Разговор са корисником:Drazetad

С Википедије, слободне енциклопедије

ЈЈ[уреди извор]

Поздрав. Ја све то већ знам. Што се тиче првог дела поруке, ја прво нисам ни написао да је била уморна, јер нисам ни гледао претходне године, а то је била 2008, мада је логично да буде. Три недеље је играла на великим турнирима, против сјајних тенисерки и непрестано бележила победе, ваљда је нормално да буде уморна. То није ни важно јер колико се сећам, ја то нисам прво ни написао, можда сам вратио после, а што се тиче најбоље српске тенисерке и на самој Википедији су набројане све награде и Јелене Јанковић и Ане Ивановић, пише да је до сада Јелена добијала ту награду 6 пута (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013), а Ана само 2 (2012 и 2014). Ја сам написао да је по њима у том тренутку Јелена и даље најбоља српска тенисерка и не видим шта је ту спорно. Што се тиче Монике Селеш о њој не можемо говорити, када причамо о тим награда, јер она никада није могла добити ту награду најбоља српска тенисерка, јер тада Србија није била самостална земља, могла је добити за најбољу тенисерку Југославије, а касније и Америке ... --Uw17 (разговор) 10:57, 5. август 2015. (CEST)

Категорија[уреди извор]

Хвала на сугестији, али изгледа да те категорије за ватерполисте не постоје још. -Аца Србин (разговор) 12:08, 9. август 2015. (CEST)

Направих нови шаблон за бројач медаља код индивидуалних спортиста који је посебно погодан код спортиста који учествују на доста такмичења и освајају бројне медаље. Па да се не би претрпавала инфокутија мислим да може и овако Шаблон:Бројачмедаља. надам се да ће бити од користи --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 11:48, 12. август 2015. (CEST)

Заиста импресиван податак. Претпостављао сам да је млада, тим пре јер је из једне земље у којој се женски спорт тек развија, али да је девојчица од 10 година нисам ни сањао. Заиста занимљив податак. Убацио сам тај податак у чланак о дисциплини 50 делфин за жене, а свакако ћу га убацити и у главни чланак кад га будем сређивао. За сада хоћу да завршим све дисциплине (а могу ти рећи да је баш заморно), па ћу онда да дорадим главни чланак. У сваком случају хвала на овом податку. Наравно сваки пут када наиђеш на неки такав податак слободно га убаци у било који чланак где сматраш да треба --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:17, 14. август 2015. (CEST)

Писменост[уреди извор]

Ево ти чланак Стонотениски клуб Вршац.Такође,ставио сам да је овај чланак клица.

Јован Ђајић[уреди извор]

Поздрав друже, хвала ти на допуни чланка. Нови корисник који га је започео, тражио ми је да га допуним, али нисам имао податке јер га нема у књигама "Ко је ко у Југославији". Што се тиче споменице, можда звучи чудно, али је имао. Могу ти послати слику његовог гроба из Алеје заслужних грађана где испод његовог имена пише: шпански борац и носилац Партизанске споменице 1941. --Pinki (разговор) 00:23, 16. август 2015. (CEST)

Друже,

генерално се слажем са тобом, јер ја тај чланак нисам ни започео. Једино шта сам о њему написао било је у Списку сахрањених у Алеји заслужних грађана и то на основу онога што сам тамо виде - шпански борац и носилац Партизанске споменице 1941. Одакле ноивом кориснику подаци да је овај био члан КПЈ од 1926. године немам појма. Да је добио споменицу јер се 1941. сврстао уз НОП и радио на његовој промоцији у Канади, ми и није толико не врероватно. Знам шта хоћеш да кажеш, али ми је нелогично да неко стави на споменик нешто што није тачно!? Ипак је тада било доста живих сведока да знају да ли јесте или није био носилац споменице. На крају читава релевантност овог човека се своди на то што је сахрањен у Алеји заслужних грађана. --Pinki (разговор) 10:55, 16. август 2015. (CEST)

Zašto praviš članke o Kosovu? To nije priznata država, ako si već to uradio onda dodaj da je to sporna, nepriznata ili delimično priznata teritorija. Takvi članci su smešni, ovime se na srpskoj vikipediji politički verifikuje njihova nekakva nazovi državnost.--Soundwaweserb (разговор) 11:30, 16. август 2015. (CEST)

Dražeta, to je politika. Sećam se da si uvek uredno u prošlosti bio protiv bilo kakve državnosti Republike Srpske (i samog pominjanja), ali zato tzv. Kosovo sad guraš na vikipediju pod parolom eto to je sport. Ja ne znam šta je sa ljudima i njihovim glavama, da li vi uopšte poštujete svoju sopstvenu zemlju i narod? A samo bih hteo da podsetim da se ona zove Srbija. Neću više potezati to pitanje, ali utisak je gorčina, nepravda i koliko se neko trudi da radi na sopstvenu štetu.--Soundwaweserb (разговор) 11:48, 16. август 2015. (CEST)
Ne znam šta da kažem više, razočaran sam tvojim potezom. Započinjati raspravu na trgu bilo bi besmisleno, a ja bih naravno bio označen ponovo kao neki radikal i nacionalista. Pokušao sam da tebi lično objasniti, ali ne vredi. Imam vrlo dobro sećanje Dražeta, još me hvala Bogu dobro služi pamćenje i šta si pisao u prošlosti. Ne želim da budem pogrešno shvaćen, međutim ovo što radiš je definitivno pogrešno.--Soundwaweserb (разговор) 12:26, 16. август 2015. (CEST)
Ne znam, kad administratori dopuštaju takvo ponašanje, ko sam ja da sprečavam. Mnogo mi je žao što sve više ljudi na ovom projektu radi protiv Srba i Srbije. To je tužno, verovatno su šiptari srećni zbog toga... to je to, pokušao sam objasniti, neću više o tome...--Soundwaweserb (разговор) 12:46, 16. август 2015. (CEST)

Ма пусти бре Дражета беспотребно нервирање. Ради тај чланак као и све остале. Једноставно ови млађи уредници имају напад адреналина када је спорт у питању па онда на брзину направе тако неки чланак, али како им дође тако им и оде инспирација хехе. Хтео сам ја да додам и Ристића пре неки дан али нисам због шаблона рут --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:35, 17. август 2015. (CEST)

60-70%[уреди извор]

С обзиром на тренутну ситуацију, пожељно је да прогурамо администраторе и са 60% подршке. Уосталом, то је само један предлог, који може бити усвојен, а и не мора. Изнесено је још предлога.--Владимир Нимчевић (разговор) 20:07, 19. август 2015. (CEST)

Спортске кутијице[уреди извор]

Имам у плану да преведем то, нисам одмах примјетио. -- Ранко   Нико лић    14:20, 21. август 2015. (CEST)

Кошарка и није баш мој фах, можда би било боље да ви преведета ако сте упознатији са темом. Неке имамо на нашој вики, али не знам како да преведем ове за које немам написане чланке. -- Ранко   Нико лић    14:31, 21. август 2015. (CEST)
Probaću. --Bobik (разговор) 15:10, 21. август 2015. (CEST)
Сређено. Бар најбитније. Остало кад мало испланирам све чланке. --Bobik (разговор) 15:19, 21. август 2015. (CEST)

Љуиза Гега[уреди извор]

Мислим да би међу медаљама у кутијици требало да буду наведене само медаље са Универзијаде и Медитеранских игара. На Европским играма се медаље нису додељивале у појединачним дисциплинама, већ тиму, а са европског екипног се никада нису наводиле ту медаље (само резултати у делу за то). -Аца Србин (разговор) 19:54, 22. август 2015. (CSET)

Ипак мислим да је другачије када стоји у табели, јер је ту више акценат на резултатима, а у кутијици на медаљама. У табели увек стоје ти пласмани (не медаље) са европског екипног, док ниеј обичај за кутијицу. -Аца Србин (разговор) 9:17, 25. август 2015. (CSET)

Занимљива географија[уреди извор]

Овдје имамо списак многих занимљивих топонима, али тај нам је недостајао, па ћемо га додати списку. --CarRadovan (разговор) 20:25, 25. август 2015. (CEST)

Znam da je pisao Samardžija te transkripcije, mada je na istom tom prvenstvu iz 2011. insistirao i na obliku Aljaksandra za Aleksandru Herasimenju. U pravu si za prenos slova J iz danskog, ali Otesenova sama svoje ime izgovara kao Džanet pa otuda odstupanje od transkripcionih pravila. Pozdrav --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:47, 25. август 2015. (CEST)

Ако је то тачно, онда је то сигурно само један од налога, типа: Корисник:August Dominus~srwiki... а ја сам сигуран да се исти лик крија иза још неких. --CarRadovan (разговор) 16:06, 26. август 2015. (CEST)

reverting my edit[уреди извор]

Hello, why did you revert my edit? Matanya (разговор) 17:06, 27. август 2015. (CEST)

Одг: Брисање[уреди извор]

У реду. Сматрам да су то битни чланци и добро је да буду садржајнији од других Википедија. Прихватам предлог да се ти чланци не дирају док се рад на њима не заврши. Само бих замолио да се по завршетку рада склоне шаблони за радове у току. Највећи је проблем када се ти шаблони забораве па остану дуже на чланку него што је уобичајено (3 дана). Имајући у виду описане околности мислим да је у реду да за те чланке због специфичности та граница може да буде дужа од три дана. --Ђорђе Стакић (р) 09:59, 29. август 2015. (CEST)

То је одлична идеја. Мислим да је изузетно глупо да имамо овакве две категорије истовремено. Додуше, нисам сигуран да ли је земља одговарајући појам у овом случају. Неодољиво ме подсећа на државу, или сам ја можда повезао та два појма као синониме. Без обзира на назив који ће да користимо, свакако подржавам твоју замисао. --نوفاك اتشمان‎ 13:49, 30. август 2015. (CEST)

Значи, то је тако. Хвала што си ми разјаснио недоумицу. Онда идемо са појмом земља. --نوفاك اتشمان‎ 14:32, 30. август 2015. (CEST)

Мркаљи[уреди извор]

Општина Оштра Лука је настала на дијелу предратне општине Сански Мост - тако да то насеље Мркаљи је засигурно једно насеље, само је питање ком ентитету припада. --CarRadovan (разговор) 21:56, 30. август 2015. (CEST)

Атлетичари и пливачица[уреди извор]

Тони Макеј, Брајшон Нелам, Жанете Отесен Греј проверено. Хтео бих да те питам одакле Америма четири представника у трци на 100 метара када немају светског шампиона? Такође, мислим да су имали и четири представнице у трци на 1500 метара, што ми исто није јасно. Самарџија (разговор) 18:06, 31. август 2015. (CEST)


Hvala, kod mene je sve u redu, proveri kakvo je stanje kad nisi prijavljeni i pogledaj Trg/Tehnika čini mi se da je se neko već žalio na to. Što se tiče brisanja ako misliš na članke samo klikni link Napravljeni članci i počni redom da tražiš i naćićeš koje su ti stranice obrisane pisaće pored (Обрисано) --Милићевић (разговор) 17:57, 7. септембар 2015. (CEST)

Ех шта да ти кажем хехе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:04, 7. септембар 2015. (CEST)

Dalipagić[уреди извор]

Nisam dirao nadimak, samo neke slovne greške i red riječi. A, vjerovao ili ne, ne znam kako je dobio nadimak (ili sam znao, pa zaboravio). Sad sam samo onako "stao u mjestu". :-) Čuo sam samo verziju "Praja" kroz život, nikad "Prajo", ali ne znam šta je ispravnije. P. S: Možeš i ovdje odgovoriti. (Volim kad je jedna tema na jednom mjestu.) -- KWiki (разговор) 01:01, 8. септембар 2015. (CEST)

Ma konstantno nešto dorađđuju i prerađuju više ne znam ni ko ni zašto. I na člancima koje ja uređujem je haos u hiljadu slučajeva. Na tom šablonu dodali su opciju za veličinu slike što je besmisleno kada je reč o logoima ali hajde --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:03, 8. септембар 2015. (CEST)

Офпедија: Месец Википедије уживо[уреди извор]

Здраво, да ли заинтересован да учествујеш у Офпедији? :) Први састанак ће бити сутра (10.09.) а наредна два 20. и 27. септембра у канцеларији Викимедије Србије (Булевар краља Александра 20, пети спрат). У питању су три тематска окупљања ради упознавања, дружења али и приче о томе како да заједно унапредимо Википедију. Прва тема је „Како да нам Википедија буде пријатније место за боравак?” а сваку наредну ћемо откривати након окупљања. :) --IvanaMadzarevic (разговор) 15:03, 9. септембар 2015. (CEST)

У праву си. Вратио сам и одговорио сам му.--Марко Станојевић (разговор) 21:44, 10. септембар 2015. (CEST)

Jugoslovenski odbojkaši[уреди извор]

Ubacuju li se odbojkaši koji su igrali za SRJ a ne SFRJ u gore navedenu kategoriju, pitam zbog sledećeg [1] --Милићевић (разговор) 18:29, 12. септембар 2015. (CEST)

Neki to ne znaju, ps. nisam ja obrisao kategoriju --Милићевић (разговор) 19:05, 12. септембар 2015. (CEST)

Он може на својој корисничкој страници о самом себи писати шта хоће, јер нити кога то занима, нити ће то неко контролисати. Али не може да копира на своју страницу споменице које су други уредници доделили неком трећем. Опоменуо сам га, он наставио да вандалише и сада је на хлађењу хехе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:33, 12. септембар 2015. (CEST)

Швајцарска[уреди извор]

И ја мислим да је то итекако беспотребно. Једино што могу је да упозорим тог уредника, па ћемо видјети хоће ли то дати резултата. Хвала на обавјештењу! ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 00:25, 15. септембар 2015. (CEST)

Evropski atletičar mjeseca[уреди извор]

Evo još jedne nagrade, ako te zanima (taze iz pekare; još se dimi :-)). Dobili su je i Španović i Tuka ove godine (popunio sam mjesece od ove godine kojih nema na EN Wiki ;-)). P. S: Šta misliš da arhiviraš malo ovu stranicu (ili ako ima neki tehničar ili bot koji to radi)? Nakupilo se materijala. :) -- KWiki (разговор) 16:51, 22. септембар 2015. (CEST)

Хоризонталне листе[уреди извор]

