Разговор с корисником:Bonzo/Архива 2

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Поздрављам све учеснике многобројне, такође би искористио прилику да поздравим многобројну родбину и тетку и ттттттт  :}.


Хвала пуно на поздраву, драго нам је што си дошао :) Само сам хтео да ти кажем да је идеја да се овде кад-тад направи енциклопедија па зато и нема баш много смисла да постављаш приче, вицеве, итд. У ствари то чак није дозвољено само што Амери са велике Википедије не знају српски али ако би им неко рекао обрисали би. Слободно додај, како они то кажу, енциклопедичне ствари (само, опет те молим - немој да копираш од негде другде ако немаш дозволу јер би обрисали и то и тебе ;) Да ли ћеш сам нешто писати или преводити са енглеске Википедије или шта није битно... Никола Смоленски 20:00, 22 Окт 2003 (CEST)

У па брисање ми и не звучи баш пријатно, водићу рачуна, али за Краљевића Марка ми се чини да је онај слепи Чарлс или Вишњић одустао од ауторских права, вицеве ћу са задовољством да обришем сам,иако ће ми руке дрхтати од напора.

Веровао или не чак и ту има неких права онога ко је то први прекуцао али оставимо их за сада, нисам на то мислио. Никола Смоленски

Али шта фали Марку :},тема је Српска народна проза, ко зна можда неко и напише детаљније о тој теми исправи ме молим те ако грешим и овај пут, али право на грешку немају само минери и девице  :}.

Па јесте то тема али није идеја да ту стоје приче српске народне прозе већ текст о српској народној прози. Никола Смоленски 10:24, 31 Окт 2003 (CET)


Саша=Админ.[уреди извор]

Чекај бре Бонзо како можеш давати привилегије без договора са другим администраторима који су активни. Требамо прво да сагледамо оно што је урадио за Википедију! Сигуран сам да има оних који би пре Саше добили привилегије, што се мене тиче. Врати на старо па да се сви договоримо. --Марко Покрајац (разговор) 15:25, 15 Мар 2005 (CET)

  • Па друже колко је мени познато нису админ овлашћења привилегија него обавеза и свако ко одговорно жели да се придружи и да ради без сметања другим је добродошао. --Небојша Бозало 15:47, 15 Мар 2005 (CET)

Како ти изгледа Главна страна сада?[уреди извор]

Мени је све под конац, али ми је резолуција 1280х1024... --Милош Ранчић (разговор) 14:39, 28 Мар 2005 (CEST)

    • Главна ми сад изгледа прегледнија, али ми изгледа помало и као насловна страна Демократске странке ;). --Небојша Бозало 15:00, 28 Мар 2005 (CEST)

Eto znam da me nije bilo skoro 100 godina ;) ali se nadam da cu imati vremena da budem aktivniji. Pozdrav Авала 11:59, 30 Мар 2005 (CEST)

Пијаца[уреди извор]

Нисам те баш разумео шта си хтео да кажеш, али претпостављам да си мислио на интервики линкове. Ево сад ћу да сузим списак. Ако није то у питању - реци. Поздрав, --Покрајац (разговор) 22:20, 11 Апр 2005 (CEST)

Ратко Младић[уреди извор]

Шта је спорно у констатовању чињенице да је оптуженик пред трибуналом у Хагу и да нас ЕУ гњави што га тамо нема? --Покрајац (разговор) 19:54, 12 Апр 2005 (CEST)

  • Нема ништа спорно, али човек није крив док се тако не докаже, а није лепо етикетирати човека ако не мора, а ми не морамо. Кад докажу кривицу, ако докажу, ок је да се стави. Ја сам чуо да је Младић кренуо у Хаг и сврати овде да се поздрави , сврати онде па то траје. Оће ли ухватити чика Црног. :) --Небојша Бозало 20:37, 12 Апр 2005 (CEST)
Ма све је то ок, али под условом да сам написао да је осуђеник а не оптуженик. Постоји разлика, зар не? --Покрајац (разговор) 20:47, 12 Апр 2005 (CEST)
  • Ја мислим да је основни проблем у томе што је чланак генерално прилично неразвијен. Ако бисмо имали још бар пола стране других података о Ратку Младићу, онда овај један пасус не би толико упадао у очи, а са друге стране све што у њему стоји је тачно и нема потребе да се брише. Према томе, љубитељи Ратка Младића, на посао. (Са друге стране, ако о њему нема шта да се напише осим пасуса о Хагу, па, хм, шта да се ради) --Dzordzm 20:53, 12 Апр 2005 (CEST)

