Преваранти (филм из 2019)

С Википедије, слободне енциклопедије
Преваранти
Српски постер
Изворни насловThe Hustle
РежијаКрис Адисон
Сценарио
  • Стенли Шапиро
  • Пол Хенинг
  • Дејл Лонер
  • Жак Шефер
Продуцент
Прича
  • Стенли Шапиро
  • Пол Хенинг
  • Дејл Лонер
Главне улоге
МузикаЕн Дадли
Директор
фотографије
Мајкл Колтнер
МонтажаЕнтони Бојс
Продуцентска
кућа
Дистрибутер
Година2019.
Трајање94 минута
ЗемљаСједињене Државе
Језикенглески
Буџет21 милиона америчких долара[1]
Зарада97.4 милиона америчких долара[2]
Веб-сајтwww.thehustle.movie/sweeps/
IMDb веза

Преваранти (енгл. The Hustle) је амерички хумористички филм из 2019. године редитеља Криса Адисона и сценариста Стенлија Шапира, Пола Хенинга, Дејла Лонера и Жек Шефер. Представља римејк усредсређен на жене филма Прљави покварени преваранти из 1988. године, који је римејк филма Ноћна прича из 1964. године.[3] Главне улоге играју Ен Хатавеј, Ребел Вилсон и Алекс Шарп и прати две жене које су кренуле у превару са интернет милионером.

Филм је биоскопски објављен 10. маја 2019. године у Сједињеним Државама, од старне United Artists Releasing-а, док је Universal Pictures дистрибуирао филм на међународним тржиштима. Филм је биоскопски објављен 16. маја 2019. године у Србији, од стране Taramount Film-а. Добио је углавном негативне критике и зарадио 97 милиона америчких долара широм света.

Радња[уреди | уреди извор]

Ребел Вилсон и Ен Хатавеј глуме две преваранткиње које „оперишу” у очаравајућем приморском градићу на југу Француске. Џозефин Честерфилд је гламурозна и заносна Британка са луксузном кућом у Бомон-сур-Меру са склоношћу да обмањује богате мушкарце из свих делова света. У њен уређен, имућан живот улази Пени Раст, Аустралијанка која је забавна и спонтана, колико је Џозефин прорачуната и лукава. Док Пени узима гомилу новца пљачкајући своје жртве по локалним кафићима, Џозефин пуни свој сеф дијамантима након што пронађе свој плен у отменим касинима. Упркос различитим методама, обе су мајстори заната и варају мушкарце који су нанели зло женама. Заводнички таленат Вилсонове и бритки ум Хатавејеве биће запаљива комбинација када се ове две жене удруже да преваре наивног технолошког тајкуна који је милијардер.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Ен Хатавеј Џозефин Честерфилд
Ребел Вилсон Пени Раст
Алекс Шарп Томас Вестерберг
Дин Норис Хауард Бејкон
Тимори Симонс Џереми
Ингрид Оливер Бриџит Дезџардинс
Николас Вудесон Алберт
Роб Делејни Тод
Тим Блејк Нелсон Портној

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ Mendelsohn, Scott (26. 5. 2019). „Box Office: Keanu Reeves' 'John Wick 3' Tops 'John Wick 2' As 'Pikachu' Passes $350 Million”. Forbes. Приступљено 26. 5. 2019. 
  2. ^ The Hustle (2019) - Financial Information”. The Numbers, Nash Information Services, LLC. Приступљено 17. 1. 2020. 
  3. ^ Gleiberman, Owen (2019-05-09). „Film Review: ‘The Hustle. Variety (на језику: енглески). Приступљено 2019-05-12. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]