Пређи на садржај

Разговор:Стандардни услови за температуру и притисак/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Требало би наслов променити тако да се зна на шта се односи. Ја сам мислио да је чланак о математици...

Може се у загради ставити (физика) или (хемија), мада не знам шта од та два, јер се Н.У. јављају у оба (мада сам овај термин чешће сретао у хемији) -- Обрадовић Горан 11:02, 19 Јан 2005 (CET)

Било би добро проверити на енглеској Википедији, ако знаш како да нађеш тај чланак код њих.

Чланак сам и превео са енглеске Википедије (мада не цео). Код њих је наслов Standard conditions for temperature and pressure а користе скраћеницу STP. Разлог што сам превео овако је што се сећам да се тај термин корсти у нашој литератури. Не видим што је неопходно да се промени име чланка само зато што се по наслову не зна на шта се односи. Кад пратиш линк са одређеног чланка, знаш о чему се ради, а ако и не знаш, прочиташ чланак и сазнаш :) Осим тога, колико ја знам, у математици не постоји тај термин (па да постоје два чланка под истим насловом).

Ако ипак сматраш да треба да се мења наслов на крају крајева немам ништа против, кажи ми и ја ћу га променити -- Обрадовић Горан 12:37, 19 Јан 2005 (CET)

Ако би могао неко да се изјасни по овом питању (најзгодније професор), наиме, у неким старијим књигама појављује се разлика између стандардних и нормалних услова, утолико што су стандардни на 25° C, па ме сада занима да ли та разлика заправо не постоји, односно да ли су стандардни услови исто што и нормални? -Кале info 12:51, 18. април 2007. (CEST)[одговори]