Hello: about licence[уреди извор]

[[Слика:Grbzemun.jpg|120px]]

Hello! Where is the source of this picture? Can I upload to Japanese Wikipedia? (see also ゼムン) --Sheynhertz-Unbayg 00:18, 14 Апр 2005 (CEST)

  • Ма пун сам обавеза ових дана. Испити, учење, држи-не дај, држи-пржи...:) --Покрајац (разговор) 23:43, 14 апр 2005 (CEST)

Морзеова азбука - хвала[уреди извор]

Thank you, Bonzo, for the morse sounds on Commons. Really well done! We have already used them - see cs:Morseova_abeceda. Greetings from the Czech Wikipedia. --Miaow Miaow

  • Halló Bonzo! :) Одлични су ти ови чланци о "чудним" писмима!!! Ова табела за Морзеову азбуку на cs: је исто добра, да је мазнемо? Узгред, ако је БрајЕво писмо, онда је и БрајЕва азбука, зар не? --Dzordzm 03:52, 15 апр 2005 (CEST)
    • Да сад сам видео, али као за инат постоје стране у претраживачу БрајЕво, али ти си у праву променио сам већ, сигурно они из завода за слепе боље знају:). Па нарафски да ћу да чесима мазнем табелу само их малко кулирам и гледам около има ли боља :). Поздрав и дај још сугестија. --Небојша Бозало 19:53, 15 апр 2005 (CEST)

То ће бити мало теже - нема места у авиону из Харареа за петак поподне :))

То ће бити мало теже - нема места у авиону из Харареа за петак поподне :)) radozw (ovo zw je zimbabwe)

Виђење[уреди извор]

Hvala na pozivu :) Vidjenje je nazalost nemoguce bar jos jedno pola godine, a posle ko zna... Lepo se provedite. Pozdrav --Dzivdzan 19:17, 15 апр 2005 (CEST) Хм, малко је запетљано сад, зато и кажем бар пола године, ако се уопште деси. Из Ниша сам, али сам у Бохуму у Немачкој већ две и по године, а ово лето ћу највероватније да будем три месеца на некој пракси у Данској. Нисам сигурна шта ће да буде од јесени, ако будем у отаџбини јавићу се. Желим вам успешну акцију. Поздрав :) --Dzivdzan 13:35, 17 апр 2005 (CEST)

Ајд на ИРЦ[уреди извор]

Има нас тамо... --Милош Ранчић (разговор) 02:06, 17 апр 2005 (CEST)

Упис у школу[уреди извор]

Помаже Бог брате Бонзо, драго ми је да си се уписао у школу за администраторе. Разлике међу администраторима су у резултатима и ефикасности. Организовани рад ће помоћи млађим администраторима да превазиђу проблеме са почетка рада на Википедији и осмеле их у одлучивању. Старији администратори ће својим радом и залагењем одговорно утицати на квалитет администратора и имиџ наше Википедије. Можеш бити или једно или друго, зато је потребно да одабереш хоћеш ли бити тренер или полазник. Свако добро шели ти Горан Анђелковић (〠ꒌ) 13:22, 27 апр 2005 (CEST)

Укључи трилијан ;) -- Обрадовић Горан (разговор) 19:03, 4 мај 2005 (CEST)

Укључи трилијан ;) -- Обрадовић Горан (разговор) 19:04, 4 мај 2005 (CEST)


Изгледа да се у теби Бонзо скривају неоткривене вредности. Задовољан сам како си решио питање са Арапским језиком, добар је и наслов који је сасвим у контексту моје примедбе о тексту док сам га слао. Јавно те похваљујем за дипломатско-прегалачки рад и да сам у могућности на часне груди бих ти залепио велику етикету најквалитетнијег пива. Уручујем ти испоменицу и проглашавам те амбасадором међународних (пуних) пивских флаша.  :))  :domatrios 00:53, 5 мај 2005 (CEST)

    • Више волим хладно пиво него ваше хвала.:) натпис у једном аутобусу --Небојша Бозало 01:10, 5 мај 2005 (CEST)

