Корисник:Vukcar28/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Misa Tumbas poznat takodje i kao "Misur" ili "Miskan" bio je cuveni navijac Partizana i urbana legenda Beograda[1]. Cuven je po svojoj "vindjakni",slavujskom glasicu i uctivoj pojavi.Njegovo mesto prebivalista je cuveni Baric ali se i uvek moze sresti u blizini stadiona JNA.Misa je bio i ostace legenda,prvi covek koga svaka pridoslica na stadion JNA prvo upozna i cuje. Preminuo je 4. aprila 2020. godine u 66. godini života.

Ljubitelj golmana i igraca sa dobrim sluhom[уреди | уреди извор]

Misa voli da se dere. A kada se dere najvise voli da ga cuju. S obzirom da izmedju tribina na stadionu JNA komunisti napravise i atletsku stazu to znaci da je to 10 metara vise koji Misin glas u vetrovitom Beogradu treba da savlada.S obzirom na sve te okolnosti Misu ne mogu cuti svi igraci vec samo oni njemu najblizi.Fudbal je takva igra da to najcesce budu golmani.Voleo je sve Partizanove golmane.Voleo je da vice:"OOOOomereee,OOOOmereeee" legendarnom Fahrudinu Omerovicu, "Raaadeee, Radeeeeee" je koristio podjednako i za Radovana Radakovica i Radisu Ilica a obozavao je i Ivicu Kralja :"Iviceeeeee,Ivicceeee..." Pored golmana Misa voli i sve ostale Partizanove igrace sa malo boljim sluhom.Evo primera...

"Odita Dabirola,Odita Dabirola...' подебљан текст Oditi,nekadasnjem tamnoputom fudbaleru Partizana.

"Drobnjakeeeeee,Drobnjakeeee..." upuceno Predragu Drobnjaku,kosarkasu.

"Kecmaneeeeeeee,Kecmaneeeeeeee" upuceno Dusanu Kecmanu,takodje kosarkasu.

"Albeeeeerteeeee,Alberteeeee..." upuceno Albertu Nadju.

takodje je i ljubitelj trenera... "Jeso ostani,Jeso ostani..."

primera je jos puno....

Ljubitelj Dresova[уреди | уреди извор]

Misa je najveci kolekcionar sportske opreme u Evropi.Nema igraca koji mu nece dati deo svoje opreme nakon cuvene Misine uctive molbe : "Daj dreeeeeessss,daj dreeeeeeesssss..."

Metalika moj dobar drugar[уреди | уреди извор]

Misko je svetsku slavu stekao 15.06.2004. kada je cuveni americki metal bend "Metalika" gostovao Beogradu odrzavsi koncert na stadionu JNA.U intervjuu koji je dao CNN-u Misur je pozeleo "svome dobrom drugaru Metaliki da odrzi dobar koncert,da ne zabusava i da bude puno ljudi na stadionu Partizana".Na opste iznenadjenje novinara koji ga je intervjuisao Miskan je poceo da uzvikuje "Metalika oleoleoleole, Metalika !".Intervju je emitovan u udarnom terminu na CNN-u a gospodin Tumbas je postao veca zvezda cak i od Metalike.Kasnije je intervju na zahtev gledalaca repriziran 15ak puta.Klip je takodje usao u istoriju sajta YouTube kao najgledaniji video fajl ikada.

Na YouTube-u se inace mogu naci i brojni drugi klipovi u kojima je Misa u glavnoj ulozi.Takodje jedan od najpoznatijih je cuvena Misina imitacija macke i sirene.

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Misa tumbas”. Vukajlija.com (на језику: српски). Приступљено 2020-04-08.