mogli ući samo punoletni, i u jednoj, potpuno ležernoj i veseloj atmosferi, pričati sa prijateljima i upoznati mnoštvo turista iz inostranstva.

Inovacije po pitanju bina i proširivanja festivalskog prostora, pratila je i veća ponuda pivskih brendova, pa su tako pivopije uživale ispijajući: Nikšićko pivo, Vajfert, Pils Plus, MB, Holsten, Skopsko, Amstel, Hajneken, Desperados, Kajzer, Šlosgold, BG pivo, Beks, Lav, Jelen pivo, Kruger end Brent pivo, Atlas pivo, Pivo od borovnice, Lovenbroj, TT Jugent pivo, Bitburger, Laško, Efes pivo, Tuborg, Jagodinsko pivo, Bavarija, Pivo od ribizle koje je svoju premijeru imalo upravo na Bir fest-u, Grolš itd.

Usled uvođenja druge bine, broj bendova i DJ-eva na petom Beer Fest-u, bio je najveći u istoriji manifestacije-ukupno 70 izvođača. Nastupe za pamćenje na glavnoj bini održali su: Blaža i kljunovi, EKV revisited, Neno Belan i Fiumens, Louis, YU Grupa, Vlatko Stefanovski, Deca Loših Muzičara, Psihomodo Pop, E – Play, Del Arno Band, Orthodox Celts, So Sabi, DJ Pookie, DJ Aćim, Van Gogh. Na „Beck’sperience“ bini zapaženi su nastupi: Dee Face, Goran Zmix Kovačević, Gordan Paunović, Gramophonedzie, DJ Ura, DJ Dacha, DJ Bokee, Bad Copy, Dejan Milićević i DJ Marko Nastić koji je prisutne zarobio svojim bravurama i nije ih pustio kući do 04.30h.

Takmičenja u brzom ispijanju piva, držanju krigli i potraga za izgubljenim blagom tradicionalno su uveseljavali prisutne posetioce koji su zdušno bodrili svoje favorite.

Po mišljenju organizatora, usled proširenja festivalskog prostora, broj posetilaca od 550.000 je ispunio predviđena očekivanja.

Za više informacija pogledajte Belgrade Beer Fest 2007.


BELGRADE BEER FEST 2008.

[уреди | уреди извор]

Šesti Beer Fest održan je na novobeogradskom Ušću, od 20. do 24. avgusta 2008. godine, uz slogan „Planeta zabave“ koji je najavljivao najveću i najmasovniju zabavu za pivopije ikada viđenu na ovim prostorima.

Šesti Belgrade Beer Fest ostaće upamćen pre svega po rekordnom broju posetilaca, kojih je bilo oko 670.000 za 5 dana, i promeni festivalskog prostora. Nakon što je Skupština grada prostor Ušća uredila za održavanje velikih manifestacija, stekli su se uslovi da se festival održi na prostoru koji je adekvatne veličine za najmasovniji događaj u Srbiji. Logističko-tehnički uslovi su na prostoru Ušća mnogo bolji, a sam prostor predstavlja izazov da i naredni festivali budu još bolji i posećeniji.

Činilo se da posetioci nikada nisu bili žedniji, a u prilog tome ide činjenica da je popijeno oko 1.000.000 litara piva. Uživalo se u : “Laškom”, “Amstelu”, “Hajnekenu”, “Desperadosu”, “Šlosgoldu”, “Kajzeru”, “MB”, “Pils Plusu”, “Zaječarskom”, “Efesu”, “Vajfertu”, “Holstenu”, “Bg”, “Skopskom”, “Ginesu”, “Krugeru”, “Lindemansu”, “Grolšu”, “Jelenu”, “Premijeru”, “Stajgeru”, “Pivu od borovnice”, “Paulaneru”, “Bavariji”, “Tuborgu”, “Lovenbroju”, “Beksu”, “Lavu”, “Pivu od limuna”, “Karlsbergu”, “Steli”, “Badvajzeru”, “Spionenu”, i mnogim drugim napicima od hmelja.

Muzički program je bio fenomenalan i nadmašio sve prethodne. Nastupali su: Kud Idijoti, Dragoljub Đuričić i bubnjari, fenomenalni Blaža i Kljunovi koji je izveo i striptiz za posetioce, Louis, So Sabi, Generacija 5, Film, koji je okupio sve generacije, Dubioza kolektiv, Atomsko sklonište, Galija, Kiril Džajkovski koji je publiku uveo u potpuni delirijum, DJ Cedric Gervais, DJ Timo Maas, Atheist rap, Dado Topić & Time, Orthodox Celts koji su po običaju rasturili, Darkwood Dub, Sunshine, DJ Aćim, DJ Pete Gooding, Nervozni Poštar, Vrelo, Arhangel, Van Gogh koji tradicionalno okuplja najveći broj fanova i dvojac DJ Mouse J i DJ Lapac koji se pobrinuo da publika željno iščekuje sledeći Beer Fest.

