Мокеле-Мбембе

Из Википедије, слободне енциклопедије
Mail-mark-junk red.svg Један од корисника је предложио овај чланак за брзо брисање.

Као разлог је навео: Без релевантног садржаја. Ускоро ће неко од администратора да провери овај захтев и предузме неопходне кораке.

Уколико се не слажете с брисањем, немојте уклањати овај шаблон, него образложите своје неслагање на страници за разговор:


Администратори: не заборавите да проверите шта је овде повезано и историју странице (последња измена).

Последњу измену на овој страници начинио је корисник 176.104.110.11 (разговор · доприноси), на датум 29. август 2015. у 23:51.

Један могући живи диносаурус Мокеле-Мбембе.
цртеж Мокеле-Мбембеа oд стране свједока који се сусрeo са бићем.
Илустрација.
илустрација могућег изгледа Мокеле-Мбембе
Илустрација.
Мокеле-Мбембе
Илустрација.
Мокеле-Мбембе

Мокеле-Мбембе (енг. Mokèlé-mbèmbé) ("онај који зауставља ток ријеке") је назив за митолошко створење које наводно живи у језеру Теле у Републици Конго. Домороци га описују као великог гмаза, односно диносауруса.[1]

Виђења[уреди]

Најраније виђење се десило 1776.. Први који га је видео био је француски мисионар Абе Лијевен Бонавентир који је у својој књизи написао да је видео огромне трагове стопала. Није видео створење које је оставило трагове, али је написао да је то морало бити нешто јако велико[2].Паул Граз је 1909. изјавио како је видео створење које је описао као сауропода. Сауроподи су били највећа врста диносауруса. Те године је и Џо Менгес рекао да је видео створање слично бронтосаурусу[3]. Било је још јако пуно наводних виђења а задње се десило 2012..[4]

Види још[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]