Разговор о шаблону:Крајње тачке континената

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Зашто се понавља Иглени рт и зашто нема Рт добре наде? --91.150.101.136 (разговор) 00:34, 1. септембар 2009. (CEST)

Зато што је то најјужнији рт Африке и најјужнија тачка Африке, а Рт добре наде није ту зато што је ово само за најекстремније тачке, што он није...--Metju (разговор) 00:49, 1. септембар 2009. (CEST)

Ово је бесмислен шаблон. Као кад бисмо правили шаблон о најисточнијим (севернијим и.т.д) градовима, планинским врховима и рекама. Информације које даје су бескорисне, а не помиње чак ни најпознатије ртове (што показује пример Рта добре наде). Шта је екстремно источни рт Аустралије? Нешто на Новом Зеланду или на Самои?--Јакша (разговор) 03:55, 3. септембар 2009. (CEST)

Не знам шта је овде бесмислено, ти ртови су крајње тачке свих коннтиненната и за географију су изузетно важни. Није ти добар пример са градовима и врховима, јер би то било бесмислено...--Metju (разговор) 08:44, 3. септембар 2009. (CEST)
Што се тиче Рта добре наде, као најпознатијег, ех, па не може неко да буде овде затро што је познат, него ако је најудаљенији, што добра нада није... Тако да је јасно. Сви мисле да је Северни рт, најдаља тачка Европе, али није, јер је на острву, тако да његово место заузима Рт Нуркин, иако није нешто посебно познат, као Северни....--Metju (разговор) 08:44, 3. септембар 2009. (CEST)