Разговор:Друга лига Републике Српске у фудбалу 2008/09./Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Овај текст треба раздвојити у два јер у себи садржи два такмичења и овај наслов му не одговара. Одговарао би само у случају да прваци ове две Друге лиге Исток и Запад на крају сезоне играју утакмицу за победника Друге лиге, који би улазио у Прву лигу.

Друга лига Републике Српске има две Друге лиге Исток и Запад. Оне немају немају ништа заједничко осим нивоа такмичења и постоје независно једна од друге. Њихови прваци независно један од другог улазе у Прву лигу. Сам си написао у тексту да је су Романија и Слога прваци групе Исток и групе Запад, Да на крају сезоне прваци играју између себе и да се добија победник који би био првак Друге лиге онда би овај текст опстао. Кад нема победника Друге лиге него победници Истока и Запада то је доказ да осим да су обе друге немају ништа заједничко. Лиге су територијално подељене из практичних разлог а истог су такмичарског нивоа. Слично је било и у Југославији, друга лига Исток (Србија, Македонија и Црна Гора) и Запад (Словенија, Хрвастска и БиХ).

Другачији случај је такмичење Прве лиге РС у првим сезонама после оснивања. Прва лига се играла у две групе, али се победник добијао играњем утакмице у којој су прваци група Истока и Запада играли за првака РС за ту сезону. Погледај текст Прва лига Републике Српске у фудбалу 1995/96. Првак групе Исток Боксит из Милића и групе Запад Модрича играли су за првака. Победио је Боксит и постао првак РС. Победа Мориче у групи запад се не нигде не рачуна, то је била само фаза у оквиру такмичења и не може се као овде код других лига речи да је била победник групе Запад, а у Другој лиги се то рачуна као што си и написао Романија Првак групе Исток 1. пут и Слог Трн првак групе Запад. На основу свега напред изложеног овај текст треба раздвојити на два:

Друга лига Републике Српске у фудбалу — Исток 2008/09.
Друга лига Републике Српске у фудбалу — Запад 2008/09.

Све ово потрвђује и сајт Фудбалског савеза РС које и организује ово такмичење [1] --Drazetad (разговор) 06:53, 2. јул 2011. (CEST)[одговори]