Пређи на садржај

Корисник:Lazar521/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Fashion Nova je američki brend odeće osnovan 2006. godine od strane Richarda Saghiana. Ovaj brend je poznat po trendi, modernoj i povoljnoj odeći. Sedište brenda nalazi se u Los Anđelesu, Kalifornija.

Fashion Nova se ističe po tome što brzo reaguje na trendove u modi i pruža svojim kupcima mogućnost da budu u korak sa svim najnovijim modnim trendovima po pristupačnim cenama. Brend je postao popularan među mladim generacijama i influenserima, a sve to zahvaljujući brzom osvajanju društvenih mreža.[1]

Fashion Nova, Inc.
ТипProdavnica
ИндустријаMaloprodaja
ОснивачRichard Saghian
ПодручјаŠirom sveta
Производ(и)Odeća
Запослених600[2]
Вебсајтwww.fashionnova.com


Pored ženske odeće, Fashion Nova nudi i mušku odeću, obuću i aksesoare. Brend je uspeo da postane popularan u SAD-u, ali i u drugim zemljama.

Kao brend koji prati trendove, Fashion Nova je usvojio strategiju korišćenja influensera kao marketinškog alata. Brend sarađuje sa raznim poznatim ličnostima, uključujući Cardi B, Megan Thee Stallion, i Kylie Jenner, koji pomažu u promovisanju brenda.[3]

Sa preko 20 miliona pratilaca na Instagramu, Fashion Nova je jedan od najpopularnijih brendova na ovoj društvenoj mreži. Brend nastavlja da raste i postane sve popularniji, posebno među mladim ljudima koji traže povoljnu, trendi odeću.

Ukratko, Fashion Nova je brend koji prati trendove i pruža povoljnu modnu odeću, obuću i aksesoare. Zahvaljujući svojoj strategiji marketinga koja uključuje influensere i društvene mreže, Fashion Nova je postao jedan od najpopularnijih brendova u SAD-u i drugim zemljama."

Istorija[уреди | уреди извор]

Brend nije odmah postao popularan i prepoznatljiv. U početku, Fashion Nova je prodavala pretežno klubsku odeću i fokusirala se na lokalno tržište.

Richard Saghian

Tek nakon nekoliko godina poslovanja, brend je počeo da se razvija i širi. U 2013. godini, Fashion Nova je pokrenula svoju online prodaju, što je brendu omogućilo da dopre do mnogo većeg broja kupaca širom SAD-a i sveta. Ovaj potez se isplatio i Fashion Nova je postao jedan od najuspešnijih brendova na društvenim mrežama.

Od tada, Fashion Nova je postepeno rastao i proširio svoju ponudu, uključujući i mušku kolekciju. Brend je takođe otvorio i nekoliko fizičkih prodavnica u SAD-u.

Fashion Nova je postala posebno popularna među mladim generacijama, influenserima i poznatim ličnostima, a to je delom zahvaljujući njihovoj strategiji marketinga koja uključuje saradnju sa influenserima i poznatim ličnostima.

Danas, Fashion Nova ima preko 1000 zaposlenih i stalno se razvija i širi svoju ponudu. Brend nastavlja da prati trendove i da pruža povoljnu i modernu odeću, a planovi za budućnost uključuju širenje na globalnom tržištu.

Fashion nova kao jedan od najuticajnijih brendova na instagramu[уреди | уреди извор]

Fashion Nova je postao jedan od najuticajnijih brendova na Instagramu. Sa preko 20 miliona pratilaca, brend je postao sinonim za trendi i povoljnu odeću, obuću i aksesoare. Međutim, kako je Fashion Nova postigao takav uspeh na Instagramu?

Jedan od ključnih faktora je njihova strategija marketinga koja uključuje saradnju sa influenserima i poznatim ličnostima. Fashion Nova je sarađivao sa mnogim poznatim ličnostima, uključujući Cardi B, Megan Thee Stallion, i Kylie Jenner, koji su podelili svoje fotografije u odevnim kombinacijama Fashion Nove sa svojim milionima pratilaca. Ovo je doprinelo širenju brenda i povećanju broja pratilaca na Instagramu.

