Разговор:Золпидем/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Тихомир,то јест ја, питам:зашто је предвиђено брисање чланка Золпидем????

Зато што се препоруке у вези лекова не стављају на Википедију због могућности погрешног саветовања, а пошто википедија није одговорна низашта, ограђује се стављањем забрани на овакве ствари. --Dungodung 22:22, 22. мај 2005 (CEST)

Тихомире, погледај страну образложења за брисање. Све пише. --ангелина марковић 22:42, 22. мај 2005 (CEST)

Проблем су биле препоруке за дозу. Ја сам обрисао ту реченицу и пренео текст (и слику) са енглеске Википедије. Ако те занима ово једињење, молим те преведи чланак са енглеског. --Милош Ранчић (разговор) 23:04, 22. мај 2005 (CEST)

Тихомир каже текст са енглеске Википедије сам делимично превио јер су ми неки делови били у супротности са начелима пројекта.То су:Larger doses of the drug can result in a variety of unwanted side effects: hallucinations, delusions, poor motor coordination, increased appetite, increased sex drive, poor judgement, and, following use, inability to remember events that took place while under the influence of the drug.Some users take zolpidem recreationally for these side effects. (Сматрао сам да је ово подстрекање на рекреативну употребу неодговарајуће) Zolpidem can also become psychologically addictive if taken for extended periods of time, due to dependence on its ability to put one to sleep or to the unique sense of euphoria it can produce. Under the influence of the drug it is common to take more zolpidem than is necessary. Users are advised to keep additional zolpidem away to avoid this risk.(Ако неко од вас мисли да је потребно да се ова реченица избаци-слободно)

Some trade names of zolpidem are Ambien, Stilnox or Stilnoct.

Шаблон:Pharma-stub

Ово последње није потребно

Последње су категоризације. Ако те занимају једињења, упути се у прављење категорија у вези са хемијским једињењима (мислим да ће ти нпр. Корисник:Dungodung дати корисне савете у вези са тим). Што се тиче осталог (што си избацио), то је пренето са енглеске Википедије, па, ако је тамо, може и овде. Ипак, на твојој је етичкој процени да ли сматраш да је то у реду или не. --Милош Ранчић (разговор) 23:47, 22. мај 2005 (CEST)