Разговор:Елијана Жијардини/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Мислим да реч славна не смета. Неопходна је чисто да се види да није реч о некој фуфи, која је ко зна како дошла до улоге, већ о жени која траје деценијама. Ако се слажете, наравно! Узгред буди речено, лагано чишћење је очистило зарез између Забрањена љубав и сценаристкиње. --Boleyn 13:27, 12. јул 2010. (CEST)

Hoces da kazes da su sve manje poznate glumice fufe? Ili da su sve pristojne glumice slavne? Ne kapiram...--Јагода испеци па реци 13:51, 12. јул 2010. (CEST)[одговори]



У енциклопедијском чланку се избегава коришћење атрибута славно, познато, величанствено итд. јер се ради о вредносним проценама који ес врло често субјективне. Дакле, што је за некога познато и славно, за другог није.

Узгред буди речено, лагано чишћење је очистило зарез између Забрањена љубав и сценаристкиње.

Ако је то једини приговор, онда је "лагано чишћење" добро урађено. Успут, о неопходности нареченог зареза може се и дискутовати.

--Sly-ah (разговор) 15:02, 12. јул 2010. (CEST)[одговори]

Ти, који вероватно ниси чуо за њу, можеш да мислиш да није славна. Ја, који сам је гледао у око 500 епизода различитих серија, могу да мислим да је славна. Али то уопште није ни битно! Хајде да питамо 40 милиона душа из Бразила, које је сад гледају у Индији шта мисле, или уопште некога ко је пратио њену каријеру онда када ја и ти нисмо ни били рођени. То није моја субјективна процена, али чињеница јесте. Чињеница је да свака земља има своје најбоље спортисте, најуспешније певаче, најпознатије глумце. Зашто је Борис Тадић пре неки дан био у Сава центру на рођендану Бате Живојиновића? Да ли је можда по његовој субјективној вредносној процени Бата добар глумац? Постоје људи, ствари и појаве за које се зна шта су и какви су! А ту су хвала Богу и атрибути (пошто видим да се хваташ за граматику и правопис) који стоје уз именице, описују их и ближе одређују њихово значење. Иначе, о зарезу се не може дискутовати.

А ти Mаduiha (Јагода) слободно пиши о женама које су преко кревета добиле улогу, само размисли да ли ћеш да користиш придеве славна, позната, феноменална, величанствена, јер би тек то била твоја субјективна вредносна процена! --Boleyn 21:14, 12. јул 2010. (CEST)



Ја сам само навео нека правила о писању енциклопедијских чланака која стоје као смернице и на самој Википедији, а ти си одмах запенио и дигао гард. Опет ти кажем да су атрибути славно, велико, познато, одлично итд. непожељни на Википедији (и било којој енциклопедији), управо због њихове субјективности, а ти се нешто као буниш.

--Sly-ah (разговор) 07:17, 13. јул 2010. (CEST)[одговори]

Ок, све је у реду. Поштоваћемо правила. --Boleyn 14:05, 13. јул 2010. (CEST)