Drazetad, хтео бих ти објаснити ову промену и њој сличне (пошто си питао корисницу З.Вукобрат да прегледа, па рекох да ти ја лично објасним). Садржај (где везе иду) није се изменио. Једино што се изменило јест да се користи hlist (скраћено за хоризонталну листу) да би се приказали булети. Зашто? Постојећи булети који су били приказивани су били мало већи од тренутних (у неким шаблонима имају и неједнак размак с обе стране јер се понекад дода и размак у вики коду или се користи различит булет). Много је лакше уређивати користећи вики код јер ти се сваки булет приказује под нови ред, што је много прегледније. Такође се смањује размак линија (енгл. line spacing) кад је сувишан да би се уштедио простор (нпр. ширина пре измене, ширина после измене). Постоји и техничко ограничење око коришћења превише шаблона које се овим избегава. Наиме, сваки од булета је сам у себи био шаблон јер је имао {{ }} око себе. Тренутни МедијаВики софтвер има техничко ограничење у којем кориштење превише таквих шаблона (у екстремним случајевима) доводи да се страница споро или уопште не учита. Наравно, потпуни неуспех учитавања је редак, али је боље тако нешто спречити, а поготово у оваквим шаблонима који се заједно користе на више страница. На пример, на оваквим и сличним страницама понекад зна бити око 4 или више шаблона, или шаблони који садрже подшаблоне. Коришћењем hlist-а убрзавамо (колико год је то могуће) њихово учитавање. Има још много шаблона који су део ове категорије за одржавање које би требало ажурирати да имају ове хоризонталне листе, те то радим како који уочим у чланку у недавним променама. Додуше, понекад знам и променити боје, али то једино чиним кад је горња боја навкутије много различита или потпуно другачија од боја које се користе у самој кутији испод (нпр. овде је горња боја светлоплава, а доња љубичаста, те би требало преправити да доње буду сличне нијансе како и горња, што ћу највероватније и учинити касније) како би кутија била једнолика, а не шарена. Ето, чисто да знаш зашто то радим и да није безвезе. (Ако желиш одговорити, слободно то можеш учинити овде јер ћу пратити страницу за разговор) -- Srđan 📣  14:15, 26. септембар 2015. (CEST)

Не слажем се. Ово што си код промене написао о естетици је индивидална ствар. Кад мењаш шаблоне прво се договори (ако може) па онда ради. Ово су шаблони за спорт, а о томе се нешто мора и знати. Европска прванства у атлетици и олимпијске игре одржаване су по 30 пута, а светска првенства само петнасет на којима није било увек 15 дисциплина, па зато текст стоји у средини, са неравномерним одступањима лево и десно. Неко стави сва атлетска или нека друга такмичења у један шаблон и тада текст мора ићи од почетка станице. Што се тиче боја и ја сам имао примедбу. То треба бити једнобразно па ће колегица средити. Ако можеш заобиђи спортске шаблоне. Правим их већ пуних 8 година и стално се допуњавају али нико није имао примедбу до данас (бар ми није рекао). Што се тиче разговора са неким, на википедији је правило да се одговор оставља увек на страни корисника којем се одговара, пошто си нов сад сам одговорио овде, а више нећу. Поздрав и успешан рад на писању текстова.--Drazetad (разговор) 15:14, 26. септембар 2015. (CEST)
Измена је била техничке природе. Не знам какве везе има број одржавања с тим где ће године бити. Не видим никакву корелацију, али ако желиш, остављаћу ознаку за центрирање ако она већ постоји у шаблону. То ми ни најмање не смета, те сам је случајно уклонио приликом претварања у hlist-у. Смета ми само некориштење hlist-е. «Ако можеш заобиђи спортске шаблоне. Правим их већ пуних 8 година…» – Кад си почео да правиш шаблоне, свакако није постојао параметар за кориштење CSS-а уместо шаблона за булете, овакав шаблон и модул за навигационе шаблоне, те нико није могао да предвиди какве ће техничке лимитације имати. Није била ни ова тема (Вектор) већ Монобук итд. У међувремену се софтвер побољшао што ваља и користити. Ова категорија не постоји везвезе. «…на википедији је правило да се одговор оставља увек на страни корисника којем се одговара…» – Нисам успео наћи то правило, али ако постоји слободно га повежи и примењиваћу га. «…пошто си нов…»Не бих се сложио с том констатацијом. Можда на овом пројекту, али уопштено говорећи, не. -- Srđan 📣  16:00, 26. септембар 2015. (CEST)

Одговор[уреди извор]

Ја лично немам никакву примједбу. -- Ранко   Нико лић   18:08, 28. септембар 2015. (CEST)

Координате су тачне, јер сам их пренио са Гугл мапа, може се намјестити да показује тачну локацију, али онда координате не би биле тачне. -- Ранко   Нико лић   18:19, 28. септембар 2015. (CEST)
Колегиница је очигледно нова на википедији, па јој треба дати простора да се снађе. До тад, најбоље би било да тај чланак означимо неким шаблоном, па кад се страсти мало стишају - сами или уз њену помоћ, да га поправимо. ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 18:17, 28. септембар 2015. (CEST)
„Četiri niža razreda Osnovne uči u Vojnom odsjeku,a više razrede Osnovne uči u školi “Vukašin Radunović“ Face-smile.svg Али морамо бити толерантнији према новајлијама... ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 19:44, 28. септембар 2015. (CEST)

A članak je koliko toliko sada sređen, a ja ne bih da budem babaroga prema novajlijama. Mislim da je trenutni šablon sasvim dovoljan, iako si i ti u svakom slučaju u pravu. Naravno, ukoliko ti ili bilo ko drug smatraš da članak ne zadovoljava standarde slobodno ga predloži za brisanje. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:19, 29. септембар 2015. (CEST)

СП у атлетици на отвореном 2015.[уреди извор]

Мислим да је шаблон РУТ сада непотребан јер прошло је много времена од како су уношене велике измене. Сада се чланак само „надопуњује”, а то може да ради сваки корисник.  Обсусер 01:46, 30. септембар 2015. (CEST)

Па хајде нека стоји... Само, који је разлог? Погледај ово.  Обсусер 23:03, 4. октобар 2015. (CEST)
Ниси ме схватио. Немам ја ништа против шаблона, не крши правила и нека стоји како сам и рекао... Само зашто?  Обсусер 23:53, 4. октобар 2015. (CEST)

Споменица[уреди извор]

Потпуно заслужено за допринос википедији који си дао у последња 3 мјесеца!----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 13:45, 30. септембар 2015. (CEST)

Правилно[уреди извор]

је Бањик.--Zmaj123 (разговор) 15:17, 3. октобар 2015. (CEST)

Знам да је Источни Тимор, али зашто кад ставим  Источни Тимор, избаци на енглеском, исти је случај и у претходним квалификацијама. --Sekulic (разговор) 09:55, 6. октобар 2015. (CEST)

ОК. Поздрав.--Sekulic (разговор) 12:09, 6. октобар 2015. (CEST)

Видим да је неко већ исправио.--Марко Станојевић (разговор) 11:48, 7. октобар 2015. (CEST)

Па шта да радимо са овим текстовима? Не знам ко ће све ово да исправи.--Марко Станојевић (разговор) 23:00, 7. октобар 2015. (CEST)

Азербејџан на Летњим олимпијским играма 2004.[уреди извор]

Који су недостаци овог чланка? - јер му истиче оних почетничких 7 дана, па је пред брисањем... ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 17:46, 10. октобар 2015. (CEST)

Ако га не поправи до вечерас, бришемо га. Па кад будеш имао времена ти га уреди у складу са другим чланцима које си писао на ову тему. ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 18:11, 10. октобар 2015. (CEST)

А шта предлажеш да урадим? Да га упозорим да ће бити блокиран? Ја стварно не видим решење.--Марко Станојевић (разговор) 14:00, 13. октобар 2015. (CEST)

Да ли би имао времена да средиш мало овај чланак па да се уклони шаблон почетник. Ако ништа а оно га бар сведи на пристојну клицу. Жао ми да бришем --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:41, 15. октобар 2015. (CEST)

У реду. Ма знам ја како се сређују ти чланци, написао сам их неколико, али једноставно немам времена. Сада сам се удубио у ово географско такмичење, ипак је то моје поље хехе. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:11, 16. октобар 2015. (CEST)

Извини! Али чим сам најавио брисање тог чланка, на прив.порукама су ме затрпали обећањима да ће га проширити... и наравно - ништа од тога. Ево сад, након брисање шанса да се напише пристојан чланак. Поздрав! ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 00:20, 16. октобар 2015. (CEST)

Рагби[уреди извор]

Примјетио сам ја његов рад, али пошто се ја слабо мијешам у рад спортских чланка (осим када радим са шаблонима или исправљам неке ситне грешкице) нисам хтио да га опомињем, али сада сам видио да није ступио у контакт ни са једним корисником на вики. -- Ранко   Нико лић   14:02, 13. октобар 2015. (CEST)

Шаблон је обиман, а ја тренутно радим на неким другим стварима тако да немам времена сада радити на шаблону.—  Ранко   Нико лић   21:10, 23. октобар 2015. (CEST)

Неколико пута сам му објашњавао све, чак и сређивао неке чланке и слике. И опет сам му све објаснио и искрено се надам да ће прихватити савете. Штета би било да оде јер се види да заиста познаје рагби. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:18, 17. октобар 2015. (CEST)

Pingvin22[уреди извор]

Ne sećam se da sam pisala o nekoj knjizi koja je u rukopisu. Sve knjige za koje sam napravila stranice su objavljene, a kao dokaz, odnosno, IZVOR, postoje jasni podaci. Možete li da mi konkretno kažete o kojoj knjizi se radi? Pozdrav. --Pingvin22 (разговор) 10:22, 15. октобар 2015. (CEST)

Isinbajeva[уреди извор]

Veoma dobar članak. Pregledan, lepo upakovan, uvod članka je isto sasvim u redu taman koliko treba. Na prvi pogled je zaista OK. Vidim da stoji šablon rut, pa kad završe sa radovima, detaljnije ću ga pregledati ako ima neke sitne greške. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 13:19, 18. октобар 2015. (CEST)

Mislim da je sve lepo urađeno, jedan od najboljih članaka o atletičarima na sr.wiki.--Soundwaweserb (разговор) 15:58, 20. октобар 2015. (CEST)

ragbi[уреди извор]

Pa pokušali smo, prvo sam ga ja blokirao pa kasnije i Serbijana i donekle se popravio (nešalje slike bez licenci i ubacuje sam slike u svoje članke), a izmene mu nisu vandalizmi pa se ja nerado odlučujem za blokiranje, što se tiče tvog obraćanja njemu bolje mu to napiši na njegovoj stranici za razgovor ali ja nisam optimističan --Милићевић (разговор) 15:12, 18. октобар 2015. (CEST)

Biće da te je poslušao u vezi kategorija [2] --Милићевић (разговор) 21:54, 19. октобар 2015. (CEST)

Поправио се он много и видим да су му чланци сада много бољи и комплетнији. Објаснио сам му и како да ставља одговарајуће категорије. А што се тиче инфокутије за рагби, односно рагби играче можеш да користиш било какву спортску кутијицу, копираш исте параметре, промениш име кутијице и ставиш одговарајуће ставке. А што се тиче брда, између врха и подножја налази се падина, односно страна. Сигурно је имењак имао неки интересантан закључак на то питање хехе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:09, 23. октобар 2015. (CEST)

Brdo ima stranice? hehe Iskreno nije mi prvi put da nailazim na bisere našeg prosvetiteljskog kadra (čitaj ne baš veliku pismenost) u domenu razredne nastave --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:56, 23. октобар 2015. (CEST)

У реду је, то је моја Суботичанка. Самарџија (разговор) 18:57, 25. октобар 2015. (CET)

ne znam....ako je tekvondoista i tekvondou, trebalo bi biti i dzudou

Колико ја знам нема.--Марко Станојевић (разговор) 12:26, 1. новембар 2015. (CET)

Мапа[уреди извор]

Ништа ти ниси погрешно урадио, нисам ни ја, само што кад напишемо координате у шаблону појављује се мапа, о томе се ради. Знам да радиш много на вики и да ти је можда онако лакше, али чланак са мапом колико толико изгледа боље.--Zmaj123 (разговор) 15:41, 5. новембар 2015. (CET)

Sultanija Nurbanu[уреди извор]

Онај чланак и јесте личио на почетнички... Ма пола тих „биографија“ су описи ликова из (тренутно популарних) серија и врло је упитно да ли то има везе са стварном историјом. Сад тек видим да је ИП уредник мјењао цијели текст. --Радован 01:48, 16. новембар 2015. (CET)

Дражета шта мислиш да спојим Репрезентација СР Југославије у хокеју на леду и Репрезентација Србије и Црне Горе у хокеју на леду у један чланак који би обухватао резултате од 1992–2006. године?--Марко Станојевић (разговор) 16:24, 16. новембар 2015. (CET)

Mislim da ne mogu tamo da stoje ona četiri upitnika.--Soundwaweserb (разговор) 00:14, 19. новембар 2015. (CET)

Dobro, ukloniću sve, ime i upitnike. Ali i dalje je taj člnak zvanično izabran, trebalo bi videti šta uraditi u budućnosti da se to reši. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 00:29, 19. новембар 2015. (CET)

Претпостављам да мислиш на ову атлетичарку Эльмира Аленбекова? Она је Елмира Аленбекова. Слово Э се искључиво преноси као Е, док је Е на почетку речи и на почетку слога ЈЕ. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:35, 22. новембар 2015. (CET)

Japan Football[уреди извор]

Pa kako će da dopuni kad nezna srpski, jutros videh Slaju ide za njim i transkribuje, opomenućuga, ako me ne posluša blokiraću ga --Милићевић (разговор) 18:15, 24. новембар 2015. (CET)

Тачно тако, додајеш годину одржавања на главни чланак а не на дисциплинске и остале повезане чланке. По избору, можеш да додаш годину и на категорију названу по главном чланку. --نوفاك اتشمان‎ 09:40, 25. новембар 2015. (CET)

Фиџијски или фиџијански[уреди извор]

Ако ви мислите да је "фиџијски" исправније, онда промените у "Фиџијски рагбисти". Нисам од оних Срба, који мало читају, а мисле да све знају и да се у све разумеју, ја сам стручњак само за рагби и још по нешто.

Корисник:Петар Бућан


Не разумем на шта мислиш? Појмови Бугарска, Османско царство су у тексту само са додао још прецизније Шоплук и запад Бугарске. Lackope (разговор) 10:48, 28. новембар 2015. (CET)

слажем се са тобом, шоплук не треба бити у првој реченици. Lackope (разговор) 18:17, 28. новембар 2015. (CET)

10. рођендан Викимедије Србије[уреди извор]

Здраво. :) Викимедија Србије слави 10. рођендан у среду, 2. децембра од 18 сати у СтартИт центру (Савска 5), па те овом приликом позивам да дођеш и увеличаш наше мало славље. :) Јубилеј бисмо волели да прославимо са људима који су највише допринели Вики пројектима и ову прилику ћемо искористити за доделу захвалница најактивнијим Википедијанцима.