Fashion Nova je takođe pažljivo pratio trendove i objavljivao slike koje su se pokazale popularnim kod njihove ciljne grupe. Brend je takođe koristio hashtagove na Instagramu kako bi povećao svoju vidljivost i dopreo do novih kupaca.

S obzirom na to da je Instagram postao jedan od najvažnijih kanala za promociju brendova, Fashion Nova je uspeo da iskoristi njegov potencijal i postane jedan od najuticajnijih brendova na ovoj društvenoj mreži.

Ukratko, Fashion Nova je postigla veliki uspeh na Instagramu zahvaljujući svojoj strategiji marketinga koja uključuje saradnju sa influenserima, praćenje trendova i korišćenje hashtagova. Sa preko 20 miliona pratilaca, Fashion Nova je postao sinonim za trendi i povoljnu odeću na ovoj društvenoj mreži.[4]

Saradnje[уреди | уреди извор]

U novembru 2018. Fashion Nova je objavila svoju liniju sa reperom Cardi B. Kolekcija je lansirana na događaju "Parti vith Cardi", uz nastupe Cardi B, Saveetie i Brianne Perri. Bilo je veoma uspešno lansiranje, rasprodato za nekoliko sekundi.Od ove saradnje, Fashion Novu su podržale mnoge poznate ličnosti i uticajni ljudi kao što su Teiana Tailor, Blac China i Christina Milian.[20] Prodavnica ima sezonsku liniju kostima za Noć veštica, tako da njeni artikli debituju zajedno sa svojim najpopularnijim ambasadorima na događajima za Noć veštica.Fashion Nova je lansirala drugu sezonu kolekcije Cardi B u maju 2019. godine, sa nastupima Cardi B, IG, Blueface i Lil Nas X.[5]U aprilu 2020. Fashion Nova je kreirala Fashion Nova Cares, inicijativu fokusiranu na podršku društvenim ciljevima. Istog meseca, Fashion Nova Cares se udružio sa Cardi B kako bi donirao 1.000 dolara na sat tokom više od 40 dana onima koji su pogođeni COVID-19, donirajući ukupno milion dolara.U oktobru 2020. Plaiboi je podneo žalbu protiv Fashion Nova Inc[6]. u Los Anđelesu, zbog prava na zaštitni znak u kostimu zeka. Znak zeke sadrži „ikonične zečje uši, rep, traku sa imenom, manžetne, korzet i kragnu mašne“, prema tužbi.U novembru 2020., Fashion Nova je objavila svoju liniju sa Megan Thee Stallion, uključujući komade i asortiman rađenog teksasa za onih 5 stopa 9 inča (1,75 m) i više. Kolekcija je navodno ostvarila prodaju od 1,2 miliona dolara u prva 24 sata od dostupnosti.Megan Thee Stallion i Fashion Nova ponovo su se udružile u martu 2021. za reperovu filantropsku inicijativu Vomen on Top, koja nastoji da osnaži žene podržavajući njihove obrazovne i poslovne poduhvate kroz stipendije, grantove i donacije. Svakog dana tokom Meseca istorije žena, Fashion Nova Cares je obezbedila 25.000 dolara ili više za preduzetnice, studente i dobrotvorne organizacije usmerene na žene.Takođe je lansirala liniju kupaćih kostima u junu.[7]

Saradnja sa Twitter-om[уреди | уреди извор]