Ево ти линк за оно место где има списак свих серија за скидање за eDonkey 2000 мрежу, односно за твој BearShare. http://www.the-realworld.de/index.php --Dungodung 21:32, 7 мај 2005 (CEST)

Алкохол[уреди извор]

Доће ти једном главе (стомака) тај силни алкохол. Ај на ИРЦ --Саша Стефановић разговор 00:18, 11 мај 2005 (CEST)

Е, дао сам ја Филипу админ овлашћења... У чему је проблем? :) --Милош Ранчић (разговор) 01:58, 16 мај 2005 (CEST)

  • Изгледа да је сукоб измена нисам тај део дирао, уствари немам појма како се то десило, исправио сам. А пратим од почетка --Небојша Бозало 02:11, 16 мај 2005 (CEST)

Е сад. Тебе сам изабрао да ми будеш тренер у школи за админе. Ђакон ми рече да те замолим и то и чиним. Поздрав. --Dungodung 00:17, 17 мај 2005 (CEST)

    • То је прави посао за мене, ако ти није проблем да сачекаш мало имам идеју у мом фазону али ми треба времена. --Небојша Бозало 19:11, 17 мај 2005 (CEST)
      • Ок, сачекаћу. Није ми проблем --Dungodung 20:52, 17 мај 2005 (CEST)

Викивести[уреди извор]

Здраво!

Само да те обавестим да су Викивести почели с радом. И даље имамо неке проблеме с софтвером (погледај на главној страници), тако да ћу објавити на Пијаци чим кренемо. --Dcabrilo 05:56, 21 мај 2005 (CEST)

Вишезначне одреднице[уреди извор]

Видим да си узео озбиљно да постављаш вишезначне одреднице. Међутим, када тако поставиш, онда би требале све да буду равноправне. На пример, као што је Џорџ Буш. Ако мислиш да је једна од одредница "равноправнија" од других, онда (види пример [[Јужна Африка]]) главни чланак треба да буде о тој одредници, а не врху ставиш линк на посебну вишезначну одредницу. Ух, није ваљда компликовано...--Dzordzm 03:39, 30 мај 2005 (CEST)

Слажем се потпуно, али са [[Јужна Африка]] је једноставно, само сам нотирао пар имена места који су вишезначни, али проблем може настати код рецимо Јабука, Шљивовица и слично, мислим да док су текстови мали могу бити на једној страни а кад порасту нека их аутор премести где треба.

Ја сам почео са Бока и види где сам залутао, па наравно да је компликовано :). --Небојша Бозало 03:57, 30 мај 2005 (CEST)

Бијело дугме[уреди извор]

Здраво Бонзо. Само сам хтео да те питам да ли си видео мој одговор поводом коментара на страници за разговор чланка о последњем концерту Бијелог думета? Надам се да више не верујеш да сам се "прерушио" у неког дугог...:) Поздрав, --Покрајац|разговор 6 јул 2005 00:07 (CEST)

    • Наравно. Хе хе, а име ти је баш било асоцијативно, него бре кад ћемо се упознати лично како би избегли овакве замене индентитета а дођемо и по које пиво један другом, ајде ових дана долаѕи и Ђакон и Саша. А познајеш ли госпон Латинчића да и њега позовемо. --Небојша Бозало 6 јул 2005 13:50 (CEST)]

Дај бре Бонзо, који ти је, немам никакве везе с тим Латинчићем. У суботу идем на пут. Можда кад се вратим. Ако ми не верујеш у вези са овим, шта да ти радим. Битно ми је да ја знам шта је истина. Поздрав, --Покрајац|разговор 6 јул 2005 13:57 (CEST)


Шублер[уреди извор]

Хвала! :-) --Goldfinger 7 јул 2005 08:58 (CEST)

Sorry not to write in Serbian - I have visited but not learned the language.

I think you areuser Bonzo on Wikipedia commons - would be good if you linked to your user page directly There are many images on [1] from you - can you add a license eg GFDL, to them please.


