Разговор о шаблону:Филозофија

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

техничка питања[уреди извор]

Јел може неко да помогне око сређивања овог шаблона? Превео сам га и прилагодио са енглеске вики, само треба да се среди одељак о историји, да се не би појављиво овај ред:

[[Шаблон: |п]] • [[Разговор о шаблону: |р]] • [[[:Шаблон:Fullurl:Шаблон:]] у]

Успут, баците поглед и на енглески шаблон. Унапред хвала! --Дамјан /разговарајмо/ 00:30, 11. октобар 2008. (CEST)

Треба да се уради апдејт тнавбар шаблона у складу са оним на ен.њики да би радило.Када сам то одрадио шаблон је био оперативан,као и још један који га користи,а насумично је изабран.Вратио сам га на пређашње стање,јер би неко к`о прати материју и има воље,требало да прелети преко свега тога,за случај да нови код прави покарабас у неком другом шаблону. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 02:37, 11. октобар 2008. (CEST)

садржај[уреди извор]

Шаблон сам у једном тренутку делом превео са енглеске вики, а делом га прилагодио постојећем стању филозофских чланака на српској вики. Наиме, гледао сам да буде што мање непостојећих линкова и стављао сам везе ка постојећим чланцима на српском.

Убацио сам одељак о филозофским појмовима, што је уобичајен начин увода у филозофију на Београдском универзитету. Филозофски појмови су поређани по азбучном реду, а филозофске школе по хронолошком. Међу филозофске школе сам настојао да уврстим и значајне школе кинеске, индијске и арапске мисли, које су недостајале у енглеском шаблону, који је прилично западно орјентисан. --Дамјан /разговарајмо/ 02:45, 19. октобар 2008. (CEST)

Онај енглески шаблон се стално мења па се не може баш превише ослањати на њега. Изгледа ми боље да уместо филозофских школа набројимо најзначајније филозофе, јер свако изучавање филозофије почиње упознавањем са битним филозофима кроз историју.--Дамјан /разговарајмо/ 11:31, 4. јул 2009. (CEST)

Filozofija ne počinje sa Talesom...[уреди извор]

... tako da u šablon treba uneti i poznate filozofe pre njega. --Mladifilozof (разговор) 21:34, 25. август 2015. (CEST)