Fashion Nova, popularni brend brze mode poznat po svom trendovskom dizajnu i pristupačnosti, stupio je u uzbudljivu saradnju sa platformom društvenih medija Twitter . Ova saradnja imala je za cilj da spoji svet mode i društvenih medija, nudeći jedinstvena iskustva i mogućnosti njihovoj publici.Jedan od ključnih aspekata saradnje Fashion Nova i Tvitera bilo je pokretanje ekskluzivnih hashtag kampanja i izazova. Korisnici Tvitera su ohrabreni da učestvuju tako što su podelili svoju odeću Fashion Nova koristeći specifične hashtagove, što je stvorilo osećaj zajednice i omogućilo pojedincima da pokažu svoj lični stil. Fashion Nova je iskoristila moć Tvitter-ove platforme da dopre do ogromne publike i da se angažuje sa modnim entuzijastima širom sveta.Pored toga, Fashion Nova i Tvitter organizovali su interaktivne događaje uživo, kao što su K&A sesije i virtuelne modne revije, gde su pratioci i kupci imali priliku da direktno komuniciraju sa influenserima, modelima i predstavnicima Fashion Nove.[8] Ovi događaji su podstakli osećaj inkluzivnosti i pristupačnosti, jer su navijači mogli da učestvuju iz udobnosti svojih domova.Štaviše, Fashion Nova i Tvitter sarađivali su na razvoju inovativnih karakteristika i integracija. Na primer, lansirali su prilagođene emodžije Fashion Nova, omogućavajući korisnicima da dodaju jedinstveni štih svojim tvitovima kada razgovaraju o brendu ili njegovim proizvodima. Saradnja je takođe dovela do stvaranja ekskluzivnog modnog sadržaja, uključujući video zapise iza scene, intervjue sa dizajnerima i savete za stil koji se dele preko Tvitter Moments-a.Saradnja Fashion Nova i Tvitera pokazala se kao obostrano koristan poduhvat, jer je omogućila Fashion Nova da dodatno proširi svoj domet i vidljivost brenda među Tviter-ovom korisničkom bazom, dok je Tviter dobio povećan angažman i učešće modne zajednice. Spajanjem mode i društvenih medija, saradnja je uspešno iskoristila uticaj i moć Tvitera kao platforme za razgovor u realnom vremenu i postavljanje trendova.

Sve u svemu, saradnja između Fashion Nove i Tvitera predstavlja primer tekućeg trenda modnih brendova koji koriste platforme društvenih medija da bi se povezali sa svojom publikom, promovisali svoje proizvode i stvorili impresivna iskustva. [9]Služio je kao svedočanstvo o prirodi modne industrije koja se stalno razvija i njenoj sposobnosti da se prilagodi digitalnom pejzažu.

Biografija[уреди | уреди извор]

Richard Saghian je vrhunski izvršni direktor Fashion Nova, privatne kompanije brze mode koja je osvojila modnu industriju svojim inovativnim pristupom marketingu i brzom isporukom komada vođenih trendovima. Kroz stratešku saradnju sa influenserima i svojim velikim fokusom na društvene medije, Fashion Nova je postigla izuzetan rast i popularnost.

Saghianovo upoznavanje sa svetom maloprodaje počelo je tokom leta, dok je radio zajedno sa ocem u njihovim prodavnicama ženske odeće. Na osnovu ovog iskustva, osnovao je Fashion Novu 2006. godine kao lanac fizičkih prodavnica, nudeći pristupačnu „klupsku odeću“ i odeću u tržnim centrima širom Los Anđelesa. Prepoznajući rastuću moć e-trgovine, Saghian je 2013. godine pokrenuo onlajn platformu brenda, pri čemu je Instagram igrao ključnu ulogu od samog početka. Pošto je prikupio značajan broj pratilaca od 60.000 na svom ličnom nalogu pre zvaničnog lansiranja Fashion Nove, Saghian je efikasno iskoristio svoj nadolazeći uticaj da neguje bazu lojalnih fanova za brend. Bio je među prvima koji su shvatili značaj platformi društvenih medija u uspešnom brendiranju i nije gubio vreme da iskoristi ovaj trend.

