Разговор о шаблону:Инфокутија Лик из стрипа

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Интервики везе и многе муке[уреди извор]

Шаблон је био лоше повезан са интервики везама. Исправио, и повезао са en:Template:Infobox comics character који је за Суперхероје (чак је и тај на овој Вики био укинут и преусмерен овде на овај шаблон).

Многобројни едити су везани за тестирање шаблона, које се не може извести без сталних спашавања измена. Немогуће је видети "уживо" у некој страници како се шаблон понаша (не постоји "песак" за то – заправо постоји, само незнам да корисим...).

Највише муке задао ми је параметар {{{боја стрипа}}} и {{{боја алијансе}}}. Први сам решио, али други је због компликованих унутрашњих стилова озбиљан проблем. Опција {{{боја алијансе}}} везана је искључиво за Марвел/ДЦ универзуме и требала би да утиче само на стил поља алијанса. Покушавао сам кодовима !style="background:{{{боја алијансе|}}}"|{{{боја алијансе}}} и слично, засад без успеха.

Прво сам мислио да је {{{боја стрипа}}} сувишан – омогућава прилагођене промене боја – јер додатно оптерећује странице разноликошћу (доприноси нестандардности, пошто додавање боје субјективно стоји на сваком уреднику) али сам ипак имплементирао јер се тај систем већ користи код других стрип-шаблона. Опција је погодна за одвајање једне групе суперхероја од других (нпр. Осветници, X-Men и др.) или ликове једног издавача од других. Користи се са | боја стрипа = lightred или | боја стрипа = #ADD8E6. — Jozefsu (разговор) 11:28, 2. јануар 2023. (CET)[одговори]

Поправка ситних и скривених грешака[уреди извор]

Коначно ради! За неколико мени нејасних кодних грешака био је потребан велик број измена, јер нисам нашао начина да видим како поједина измена утиче на "другом крају" у чланцима. Најтеже је било имплементирати прилагодљиве боје (custom colors) које се уносе хексом или енглеским називом боје (класични хтмл) и прилагодљиву листу (bulleted list). Захваљујем патролерима и враћачима на стрпљењу!–Jozefsu (разговор) 21:47, 8. јануар 2023. (CET)[одговори]