Очекујемо те. :) --IvanaMadzarevic (разговор) 12:41, 30. новембар 2015. (CET)

‎RAMBONE[уреди извор]

Не знам, нисам чекјузер, опоменуо сам га па ћемо видети --Милићевић (разговор) 16:48, 30. новембар 2015. (CET)

И ја се јежим од тих сувишних преусмјеравања, па ћу се сад тога ријешити... --Радован 16:59, 2. децембар 2015. (CET)

Фиџи[уреди извор]

Мислим да је боље фиџијски, али ћу морати консултовати неке изворе.

--Sly-ah (разговор) 22:13, 4. децембар 2015. (CET)

Naselja[уреди извор]

Ne bi trebalo, ako je tekst na latinici neka i naslov ostane na latinici, poželjno transkribovan, mada konsultuje se i sa Bokicom, što se tiče preusmerenja ne moraš označavati ništa za brisanje --Милићевић (разговор) 11:47, 6. децембар 2015. (CET)

Moze a i ne mora. -- Bojan  Razgovor  02:48, 7. децембар 2015. (CET)

Светско првенство у рукомету[уреди извор]

Зашто преправљаш чланак? Није исто Нацистичка Немачка и Немачка, НР Румунија/СР Румунија и Румунија, стављаш заставу Нацистичке Немачке, а чланак Немачка, исто тако и за Румунију.

Ако је тако написан чланак на енглеској википедији не мора тако да буде и на српској. -- MilanKovacevic (разговор) 02:05, 9. децембар 2015. (CET)

Преправи онда и Биланс медаља и Учешће на Светском првенству - СФРЈ и СРЈ преправи да буде Југославија, ако можеш, и Светско првенство у рукомету за жене... и јел се освојене медаље СФРЈ и СРЈ рачунају мушкој и женској репрезентацији Србије или само медаље које је освојила СРЈ? -- MilanKovacevic (разговор) 14:38, 9. децембар 2015. (CET)

1969. Удаје се ѕа Гојка Шантића. додато је сада. то није ни пресудно. као ни многи други деташи из прватних живота јавних личности.

Браво и свака част. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:24, 12. децембар 2015. (CET)

Промени и шаблон у взо кад мењаш писмо [3] --Милићевић (разговор) 22:33, 16. децембар 2015. (CET)

Општина Коњиц[уреди извор]

Слажем се, додаћу у историји села, да су раздвојена на два дјела у Дејтону. Ове ситне грешке ћу сад исправити. Хвала --BosnaSRB RS (разговор) 20:06, 18. децембар 2015. (CET)

Кажу да је и пут до пакла поплочан добрим намјерама. Мислим да не можемо рећи да је наш колега имао лоше намјере према неком овдје, али се очигледно изгубио у политици која се његовом народу намеће као замјена за науку. То засигурно не може вјечно трајати, ни у научном свијету, а ни овдје на википедији... --Радован 10:26, 22. децембар 2015. (CET)

Ма нема потребе да ми си извињаваш, јер су твоје примједбе биле апсолутно оправдане. Притом, жалбе на његов чланак Бошњаци трају од оног његовог фамозног проширења разноразним небулозама. Колико се само тад уредника нудило да среди тај чланак - а за пар дана изгледа да су (скоро) сви одустали и сад ми који се бавимо тим смећем испадосмо шовинисти. И о мени је писао разне глупости и на тргу и на мојој стр. за разговор, али немам намјеру све то читати.--Радован 09:28, 24. децембар 2015. (CET)

Богдан Жерајић[уреди извор]

Зар је могуће да пратиш измене на чланцима које си писао пре више година? :D Овако, променио сам место рођења јер се наводи у одељку биографија да се родио у том селу, па сам мислио да ће бити прецизније и тачније ако се промени место рођења. Нисам знао да село постоји тек од друге половине прошлог века, што поставља питање одакле тај податак у одељку биографија. --نوفاك اتشمان‎ 09:51, 24. децембар 2015. (CET)

Пошто лик није навео извор за спорну тврдњу, то се може 'ладно уклонити, заједно са мојом променом у уводу и шаблону. --نوفاك اتشمان‎ 10:38, 24. децембар 2015. (CET)

Називи скакаоница[уреди извор]

Schanze значи "скакаоница", па је, нпр, "Скакаоница Паул Аусерлајтнер-шанце" плеоназам. (Видим да су радови у току, само напомињем да не сметнеш од посла.) П. С: Шатенберг и Бергизел су и називи брда на којима се налазе скакаонице, па сам код нас за сваки случај ставио додатну одредницу у заграду. -- KWiki (разговор) 14:52, 24. децембар 2015. (CET)

Тек сам сада стигао да прочитам поруке. Колико видим, један од администратора се побринуо за тај чланак. --نوفاك اتشمان‎ 12:48, 28. децембар 2015. (CET)

Координате: Врело (Липљан)[уреди извор]

И на овим мапама [4], [5], [6] Врело (Vrellë) се налази на координатама које сам поставио, чак и на ИГО навигацији коју имам на моб. тел. Оне координате су сигурно за Голешко Врело које се такође налази у општини Липљан, вероватно су погрешили на овом сајту[7], ту би требало да се налази Голешко Врело као што је на Гугл мапе -- MilanKovacevic (разговор) 01:59, 2. јануар 2016. (CET)

Јел треба да се промене координате? И где се онда налази Голешко Врело, на којим координатама? -- MilanKovacevic (разговор) 19:34, 2. јануар 2016. (CET)

Pozdrav[уреди извор]

Niko nikome ne uzima pravo, za rad na vikipediji. Ja vam ne mogu zabraniti, niti odobriti pisanje na nekom drugom projektu. Čak sam jaki zagovornik i zalažem se za saradnju među sličnim jezičkim projektima, pogotovo u poljima, gdje bi se članak mogao kopirati i prebaciti na drugi projekat. Ukoliko imate interesa, možemo članke zajedno uređivati, šablone uskladiti, pa ih zajedno koristiti u člancima. Dobar primjer takve saradnje je bilo prebacivanje šablona Izborni dijagram, kog smo sa kolegom sa sr.wiki zajedno prebacili, pa sad se članci mogu jednostavno prebacivati korištenjem kompleksnih šablona u kojima su podaci već uneseni. U svakom slučaju, svačiji rad je poželjan, a ukoliko je bilo nesporazuma, dozvoljavam sebi jednostavno izvinjenje. Pozdrav.--АнТони(разговор) 11:29, 2. јануар 2016. (CET)

Hvala na čestitci! Vama takođe sve najbolje za slijedeće praznike. Ako imate interesa, možete prebaciti članke o biatlonu vidi (bs:Kategorija:Svjetski kup u biatlonu i bs:Kategorija:Svjetska prvenstva u biatlonu), kojih koliko sam vidio nema na sr.wiki. Za nekoliko sedmica (mjeseci) sve će sezone biti gotove, a šablone koje sam napravio za brže popunjavanje mogu prebaciti na sr.wiki. Jedino ostaje posao transkripcija imena na fonetsku varijantu. Ako imate interesa ili znate nekoga ko ima više vremena, nek mi se obrati, a ja ću pomoći u šablonima. Pozdrav! --АнТони(разговор) 11:24, 3. јануар 2016. (CET)

Раша Шапер[уреди извор]

Није ми ту та књига позајмио сам је пријатељу а имам је чим је поново узмем додаћу све. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 23:02, 2. јануар 2016. (CET)

Срећна теби и берићетна Нова Година. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 23:05, 2. јануар 2016. (CET)
Ниси прочитао написао сам да ми та књига тренутно није ту. За Иву Андрића са сигуран да је Иво надимак а не име. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 17:57, 17. фебруар 2016. (CET)
Ја сам само цитирао, никакав он није пријатељ само још један од новајлија који се прави паметан без поузданог референцирања. Пријатељ на овом серверу после оволико година си ти. Што се тиче Шапера исправићу кад ми дође књига а сутра допуњујем Бору Станковића собзиром да је изашла његова нова књига. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 18:18, 17. фебруар 2016. (CET)
Немој да водиш борбу са ветрењачама, није ме било дуго јер сам заузет другим пословима. Данас сам ушао јер је преминуо мој омиљени глумац Драган Николић кога сам лично знао. Хвала ти на подршци кад буде боља референца убацићемо. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 14:03, 11. март 2016. (CET)

Dalibor Šušteršić[уреди извор]

Такође, ја то радим из техничких разлога, шаблон аски може било ко да уклони из чланка што није случај са шаблоном почетник --Милићевић (разговор) 14:06, 3. јануар 2016. (CET)

Пфениг[уреди извор]

Да, то и ја говорим: пфениг је правилно, али су у БиХ на кованице написали фенинг тако да је сада на бошњачком и та реч измишљена.  Обсусер 23:39, 9. јануар 2016. (CET)

Аеродром Константин Велики[уреди извор]

Симбол за метар је латинично слово m а не ћирилично м, за кубни метар m³ – м³, за килограм kg – кг, за тону t – т, исто тако и за хектар ha – ха. -- MilanKovacevic (разговор) 16:46, 12. јануар 2016. (CET)

Чек, значи у чланцима: метар, километар, тона итд, латинична слова за симболе требамо дa се преправе у ћирилична пошто су чланци писани ћирилицом? Нисам ја стављао те запете. Хахаха, није ми то циљ да ти буде лакше -- MilanKovacevic (разговор) 19:26, 12. јануар 2016. (CET)

Јел може да се поправи у делу Аеродром кутијица да латинично слово m буде ћирилично код надморске висине, мсм да тако буде код свих аеродрома? -- MilanKovacevic (разговор) 19:38, 12. јануар 2016. (CET)


Пошто лажем завршили смо.--Drazetad (разговор) 21:22, 12. јануар 2016. (CET)

Состен Могенара. Самарџија (разговор) 23:24, 12. јануар 2016. (CET)

Хвала. Драго ми је што видим да си и даље неуморан. --Walker (разговор) 21:16, 13. јануар 2016. (CET)

Спорт[уреди извор]

Да ли за резултате користиш тј. да ли се користи двотачка или одмакнута црта? Питам јер си сада направио пометњу овом изменом тако што си три од. четири чланка оставио са цртом, а променио само овде. И још си оставио групу Д и финале са тачком, а ниси ни требао да дираш јер се тачка у примерима као што су „2008. —” или „2008. (” пише према Правопису (белина је посебан знак интерпункције).

И ако можеш погледај моје транскрипције у групи Д и преправи оно што не ваља. Тамо је све било на енглеском.  Обсусер 00:17, 15. јануар 2016. (CET)

Знам сасвим довољно да могу коментарисати и уређивати. Нисам знао да ли треба црта или двотачка, питао сам те, одговорио си ми, сада знам. Исправљено је у чланцима, али сам у међувремено нашао да си и ти и ја у криву. Не пише се „2:1” већ „2 : 1”, према Правопису и то је коначно. Нигде не пише да се не може користити и црта, тако да није ни то огромна грешка. Ово за Енглеску Википедију није тачно. Боља, граматички исправнија и ажурнија јесте, али никада нисам рекао оно што си написао. За измене ти говорим четврти или пети пут да су ми небитне. Зашто? Зато што су небитне и нису показатељ квалитета, као што ни број направљених чланака није показатељ квалитета. То се зове СТАТИСТИКА. Направио си пометњу јер си исправио један чланак, а три оставио другачија. Боље имати систематизовано све погрешно, него мешавину погрешног и исправног. Тако се да лакше исправити оно погрешно. (Бољи је систем у лудилу, него лудило у систему. —један глумац [није дословно]) Табеле нисам ни потезао у расправи нити мењао, тако да не знам зашто то помињеш. Само сам за Д средио увод да буде исти као и за А, Б и Ц (бољи је систем у лудилу тј. ако је погрешно да је све погрешно).
Погледај Правописни трг јер је то питање много комплексније, а када се мало боље истражи — још увек није решено. Где је та одлука коју су некад давно донели лектори пре ботовских измена?
Не ломи се, нико није ни ломио. Зато сам те и питао како, а нисам враћао твоје нити мењао своје измене и летио пред руду. Сада ћу променити примакнуту двотачку у одмакнуту двотачку...
П. С. Стари чланци се не архивирају нити иду у заборав. Они се уређују исто као и нови, а ја сам истакао да статистике о спортовима у оволикој мери нису потребне јер их има на хиљадама других веб-сајтова и тефтера. Више је то пумпање броја измена од. чланака него оно за шта ти мене константно оптужујеш. Боље је писати о ретким темама, што ћи почети за коју недељу или месец када завршим нешто што тренутно радим.
И нема потребе за негативним набојем између нас јер све се разговором да решити. Онда сам мењао шаблоне, упозорио си ме за заставе као много искусинији уредник, нешто сам научио, преправио шаблоне и све испало добро. Како ћу научити нешто ако не почнем уређивати и бавити се тиме... Поздрав.   Обсусер 22:45, 15. јануар 2016. (CET)
Па о томе сам и говорио. Објасни ми кога ће заинтересовати за 10 година Ангола на Светском првенству у атлетици на отвореном 2007.? Ако ти можеш да похваташ сва та такмичења, имена свих атлетичара па чак и резултате које су остварили и то још можда запамтиш (као што Марјан Мијајловић памти о фудбалу статистике које ни сами играчи не знају и које су небитне), онда свака част. Ја не умањујем значај ичијег рада; међутим, о Анголи на Светском првенству у атлетици на отвореном 2007. ретко ће кога (можда неће никога) интересовати за неколико година, или чак сада. Ти подаци су остали забележени тамо где се такмичење одржавало, а ко се бави спортом или прати тај спорт — прати и те веб-сајтове. Једино ако неко нема шта да ради, па да доће на Википедију и тражи резултате анголских атлетичара са првенства на отвореном из 2007. године; као да тражи како се звао мачак ког је хранио сестрић зета Ајнштајновог суседа...
Наравно да су сви чланци ма какви били [у складу са смерницама] пожељни, али ипак су неки пожељнији од других. Немамо чланак Наскар и Топ гир, а имамо беспотребних на хиљаде, као што и сам кажеш. Они су пука статистика. Онда најбоље пратити и локалне атлетске митинге па и о њима писати...
Онда си лагао, а сад засад тече разговор у границама нормале јер је без лажи и увреда. Извини, сад тек видех да је испод расправа пошто сам те питао малопре где је. Укопила се као нова тема па нисам обраћао пажљу...  Обсусер 00:29, 16. јануар 2016. (CET)
Написао си онда: „Све малим словима без тачке пише се и латиницом и ћирилицо, а све мере чије се скраћенице пишу векликим словима само латиницом.” што није било тачно и за што сам ти рекао директно да лажеш и пружио доказ („nm” — нанометар, „zs” — зептосекунда; „нм”, „зс” и сл. није правилно па се ЛОГИЧКОМ (овом нормалном логичком, не неком старом) успоредбом твог коментара изнад може закључити да си лагао).
Шта ја то не радим по прописима? Имам право да на СЗР разјасним недоумице и кажем нешто што мислим.
Ја мислим да је боље имати један чланак о Светском првенству у атлетици на отвореном 2007. и у њему садржане основне информације. Чланци о сваком атлетичару, свакој земљи са сваког првенства засебно итд. су пумпање статистике. Немамо ни потребне чланке о правопису, ни о граматици, ни понављам Наскар, ни Топ гир, ни многе друге важније не-статистичке чланке. Упореди име чланка Узвичник са чланком Ангола на Светском првенству у атлетици на отвореном 2007. и видиш и сам да није исто. Јест све записано, али Википедија није место за писање статистика!
Видим и ја да није конструктиван разговор између нас двоје, али више твојом заслугом. Ја сам се удостојио да одговорим како треба. Зато поздрав, можда некад могнемо нормалније причати, а тебе молим да још једном прочиташ оно што си написао 12. јануара у 20.28 ч и видиш да ниси у праву. Поздрав и без негативне енергије!  Обсусер 18:19, 16. јануар 2016. (CET)

Атлетика[уреди извор]

Ево прегледао сам сада све чланке с префиксом Светско првенство у атлетици у дворани и направио два (2016. и 2018). Прегледај и исправи шта не ваља и можемо имати нормалну комуникацију.