Fashion Nova je brzo stekla kultne sledbenike, služeći se različitim tipovima tela i nacionalnostima koje su tradicionalni prodavci često zanemarovali sa ograničenom ponudom plus-size. Uski stil brenda sa visokim strukom postao je sinonim za Instagram estetiku, koju karakteriše pristupačna odeća u trendu koju sa entuzijazmom podržavaju uticajni i poznate ličnosti. Sa neverovatnih 15 miliona pratilaca na svojim Instagram nalozima, Fashion Nova je postala istaknuta snaga u modnoj industriji. Korisnici redovno označavaju svoje selfije heštegom #NovaBabes, podstičući osećaj zajednice i dalje proširujući doseg brenda. Primetno je da je vrednost izlaganja Fashion Nova na društvenim mrežama veća od vrednosti poznatih prodavaca kao što su H&M i Zara zajedno. Svakog meseca, otprilike 2.000 uticajnih ljudi, uključujući uticajne ličnosti kao što su Cardi B, Kilie Jenner, Khloe Kardashian i Nicki Minaj, generišu oko 6.000 komada sadržaja vezanih za brend. Ovo značajno digitalno prisustvo dovelo je do toga da Fashion Nova postane jedan od brendova o kojima se najviše raspravlja na mreži, uprkos tome što je relativno nepoznat u određenim modnim krugovima. Prema izveštajima industrije, samo jedna objava Kajli Džener može da generiše milione dolara prihoda za Fashion Novu, naglašavajući izuzetan uticaj i komercijalni uspeh brenda.

Neviđeni rast Fashion Nove i vizionarsko vođstvo Richarda Saghiana ilustruju dinamiku razvoja modne industrije. Prihvatajući moć društvenih medija i stvarajući uticajne saradnje, Fashion Nova je poremetila tradicionalne maloprodajne paradigme i pojavila se kao značajan igrač u globalnom modnom pejzažu.[10]

Osnivanje i rane godine[уреди | уреди извор]

Ričard Sagijan, pod uticajem očevog vlasništva nad prodavnicama ženske odeće, rano je postao izložen maloprodaji kroz svoj letnji rad u ovim ustanovama. Godine 2006. osnovao je Fashion Nova, lanac prodavnica specijalizovanih za „klupsku odeću“ i pristupačnu odeću u tržnim centrima u Los Anđelesu. Prepoznajući rastući značaj e-trgovine, Saghian je 2013. godine pokrenuo onlajn platformu Fashion Nova, pri čemu je Instagram brzo postao centralna tačka brenda za onlajn trgovinu. Naročito, čak i pre zvaničnog lansiranja Fashion Nova, Saghian je iskoristio 60.000 pratilaca svog ličnog naloga da neguje posvećenu bazu kupaca za brend u nastajanju. Njegovo oštroumno prepoznavanje moći marketinga na društvenim mrežama pozicioniralo je Fashion Novu kao ranog usvojitelja društvenih platformi, učvršćujući njihov značaj u uspešnim strategijama brenda.

Kultni hit i inkluzivnost[уреди | уреди извор]

Fashion Nova je brzo stekla kult sledbenika, privlačna pojedincima svih tipova tela i etničkih grupa koji su se često osećali zanemarenim od strane tradicionalnih trgovaca u tržnim centrima koji nude ograničene mogućnosti za kupce velikih dimenzija. Uski stil brenda sa visokim strukom postao je sinonim za estetiku Instagrama, nudeći modernu i pristupačnu odeću koju podržavaju uticajne ličnosti i poznate ličnosti. Sa preko 15 miliona pratilaca na svojim Instagram nalozima, Fashion Nova je učvrstila svoju poziciju kao istaknuta sila u modnoj industriji. Korisnici redovno obeležavaju svoje objave heštegom #NovaBabes, podstičući osećaj zajednice i proširujući doseg brenda. Vrednost izlaganja Fashion Nove na društvenim mrežama prevazilazi vrednost maloprodajnih giganata kao što su H&M i Zara zajedno. Otprilike 2.000 uticajnih ljudi, uključujući poznate ličnosti kao što su Cardi B, Kilie Jenner, Khloe Kardashian i Nicki Minaj, generišu oko 6.000 komada sadržaja svakog meseca, što Fashion Novu čini jednim od brendova o kojima se najviše raspravlja na mreži, uprkos relativnoj anonimnosti u određenim modnim krugovima. Značajno je da samo jedna objava Kajli Džener može da generiše milione dolara prihoda za Fashion Novu, kako izveštava VVD.

