Разговор:Лични рачунар/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Лични рачунар Apple Macintosh

Ово је копија разговора са корисничких страна Разговор са корисником:Mishad7#Лични рачунар Apple Macintosh и Разговор са корисником:Asusnjar#Персонални рачунар

Зашто си избацио Apple Macintosh из чланка Лични рачунар? Тачно је да чланак не постоји, али је то повод да се нешто напише о њему (планирано) а ради се о личном (PC) рачунару. IBM PC није једини лични рачунар (Personal Computer) - списак би требало даље проширити (Atari, Amiga, итд). Погледај en:Personal computer#Non IBM-compatible personal computers.

--Asusnjar 22:16, 11. март 2006. (CET)[одговори]

Под појмом персонални рачунар пре свега сматрамо рачунар са оперативним системом Windows, Unix или Linux. Apple-ови рачунари не спадају у ову категорију према већини дефиниција персоналних рачунара, пре свега због предодређеног хардвера који улази у Macintoch рачунаре. Слажем се да треба унети и остале типове рачунара (нпр. Amiga).

Корисник:Mishad7 22:28, 11. март 2006. (CET)[одговори]

То је апсолутно нетачно. Као прво сви оперативни системи које си навео подржавају и вишекориснички рад са љутим машинама а Unix је томе од почетка намењен. Apple рачунари су одувек спадали у личне/персоналне рачунаре - та није правила ништа друго све до скорог покушаја да избаци OS X сервере.

--Asusnjar 22:40, 11. март 2006. (CET)[одговори]

Упс. И мене занима дефиниција по којој Мекинтош није лични рачунар колико и ИБМ ПЦ. Успут, шта значи "предодређени хардвер"? --@1@ 23:40, 11. март 2006. (CET)[одговори]