Регионална географија — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
Физичка географија бави се синтетским изучавањима природних територијалних целина за потребе рационалног коришћења природних ресурса, просторног планирања, заштите природе и разних видова туризма. То је заправо '''регионална физичка географија'''. Пратећи одвијање природних процеса у дужем временскм периоду, она може да предвиди шта ће се у будућности догодити на одређеном простору.
'''Регионална географија''' или физичка географија бави се синтетским изучавањима природних територијалних целина за потребе рационалног коришћења природних [[ресурс]]а, просторног планирања, заштите природе и разних видова [[туризам|туризма]]. То је заправо '''регионална физичка географија'''. Пратећи одвијање природних процеса у дужем временскм периоду, она може да предвиди шта ће се у будућности догодити на одређеном простору.


{{клица-геог}}
{{клица-геог}}


[[Категорија:Географија]]
[[Категорија:Географија]]

[[en:Regional geography]]

Верзија на датум 26. мај 2006. у 21:07

Регионална географија или физичка географија бави се синтетским изучавањима природних територијалних целина за потребе рационалног коришћења природних ресурса, просторног планирања, заштите природе и разних видова туризма. То је заправо регионална физичка географија. Пратећи одвијање природних процеса у дужем временскм периоду, она може да предвиди шта ће се у будућности догодити на одређеном простору.