Корисник:Zeljkot25/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Watch Dogs 2
Zeljkot25/песак
Developer(i)Ubisoft Montreal
Izdavač(i)Ubisoft
SerijaWatch Dogs 2
PlatformePC
Xbox One
PlayStation 4
Izlazak2016
Žanr(ovi)Action-adventure
Producent(i)Dominic Guay
Dizajner(i)Alexandre Pedneault
PisciLucien Soulban
PrethodnikWatch Dogs
NaslednikWatch Dogs: Legion
Veb-sajthttps://www.ubisoft.com/en-us/game/watch-dogs-2/

Watch Dogs 2 (на српском Пси Чувари 2) је акционо-авантуристичка игра развијена од стране Ubisoft Montreal а објављена од стране Убисофт. Ова игра је наставак од Watch Dogs и направљена је за PlayStation 4, Xbox One и Microsoft Windows и објављена је 2016. године. Смештена је у измишљеној верзији залива Сан Франциско, игра је у трећем лицу и смештена у отвореном окружењу где се играч креће пешице или возилом. Играчи контролишу Маркус Холовеја, хакера који ради за групу хакера DedSec. Кооперативни мултиплејер дозвољава конкурентну 1 на 1 борбу и повезивање са осталим играчима да неутралишу играча који изазива хаос.

Опис игре[уреди | уреди извор]

Слична свом претходнику, Watch Dogs 2 је акционо-авантуристичка игра са скривеним елементима и игра је у трећем лицу где играч контролише Маркус Холовеја. Мапа је више од два пута већа од мапе у претходном делу. Састоји се од четири различита подручја: Сан Франциска, Оукланда, Марина и Силицијумске долине[1]. Играч се може кретати пешака или возилима као што су аута, камиони, мотори, бусеви и чамци. Механика вожње је редизајнирана да буде вишсе приступачнија. Играч може пуцати из оружја током вожње. Маркусу су такође побољшане актобатске способности и могућност извођења паркура по граду. Играч такође може иабрати различите методе приступа мисијама, бирајући између агресивног приступа у ком побеђује противнике оружјем које је направљено 3Д стампачем. Други начин приступа је шуњајући, у ком играч избегава непријатеље или их парализује Маркусовим пистољем са електро-шоком.

Мултиплејер[уреди | уреди извор]

Ова игра уводи кооперативни мултиплејер мод, у ком играч може играти са другим насумичним играчима. Заједно могу истраживати отворени свет и завршавати мисије. Постоји шест мултиплејер мода:

  • Инвазија хаковања: Играч се потајно придружује другом играчу у моду за једног играча и краде виртуалне податке од њега. Играч мора остати сакривен док га други играч тражи и мора га ликвидирати.
  • Ловац на главе: Овај мод се укључује тако што играч направи хаос у игри. Полиција и један до три играча се придружује игри у потрази за играчем који је направио хаос у нади да ће га убити и узети награду која им даје искуствене поене.
  • Суочавање: У овом моду, два играча се боре један против другог у малим мисијама.
  • Тркање: До четири играча се тркају до циља.
  • Човек против машине: До четири играча раде заједно да сруше машину у што краћем року.
  • Пљачкање камиона: До четири играча се такмиче да украду вредну кутију из камиону и побегну полицији и осталим играчима.

Дешавање у игри[уреди | уреди извор]

У 2016, три године након дешавања у Чикагу[2], Сан Франциско[3] постаје први град да инсталира следећу генерацију ctOS (централни оперативни систем) - компјутерска мрежа која повезује сваки уређај у један систем, произведена од стране технолошке компаније Blume. Хакер Маркус Холовеј, кажњен за злочин који није починио, одлучује да се придружи групи хакера DedSec. DedSec одлучује да нови ctOS може потајно наудити невиним грађанима широм града и одлучује да их упозори отривајући корупцију и злочине који се спроводе кроз систем.

Критике и Оцене[уреди | уреди извор]

Watch Dogs 2 је генерално примио позитивне критике, према агрегатору прегледа Метакритик. Арон Гарст ( Game Revolution) је изјавио да је Watch Dogs 2 исправио скоро сваки негативан аспекат оригинала и као такав, означио позитивну промену у франшизи. Дену Стаплетону (IGN) се више свидео Маркус Холовеј од Аиден Пирса из прве игре, такође су му се позитивно свидели помоћни ликови од групе DedSec. Игрица је била генерално прихваћена, имала је солидне оцене и фине критике. Није

Табела оцена
Сакупљач Оцена
Метакритик ПЦ: 75/100

ПС4: 82/100

ХОНЕ: 81/100

Оцене играча
Издавач Поени
Destructoid 8,5/10
EGM 8/10
Game Informer 7,55/10
GameRevolution 4,67/5
IGN 8,5/10
Polygon 8/10

Продаја[уреди | уреди извор]

Верзија за ПС4 се само у Јапану продала у 68.796 примерака, како објављује у марту 2020 године игрица се продала у више од 10 милиона примерака.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Силицијумска долина (на језику: српски), 2020-04-10, Приступљено 2020-09-03 
  2. ^ Чикаго (на језику: српски), 2020-06-28, Приступљено 2020-09-03 
  3. ^ Сан Франциско (на језику: српски), 2020-06-06, Приступљено 2020-09-03 

Спољашна веза[уреди | уреди извор]

Официјални веб сајт