Na Beer Fest-u 2007. recikliralo se oko 3 tone limenki, a 2008. godine preko 4 tone limenki. Ova fenomenalna brojka rezultat je strateške saradnje sa kompanijom Ball Packaging Europe, koja je festival prepoznala kao idealnu šansu za promociju limenke kao jedine ambalaže koja se 100% reciklira, najbrže hladi, ne propušta svetlost i najbolje čuva ukus pića. Festivalski prostor iskorišćen je kao ogromna arena za edukaciju građana i podizanja svesti o zaštiti i očuvanju životne sredine, putem reklamnog materijala koji je deljen kao i kroz učešće u zabavnim igrama koje je “Recan” fondacija organizovala na svojim pultovima.

Takmičenja na “Festivalu piva” 2008. godine ostaće upamćena po najvrednijem fondu nagrada u istoriji manifestacije. Pobednici su osvajali televizore, bicikle, kartone piva, suvenire Beer Fest-a, a sponzor je bila “Pivara Čelarevo”, sa svojim brendom “Lav”.

Broj poslatih fotografija za foto konkurs Beer Fest-a premašio je 1500. Nagradni fond za sve one koji su zabeležili atmosferu sa festivala bio je takođe vredan.

Jazas i Durex su se pobrinuli da posetiocima ne manjka kondoma u vrelim avgustovskim noćima, i podelili su 20.000 prezervativa.

Za premijerno održavanje pivskog festivala na Ušću broj od 670.000 posetilaca niko nije mogao zamisliti, ali su se svi potajno nadali da će rekord iz 2007. biti oboren.

Za više informacija pogledajte Belgrade Beer Fest 2008 .


BELGRADE BEER FEST 2009.

[уреди | уреди извор]

Održaće se na Ušću od 12. do 16. avgusta 2009. godine.


ZNAČAJ FESTIVALA BELGRADE BEER FEST

[уреди | уреди извор]

Belgrade Beer Fest je najveći pivski festival i najmasovniji kulturni događaj jugoistočne Evrope. Posle samo godinu dana od osnivanja manifestacije stigle su i prestižne nagrade – prva je dodeljena za premijerno izdanje festivala iz 2003. od Društva Srbije za odnose s javnošću u kategoriji Publicitet organizovane manifestacije, a zatim je usledilo priznanje Budi dobar i pokaži to drugima, Poslovne škole za PR, za Beer Fest 2004. Tako je Beogradski festival piva uspeo u onome što je uvek najteže, da ga podjednako dobro prihvate i publika i stručna kritika.

Nakon priznanja publike i stručne kritike, organizatori su za 2005. godinu spremili iznenađenje na opštu radost svih posetilaca i produžili trajanje manifestacije na 5 dana. Ovim potezom stvorena je mogućnost obogaćivanja programa festivala i napredovanja u organizacionom, produkcionom i marketinškom smislu. Nisu samo organizatori festivala brinuli o unapređenju ovog jedinstvenog događaja. Pivare-izlagači su se potrudili da njihovi štandovi budu neobični, jedinstveni i lako uočljivi. Kada je u pitanju različitost, u oblasti artističkih rešenja izgleda samog štanda, neprikosnoven je bio Vajfert, čiji je štand bio u obliku velike gajbe piva.

Apatinska pivara napravila je konkurs među studentima Arhitektonskog fakulteta za izgled štanda Jelen piva. Akcija je trajala tri meseca, pobednik je bio student treće godine Milomir Radovanović, a rezultat akcije je i naziv štanda: Jelen Beer House. Ovaj konkurs jasno govori o tome koliki je značaj festival stekao za samo dve godine postojanja i kako treba iskoristiti njegov potencijal zarad opšte društvene koristi i prosperiteta.

Kao rezultat odlične saradnje sa Turističkom organizacijom Beograda koja je promovisala Belgrade Beer Fest na sajmovima turizma širom Evrope i sveta, 2005. godine stiglo je priznanje od strane uticajnog ineternet portala Yahoo.

Kada je u novogodišnjem izdanju uticajnog britanskog lista "The Independent", među najavama nekoliko desetina najatraktivnijih turističkih događaja na planeti u 2006. svoje mesto našao i Belgrade Beer Fest, postalo je jasno da je Beogradska kulturna mreža za svega nekoliko godina uspela da materijalizuje inicijalnu ideju kojom se vodila od 2003. – da Beograd i Srbija dobiju manifestaciju festivalskog karaktera, koja će kvalitetom i masovnošću postati svojevrsni brand srpske prestonice.

Posebnu draž festivala 2006. godine činila je najava grupe ljudi pod nazivom Human Web Research, da će na svom proputovanju po Evropi doći i na Beogradski festival piva i napraviti reporatažu. Dabldekerom su u Beograd stigla 22 mlada čoveka iz nekoliko država (Sjedinjene Američke Države, Italija, Kanada, Meksiko i Velika Britanija) koji su, zapravo, bili na proputovanju kroz naš grad gde su se zadržali nekoliko dana i krenuli put Turske. Krenuli su iz Italije, i na svom putovanju, tzv. Balkanska tura, svraćali su u gradove u kojima su se po njihovoj proceni dešavale zanimljive stvari ili su bili zanimljivi iz bilo kojih drugih razloga. Sredinom avgusta (tačnije 18.08.2006.) njihov dabldeker je bio na Bir fest-u, na kome su inače bili gosti, a u međuvremenu su obilazili naš grad i beležili kamerom njegovu kulturnu baštinu, tradiciju, razgovarali sa Beograđanima i tome slično.

