Разговор:Становништво и насеља Златибора

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Ja stvarno nemam nameru da se nadmecem u glupostima sa ovim manijakom i provokatorom. Ostavljam ga vama - koji ste vise demokratski nastrojeni pa se nosite sa njim. Golija

Вау, ти си неки херој који се носи са манијацима и исправља неке наводне глупости! Штета што ниси демократа, али добро, има и комунизам својих предности - шта рећи, то је ипак стара школа. Само ти лијепо остави чланак, кад ниси упознат ни са чим у вези тога и не знаш уопште право значење реченица које исправљаш. Златиборци су сви Срби православне вјероисповиједи и то је сасвим тачно, осим у твом манијакалном мозгу. И ти си провокатор исто колико и ја, ако ја уопште некога провоцирам. У ствари, не видим зашто се ја уопште препирем са кретеном. --Ђорђе Д. Божовић 00:14, 8 новембар 2005 (CET)

  • Одлично, ај' се сад нађите негде, чисто да се и уживо пљунете, па свако на своју страну. --Dzordzm 04:03, 8 новембар 2005 (CET)
  • Ђорђе, ја сам те већ једном, и то одавно, упозорио на ову тврдњу да су сви Златиборци Срби православне вероисповести. Тврдња је напросто апсурдна и ево ја свима плаћам пиво ако је тачна. Ја сада стављам на чланак налепницу о провери неутралности. Да би је уклонио, потребно је да а) промениш ову реченицу, или б) покажеш статистичке податке, који показују да је 100% становништва на Златибору српско православне вероисповести. --Dzordzm 04:03, 8 новембар 2005 (CET)

Ма, људи, није то о томе. Очигледно не разумијете ни ту реченицу ни читав чланак. Ја овдје уопште не описујем становнике Златибора, ја описујем Златиборце. А Златиборци не значи сви који живе на Златибору, него припадници златиборских породица. На Златибору иначе има мало националних мањина: једна породица досељених Горанаца, двије-три породице досељених муслимана који се и сами изјашњавају као Срби, под утицајем средине, једна породица досељених Срба који су потомци Рома, итд. Поред њих, на Златибору живи и много Срба који су такође досељени однекле, било својом вољом, било бјежећи од рата из Босне и Хрватске. Затим су ту и људи који не живе на Златибору, али тамо имају куће за одмор, такозвани викендаши. Међутим, сви они нису Златиборци. Златиборци су они чије породице су старосједилачке, или они чије породице су досељене на Златибор појединачно до XVII вијека и у четири масовна прилива становништва која су потом услиједила (види чланак Досељавања становништва на Златибор). Остали нису Златиборци, а ови што јесу буквално сви су православни Срби. Дакле, кад кажем сви Златиборци су Срби православне вјере не мислим 100% становништва Златибора су Срби православне вјере, јер то наравно није тачно, већ мислим све праве златиборске породице су српске националности и православне вјере. А те породице су побројане овдје, видјети и Категорија:Златиборске породице, за појединачне чланке о неколико знаменитих златиборских породица. Чак и да Јапанац купи кућу на Златибору, он опет не би био Златиборац, и ова реченица би и даље била вјеродостојна. --Ђорђе Д. Божовић 23:03, 8 новембар 2005 (CET)