Сви чланци с префиском Светско првенство у атлетици на отвореном требало би такође да почињу једнообразно („(x)y. Светско првенство у атлетици на отвореном под покровитељством ИААФ одржано је <од до> <у тој и тој дворани> <у том и том граду (држава)>.”; не сад да је римски број, сад обични, сад исписан речју, сад подебљан, сад није) и требало би да користе исту инфокутију.

Погледај шта сам све исправљао: 1. много нетранскрибованих имена • 2. много пута недостаје тачка после године и датуми су хаос • 3. користи се мешавина „Биланс медаља, мушки”, „Биланс медаља мушкараца”, „Биланс медаља за мушкарце” итд. • 4. користи се сад „ф.” сад „ф” сад „фин.” сад „фин”, тј. сад „пф” сад „пф.” сад „ПФ” итд. • 5. користи се тачка где не треба • 6. користи се ама баш свугде икс „x” уместо пута „×” • 7. исписује се сад „Сент Китс и Невис”, а после тога „Свети Китс и Невис”, док се исписује „Уједињено Краљевство” и дужа имена у целости, а САД као скраћено • 8. сад се користи „квал.” сад „кв.”, сад „Земља” сад „Држава” у табелама • 9. „Пибавља” се и „Преузима”, а не „Приступа” се никако (и то све у непостојећим датумима као што је накарадно „03. 03.2014” уместо „3. 3. 2014”, на пример) • 10. остале грешке које можеш погледати упоређујући измене у историји.

Не кажем да су то све или иједна твоје грешке нити да је твоја кривица уопште што не исправљаш, али ти ствараш медведа од тога када ја унесем тачку где не треба, а с друге стране — ти, Вукобрат, Секулић и остали који се бавите тиме нон-стоп — и даље не знате неке основне ствари, и још се ствара неки неописив анимозитет према мени и реагује на начин знаш већ који, речима неописив. Није циљ сустићи о свим првенствима и такмичењима, већ писати што квалитетније чланке да сви буду добри, а они најбољи да се тамо и уврсте, или чак у сјајне. Мени је требало барем двадесет минута до пола сата да прегледам један чланак, а како сте их ви сустигли написати на српском све (и друга такмичења) — не знам и свака част, на томе скидам капу! Поздрав.   Обсусер 06:25, 19. јануар 2016. (CET)

И да, приметио сам да имаш неописиво негодовање према било каквим — и оним најситнијим — променама онога што си ти урадио, а ово се нарочито понајвише односи на — шаблоне. Још си критиковао неколико пута што мењамо оне булете у хоризонталне листе, али ту ћеш навику морати да искорениш јер она категорија Категорија:Navigational boxes without horizontal lists која тренутно има око 7.720 чланака ће морати да се испразни, а једини начин је да се почне користити |bodyclass=hlist и листа са звездицама уместо {{•}} или {{·}}, а они сви шаблони са #124; тј. нпр. Атина 1997. | Севиља 1999. ми се поприлично гаде.
Такође, акробације са косим текстом за назив групе у параметру |group1=, |group2= итд., као и циркуси са бојама као што је то овде урађено ће морати почети да се исправљају.
Ја када сам радио шаблоне за олимпијске победнике и победнице као што је овај, нисам знао да би требало да користим хоризонталне листе, али ипак сам користио &thinsp и {{·}} што даје за претходну реч везану тачку која је скоро иста као и она са хор. листама. Сви ће шаблони, дакле морати да буду као што је овај: или са колонама (col1, col2...) и звездицама, или са хоризонталним листама (group1, group2...) и звездицама итд.
Ово ти говорим јер имаш навику да си самоуверен да је нешто што се уради безвезе, беспотребно, као само да би се нешто мењало, а као што видиш није. Ти причаш о некој образности, а тренутно имамо сатараш што се тиче шаблона за све спортове, уопштено говорећи (не кривим тебе, али не мораш ни ти толико критиковати мене јер сам ја за то најмање крив; једини шаблони за спорт које сам ја преправљао су они о олимпијским победницама и победницима, а након што сам се уплео у то не знајући да морам водити рачуна о застави — остао сам до краја и завршио све како треба).
Сад да се ја упуштам у преправљање око триста шаблона и у уједначавање, не могу. Требало би ми превише времена, а то неко можда ботом може урадити или ће се помало исправљати ручно. Ово ти је већ једном објашњавано, али ти не одустајеш и аутоматски си против и не слажеш се, моментално се позивајући да је потребно неко ванредно знање о спорту како би се ишта радило, како си ти правио шаблоне осам година, како нико није имао примедбу (а ја јесам имао примедбе пре тога [у јулу 2015. г.], а ти си то изјавио септембра 2015. г., што значи да си и тада врло брзо након мојих примедби — шта — да ти не говорим поново јер ти смета) итд. Углавном, ја не морам уређивати спорт нити ме баш интересује, али могу помоћи, а одмоћи ти сигурно нећу нити имам потребе за тим, а далеко од тога да терам шалу или да ме интересује број измена. Поздрав.   Обсусер 07:18, 19. јануар 2016. (CET)

Транскрипције[уреди извор]

Јен Хунг, Ђула Палоци, Лоранс Елоа, Кристеана Кожокару, Нијоле Медведева. Од шест транскрипција, потрефио је само једну - Ањезе Посамаи.

--Sly-ah (разговор) 19:10, 19. јануар 2016. (CET)

Нисам нигде написао да сам завршио с уређивањем, а прегледај и једноставно исправи оне погрешне. Било је нетранскрибовано скроз, а још у ћириличким чланцима...  Обсусер 23:08, 19. јануар 2016. (CET)
Правдаш се ко мој унук од 6 година „Нисам нигде написао да сам завршио с уређивањем“, па ниси нигде написао ни да си почео са уређивањем. Ако ниси знао, кад се дуже ради на тексту стави се ознака рут. Сам си написао да је било нетранскрибовано, што нико не тврди да није било, па си све транскрибовао. Да ли ово треба схватити да си транскрибовао погрешно, да би касније то исто урадио правилно. Нетранскрибовано у ћириличном тексту, ако су имена написана у оригиналу је много боље (чак је препоручљиво), него транскрибовати погрешно са триумфалним дотатком измене „грешке и превод“ --Drazetad (разговор) 23:50, 19. јануар 2016. (CET)
Слаја објаснио. Нисам знао да је Обсјузер аутор тога, видим да је у свакој чорби мирођија. Знам да ће ово прочитати па бих да му поручим да се усмери на одређену тему. Самарџија (разговор) 23:19, 19. јануар 2016. (CET)
Има корисник Слајах и Самарџија па могу преправити, а мислим да је боље имати транскрибовано са неколико грешака (у историји измена се може наћи оригинални облик и у шта је претворен), него ћирилички текст са латиничким именима и то нетранскрибованим. Верујем да има грешака и у досадашњим транскрипцијама које нисам дирао, али не бих да улазим у то јер захтева пуно времена и истраживање сваког имена појединачно (тешко се може транскрибовати свако име за две секунде, потребно је каткада истражити порекло и остало). Како год, зато и имамо оне који транскрибују па могу да поправе, ево одмах — зашто да не... Само што мислим да овде није проблем у томе већ у негодовању мојих измена и покушају... нема везе...  Обсусер 00:14, 20. јануар 2016. (CET)

Преписани чланци[уреди извор]

Дразетад, хвала на информацији. Писала сам студенту. Плагијате не толеришемо. Поздрав, --Милица (разговор) 10:42, 21. јануар 2016. (CET)

Хвала Дражета на томе што ми скрећеш пажњу. Контролишем га ја колико стижем. Јесте да му стил писања није најбољи (на шта сам му скретао пажњу, мало се и поправио), али ипак не уноси погрешне податке. Нађе се ту погрешних транскрипција, али већина података су тачни. А и видим да се разуме у оно што пише. Много је теже контролисати оне који преводе чланке машинским путем а ни сами нису свесни о чему пишу, као овај што пише о вулканима и планинама, а не разуме ни разлике у основним појмовима. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:52, 24. јануар 2016. (CET)

Zato sto ne smem da blokiram IP adrese dugo. -- Bojan  Razgovor  03:54, 25. јануар 2016. (CET)

Ирина Хљустова --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:48, 26. јануар 2016. (CET)

U pravu si Dražeta, blago meni Face-wink.svg.--Soundwaweserb (разговор) 23:19, 26. јануар 2016. (CET)

СП у атлетици у дворани 2016[уреди извор]

Питање. Хоћемо ли опет поделити, ја жене а ти мушкарце? --З.Вукобрат (разговор) 18:58, 28. јануар 2016. (CET)

Кад сам радила текст за Југославију за ЕП 1934 и кад сам користила YUG појављивала се застава СФРЈ. Онда сам видела код енглеза да су ову Flag of the Kingdom of Yugoslavia.svg ставили за Југославију овде па сам направила овај Шаблон:Country flag IOC alias KR YUG јер је шаблон Country flag IOC alias YUG закључан а у њему се мења застава само за ОИ. Ласловарга је направио шаблон Country flag IOC alias FR YUG, који је закључан и односи на СР Југославију. Ако би се откључао шаблон Country flag IOC alias YUG па се додају и друга такмичења а не само ОИ онда избрисати овај што сам ја креирала. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 21:10, 28. јануар 2016. (CET)
Извињавам се. Сад сам видела да си ти написао овај чланак и да ја скоро ништа нисам додавала. Вероватно смо се ти и ја договорили да направим тај шаблон да би се појавила застава Краљевине Југославије. Било је то маја 2015. године. Али важи моја жеља да се откључа шаблон Country flag IOC alias YUG јер код ИААФ-а не постоји шивра FR YUG ни ова KR YUG већ само YUG--З.Вукобрат (разговор) 21:24, 28. јануар 2016. (CET)
2. фебруар 2016

добар дан. Погледала сам и не видим неку разлику. Не знам шта да ти кажем пошто сам све те шаблоне радила на основу сличних које неко други урадио. Ако кажу да је технички новије онда је то уреду. Више бих волела да су у закључаним шаблонима за државе додали податке за првенства у атлетици да бисмо имали исправне заставе код држава које су их мењале. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 15:57, 2. фебруар 2016. (CET)

16. фебруар 2016

Добро вече. Исправила сам за Буркина Фарсо за 1983. Направила сам шаблон Југославија на СП у атлетици. Проблем је 1993 година кад наши такмичари нису наступали као представници Југославије већ ?????. Шта ту да упишем? поздрв--З.Вукобрат (разговор) 21:50, 16. фебруар 2016. (CET)

23. фебруар

Добар дан. Знам. Лако ћу унети такмичарке Русије ако им скину суспензију до почетка СП. Вероватно ће бити још измена пошто ће се одржавати такмичења до СП. Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 11:57, 23. фебруар 2016. (CET)

6. март 2016

Добар дан. Управу си. Ја бих оставила "Победнице" и избрисала "за жене". Исто бих то урадила и за мушкарце (брисала бих "за мушкарце"). Види да ли има неко бољу идеју. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 16:27, 6. март 2016. (CET)

Ти одлучи. И овако и онако морамо исправити. --З.Вукобрат (разговор) 17:12, 6. март 2016. (CET)
Постоји текст "Победнице светских првенстава у дворани — скок увис" тако да сам непотребно радила текст "Победнице светских првенстава у дворани — скок увис за жене". Дала сам захтев да се избрише. Требало би да проверимо све текстове које се односе на победнике да не би дуплирали. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 19:53, 6. март 2016. (CET)
11. март 2016

Добар дан. Почела сам да радим 3.000 метара са препрекама за 2009 годину за жене и имам проблем са победницом Мартом Домингез из Шпаније. Овде је дисквалификована. Енглези наводе овај извештај а у самом тексту су написали "Note: Marta Domínguez was disqualified in November 2015, but redistribution of the medals is not confirmed yet". И рускиња Јулија Заруднева је "ухваћена" у допингу али колико сам схватила из овог текста њој се одузимају сва одличја од 11. јуна 2011. Можеш ли да погледаш? Унапред хвала.