Proizvodnja i globalno prisustvo[уреди | уреди извор]

Fashion Nova sarađuje sa oko 1.000 različitih proizvođača kako bi svake nedelje objavila impresivnih 600 do 900 novih stilova – tempo koji Saghian ima za cilj da dodatno poveća. Iako se mnogi artikli proizvode u Los Anđelesu, kompanija takođe sarađuje sa dobavljačima u Kini. Brend je takođe stekao popularnost u zemljama poput Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. U 2016, Fashion Nova je odgovorila na potražnju plus-size potrošača lansiranjem linije Fashion Nova Curve. Pored toga, u junu 2018. brend je predstavio liniju muške odeće koja je ciljala nišu publiku.[11]

Uticaj i prisustvo na Internetu[уреди | уреди извор]

Uticaj Fashion Nove prožimao je svaki aspekt Instagramovog modnog pejzaža, često predstavljen pored vrhunskih brendova koje slavne ličnosti nose u svojim ugovorima o brendu. Visok nivo angažovanja kupaca, redovni odgovori na označene poruke i komentare, uspostavili su reputaciju pouzdanosti među digitalno pametnim generacijama. U 2018. godini, Fashion Nova je nadmašila davno uspostavljene luksuzne brendove kao što su Gucci, Louis Vuitton i Chanel u pogledu prisustva na mreži, rangirajući se kao najtraženiji modni brend na vebu. Ista godina je obeležila profitabilnost kompanije, koja je zabeležila rast od neverovatnih 600%.[12]

Angažovanje kupaca i izgradnja zajednice[уреди | уреди извор]

Fashion Nova se ističe u angažovanju kupaca i izgradnji zajednice, koristeći inovativne strategije koje su doprinele njenom ogromnom uspehu. Brend je efikasno iskoristio moć društvenih medija, posebno Instagrama, da podstakne snažnu vezu sa svojim kupcima i izgradi živu zajednicu.Pristup Fashion Nove angažovanju kupaca prevazilazi tradicionalne marketinške metode. Oni aktivno podstiču svoje kupce da podele sopstveni Fashion Nova izgled na platformama društvenih medija, stvarajući osećaj inkluzivnosti i osnaživanja. Sa sadržajem koji su generisali korisnici, brend slavi raznolikost i jedinstven stil svojih kupaca, omogućavajući im da postanu aktivni učesnici u zajednici Fashion Nova.

Instagram nalog brenda, sa preko 15 miliona pratilaca, služi kao centar za interakciju sa kupcima. Oni redovno komuniciraju sa pratiocima tako što odgovaraju na komentare, lajkuju označene postove, pa čak i ponovo objavljuju fotografije kupaca na svom nalogu. Ovaj nivo ličnog angažmana pomaže da se izgradi baza lojalnih kupaca, jer se pojedinci osećaju cenjenima i priznatim od strane brenda.Korišćenje uticajnih i poznatih ličnosti od strane Fashion Nova dodatno poboljšava njihove napore za angažovanje kupaca. Saradnja sa popularnim ličnostima kao što su Cardi B, Kilie Jenner i Khloe Kardashian izazivaju ogromnu buku i uzbuđenje među njihovim sledbenicima. Ova partnerstva ne samo da povećavaju vidljivost brenda, već i stvaraju osećaj autentičnosti i poverenja, jer kupci mogu da vide kako njihovi omiljeni uticajni ljudi istinski uživaju i podržavaju Fashion Nova proizvode.Pored toga, Fashion Nova aktivno koristi moć sadržaja koji generišu korisnici tako što pokreće takmičenja i poklone na svojim platformama društvenih medija. Ova strategija podstiče kupce da podele svoja iskustva Fashion Nova, stvarajući osećaj zajednice i uzbuđenja. Nudeći podsticaje i nagrade, brend dalje jača svoju vezu sa svojim kupcima i podstiče stalno angažovanje.Aspekt izgradnje zajednice Fashion Nova proteže se izvan društvenih medija. Brend organizuje događaje, kao što su pop-up prodavnice i susreti i dočeki, gde kupci mogu da komuniciraju sa uticajnim ljudima, kupuju najnovije kolekcije i urone u iskustvo Fashion Nova. Ovi događaji pružaju priliku fanovima da se lično povežu, podstičući osećaj drugarstva i zajedničkog entuzijazma za brend.