Здраво Бонзо. Одавно сам видео твоју поруку у вези са фоткама које си направио за Дан полиције али нисам имао времена да урадим ништа конкретно па ти нисам одговорио. До сада сам углавом радио на послу, а тамо сам имао проблем да аплоудујем фотографије. Пре неки дан сам увео кабловски интернет тако да је проблем решен. Уколико још увек имаш фотке, и уколико ме неће стрпати у затвор ако их ставим на Википедију, пошаљи ми на milosavljevicster@gmail.com. Хвала унапред.--Краљевић Марко 19:11, 22 октобар 2005 (CEST)


Слике 2[уреди извор]

Хвала на куражи за чланке о псима... Него како да додам ГНУ права? Поздрав --SergiPopescou 12:36, 9 новембар 2005 (CET)

бонзов појас[уреди извор]

волео бих знати које су заслуге за добивање белог појаса?

Хвала.--Д Орловић 17:28, 11 новембар 2005 (CET)

    • Много је разлога да се добије било који појас, основни је дружење и комуникација, злобници би рекли и због пива или само онако а ја би додао и као мотивација и зато што лепо изгледа и зато што напорно радимо а нико нас на то не тера, па је ред да добијамо и мале знаке пажње, пошто интернет сате да дајем није ок  :-)). Појас можеш заслужити, зарадити, мазнути, мењати, позајмити, питати да га добијеш јел ти се слаже са гардаробом или предложити неком да се да.
      • Пошто комуницирамо значи да ради. И ускоро следи још. Поздрав --Небојша Бозало 00:15, 14 новембар 2005 (CET)
Хвала на жутом појасу. Е сад би ја одликовао и тебе али да не буде "ја теби сердаре ти мени вовјводо"...! :-)... но ћи направим малу ПАУЗУ да се Власи не сете! :-)) --Goldfinger (разговор) 23:05, 13 новембар 2005 (CET)


Тhere are many reasons to receive any of the belst, basic is for socialization and communication, (mean people would say because of buying me beеr) or just like that, and i would add also as a motivation and because it looks good, and because we work hard, and noone is making us to do so, so it is only fair that we receive small tokens of appreciation ... You may earn, belt, work for it, steal it, trade it, borrow it , ask to get it since it goes with your clothing, or recommend someone for it You may earn, belt, work for it, steal it, trade it, borrow it , ask to get it since it goes with your clothing, or recommend someone for it.

Here are my thanks for the medal ;-), those are international :-) Thank you all for the warm welcome. нотафиш (notafish) }<';> meta 02:26, 14 новембар 2005 (CET)

Здраво и хвала на поздрав,

Марио Тополшек, то је онај са Окинава карате савез Србија или тако некако, зар не? Лично немам приватне слике, пошто исто немам скенер. Што мислим да би било добро, кад би имали пар редова о карате у Србији, кад је почело итд. И можда би неко касније прочитао артикел и евентуално грешке исправио (имена и остало). Свако добро.--Carski 23:35, 2 јануар 2006 (CET)

Срећан Божић[уреди извор]

Христос се роди!
Желим ти пуно здравља, успјеха и среће у 2006-тој години.

--Ђорђе Д. Божовић (разговор) 01:48, 8 јануар 2006 (CET)





Христос се роди[уреди извор]

Заиста се роди. Свако добро и сретни празници — Горан Анђелковићразговорmessage & ГетоБотзадаци • 13:07, 9 јануар 2006 (CET)

Сређивање слика[уреди извор]

На Википедији је у току акција сређивања слика са нејасним или погрешно назначеним правним статусом.


Замолио бих те да све слике које си послао (или послала), а на којима није означена лиценца, означиш одговарајућом лиценцом, водећи рачуна да лиценца одговара правном статусу слике - погледај на пример ово правило и овај списак ознака за лиценце са кратким објашњењима сваке. Такође, визуелни списак шаблона за слике можеш видети и овде.


Када означаваш слике, поведи рачуна да сем лиценце обавезно ставиш и везу (УРЛ) ка сајту одакле је преузета; ако је слика скенирана, наведи наслов и аутора публикације и ISBN број ако знаш; ако си ти аутор, наведи то као извор (напомена: код снимака екрана и скенираних слика ти ниси аутор слике). Ако сматраш да слика испуњава услове за поштену употребу који су наведени на ознаци за лиценцу, наведи и образложење за ту поштену употребу.


Списак слика које си ти послао (послала), а које немају означену лиценцу, можеш видети овде. Ако у следеће две недеље не решиш лиценце на сликама, тога ће се прихватити заинтересовани уредници.


