Разговор:Карловац/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Рођен сам у Карловцу зато предлазем малу корекцију следеце рећенице: Многе српске породице су напустиле Карловац уочи операције Олуја,

Предлаѕем да стоји: Српско становниство је напустило уже Карловачко урбано језгро (сам град) већ 1991 а ширу Карловачку општину током олује 1995.

Иначе сам град Карловац прије рата је имао поделјено становништво гдје су већину чинили Срби , попис иѕ 2001 треба узети са резербом пошто се многи Срби из страха као и дјеца из мјешаних бракоба изјашнјевају као хрвати - многе познајем и лично. Град је имао врло велики постотак мјешаних бракоба.По неком попису из 1991 или неку годину раније град је имао око 80000 становника , не само да су из града отишли многи Срби него и понеки хрбат.Белики број лјуди моје генерације одселио се у Загреб или иселио у иностранстбо. Иначе грда је познат по масакру Српских резербиста који се десио негде у септембру 1991 на Коранском мосту у делу града који се зобе Ракобац којом приликом су се лјуди предали након чега је извјесни Мишо Храстов са јос некима резербисте поклао-обо је дослобно - поклао са ножем.

Рајица Панић