Posvećenost Fashion Nova angažovanju kupaca i izgradnji zajednice dovela ga je do vodećih brendova brze mode. Aktivnim uključivanjem kupaca u njihove marketinške napore, prihvatanjem sadržaja koji generišu korisnici i negovanjem živahne onlajn zajednice, Fashion Nova je uspostavila snažnu vezu sa svojom ciljnom publikom, čineći ih silom na koju se treba računati u modnoj industriji.[13]

Nagrade i priznanja[уреди | уреди извор]

Fashion Nova je osvojila brojne nagrade i priznanja, učvršćujući svoju poziciju revolucionarnog i uticajnog brenda u modnoj industriji. Dostignuća i priznanja brenda pokazuju njegovu posvećenost inovacijama, inkluzivnosti i poslovnom uspehu.

Jedno značajno priznanje koje je Fashion Nova dobila je nagrada „Najbrže rastući trgovac na malo” na dodeli modnih nagrada u poslovnom žurnalu u Los Anđelesu. Ova nagrada ističe izuzetan rast i uspeh brenda u visokokonkurentnoj industriji.

Pored toga, Fashion Nova je nagrađena nagradom "Brend godine" na BET Social Avards. Ovo priznanje naglašava uticaj i uticaj brenda na društvenim medijima, potvrđujući njegovu sposobnost da se poveže sa potrošačima i stvori lojalne sledbenike.

U 2018. godini, Fashion Nova je prepoznata kao „Najbolji modni brend“ na Instagramu, nadmašivši renomirane luksuzne brendove kao što su Gucci, Louis Vuitton i Chanel. Ovo dostignuće naglašava majstorstvo brenda u digitalnom marketingu i njegovu sposobnost da očara i angažuje svoju publiku na popularnoj platformi društvenih medija.

Štaviše, Fashion Nova je predstavljena u raznim medijima i publikacijama, dodatno učvršćujući svoje prisustvo i prepoznatljivost u modnoj industriji. Brend je predstavljen u Vogue, Forbes, Elle i Harper's Bazaar, između ostalih, pokazujući njegov uticaj i relevantnost na globalnom nivou.

Ove nagrade i priznanja potvrđuju jedinstveni pristup Fashion Nove modi, njen uticaj na marketing na društvenim mrežama i njegovu sposobnost da rezonuje sa raznolikom bazom kupaca. Oni služe kao svedočanstvo uspeha brenda u redefinisanju brze mode i uspostavljanju sebe kao vodeće snage u industriji.[14]

Buduća perspektiva i planovi rasta[уреди | уреди извор]

Uspeh Fashion Nova u modnoj industriji pozicionirao je brend za uzbudljivu budućnost, sa ambicioznim planovima rasta koji se protežu izvan odeće. Kako brend nastavlja da inovira i proširuje svoj domet, usmerio je svoj pogled na ulazak u industriju lepote.

Napad Fashion Nove u kozmetički sektor je strateški potez da se iskoristi ogromna baza kupaca i dalje diverzifikuje svoju ponudu proizvoda. Brend ima za cilj da iskoristi svoju stručnost u kreiranju mode vođene trendovima, pristupačne mode kako bi razvio liniju kozmetičkih proizvoda koji su u skladu sa njegovim osnovnim vrednostima inkluzivnosti i pristupačnosti.

