Разговор:Вене Богославов

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Језичке грешке и неосноване тврдње[уреди извор]

Тврдња која се понавља више пута у овом чланку да Венеове збирке "користе готово сви професори математике у средњим школама" недовољно је прецизна (како се тачно то утврђује?) и нема извор. Требало би додати извор или је заменити неком мање децидном тврдњом, нпр. да су "у широкој употреби".

Осим тога, у чланку постоје многе језичке грешке. На пример стоји "У том периоду се развија његова љубав и таленат према математици". Таленат према математици или било чему другом не постоји. Постоји само таленат за нешто - за математику, за цртање, итд.

Такође, формулација "прве године било му је додељено одељење матураната за природни смер" је у најмању руку необична. У начелу се каже "одељење природног смера" или "одељење на природном смеру" али никако "за природни смер".

Следећа реченица је граматички неправилна: "У току рада налазио се на разним функцијама: руководилац актива математичара Београда и матичне школе, ментор новим професорима, члан уређивачког тима у Заводу за уџбенике и наставна средства, члан одбора за проучавање проблема наставе математике у основним и средњим школама при Просветном савету Србије и друге стручне послове." Последњи део "и друге стручне послове" мора да се преради и треба да гласи "а обављао је и друге стручне послове" или слично.

Даље, у чланку пише да је један од Венеових ученика професор на "Технолошком факултету у Београду". Факултет са тим називом не постоји. Као што каже и одговарајући чланак на Википедији, факултет се зове Технолошко-металуршки.

Коначно, у реченици "Издавач, Завод за уџбенике, штампао је у септембру 2011. године ново издање збирки, са више од 15.000 исправљених штампарских и материјалних грешака, на чему је био ангажован Добрило Тошић пензионисани професор на ЕТФ-у Универзитета у Београду" потребно је додати зарез иза имена Добрила Тошића.

commentator (разговор) 05:12, 18. фебруар 2022. (CET)[одговори]

Твоји коментари ме дјелује смислено и конструктивно. Свакако треба радити на чланку. Лијеп поздрав. — Садкσ (ријечи су вјетар) 16:05, 18. фебруар 2022. (CET)[одговори]

Нетачан опис испод фотографије[уреди извор]

Наиме, испод исте се тврди да је у питању фотографија професора Вене Богославова, усликана на екскурзији са ђацима у Атини. Међутим, то је нетачно. Фотографија је усликана на Тргу Белависта у Херцег Новом. Ако погледате старије фотографије трга, видјеће се тачно палма поред које су сликани, улаз у кафану, стуб цркве Св. Арханђела Михајла - https://montenegro-apartmani.com/wp-content/uploads/2017/03/bellavista-800x570.jpg Ово је данашња фотографија истог трга, палми више нема, али види се гдје су биле, карактеристична кафана је и даље ту - https://nekretnina.me/wp-content/uploads/2020/11/28.jpg

Ово постављам, с обзиром да изнова и изнова покушавам да исправим грешку, али неко константно враћа текст на старе погрешне информације. — 79.140.148.80 (разговор) 03:47, 19. децембар 2022. (CET)[одговори]