Ovi mladi ljudi su bili različitih profila: producenti, dizajneri, snimatelji, fotografi, novinari i dr. tako da je bilo dosta interesantno zamisliti kako će predstaviti naš grad, svako iz svog ugla. Turistička organizacija Beograda je za ekipu Human Web-a pripremila kompletan informativno-promotivni materijal o našem gradu, poklon suvenire i organizovala je panoramsko razgledanje grada sa reka brodom Beograd.

Postalo je jasno da „Beogradski festival piva“ ne privlači samo inostrane turiste pojedinačno, već i inostrane organizacije, udruženja i institucije, što je obradovalo organizatore manifestacije, ali i posetioce festivala.

Pored marketing kampanje koja se tokom leta 2007. sprovodila u Srbiji, i u inostranstvu je nastavljena tradicija da se Bir fest preporučuje potencijalnim gostima kao destinacija koju ne bi trebalo propustiti kada je u pitanju jugoistočna Evropa. U 2006. godini to je činio britanski list The Independent, a 2007. godine britanska avio-kompanija British Airways, koja je na svom zvaničnom sajtu preporučivala turistima da posete ovu manifestaciju. Ako se zna da je to jedna od najboljih avio-kompanija u Evropi i svetu, čini se da bolji marketing u inostranstvu Beogradski festival piva nije mogao dobiti.

Uviđajući da se broj posetilaca povećava iz godine u godinu, organizatori festivala su 2007. godine odlučili to da iskoriste na najhumaniji mogući način. Pod sloganom Jedan paketić - puno ljubavi organizatori su zajedno sa predstavništvom Crvenog Krsta u Srbiji, prikupljali novac od posetilaca u specijalne kasice-prasice kojih je bilo na teritoriji celog Donjeg grada. Sredstva prikupljena u ovoj akciji bila su namenjena deci bez roditeljskog staranja, kao i deci iz višečlanih siromašnih porodica sa Kosova i Metohije. Deca su paketiće sa slatkišima, odećom, školskim priborom i ostalim potrepštinama dobila uoči nastupajuće 2008. godine, na novogodišnju noć.

Bitnu društvenu kampanju na festivalu 2007. godine sproveo je i Y-Peer pod sloganom „Sačuvaj život“. Mladi su dobijali korisne informacije o zdravlju, kao i o upražnjavanju sigurnog seksa koristeći kondom. Zvanični sajt festivala je 2007. ponovo zablistao, osvežen novim idejama. Naime, pored već ustaljenih linkova za smeštaj turista i slanje ideja pivopija zarad unapređenja festivala, prvi put je otvoren konkurs za najbolju fotografiju posetilaca. Pobednik je bio Milan Lazić iz Beograda, koji je kao nagradu dobio fotoaparat „Kenon didžital iksus 70“.

Zvanični sajt festivala je 2007. ponovo zablistao, osvežen novim idejama. Naime, pored već ustaljenih linkova za smeštaj turista i slanje ideja pivopija zarad unapređenja festivala, prvi put je otvoren konkurs za najbolju fotografiju posetilaca. Pobednik je bio Milan Lazić iz Beograda, koji je kao nagradu dobio fotoaparat „Kenon didžital iksus 70“.

Na Beer Fest-u 2007. recikliralo se oko 3 tone limenki, a 2008. godine preko 4 tone limenki. Ova fenomenalna brojka rezultat je strateške saradnje sa kompanijom Ball Packaging Europe, koja je festival prepoznala kao idealnu šansu za promociju limenke kao jedine ambalaže koja se 100% reciklira, najbrže hladi, ne propušta svetlost i najbolje čuva ukus pića. Festivalski prostor iskorišćen je kao ogromna arena za edukaciju građana i podizanja svesti o zaštiti i očuvanju životne sredine, putem reklamnog materijala koji je deljen, kao i kroz učešće u zabavnim igrama koje je “Recan” fondacija organizovala na svojim pultovima.

Po prvi put od osnivanja festivala, 2008. godine marketinška kampanja obuhvatila je i zemlje u regionu. Bilbordi su osvanuli u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini pozivajući pivopije da dođu i uživaju u najvećem pivskom festivalu na tlu jugoistočne Evrope.

Priznanje značajno poput onog dobijenog od famoznog “The Independent” usledilo je 2008. godine od profesora Denisa Vilkoksa, koji je Belgrade Beer Fest uvrstio kao pozitivan primer PR kampanje u svom najnovijem udžbeniku. Njegov udžbenik “Odnosi sa javnošću, strategije i taktike” popularno zovu “Biblija PR-a”, a koristi se na 350 univerziteta na svetu.