Напомена: Слике које по завршетку акције сређивања не буду имале јасно регулисан правни статус биће брисане!

--Бране Јовановић <~> 08:22, 14. јул 2006. (CEST)[одговори]

Сређивање, други пут[уреди извор]

Ово је аутоматски генерисана порука. Ако си већ примио (примила) сличну, провери доле наведени линк поново! Бот је вршио неке измене на странама са описом слика, пошто слике које су раније биле означене са {{без лиценце}} нису приказиване на списку који се наводи доле (а сада се дакле и оне приказују).

На Википедији је у току акција сређивања слика са нејасним или погрешно назначеним правним статусом.


Замолио бих те да све слике које си послао (или послала), а на којима није означена лиценца, означиш одговарајућом лиценцом, водећи рачуна да лиценца одговара правном статусу слике - погледај на пример ово правило и овај списак ознака за лиценце са кратким објашњењима сваке. Такође, визуелни списак шаблона за слике можеш видети и овде.


Када означаваш слике, поведи рачуна да сем лиценце обавезно ставиш и везу (УРЛ) ка сајту одакле је преузета; ако је слика скенирана, наведи наслов и аутора публикације и ISBN број ако знаш; ако си ти аутор, наведи то као извор (напомена: код снимака екрана и скенираних слика ти ниси аутор слике). Ако сматраш да слика испуњава услове за поштену употребу који су наведени на ознаци за лиценцу, наведи и образложење за ту поштену употребу.


Списак слика које си ти послао (послала), а које немају означену лиценцу, можеш видети овде. Ако у следеће две недеље не решиш лиценце на сликама, тога ће се прихватити заинтересовани уредници.


Напоменe:

  • Слике које по завршетку акције сређивања не буду имале јасно регулисан правни статус биће брисане! То подразумева и слике које немају лиценцу и оне које су погрешно обележене.
  • Наведи извор слике - ако не наведеш извор, немогуће је проверити лиценцу!
  • Немој стављати погрешне ознаке на слике, нарочито немој стављати „поштена употреба“ или „јавно власништво“ без образложења!

Ово је друга порука у акцији сређивањa слика.

--Бране Јовановић <~> 11:50, 15. јул 2006. (CEST)[одговори]

Аутоматско обавештење[уреди извор]

Ово је аутоматско обавештење које служи да Вас информише да, у складу са новоизгласаном политиком "Администрације", више нисте бирократа Википедије на српском језику због неактивности на том месту веће од 4 месеца. Уколико мислите да ипак треба да будете бирократа, можете да се поново пријавите за исту функцију. Хвала --бот покренут од стране Филипа 23:52, 9. септембар 2006. (CEST)[одговори]

Де си бонзо 100 година те није било. Јеси ли се опет активирао, или је ово само "онако успут" --Јован Вуковић (р) 15:47, 3. октобар 2006. (CEST)[одговори]

Sastanak u nedelju, 18. februara[уреди извор]

Здраво. Позивам те да дођеш на састанак у недељу, 18. фебруара 2007. поводом две године од формалног постојања наше заједнице (15. фебруара 2005. смо се први пут видели уживо). Састанак ће се одржати у трибинској сали Дома омладине од 17 часова (улаз из Македонске, први спрат, просторија до Америчког кутка). --Милош Ранчић (р|причај!) 18:36, 14. фебруар 2007. (CET)[одговори]

Ако си у прилици да стигнеш, обавезно погледај чланак Википедија:Уживо/недеља, 18. фебруар 2007. и самопозови се да даш неку идеју за причу. Такође, на састанке обично носимо пиво и слично :) --Милош Ранчић (р|причај!) 18:36, 14. фебруар 2007. (CET)[одговори]

IT споменице[уреди извор]

Од данас делим споменице IT Споменице захтев можеш поднети код мене --Fica Blok38 (разговор) 14:42, 16. фебруар 2007. (CET)[одговори]


Проблеми са ауторским правом за Слика:Vinca pismo 1.png[уреди извор]

Хвала ти што си послао (послала) <nowiki>Слика:Vinca pismo 1.png<nowiki>. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли да обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала.  Bojan  Razgovor  08:47, 1. мај 2007. (CEST)[одговори]