Uključujući se na tržište lepote u procvatu, Fashion Nova ima za cilj da udovolji svojoj bazi lojalnih kupaca, nudeći im kompletan životni stil. Široka mreža uticajnih i poznatih ličnosti brenda pruža solidnu osnovu za lansiranje i promociju njihovih kozmetičkih proizvoda, osiguravajući široku vidljivost i angažovanje potrošača.

U skladu sa svojom posvećenošću inovacijama, Fashion Nova planira da da prioritet razvoju visokokvalitetnih i pristupačnih kozmetičkih proizvoda koji odjekuju kod svojih kupaca. Sposobnost brenda da brzo reaguje na trendove i zahteve potrošača, kao što je prikazano u njegovoj modnoj ponudi, pozicionira ga povoljno u konkurentskom pejzažu lepote.

Štaviše, veliko prisustvo Fashion Nove na društvenim mrežama nesumnjivo će igrati ključnu ulogu u uspešnom lansiranju i promociji svoje linije lepote. Sa milionima pratilaca na različitim platformama, brend je izgradio zajednicu posvećenih pristalica koji željno očekuju nova izdanja i bave se sadržajem brenda. Ova postojeća baza kupaca pruža snažnu osnovu za uvođenje kozmetičke linije, stvarajući očekivanje i podstičući početnu prodaju.

Kako se Fashion Nova širi u industriju lepote, spremna je da poremeti tržište i redefiniše standarde lepote. Posvećenost brenda raznolikosti, pozitivnosti tela i pristupačnosti verovatno će se odraziti na njegove kozmetičke proizvode, apelujući na širok spektar potrošača koji traže inkluzivne i pristupačne opcije lepote.

Sa svojim dokazanim iskustvom prilagođavanja modnom pejzažu koji se stalno razvija i svojom sposobnošću da stvori snažan identitet brenda, ekspanzija Fashion Nove u industriju lepote ima značajan potencijal za rast i nastavak uspeha. Kako brend nastavlja da pomera granice i istražuje nove puteve, njegova budućnost ostaje svetla, sa mogućnostima za dalje širenje i dominaciju na tržištu na horizontu.[15]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ Miranda, Leticia (2017-03-13). „How Fashion Nova Built An Entire Fashion Company Completely On Instagram”. BuzzFeed News (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  2. ^ „How Fashion Nova Built an Entire Fashion Company Completely on Instagram”. BuzzFeed. 
  3. ^ Warren, Liz (2019-08-13). „Fashion Nova Launches New Inclusive Denim Line”. Sourcing Journal (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  4. ^ Tu, Andy H. (2023-03-18). „Fashion Nova: How a Marketing Strategy Became an Instagram Powerhouse”. Andy H. Tu Portfolio (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  5. ^ Sacher, Andrew SacherAndrew (2019-05-09). „watch Cardi B bring out Lil Nas X for "Old Town Road" at her Fashion Nova launch”. BrooklynVegan (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  6. ^ Bain, Marc (2018-07-29). „Fashion Nova conquered Instagram by embracing the “thirst trap. Quartz (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  7. ^ Fashion Nova (на језику: енглески), 2023-04-25, Приступљено 2023-05-16 
  8. ^ „How Fashion Nova Uses Influencer Marketing To Dominate Instagram”. admass.io (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  9. ^ Hughes, Aria (2018-02-28). „How Fashion Nova Won the Internet”. WWD (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  10. ^ „Richard Saghian is part of the BoF 500”. The Business of Fashion (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  11. ^ „How Fashion Nova beats out Dior and Gucci to Become the Most Googled Fashion Brand in the World”. Beeketing Blog (на језику: енглески). 2019-12-05. Приступљено 2023-05-16. 
  12. ^ Wommenbook (2020-08-26). „owner of fashion nova and his history”. Medium (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  13. ^ Tu, Andy H. (2023-03-18). „Fashion Nova: How a Marketing Strategy Became an Instagram Powerhouse”. Andy H. Tu Portfolio (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  14. ^ „Cares Winners”. Fashion Nova (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16. 
  15. ^ „Here's How Fashion Nova Plans To Take Over The Beauty Industry”. BET (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-16.