Пређи на садржај

Разговор:Црква Свете Тројице у Тамничу

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије


Павле Танић је рођен 1842. године па 1837. није подизао никакве цркве[уреди извор]

Павле Танић је био трговац и резервни официр српске војске који се као стар човек повлачио преко Албаније и умро је 1937, у 94. години старости. На његовој сахрани у Тамничу су били делегати из Београда.


У сваком случају, он 1837. није ни био рођен, односно власници Винарије "Тана" Душан Плавшић, син Љубинке Танић и његова сестра од ујака Драгослава Танић, кћи Мирослава Танића (и Љубинка и Мирослав су унуци Павла Танића) лупетају у том свом промотивном памфлету.


У грађењу тамничке цркве је вероватно учествовао, између осталих, и ОТАЦ Павла Танића, имћни земљорадник Станоје Тана Николић, који је 1837. године имао 30 година живота и тад му је био рођен само најстарији син Михајло; касније је добио још и Рају, Павла, Радојку, Савку, Станоја и Ђорђа. Савка је удата у суседни Брусник, сви остали су остали у Рајцу а они који су доживели године за брак су се и оженили/удале у истом селу.


Потомци Тане Николића су Танићи, Џамићи, Станојевићи, Ћулићи, Милошевићи, Којићи, Којадиновићи, Петковићи, Ранковићи, Кековићи... широм Србије и света, као и горепоменути Плавшић и његови. — 109.245.175.82 (разговор) 12:13, 27. март 2023. (CEST)[одговори]