Разговор:Samoubistvo među LGBT+ omladinom

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Komentar urednika stranice[уреди извор]

Cilj pisanja članka sa ovakvom sadržinom, koja postoji i na većini drugih vikipedija, nema nameru da nikoga uvredi ili omalovaži, jer ima nameru da ukaže na jedan veliki društveni probelem u celom svetu, koji se često stavlja pod tepih.

Ako 30% svih samoubistava otpada na homoseksualno orjentisana osobe i ako svaki 10 mladić homoseksualne orijentacije razmišlja o samoubistu, kao i da npr. u Holandiji u kojoj vlada blagostanje za LGBT, postoji najveći broj samubistava i pokušaja samoubistava među homoseksualcima, to ukazuje da postojenje određeni faktori, koji nažalost još nisu u potpunosti shvaćeni, koji guraju LGB u samoubistvo.

Prema tome po mom skromnom mišljenju jedan enciklopedijski članak treba da ukaže na ovaj problem i uputi na mere prevencije.

Jako bi mi bilo drago da se u njegovo uređivanje uključi što više urednika iz različitih struka. Ali ne kroz jalovu diskusiju več da kroz konkretni rad na uređivanju članka, suočimo mišljenje tako što bi temu obradili još svestranije i bolje.

Omalovažavati i kritikovati gledajući sa strane, je u srpskom maniru da komšiji crkne krava, ili pa pobogu homoseksualnost je tabu tema, ajmo da se vratimo na heteroseksualce, pa mi smo njih zapostavili zbog homoseksualaca (ikao je 99% tekstova napisano o njima). Da nije tužno bilo bi smešno.

Hvala na podršci, ako smatrate da ova tema to zaslužuje (druge vikipedije su se složile da im je potrebna i uredile 10 puta više stranica o problemima homoseksualaca), ili suprotno mi smo drugojačijeg mišljenja i treba ga obrisati, da bespotrebno ne ulažemo trudi i vreme. Hvala na odvojenom vremenu i eventualnoj pomoći u zajedničkom uređivanju stranice.--Dr Milorad Dimić (разговор) 17:58, 27. новембар 2018. (CET)[одговори]

U odeljku - Odbacivanje u porodici kao prediktor negativnog ishoda zdravlja homoseksualno orijentisanih - postoji tabela u kojoj se nalaze brojevi. Nije jasno o kakvim brojevima je reč. Da li su procenti u pitanju?--Orion1964 (разговор) 23:35, 7. април 2020. (CEST)[одговори]

@Orion1964: Radi se o %. Hvala.--Dr Milorad Dimić (разговор) 08:15, 8. април 2020. (CEST)[одговори]