Разговор:Црни Арапин/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

О безглавим арапима има још мање података. За вријеме Српске револуције вршени су неки експерименти у том погледу, али без неких већих резултата.

Непримерено. Ђоле, а да склониш ово! --JustUser 23:09, 1 децембар 2005 (CET)

Хм... Хм... Објасни! --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 23:18, 1 децембар 2005 (CET)

Нећу коментарисати потенцијалну духовитост, али чим сам прочитао - овај део ми се учинио неадекватан за енциклопедију. Прочитао сам жени цео чланак и питао како јој звучи (о томе што верујем рођеној жени други пут) - и она је прокоментарисала слично. Постоји нешто што се може назвати скривени и недвосмислени контекст. Прочитај текст у себи ... примети да ти остане злуради осмех на лицу ... волео бих да чујем још неко мишљење поводом овога. --JustUser 23:32, 1 децембар 2005 (CET)

Можда ја немам смисао за хумор. Молим те, реци ми шта тачно није у реду. Цијели чланак, реченица да о безглавим арапима има мало података, или она да су српски устаници током рата с Турцима користили безглаве арапе? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 23:37, 1 децембар 2005 (CET)

Нисам рекао да немаш смисла за хумор (можда га ја немам). Ово се може схватити на више (погрешних) начина. Спомињање арапа (са малим а) не може скроз да отклони идеју да се у Српској револуцији ратовало против Турака. Срби се током устанак нису бавили научним (и иним) експериментима, нити су уживали у томе што им се дешавало. Ако се потом Српска револуција схвати мало шире (рецимо до наших дана) онда се може појавити идеја да су Срби склони оваквим насилним и примитивним експериментима (разне траке са експерименталним екзекуцијама у рукама хашког тужилаштва). Кажем, волео бих да чујем још неко мишљење, да проверим да ја не претерујем. --JustUser 23:55, 1 децембар 2005 (CET)

Нису Срби обезглавили безглаве арапе (мало је а, јер то није народ, него бића - као људи што су са малим љ), него су пробавали да уз помоћ безглавих арапа лакше добију рат с Турцима. Дакле, арапи су и прије устанка били безглави. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 00:05, 2 децембар 2005 (CET)

Е,`ајд` стварно муни то,такав контекст не приличи оваквом типу чланака.(Немој сад да ти окачимо Покрајца за врат,знаш да је осетљив око тих ствари). --Црни Бомбардер!!! (†) 00:12, 2 децембар 2005 (CET)

Ја бих веома цијенио кад би ми неко рекао који контекст је у питању и шта тачно не ваља. Већ сам то питао, али нисам добио одговор. Реците ми шта то ви уочавате да није у реду, а ја не видим? И молим вас ако може мало детаљније објашњење, пошто сам тек сад збуњен (видим да и Црни бомбардер схвата у чему је проблем, а ја и даље немам појма). --Ђорђе Д. Божовић (разговор)

Па кад сам и ја с`ватио да му овди није место муни га или појасни о каквим је експериментима реч.(Појасни у чланку,а не да нам опет шаљу неке бразилце из Уједињених Нациста због ширења расне нетрпељивости.) --Црни Бомбардер!!! (†) 00:30, 2 децембар 2005 (CET)

Јован каже да је проблем у томе што се ова посљедња реченица може схватити као да су Срби Арапима и Турцима одрубљивали главе. Ако је то проблем, ја ћу промијенити мало ту реченицу, чисто да не дође до такве велике заблуде! --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 00:31, 2 децембар 2005 (CET)

Је ли овако ваља? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 00:35, 2 децембар 2005 (CET)

„Ја га крстим,а он прди!“ Стара народна умотворина.С`ватио си поенту тако да...Over and Out. --Црни Бомбардер!!! (†) 00:39, 2 децембар 2005 (CET)

Иако нисам у животу чуо за ово (а живим већ 68 година), ипак сам га само мало преправио да не звучи као излагање чињеница о безглавим арапима, иако мислим да је аутор ово написао само у тренутку инспирације. Али добро, и аутор припада српском народу, па можемо узети да његово вјеровање може да се узме и као народно вјеровање. Али није лоша фора, смијешно звучи :) Дарко Максимовић 18:50, 13. септембар 2007. (CEST)[одговори]
68 година имаш и још увек си апсолвент? Свака част... :) Елем, Арапи се пишу великим словом, реко бих ја.... А можда и грешим... --LazaKamikaza (разговор) 19:15, 23. децембар 2008. (CET)[одговори]