имам проблем и са пречицама. Коме да се обратим? --З.Вукобрат (разговор) 14:03, 11. март 2016. (CET)
Погледај ово. --З.Вукобрат (разговор) 18:47, 11. март 2016. (CET)
Ја бих урадило онако како су урадили французи док ИААФ нешто не одлучи. Шта ти мислиш? --З.Вукобрат (разговор) 19:04, 11. март 2016. (CET)
13. март 2016

Добар дан. Опет проблем. Почела сам да радим 20 км ходање 2003 за жене. Није ми јасно како је Олимпијада Иванова на СП 2005 оборила светски рекорд (1:25:41) погледај ово, кад је Татјана Гудкова 19. маја 2000 постигла 1:25:18 погледај и ово? Исто тако Олимпијада Иванова је постигла 1:24:50 1. марта 2001. године погледај и ово али не знам где. Не видим да је ИААФ поништио ове резултате па да се призна рекорд са СП 2005. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 11:52, 13. март 2016. (CET)

15. март 2016

Добар дан. Требало би да је ово адреса где је списак пријављених земаља. Не знам шта раде у ИААФ-у али ово је функционисало до пар месеци а сада се не виде ни подаци за претходна првенства. Ја бих сачекала. Можда ће се до почетка првенства појавити подаци. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 10:14, 15. март 2016. (CET)

Ја сам ИААФ-у пре 3 недеље послала мејл са питањем зашто не функционише тај упит. Нису ми ништа одговорили. Обично ми одговоре после дан-два. Претпостављам да су у "фрци" због СП.
16. март 2016

Добар дан. Слажем се с тобом. Изгледа да то раде као од беде. Ајде што амери то раде аљкаво али нисам очекивала и од ИААФ-а. Очекивала сам да ће данас бити стартне листе већ формиране али за сада ништа. Пратићемо па ћемо видети. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 11:24, 16. март 2016. (CET)

17. март 2016

Добар дан. Да ли је и код скока мотком исто правило да сви прескачу као и код скока удаљ? Сви три серије, па осам најбољи 4 и 5 серију а шесту најбоље четири? --З.Вукобрат (разговор) 13:37, 17. март 2016. (CET)

Хтела сам да направим шаблон за земље за СП 1987 у дворани. Питање је како да га назовем јер је било и СП на отвореном исте године? Да ли да га назовем СПАд 1987.? --З.Вукобрат (разговор) 19:14, 17. март 2016. (CET)
19. март 2016

Да. Убацила сам. --З.Вукобрат (разговор) 11:46, 19. март 2016. (CET)

24. март 2016

Јесам. --З.Вукобрат (разговор) 17:08, 24. март 2016. (CET)

25. март 2016

Добар дан. Чини ми се да реченица "У табели успешности према броју и пласману такмичара који су учествовали у финалним такмичењима (првих 8 такмичара) Уједињено Краљевство је са 12 учесника у финалу заузело 3 место са 39 бодом." није адекватна за СП у дворани јер постоје дисциплине које у финалу имају само 6 такмичара. Шта ти мислиш о томе? поздрв --З.Вукобрат (разговор) 14:12, 25. март 2016. (CET)

26. март 2016

Добро вече. Почетком прошле године смо Победнице преименовали у Освајачи медаља, ако си на то мислио. Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 20:49, 26. март 2016. (CET)

27. март 2016

Добар дан. Промакло ми је. Исправићу. Чини ми се да то има у још неким текстовима. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 08:30, 27. март 2016. (CEST)

Важи. --З.Вукобрат (разговор) 15:14, 27. март 2016. (CEST)
1. април 2016.

Добар дан. Јавићеш какви су резултати. Данас нисам скоро ништа радила. Тек сад сам села за рачунар. Наравно да ћу урадити све што могу. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 16:43, 1. април 2016. (CEST)

10. април 2016

Добро вече. Ја бих урадила онако како ти предлажеш. Руководила бих се са ИААФ-ом. Како си ти? --З.Вукобрат (разговор) 20:57, 10. април 2016. (CEST)

11. април 2016

Слажем се. --З.Вукобрат (разговор) 07:10, 11. април 2016. (CEST)

3. мај 2016

Добар дан. Кад стављаш податке за претходно_првенство и следеће_првенство не стављај тачку после године. Поздрав. --З.Вукобрат (разговор) 12:50, 3. мај 2016. (CEST)

Шаблони[уреди извор]

Поздрав колега, управо сам се спремао да напишем одговор на страници за разговор З. Вукобрат. Разлика је у томе што је овај начин на који преправљам технички новији и лакши за унос, а шаблони са пријашњим изгледом пуне ову категорију. Корисник који је до сада правио ове шаблоне неће имати никаквих нелагодности, јер се у суштини ништа не мјења.— Ранко   Нико лић   14:12, 2. фебруар 2016. (CET)

Од свега ми је најмање битан број измјена, ја ћу тих 600 измјена добити негдје друго, али не ради се овдје о захтјевима нових корисника јер је потребно да се уједначе шаблони и не требају нам два шаблона која ће исто изгледати. Предложио бих и да ти направиш измјене на пар шаблона чисто да видиш како функционише ова систем.— Ранко   Нико лић   15:22, 2. фебруар 2016. (CET)

Без извора[уреди извор]

Зар не би онда требало њему да се обратиш са тим проблемом? :) --Ф± 07:35, 3. фебруар 2016. (CET)

Поштовани...[уреди извор]

Пошовани Drazetad/30,

занима ме како могу да уклоним обавештење са странице https://sr.wikipedia.org/wiki/Драган_Ђукић_(рукометни_тренер), пошто сам унео све измене-побољшања - у складу са твојим упутством. Унапред хвала.


Поздрав, Ненад Ненад Тодоровић 23:44, 2. фебруар 2016. (CET)

СЗР на Тргу[уреди извор]

Поштовани, много хвала на учешћу у расправи на тргу. Само ћу Вас подсетити да Википедија није демократија и да Ваше само да и не не значи ништа, па Вас молим да макар укратко објасните зашто сте тако коментарисали. Једино тако ћемо доћи до квалитетног закључка на крају. Хвала на разумевању, знам да можемо да рачунамо на Ваше објашњење. Поздрав, Axiomus (разговор) 09:51, 10. фебруар 2016. (CET)

Хаха, па није пропаганда, него разјашњење. :) Хвала на коментару, али не разумем какав број измена, странице за разговор нису у именском простору, какве везе има број измена ван именскомг простора? И притом, кога брига за број измена, то је потпуно небитно, тако нешто би радио неки бот свеједно... Ја иначе не пропагирам масивни унос шаблона (наравно, не бих се бунио) већ пре свега поставку шаблона на странама које направим, или важним странама и сл... --Axiomus (разговор) 11:31, 10. фебруар 2016. (CET)

Gem[уреди извор]

Mislim da je nepotreban taj članak, ne zato što je kratak, već što ima nešto u članku o tenisu. Šta ti misliš? Možda bi bilo dobro da ostane kao preusmerenje na tu temu u članku Tenis. Ja bi to uradio.--Soundwaweserb (разговор) 16:47, 11. фебруар 2016. (CET)

[8]  Урађено.--Soundwaweserb (разговор) 16:53, 11. фебруар 2016. (CET)

Категорије[уреди извор]

Добро питање, лично бих ставио Карла Баумана међу Новљане, али ако је већи део живота провео у Сплиту може међу Сплићане. Слична је ситуација и са Драганом Холцером: рођен је негде у немачкој недођији, а ипак је сврстан међу Нишлије. --نوفاك اتشمان‎ 11:06, 13. фебруар 2016. (CET)

Месне категорије су више ствар избора. Могу обе да се ставе, као што је урађено у неким чланцима, само једна од њих или једноставно да се изоставе. Након мало чепркања, открио сам да имамо ову категорију. --نوفاك اتشمان‎ 13:37, 13. фебруар 2016. (CET)

Мене лично такве појаве својим писањем ни најмање не вређају. Знам да је он зато је и блокиран (чим је кренуо да масовно мења поднаслове биографија у животопис хехе). У сваком случају хвала пуно Дражета на обавештењу. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:43, 14. фебруар 2016. (CET)

Фиџијански/фиџијски[уреди извор]

Ја се извињавам. Ових дана само сам се дописивао. Ја мислим да је облик фиџијски исправан. Сусрео сам се са њим на интернету и у (скенираним) књигама. Међутим, ја верујем да има људи који другачије размишљају. Ето, Клајн допушта и такве облике с енглеским суфиксима. И не само то.--Владимир Нимчевић (разговор) 00:55, 16. фебруар 2016. (CET)

Чешка (Бохемија)[уреди извор]

Мислим да би овај чланак требало преименовати у (само) Бохемија. То би ти било од помоћи код задњег твог чланка. --Радован 16:32, 17. фебруар 2016. (CET)

Женина (ријеч) се не пориче! Face-grin.svg Што се тиче Бохемије, ми већ имамо чланак за политичку јединицу у периоду (1356–1806) под именом Краљевина Бохемија, али изгледа да би било практично (а ја вјерујем и доста исправно) да то име користимо уопште за историјску и географску област на већи дио данашње Чешке. Ја сам сличан проблем имао око дефинисања чешких историјских грбова. --Радован 19:00, 17. фебруар 2016. (CET)

Мораћеш да питаш Слају, постоји могућност да је Оуен, јер OW је ОУ у неким случајевима али нисам сигуран да је и овде. Самарџија (разговор) 21:20, 17. фебруар 2016. (CET)

Оуен или Овен[уреди извор]

Ја сам га после 7 година преименовао у Оуен Вилсон јер је IPA запис амер. /ˈoʊɪn/ или брит. /ˈəʊɪn/. Прћић наводи:

 1. /ou/ Stone, Сое, Oates, Bowen, Marlowe
 2. Cowen /kauen/ Каuеn — ILI /kouen/ Коuen; NE Коuven; NE Коvеn
 3. Lowenstein /louenstajn/ Louenstajn; NE Lovenštajn
 4. McCowen /makauen/ Makаuеn — UP. McAdam; NE Makkauen
 5. Rowena /rouIna/ Rouina — NE Rovena
 6. NE Boven → Bowen
 7. NE Kouven → Cowen
 8. NE Koven → Cowen
 9. NE Lovenštajn → Lowenstein
 10. NE Makkauen → McCowen

Дакле, транскрипција сигурно није Овен јер се тако не изговара уопште, него је или Оуен или можда чак Оуин према Роуина и узимајући у обзир да је IPA /ˈoʊɪn/ или /ˈəʊɪn/.

ПС На Викиречнику се наводи рима Bowen што је аналогно нашем односно Прћићевом Cowen, што опет даје Оуен или Ауен, али је реч о Американцу па се на крају користи амер. /oʊ/ које ми преузимамо као оу.  Обсусер 14:53, 19. фебруар 2016. (CET)

Дражета легендо, потпуно сам заборавио на лорда Дејвида Оуена. Самарџија (разговор) 17:32, 19. фебруар 2016. (CET)

Помоћна улога[уреди извор]

Погледај овде да не пишем поново и немој враћати летећи пред руду.  Обсусер 14:46, 19. фебруар 2016. (CET)

Шта да ти кажем. Веруј ми да је лакше чачкалицом пробушити тунел кроз гранитну стену него њему објаснити нешто. Ставио сам га недавно на админ таблу и његов случај препустио осталима. Дечко открио дугме за преусмерења па удри. Или му је то фетиш или само то зна да ради, не знам. Али знам да је скоро без и једне једине валидне измене напуцао преко 10.000 измена у гип-у. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:13, 19. фебруар 2016. (CET)

Одг: Александар Николић (мачевалац)[уреди извор]

Линк је одличан. Мислим да се на основу њега може референцирати да је из Зрењанина, а имамо и назив клуба, као и податак о два његова брата. Трагајући мало по интернету наишао сам и на овај линк http://www.strategija.org/jugosloveni-na-oi-u-berlinu-veliki-promet-minimalna-zarada/ који може да буде од користи уопште за Југославију на ЛОИ 1936. Питаћу овог стручњака мачевања да ли има можда неки податак о томе. --Ђорђе Стакић (р) 23:36, 19. фебруар 2016. (CET)

Потврдио ми је да је Александар Николић (мачевалац) из Зрењанина, али каже да у данашњем клубу Омладинац не знају ништа о њему, чак ни да ли је жив, тако да немамо нових информација. Видећу и за тај списак учесника ОИ да ли зна како може да се исправи. --Ђорђе Стакић (р) 17:53, 20. фебруар 2016. (CET)
Да се исправим, не знају ништа више о њему осим онога што је већ у нашем чланку. У сваком случају сазнаће се то кад тад, и чланак на Википедији са делимичним подацима ће бити некоме изазов да нађе остале податке и допуни. --Ђорђе Стакић (р) 18:20, 20. фебруар 2016. (CET)

Праја[уреди извор]

Хвала на тој занимљивој причи. Ускоро пишем о Бори Станковићу чланак биће нових детаља. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 21:20, 20. фебруар 2016. (CET)

Па требало би да се пишу курзивом --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:16, 25. фебруар 2016. (CET)

Филмови, серије, књижевна дела, песме, албуми, уметничка дела итд би требало да се пишу курзивним насловом, односно под наводним знацима. То је правописно правило (мислим) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:26, 25. фебруар 2016. (CET)

Знам, могуће да му је надимак узет као име у личној карти. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 00:15, 26. фебруар 2016. (CET)

Стил[уреди извор]

Најбоље би било "По листи од 20. марта". --Sly-ah (разговор) 15:44, 27. фебруар 2016. (CET)

Видех сад дискусију Велика Британија против Уједињеног Краљевства. То све зависи од одређеног спортског савеза. На пример у хокеју на леду Северна Ирска се такмичи под заставом Ирске и самим тим остатак земље је репрезентација Велике Британије. Значи у свим оним случајевима где се Северна Ирска такмичи под заставом Ирске је Велика Британија, а у осталим УК --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:07, 27. фебруар 2016. (CET)

На ОИ је званично свакако УК, али у текстовима ћеш логично писати британски спортиста, британски тим и слично. Ту не видим ништа спорно --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:07, 27. фебруар 2016. (CET)

Вид Фашаић[уреди извор]

Тај човек највероватније није више жив, тако да је примењљива поштена употреба односно {{поштена употреба у}} --Милићевић (разговор) 22:37, 28. фебруар 2016. (CET)

Табеле[уреди извор]

Дражета, ја сам сада погледао чланак и табеле и не видим никакав проблем, могуће да је до твог претраживача или рачунара.— Ранко   Нико лић   16:58, 29. фебруар 2016. (CET)

Све ми изгледа да је у реду. Приложи снимак екрана где се јавља фрка или погледај Помоћ:Табела. Алтернативно, ажурирај свој интернет прегледач. --نوفاك اتشمان‎ 17:14, 29. фебруар 2016. (CET)

Аутоматски патролисани[уреди извор]

Није ово право никаква „награда”, него само олакшавање посла патролерима, а овим тзв. гласањем о страницама за разговор показао је да познаје и правила на неки начин. Поздрав!— Ранко   Нико лић   20:10, 29. фебруар 2016. (CET)

Вратио сам па ти види.— Ранко   Нико лић   17:34, 2. март 2016. (CET)

Олимпијац од 100 година[уреди извор]

Јел се зна ко је најстарији олимпијац Стефановић рођен 1916. у Сарајеву, помиње се у последњем пасусу у Вечерњим новостима, [9]? --Ђорђе Стакић (р) 16:31, 3. март 2016. (CET)

 • Ок онда је по свему судећи у питању Сретен Стефановић који гази 100. годину. --Ђорђе Стакић (р) 10:35, 4. март 2016. (CET))

Rypakova[уреди извор]

Рипакова. Rybakova је друго презиме.

