Пређи на садржај

Корисник:Xander~srwiki

С Википедије, слободне енциклопедије

Зовем се Александар Николић и студент сам Факултета организационих наука у Београду[1]. Имам 23 године. Рођен сам у Србији где без прекида живим.

Основно образовање[уреди | уреди извор]

Завршио сам свих осам разреда Основне школе "Вук Караџић". Учествовао сам на општинским такмичењима из биологије и математике.

Основна школа

Основна школа „Вук Караџић“ је по досадашњим подацима најстарија школа у Чачку[2]. Почела је да ради као четвороразредна школа у приватној згради 1809. године. На иницијативу учитеља и општинских структура 1903. године саграђена је и отворена нова школска зграда (зграда Економске школе) у којој је настављен даљи рад.

Из историјата школе важно је споменути да је школа награђена Вуковом наградом; Орденом заслуга за народ са сребрним зрацима; Октобарском наградом града Чачка, да је школски лист „Вуковац“ био најбољи школски лист у земљи и да је добијено низ савезних и републичких признања и награда из појединих наставних области (саобраћаја, техничког образовања, физике, биологије, математике и других). Познате личности које су се школовале у овој школи су биле: Филип Филиповић, Владислав Петковић-Дис, Ратко Митровић, Милица Павловић и многе друге.

После сам уписао и завршио Дванаесту београдску гимназију.

Интересовања[уреди | уреди извор]

Волим све што воле млади. Волим да читам књиге и гледам филмове. Највише волим серијал Песма леда и ватре. Доста времена проводим и сурфујући интернетом.

Моји омиљени вики чланци[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена