Разговор:Привредник Јуниор/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Како је на овој страници био постављен чланак од других нерегистрираних администратора са значајно другачијим садржајем дужан сам као аутор текста дати нека објашњења.

У актуелном чланку наводи се да је Привредник Јуниор омладински клуб основан од стране Српског привредног друштва «Привредник» у Загребу.

Током развоја чланка под именом «Привредник Јуниор» спомињало се да је Привредник Јуниор основан по идеји Зорана Јовичића.

Омладински клуб у Загребу и идеја Зорана Јовичића немају заједничких тачака осим што су једнаког имена. Ово поклапање је чиста случајност.

Како о Привреднику Јуниор по идеји Зорана Јовичића не постоји нити један чланак у другим медијима или страницама, нити било какав податак на Интернеру који би потврдио постојање исте, омладински клуб из Загреба ће се водити на страници на којој се тренутно налази.

Уколико се Привредник Јуниор по идеји Зорана Јовичића активира и буду постојали уверљиви докази да он заиста и постоји, чланак Привредник Јуниор ће бити подељен према правилима када се ради о два тематски различита чланка истог имена. Kepkke, 10. април 2010.

Име чланка

Постоји ли неки разлог зашто је „јуниор“ свуда писано великим почетним словом? То није правописно исправно, а рецимо на сајту Привредника је написано исправно (иако је он на хрватском, верујем да су српски и хрватски правопис по овом питању скоро сагласни). Ако нико нема ништа против ја бих то исправио. EOF; [sabate]talk; 14:22, 25. август 2010. (CEST)[одговори]

У "Правилнику о Привреднику Јуниор" стоји у чланку о имену реч "Јуниор" с великим почетним словом и у свим актима Привредника Јуниор стоји реч "Јуниор" с великим почетним словом. На сајту Привредника и у неким другим новинским чланцима стоји мало слово јер су се они водили граматиком. На грбу исто стоји да се "Јуниор" пише великим почетник словом. Kepkke; 9:59 26. август 2010. (CEST)