--Sly-ah (разговор) 14:27, 4. март 2016. (CET)--Sly-ah (разговор) 14:27, 4. март 2016. (CET)

Фалкон 9 v1.1 или Фалкон 9 v1.1[уреди извор]

Поздрав колега! Наравно да дијелим твоје мишљење да је курзив у наслову непотребан, а језичари ће свакако дати боље образложење од мене, тебе или аутора ове измјене. Ја сам уклонио ту сувишну измјену, а мислим и да расправа на ову тему није неопходна. Ако неко сматра да има разлога за расправу - слободно нек је започните било гдје на неком тргу. --Радован 16:32, 5. март 2016. (CET)

Такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику[уреди извор]

Здраво. Викимедија Србије организује такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака на Википедији на српском језику о земљама Источне и Централне Европе, али и свим темама везаним за ове земље (култура, наука, музика, географија...). Такмичење се почети 21. марта и трајаће месец дана. Да ли сте заинтересовани да будете члан жирија? Ваша улога би била оцењивање чланака током (када су чланци завршени) и након такмичења. Погледајте како изгледа страна за евиденцију чланака и оцењивање са прошлог такмичења.

Што се тиче самог начина оцењивања, сваки чланак се бодује бодовима од 0 до 2 а затим се тај број множи са бројем бајтова. Све се ради онлајн. Поздрав! --IvanaMadzarevic (разговор) 10:30, 7. март 2016. (CET)

Хвала на одговору. Надам се да ћете бити боље и да ћете моћи да дођете на неко од окупљања. Поздрав. --IvanaMadzarevic (разговор) 11:49, 7. март 2016. (CET)


шта да ти кажем колега, није лепо од њега што на такав начин пише о другим корисницима и што тебе и мене неосновано прозива и оптужује, али то само говори о њему и нека му служи на част, ако је уопште има. ти и ја нисмо блокирани ниједном за разлику од њега, толико о томе. поздрав :) Lackope (разговор) 12:15, 7. март 2016. (CET)

Има нас још поменутих у том монологу... ја сам му неизоставна тема Face-smile.svg --Радован 21:37, 7. март 2016. (CET)

Врло занимљиво... Једва чекам епилог дискусије и флоскуле (невина жртва накарадног српског правописа; администратор-агресор са националистичким корисничким именом; и високи представник да српској википедији наметне стандарде неке друге википедије).--Радован 23:12, 7. март 2016. (CET)


Ево аргумената које нико овде није имао; дакле, тек сада не треба курзив. Такође, постоје и прописи Насе за (не)коришћење курзива које Енглези уносе у своје стилске приручнике које ми немамо па зато лутамо а више лупамо и покушавамо наметнути неписање курзива без аргумената.  Обсусер 05:34, 8. март 2016. (CET)

Ево прилике да видимо како мали Јовица замишља српски Правопис: имамо приричнике, имамо Клајна, имамо Правопис, али не, врло је "ин" питати Енглезе како се нешто пише у српском језику и притом тријумфално наводити њихово мишљење као најснажнији аргумент. Сутра ћеих питати како да транскрибујемо James или да ли се све речи у наслову пишу великим или малим почетним словом.

Који лик.

--Sly-ah (разговор) 06:52, 8. март 2016. (CET)

Ледене очи[уреди извор]

Колега, нека странице док се не уклони шаблон Радови у току, па да видимо на шта ће да испадне, али мрка капа да буде нешто од њега. Само свака част да је после уклањања бб шаблона ставила одмах радове у току. Поздрав, --Ванилица (разговор) 13:10, 8. март 2016. (CET)

Чарлс Фридек.

--Sly-ah (разговор) 08:40, 9. март 2016. (CET)

Јир(ж)и[уреди извор]

Па да, међутим на чешкој вики има неки Jiří Kuntoš, хокејаш ваљда, не знам да ли мислиш на њега! Ако је Jiří, онда је знаш већ Јиржи.--Zmaj123 (разговор) 15:17, 9. март 2016. (CET)

И још нешто, у овом чланку исправи Птачникова на Птачњикова.--Zmaj123 (разговор) 15:33, 9. март 2016. (CET)

ФК Искра Даниловград[уреди извор]

Поздрав Дражета. Био сам мало на вики одмору услед неких непредвиђених околности, па отуда и мало касним са одговором. на чланак сам ставио шаблон за сређивање, и наравно уклонио шаблон о ауторском праву. Ако имаш воље сређуј хехе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:28, 10. март 2016. (CET)

Небитан термин и мислим да нема потребе за реакцијама --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:20, 13. март 2016. (CET)

Преименовања[уреди извор]

Можеш ли ми рећи на које се текстове та преименовања односе? Па има само једна Србија, Република Србија, док имамо два Конга, Републику и Демократску Републику, значи да може доћи до забуне.— Ранко   Нико лић   22:15, 15. март 2016. (CET)

Мени је свеједно како се то чланци зову, то је свакако твоје поље, али поређење са Србијом не стоји.— Ранко   Нико лић   23:41, 15. март 2016. (CET)
Нема потребе за захваљивањем јер ја нисам ни вратио наслове, није зато што сам против преименовања него нисам имао ни времена, а нисам знао ни на које се чланке односи.— Ранко   Нико лић   15:34, 16. март 2016. (CET)

Не би било лоше да то потраје мало дуже. Самарџија (разговор) 21:53, 18. март 2016. (CET)


Nemogu ti pomoći, meni je sve ok, žalbe su bile na konverter odnosno nemogućnost prebacivanja nekog članka sa ćirilice na latinicu i obratno --Милићевић (разговор) 13:11, 21. март 2016. (CET)

Yomif Kejelcha[уреди извор]

Јомиф Кеџелча.

--Sly-ah (разговор) 10:24, 23. март 2016. (CET)

Sanitoa[уреди извор]

Правилно је Санитоа.

--Sly-ah (разговор) 16:10, 23. март 2016. (CET)

Преправио сам државе за које сам приметио да је ишао у крајност. Надам се да је сада у реду --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:33, 24. март 2016. (CET)

Неће бити километарских расправа по очитим питањима, без бриге --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:08, 24. март 2016. (CET)

Насеља у Македонији[уреди извор]

Нема проблема, ја сам то исто видио али нисам исправљао, у будуће ћу исправљати.--Zmaj123 (разговор) 16:16, 26. март 2016. (CET)

Wais Ibrahim Khairandesh би требало да је Вајс Ибрахим Хајрандеш (мада претпостављам да везе нема с Азербејџаном) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:12, 26. март 2016. (CET)

Видех да је у ствари Авганистанац хехе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:15, 26. март 2016. (CET)

Лоши резултати су криви за то. Средићу данас, сутра. --Марко Станојевић (разговор) 19:00, 28. март 2016. (CEST)

Ali Ignjat Job je srpskog porekla, nije ništa loše navesti da je bio dubrovački Srbin. Imamo situaciju da ga Hrvati na hrvatskoj viki nazivaju ga hrvatski, što je netačno. Naravno, najpreciznije je jugoslovenski, ali to prisvajanje Hrvata svakog Srbina je odvratno. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 19:05, 28. март 2016. (CEST)

U redu, hvala na razumevanju, vratio sam i ostavio jugoslovenski, što je isto tačno i činjenica. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 19:19, 28. март 2016. (CEST)

Samopromocije[уреди извор]

Da li imamo zajednički stav ne znam, nije mi poznat stav ostalih admina, ono što znam je da većina admina je nevoljna da briše takve stranice bez glasanja na VP:ČZB --Милићевић (разговор) 21:55, 29. март 2016. (CEST)

Светско првенство у атлетици у дворани 1993.[уреди извор]

Замени категорију Спорт у Канади са категоријом Спорт у Торонту. --نوفاك اتشمان‎ 13:06, 10. април 2016. (CEST)

Поздрав Дражета. Једно малено питање. Да ли ти је познато како су наши спортски медији преводили ово признање које се додељивало најзаслужнијим спортистима у Совјетском Савезу — Заслуженный мастер спорта СССР? Дословни превод ми некако звучи рогобатно. Јел прихватљиво да ставим само заслужни спортиста Совјетског Савеза? --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:15, 22. април 2016. (CEST)

Хвала пуно. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:07, 22. април 2016. (CEST)

"Oni pobjeđuju"[уреди извор]

Dugo se ne javih, pa da to malo popravim. ;-) Kako zdravlje? -- KWiki (разговор) 13:06, 23. април 2016. (CEST)

Хвала што си се јавио. Здравље није најбоље. Био сан пре 12 дана у болници на некој интервенцији. Преживио сам, а до када, нико не зна. Поздрав и све најбоље.--Drazetad (разговор) 15:47, 23. април 2016. (CEST)

Боб[уреди извор]

Мислим да си у праву, не могу ништа да нађем у Правопису или Речнику језичких недоумица. Само да додам да у Правопису пише да се поред боб тај спорт зове и бобслеј. Самарџија (разговор) 18:21, 24. април 2016. (CEST)

Македонија[уреди извор]

Много се дигла прашина око те теме. По мени је правилније Република Македонија. Мада, ако се већина корисника сложи око овог другог, онда ће тако и бити. Уосталом, не знам ни да ли ћу (због других обавеза) да стигнем да напишем те чланке. Када (и ако) их будем писао, консултоваћу се са заједницом. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 19:39, 4. мај 2016. (CEST)

Дијамантска лига 2016[уреди извор]

5. мај 2016

Добро вече. Како ћемо назвати митинг у Рабату? Французи су га назвали Meeting international Mohammed-VI 2016. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 21:33, 5. мај 2016. (CEST)

6. мај 2016

Добар дан. Кад су променили бодовање у ДЛ? Видим да се сад бодују прва 6 такмичара. Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 17:27, 6. мај 2016. (CEST)

7. мај 2016

Добар дан. Имам дилему код транскрипције презимена такмичарке Tori BOWIE. Да ли је Тори Боуи или Тори Боуви? Шта ти кажеш? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 14:55, 7. мај 2016. (CEST)

24. мај 2016

Добар дан. Како си? Имам један проблем са ДЛ у Рабату. Проблем је такмичар из Бахреина у трци на 3.000 метара. Његово име и презиме је проблем. овде је AWAD Zouhaïr, а овде је Zouhair Aouad, који постоји у евиденцији ИААФ-а а AWAD Zouhaïr не постоји у њиховој евиденцији. Шта је правилно? Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 13:37, 24. мај 2016. (CEST)

28. мај 2016

Добар дан. Имам проблем са ДЛ која се тренутно одржава у Јуџину. Да ли је могуће да је у бацању кугле, које је одржано јуче по њиховом времену, био само један хитац? Погледај овде. На сајту ИААф има само коначан резултат. Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 13:36, 28. мај 2016. (CEST)

17. јун 2016

Добар дан. Проблем са такмичарем Jak Ali Harvey из Турске на 100 метара. Раније се такмичио под заставом Јамајке под именом Jacques Harvey (Жак Харви наша транскрипција). Ми немамо текст о њему а код енглеза је остао текст за Jacques Harvey. Шта ми да радимо? Да ставим овако Жак Али Харви? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 11:00, 17. јун 2016. (CEST)

Добро си ме подсетио да исправим тај шаблон па да буде као и остали. Хвала. --З.Вукобрат (разговор) 11:49, 17. јун 2016. (CEST)
Да ли да буде Јак Али Харви или Жак Али Харви? --З.Вукобрат (разговор) 13:32, 17. јун 2016. (CEST)
Јави кад сазнаш. --З.Вукобрат (разговор) 15:29, 17. јун 2016. (CEST)
31. јули 2016.

Добар дан. Имам један проблем. У питању је ДЛ која се одржала у Лондону и такмичарка из САД-а BROWN Kristen која се такмичила у скоку мотком. Постоје две атлетичарке са истим именом. Једна је рођена 16. маја 1992 а друга 28. јуна 1992. године. Обе се такмиче у скоку мотком. Погледај ово на ИААФ-у. У стартној листи за ДЛ у Лондону пише да је рођена 26. маја 1992 овде. Кад се клине на њено име добије се ово, односно такмичарка рођена 16.5.1992. г. Обе такмичарке, а можда и три, немају неке резултате ван САД-а. Шта да радим? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 12:33, 31. јул 2016. (CEST)

17. септембар 2016

Поздрав. Тај чланак ћу тек да радим. Чекала сам да се заврше сви митинзи и да завршим текстове о њима. Упоредо радим ЛОИ. Иде нешто спорије него што сам мислила. --З.Вукобрат (разговор) 20:43, 17. септембар 2016. (CEST)

1. јули 2019.

Поздрав. Радим ДЛ која је одржана Јуџину. Појавио се појам FR (Facility) у рекордима. Да ли ти је познато шта је то? --З.Вукобрат (разговор) 17:03, 1. јул 2019. (CEST)

Погледај овде --З.Вукобрат (разговор) 17:37, 1. јул 2019. (CEST)

СП у дворани 2016.[уреди извор]

Поздрав. Ако ми можеш помоћи и рећи где се може најпоузданије наћи последња информација о броју учесника и земаља учесница? Ја сам онда урадио како је писало овде (by country). Ако хоћеш, сам преправи да буде како треба.  Обсусер 15:44, 20. мај 2016. (CEST)

Biciklisti[уреди извор]

Pozdrav. Što se tiče izraza "završio takmičarsku karijeru" je dug i nepotreban, bez uvrede. :) Termin "penzionisan" je potpuno ispravan za bicikistu koji završi karijeru. Na kraju krajeva, pogledajte englesku, špansku ili bilo koju drugu vikipediju i vidjećete da svugdje piše "penzionisan", jer je to ispravan termin. To jednostavno nema veze sa brojem godina vozača. Ali ok, ako vam već smeta da stoji "penzionisan" (iako iskreno ne znam zašto), onda neka stoji to "povukao se", iako smatram da čovjek sa 70 ili 96 godina, ima dovoljno godina da bude penzioner i po statusu nakon završene karijere i po broju godina. Uradite kako god hoćete. :) --Vux33 (разговор)

Nisam ni ja ni u jednom tenutku imao namjeru da se svađam. Svaki dogovor je moguć, tako da sam počeo sa prepravkama i stavio sam umjesto "penzionisan", "završio karijeru". Što se olimpijskih igara tiče, na pofilima vozača na biciklističkoj arhivi nema ništa o tome, osim za osvajače medalja, na engleskoj vikipediji ima do OI 1988. a onda isto samo osvajači medalja, tako da ću za vozače do te '88 dodavati kategoriju za učešće na olimpijskim igrama, a za kasnije ne mogu jer ne mogu pisati o nečemu što sa sigurnošću ne znam. Htio sam i da te pitam možeš li napraviti tri sitne izmjene u šablonu o biciklistima? Ako možeš, stavi umjesto "brdske etape" da piše "brdska klasifikacija" jer su etape nešto drugo. Onda, za osvajača Vuelta a Espanja trke dodjeljuje se crvena majica, a u šablonu stoji žuta kao i za Tur de Frans. I zadnja, u prostoru za klasične biciklističke trke, gdje su Milan - San Remo, Pariz - Rube, Flandrija itd. da dodaš klasike Valonska Strela i Amstelova Zlatna Trka. Ako možeš, jer ne znam kome treba da se obratim za to, hvala. :) --Vux33 (разговор) 22.19, 29. мај 2016. (CEST) Поздрав, имам опет проблем. Направио сам шаблон бициклистичка трка, али кад сам га додао на страницу Тур де Франс, отишао ми је сав текст десно, па види ако можеш то да вратиш. И ставио сам слику са енглеске википедије, али овдје неће да је очита..--Vux33 (разговор) 15.53, 31. мај 2016. (CEST)

Важи, таман и за портал. Може да се скине слика, води се за поштену употребу. Хоћеш ти да убациш слику или ја?--Марко Станојевић (разговор) 00:47, 1. јун 2016. (CEST)

Дражета ево гледам стварно не знам коју би категорију још могли да додамо. Мислим да је све обухваћено.--Марко Станојевић (разговор) 00:52, 1. јун 2016. (CEST)

Sve si dobro uradio. Ona je te godine osvojila i Olimpijadu i kalendarski grend slem. Nisam gledao detaljno ali i ja mislim da je to jedinstven slucaj u tenisu.--Soundwaweserb (разговор) 21:18, 5. јун 2016. (CEST)

Ali mislim da Novak ima sansu za to dostignuce ove godine, samo ako osvoji Vimbldon, Olimpijadu i US Open.--Soundwaweserb (разговор) 21:20, 5. јун 2016. (CEST)

Ja bi stvarno voleo da Novak uspe, ima on veliku volju i istrajan je kroz karijeru. Ali u pravu si, na Vimbldonu i US Openu ce svi da igraju punom snagom. Pogotovo Marej, on ce hteti Vimbldon da se iskupi za poraze.--Soundwaweserb (разговор) 21:47, 5. јун 2016. (CEST)

... до xy година[уреди извор]

Не могу бити чланци Фудбалска репрезентација Србије до 20 година и Фудбалска репрезентација Србије до 21. године.

Или:

... или:


Извини, али није тако. Ево ти промена по падежима:
 • бројем: Н 21 година, Г 21 године, Д 21 години, А 21 годину, В /, И 21 годином, Л 21 години
 • читај: Н двадесет једна година, Г двадесет једне године, Д двадесет једној години, А двадесет једну годину, В /, И двадесет једном годином, Л двадесет једној години
 • бројем: Н 21. година, Г 21. године, Д 21. години, А 21. годину, В /, И 21. годином, Л 21. години
 • читај: Н двадесет прва година, Г двадесет прве године, Д двадесет првој години, А двадесет прву годину, В /, И двадесет првом годином, Л двадесет првој години
У српском језику су три начина за прављење множине (и за редне и за основне бројеве):
1. начин: 1, 21, 31, 41, 51, 61, 71, 81, 101, 1001, …  (за основне и редне [акценат исти]: година, године, години, годину, /, годином, години [≠])
2. начин: 0, 5, 6, 7, 8, …, 18, 19, 100, 1000, 10000, 100000, 1000000, …  (за основне и редне [акценат различит]: година, година, година, година, /, година, година [=])
3. начин: 2, 3, 4, 22, 23, 24, 32, 33, 34, 42, 43, 44, 52, 53, 54, 62, 102, 1002, …  (за основне: године, године, године, године, /, године, године [=])
Дакле, „до 20 година” = „до двадесет година” а „до 21 године” = „до двадесет једне године”, док је „до 20. године” = „до двадесете године” а „до 21. године” = „до двадесет прве године”.
Ево један пример, а ово што се тиче правописа можеш питати и на Тргу је ли овако као што сам ти рекао; није никаква тајна да се „до 21 године” чита као „до двадесет једне године”. Само је неопходно одабрати један начин за фудбал, или са редним бројевима или са основним (са основним је правилније јер нема репрезентација до 18. године већ до 18 година).  Обсусер 21:37, 9. јун 2016. (CEST)

Arboretum - tačan prevod[уреди извор]

Videla sam primedbu o značenju reči "arboretum", pročitala i prevod u Vujakliji, ali ipak hoću da proverim u nekom latinsko-srpskom rečniku. Ipak mislim da je "zbirka" tačniji prevod. Ima nekoliko on-line rečnika, ali nisu zadovoljavajući. Hvala za primedbu. Tražila tačan prevod i tokom pisanja teksta Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 08:42, 10. јун 2016. (CEST)

ЕП у атлетици 2016.[уреди извор]

10. јун 2016.

Добар дан. Идућег месеца, као што знаш, почиње ЕП. Да ли си размишљао да напишеш главни текст и полокао да се припремимо? Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 09:37, 10. јун 2016. (CEST)

Република Наталија хахахаах. Е са овим си ми улепшао дан. Не да није правилно, него је смехотресно. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:50, 10. јун 2016. (CEST)

Генерално гледано он је јако добар уредник, и има воље и жеље да се носи са многим проблемима које већина нас радо избегава овде. Али његов проблем је то што превише иде у крајност и цепидлачи, свакако не ради то из лоше намере, једноставно такав је. Тврдоглав. И наравно да претерује са буквалним превођењем са енглеског језика --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:30, 10. јун 2016. (CEST)
14. јун 2016.

Добар дан. Важи. Ја радим жене а ти мушкарце? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 09:49, 14. јун 2016. (CEST)

15. јун 2016.

Добар дан. Погледај уводни текст за ЕП 2016 који почиње са "За разлику од прошлог ......". Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 08:30, 15. јун 2016. (CEST)

Погледај и другу реченицу која почиње са ”Дисциплине које се одвијају ван стадиона......”. --З.Вукобрат (разговор) 09:33, 15. јун 2016. (CEST)
23. јун 2016.

Добро вече. Видим да си вредан. Свака част. Ја сам почела да радим јуче и одмах проблем. А проблем је светски и европски рекорд у полумаратону код жена. Код ИААФ светске рекорд држе Florence Jebet Kiplagat (1:05:09 Mx) из Кеније и Lornah Kiplagat (1:06:25 Wo) из Холандије која је носилац и европског рекорда погледај овде. А код ЕАА европски рекорд држи Paula Radcliffe (65:40) из Велике Британије, мада код Lornah Kiplagat (66:25) стоји AR погледај и ово. У прегледу остварених резултата за 2003. годину код ИААФ резултат Paula Radcliffe од 65:40 не постоји погледај и ово. Њој су признали резултат 1:07:35 који је остварила 4.10.2003. Шта да се ради? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 21:14, 23. јун 2016. (CEST)

26. јун 2016.

Добар дан- Шта мислиш да убацимо редослед по групама у квалификацијама и полуфиналима. То би нам олакшало код писања чланака о земљама? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 14:04, 26. јун 2016. (CEST)

28. јун 2016

Добар дан. Како ти подносиш ово време? Имамо мали проблем са нашом атлетичарком Тамара Марковић (400 метара). Кад се кликне на њено име преусмери се на глумицу Тамару Милетић. Она је учествовала на прошлом ЕП. На сајту ИААф нема атлетичарке под тим именом и презимену. Исто тако ни код ЕАА. Да ли се она сада презива Салашки? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 09:51, 28. јун 2016. (CEST)

30. јун 2016

Поздрав. Погледај ово. --З.Вукобрат (разговор) 11:13, 30. јун 2016. (CEST)

Младићу, за ОИ ти предајем писање о женским такмичарима а ја да радим мушке. Мало сам се уморила јурећи да ли су удате, разведене да ли су уз своје презиме додали мужевљево, или чак и мењали име (женска посла). Може? 😌 --З.Вукобрат (разговор) 13:28, 30. јун 2016. (CEST)
1. јул 2016.

Поздрав. Погледај назив текста о Србији. --З.Вукобрат (разговор) 08:23, 1. јул 2016. (CEST)

2. јули 2016.

Добро јутро. Шаблон за Шпанију исправио је Николић. Зашто не знам. Ја сам мислила да Македонију исправим па да буде као и остале државе. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 07:48, 2. јул 2016. (CEST)

Коначно су ставили статистику на сајт. ово. Видим да је Николић променио и шаблон за СП за Авганистан. поздрав. --З.Вукобрат (разговор) 15:19, 2. јул 2016. (CEST)
3. јули 2016.

Поздрав. Од јутрос јурим податке о Agata Strausa која је пријављена за полумаратон и представља Летонију. И ево шта сам пронашла. Код ИААФ-а она је из Немачке, исто тако и овде је из Немачке. Код ЕАА је пријављена да је из Летоније а и на сајту Летоније је у списку за ЕП. Претпостављам да је у питању иста особа пошто је исти датум рођења (2.12.1989.) и такмичарке су из истог клуба (Lauf Team Haspa Marathon). Ја ћу је убацити као такмичарку Летоније. Погледај ове сајтове ово, ово и ово. Ако пронађеш детаљније податке о њој јави --З.Вукобрат (разговор) 12:23, 3. јул 2016. (CEST)

Ево допуњеног списка такмичара на ЕП ово. Не знам у чему је разлика. --З.Вукобрат (разговор) 21:49, 3. јул 2016. (CEST)
5. јул 2016,

Добар дан. Објавили су стартне листе по дисциплинама за сутра ово. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 09:31, 5. јул 2016. (CEST)

8. јул 2016.

Поздрав. Опет проблем. У питању је спринтерка на 100 метара из Грчке Maria Belimpasaki или Maria Belibasaki. Код ИАА-а је евидентирана под првим именом ово а код ЕАА под овим другим именом ово. На гуглу њено оригинално име ⟨Μαρια Μπελιμπασακη⟩ преводи се као Мариа Белимпасаки. Ми смо је на СП 2013 водили као Марија Белибаски. Код енглеза под је под другим именом стим што у чланку о њој стоји Maria Belibasaki or Maria Belimpasaki ово. Коме да се приволимо ИААФ или ЕАА? --З.Вукобрат (разговор) 15:15, 8. јул 2016. (CEST)

13. јул 2016.

Поздрав. Такмичарке из Пољске (CICHOCKA Angelika, ENNAOUI Sofia) и француске (FEDRONIC Justine) нису стартовале а такмичарка из Русије (тако сам разумела репортера са Еуроспорта) STEPANOVA Yuliya, а која се такмичила под заставом ЕАА, је дисквалификована. Не знам да ли има још такмичара који су се такмичили под заставом ЕАА. Код жена је, за сада, само ова такмичарка. Пољакиње су се такмичиле у трци на 1.500 метара. Моја претпоставка да у статистичком извештају за 2018 годину ове такмичарке неће бити евидентиране за ову трку. Искључила сам и референце на извештаје ЕАА јер нису добре. Погледај код ЕП за 2014. Добићеш извештај за овогодишњег првенства. Кад буду пребацили податке у History онда бих ставила референце. --З.Вукобрат (разговор) 13:30, 13. јул 2016. (CEST)

29. јул 2016

Да ли можеш да завршиш трке на 200 м и 110 м препоне за ЕП 2016 пре него што почнеш ОИ? поздрав --З.Вукобрат (разговор) 15:09, 29. јул 2016. (CEST)

Јестиве гљиве[уреди извор]

U princip ako nešto možeš sam, nemoj čekati mene --Милићевић (разговор) 21:14, 18. јун 2016. (CEST)

Поздрав[уреди извор]

Измјена је била чисто техничке природе, у тексту се није видјело шта је корисник који је оставио поруку написао јер се шаблон директно позван као што се поставља у чланцима. У већини чланака у којима је био постављан {{навод}} грешком се налазио и {{reflist}} (вјероватно ту убачен ботовски), док сам то исправљао примјетио сам да се шаблон навод налази и код тебе на страници за разговор и онда сам извршио преправку, значи ништа није промјењено све је по старом осим што је сада видљив док прије није био. — Ранко   Нико лић   22:37, 22. јун 2016. (CEST)

Миодраг Бата Сокић (одг.)[уреди извор]

Не желећи да улазим у даљу расправу и да стално одговарам на питања у смислу како знам, зашто си урадио ту промену... и да лечим нечије комплексе, постављам ти питање како ти знаш да је ово самопромоција? Текст је постављен са фактографским подацима о неком бившем и неповратном времену, односно историји домаће поп, рок сцене. Ни на једном месту нема речи о суперлативу (најлепши, најбољи, најуспешнији итд...), тако да стварно не видим зашто би текст био самопромоција. У будуће, ако мислиш да неби требало да се исправљају твоје промене, молим те да заједници даш до знања. Срдачан поздрав, --Ванилица (разговор) 21:33, 27. јун 2016. (CEST)

Извини ако сам био груб, али на врх главе су ми питања у смислу зашто ово, зашто оно, кога ја никад нисам питао. Сори,--Ванилица (разговор) 21:50, 27. јун 2016. (CEST)

Чесма у Мостару[уреди извор]

Да ли можда видиш (или знаш пошто имаш везе са Мостаром) шта пише на слици Датотека:BH posta 2007 2.jpg, како се зове ова чесма? Ја сам разазнао „Roz__mediji_a” а при Гугл претрази нема никаквих добрих резултата.  Обсусер 14:46, 2. јул 2016. (CEST)

Dražeta ne može ovde [10]. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 15:30, 2. јул 2016. (CEST)

Prebačeno kod Obsusera [11].--Soundwaweserb (разговор) 15:34, 2. јул 2016. (CEST)

Жарко Зрењанин[уреди извор]

Кандидат за сјајни чланак je на расправи. Коментариши номинацију Расправа траје до: 11. јула 2016. у 00:15 --Pinki (разговор) 00:31, 4. јул 2016. (CEST)

Патролерска права[уреди извор]

Јеси ли заинтересован за додјелу патролерских права, видим да већ имаш враћачка? —Николић Ранко (разговор) 16:10, 7. јул 2016. (CEST)

Штета, користило би да један од најактивнијих корисника има и то корисничко право. —Николић Ранко (разговор) 22:54, 7. јул 2016. (CEST)

Нисам чуо за њега, али подаци се увек лако могу проверити на COBISS-у, где има своју одредницу "Андрић, Александар, 1967-". Чини ми се да је надимак Логос наденуо сам себи. По мом мишљењу то је мало јака реч, с обзиром да значи "наука". Сличним звучним речима на (ос, ус и сл.) обично се ките људи изван струке. Ниједан мој наставник од основне до факултета нема званичан надимак. Студенти имају надимке за неке професоре, али они су обично погрдни (нпр. Сланинар).

Гледам шта је написао колега Андрић. Све саме монографије. Чудно ми је што се није прво посветио писању приказа и чланака у стручним часописима, како то обично иде, него је одмах кренуо на писање монографија. Али изгледа да је и то могуће. Само што њему фали рецензент. Врло је важно имати рецензента. Књига без рецензента је као држава без међународног признања.

И мени ово делује као самопромовисање, али не знам шта чинити. Могу да обришем чланак и поскидам референце, али он ће долазити и долазити и инсистирати на томе да му се врате чланак и измене. Као ономад Анђелко Заблаћански. У таквој причи ја могу бити самовољни појединац, који није свестан своје несвести а другима налази мане. Неки корисници су престали да размишљају енциклопедијски. Смекшали су. Они мисле да енциклопедија треба дати прилику младим и паметним особама (као што је овај).--Владимир Нимчевић (разговор) 17:15, 8. јул 2016. (CEST)

Прављење категорија[уреди извор]

Поздрав, можеш ли ми објаснити како се праве категорије? Негдје сам прочитао да се аутоматски праве кад имају више од пет страница, али није тако. Хтио бих да направим неке везане за бициклизам ако није проблем. Типа: Француски победници Тур де Франса, дански бициклисти и слично. - - -Vux33 (разговор)

Па не знам, мислим да би у категорији белгијски бициклисти требало да буду само странице о бициклистима. Можда би било добро направити посебно категорије Тур де Франс, диро ди Италија и Вуелта а Еспања. У те категорије би се стављале категорије као што су белгијски победници Тур де Франса, Вуелта а Еспање, затим победници брдске класификације на туру итд. А посебно бих категорију светски шампиони у бициклизму, не знам гдје би је смјестили. - - -Vux33 (разговор) 10.7.2016. 22.13

Овако, мало сам гледао и мислим да је овако најбоље. Основна категорија је бициклизам, у њој има поткатегорија "Класичне бициклистичке трке", треба додати и поткатегорију "Гранд тур трке ". У њој би додали странице о Туру, Ђиру и Вуелти. Е сад ти види да ли у оквиру категорије "Гранд тур трке" треба додати поткатегорије Тур, Ђиро и Вуелта или без њих, па директно у категорији "Гранд тур трке" додати следеће категорије: Победници брдске класификације на Тур де Франсу, Победници класификације по поенима на Тур де Франсу и то исто за Вуелту и Ђиро. Кажем ти да одлучиш јер не бих да претјерамо са категоријама, па нека буде: Бициклизам - Гранд тур трке - Победници брдске класификације на Тур де Франсу итд. То је први дио.

Нека категорија "Белгијски победници Тур де Франса" иде као поткатегорија у категорији "Белгијски бициклисти", исто тако "Шпански победници Тур де Франса" нека иде у категорију "Шпански бициклисти", онда имаш Француски победници, италијански, луксембуршки и британски. За нације чији су возаче тријумфовали по једном, можда не треба додавати категорију. То је за Тур де Франс. За Ђиро ди Италија требају категорије "Италијански победници Ђира" или "Италијански победници трке Ђиро ди Италија" како мислиш да је исправније, шпански, швајцарски, француски и руски. За Вуелта а Еспања требају категорије: " Шпански победници Вуелта а Еспање", онда италијански, француски, белгијски, немачки и швајцарски. Надам се да нисам био превише компликован и да је ово у реду. Ако јесте, одради кад имаднеш времена. И још једна категорија, "Светски шампиони у бициклизму", она исто може да иде као поткатегорија у категорији "Бициклизам". Поздрав и хвала. :) --Vux33 (разговор) 18.30, 11. јул 2016. (CEST)

Када направиш категорију, требало би је и повезати на Википодацима са неком категоријом на другој Википедији да се „не изгуби”. Недавно сам видео неке категорије које си правио за Олимпијске игре или такмичаре и има их поприлично а ниједна скоро није повезана (мислим да сам ја једну повезао, везано за Бада Спенсера, не тврдим).  Обсусер 20:30, 11. јул 2016. (CEST)

Ставио сам мало слово на страницама на којима је било велико за брдску класификацију, па обриши категорију " Победници Брдске класификације на Тур де Франсу ". Што се Ђира тиче, исправно је Ђиро д' Италија јер је назив на званичном сајту трке, бициклистичким вијестима итд. Giro d' Italia. Али мислим да је превише преправљати сваки текст због апострофа јер и није велика грешка написати Ђиро ди Италија. Што се осталих страница тиче, додаћу ја одговарајуће категорије постепено. За светске шампионе стави назив како је правилно, ако је правилно прваци, онда промијени па ћу и ја промијенити у страницама. -- Vux33 (разговор) 01.55 12. јул 2016. (CEST)
Što se Đira tiče, stavi kategorije kako je ispravno. Ako oni mogu sa botom prepraviti u svim tekstovima da piše Điro d' Italija umjesto Điro di Italija, onda neka urade tako. Treba samo i u šablonu o biciklistima to promijeniti. A neka bude onda kategorija "Italijanski pobednici Điro d' Italija", ne smeta, pa ću ja to preimenovati na stranicama na kojima sam stavio drugačije. Engleske kategorije su: etapni pobjednici Tur de Fransa, biciklisti na Tur de Fransu i pobjednici Tura. Ja mislim da nam takve kategorije ne trebaju, u opisu stranice stoji spisak pobjednika pa ga ne treba stavljati u kategoriju, pa sam odvojio po nacionalnosti. Ne znam da li je baš neophodno da nam kategorije budu identične kao na Engleskoj vikipediji. -- Vux33 (разговор) 16.38 12. јул 2016. (CEST)
@Drazetad и Vux33: Везано за Ђиро: Пребацио сам тако да се користи апостроф који се користи у П2010, ’ а не '. Исто треба урадити и другде где стоји д' уместо д’.
Такође, категорије са погрешним апострофом и падежом су преименоване. Пошто иде Тур де Франса и Вуелта а Еспање, онда иде и Ђиро д’Италије.  Обсусер 19:41, 12. јул 2016. (CEST)
 Урађено, ако је то тај шаблон на који мислиш.  Обсусер 23:54, 12. јул 2016. (CEST)

Поздрав, како је? :) Видим да имаш доста страница, па рекох да пишем у постојећој. :) Хтио сам да направим страницу за Рикардиња, футсалера, па да питам је ли погрешно да користим шаблон за фудбалере? -- Vux33 (разговор) 14.15 26. јул 2016. (CEST)

Помоћ[уреди извор]

Извини што ти овако касно одговарам. Нисам имао много времена. Уклонио сам неодговарајуће међувики везе. --نوفاك اتشمان‎ 14:23, 12. јул 2016. (CEST)

Што се тиче брисања и уређивања повезаних страница (па и категорија), можеш одабрати „Уреди везе” у списку у одељку левог сајдбара који се зове „Језици”, што води до Википодатака, где након клика на „уреди” могу да се додају и уклањају странице (измене је потребно и спремити кликом на „сачувај”).  Обсусер 19:41, 12. јул 2016. (CEST)

Зрењанин[уреди извор]

Хвала теби на подршци. Заиста сам дуго радио на овом чланку и потрудио сам се да се унапред отклони све оно што би могло бити проблематично. Добро је што на Вики остави има довољно слика за овај чланак. Такође сам се потрудио и д анапишем неколико биографија личности које се спомињу у члнаку, а везане су за живот Жарка Зрењанина, као нпр његове жене. Иначе мало је позната чињеница да је он би ожењен. --Pinki (разговор) 22:11, 12. јул 2016. (CEST)

Атрибут align[уреди извор]

То није ствар квалитета енгл. Википедије и коме се који пројекат највише свиђа већ HTML5 (прочитај овај чланак).

Поравнавање било чега са align= је застарело и треба користити нпр. style="text-align:" (в. овде: However, the align attribute is deprecated. You should use the CSS text-align property on the container.) јер у противном поравнања за кориснике који користе веб-претраживаче са HTML5 неће бити, као да није ни дефинисано.

Исто је и са овиме (<center></center> треба да се мења свугде у <span style="text-align:center"></span> за span елементе, или <div style="text-align:center"></div> за div елементе итд.).

Јучерашња серија мојих измена није била ради мењања овог поравнања већ ради исправљања неправилно затворених тагова као што је <span/>, <div/>, <s/> и сл. (такође, и <center/>) у </span>, </div>, </s> и сл. (односно </center>, али овде сам успут одмах избацио застареле center тагове), тако да се те странице не категоришу у Pages using invalid self-closed HTML tags (која се, како видим, до сада поново напунила са 60-ак страница а ја је био очистио па ћу сада поново).

Зашто је ово све застарело, не знам. Можеш потражити на интернету или питати оне што одређују „светски CSS” (то ти је WWW Конзорцијум / W3C организација за стандардизацију односно њен директор Тим Бернерс-Ли).  Обсусер 16:33, 17. јул 2016. (CEST)

Што се тиче чланака које си ти направио, мислим сада на извештаје о спортским такмичењима, те табеле а и чланци су поприлично неуредни и/или имају ситних грешака / нетранскрибованих имена (већ сам ти ово говорио). У уводу је понекад погрешно лице, табеле су генерално хаос (поред коришћења align= све је насумично размакнуто, у многима пише „дсквалификован” уместо „дисквалификован”, пише често „Прибављено22. 5.2015..” уместо „ Приступљено 22. 5. 2015.”, понегде су две тачке као „..” уместо једне а негде где треба једна нема је и тако даље.
Дакле, да ми се неко чији су чланци савршени или близу тога жали било би у реду, али да то ради неко ко прави огроман број ових стилских и правописних грешака (већином ситних, али често и крупних) није у реду.
Ја сам ти такође већ рекао неке ствари које су истина свиђало се то некоме или не:
 • Ти си одличан уредник, то је неоспорно; направио си преко 2.000 или 3.000 или не знам ни ја колико чланака, то је за издвајање на листу посебних уредника на којој ја вероватно никада нећу бити (барем не по броју чланака јер док ја направим један колико-толико и за мој укус квалитетан чланак, ти можеш десет или сто). Међутим, нешто што је чланак није исто као и нешто друго што је чланак.
 • Ти спортски чланци који су већином табеле су углавном не толико корисни тј. резултати се много поузданије и уредније могу наћи на званичним сајтовима или у извештајима оригиналних организатора.
 • Ти спортски чланци који су већином табеле, као и хемијски чланци о неким тамо спојевима увезени ботом, као и много других чланака — јесу чланци, али нису они прави и корисни и већином служе за напумпавање статистика и бројева, или да се везе не црвене, или нешто друго што само пролази смернице о релевантности али је шаблонско.
Према томе, треба мало бити толерантнији и сагледавати суштину и истину (и сагледавати мало шире, и не правити се наиван, и вредновати и туђи рад), а не дрзак и из непознатог разлога нон-стоп арогантан (има један уредник на Википедији гори двеста пута од тебе у погледу ових ствари, али нећу да га/ју именујем).
И даље ми није јасно зашто си ми при одговору за ону џамију/чесму на поштанској маркици одговорио нешто као „Нисам ти помогао.”; јасно ми је донекле зашто си ово написао (ја сам схватио као шалу), али ја људе са генерално таквим начином нелогичног, необјективног и за циљ нечега имагинарног пристрасних размишљања никада нећу разумети.
Ово сам ти написао јер ти је прешло у навику да питаш и мене, и Ранка Николића, и Срђана М. и др. кориснике када год се нешто промени зашто се ишта мења, а од тога неретко испадају овакви беспотребни дугачки разговори. Све те чланке бих ја радо пречистио ботом, средио размаке, сувишне нове редове итд. али нажалост не знам односно немам за сада бота.  Обсусер 20:25, 17. јул 2016. (CEST)
Нико и не дира суштину, а ти опет питаш.
Дефинисано је било и пре мене на овој Википедији у референцама да им се „приступа”, и тај текст се односи не на датум када си „прибавио” информацију него када си истој баш „приступио”, ни мање ни више. Ја могу приступити поново свим референцама у неком чланку (и проверити је ли УРЛ у реду и да ли и даље оно што ту пише подржава оно што је у чланку), а потом променити све датуме у датум на који сам приступао референцама односно изворима датим у википедијским референцама. Ипак мало грешиш, дакле.
Нису ни садашње транскрипције све тачне, мислим на оне које ја не уносим, а није боље мешати нетранскрибовано него транскрибовати са малом евентуалном [не сигурном] грешком (то је твоје мишљење да јесте боље, или је мишљење тог администратора; та мишљења нису иста као и моја, нигде нема смернице која говори да је боље нетранскрибовано него транскрибовано, ти немаш доказа да је свака моја транскрипција погрешна, може се негде јавити грешка, намера моја није лоша — дакле, нема разлога зашто не бих транскрибовао и то у изнимним случајевима као што је исправљање ових тагова јер то иначе не радим по чланцима које си написао).
Баш има нешто друго што изгледа као камена грађевина, има чесму испред, налази се у Мостару, и још се зове Роз_аме__на па нешто... Је ли стварно ово мислиш или се тек сада шалиш у последњем коментару на мојој СЗР?
Чланак који си навео такође је сјајан, али посла за форматирање и стилске и/или правописне поправке има. То не треба да ти смета ако неко исправља јер си ти урадио свој посао перфектно.
Чланак о СП 2016. који сам написао немам задатак и ажурирати нон-стоп, то је моја добра воља ако хоћу, тако да слободно ажурирај а опет — ако ја видим нешто погрешно — очекуј да ћу поправити (такође ако желим). То је основни принцип рада на Википедији, ја сам свестан да ти те спортске чланке правиш и ажурираш — али никада ти нико није рекао да се не приближаваш оном чланку, апсолутно свако може да уређује „свачији” чланак и свако може да исправља шта није у реду ако образложи нормално, а ја образложим. На енгл. је највећи број уредника и зато пратим највише како они раде јер је могућност грешке (и генерално грешака у принципима, доношењу одлука) тамо најмања, имају смернице скоро за све па је све максимално систематизовано, а разлог је и што знам енглески а не пољски, француски или руски па да одатле нешто тражим и преузимам.
Слободно исправи те суштинске грешке, ажурирај (можда се нешто и променило, свестан сам тога), а и исправи погрешно транскрибована имена (није нико робот, исправљао сам их и ја у твојим текстовима). Такође, нетранскрибовано енглеско или друго латиничко име у чланку на ћирилици може се сматрати и као погрешно транскрибовано или грешка, а горе шаблона да је потребна транскрипција ниси стављао. Зашто?
Па ето рекао си, ја ти одговарам. Нисам те схватио погрешно него ти нешто (свашта) погрешно тумачиш и мислиш а није тако. Не мораш да губиш време, ни ја га не губим, али губим га након што ти непотребно питаш зашто се нешто мења. То је суштина ове расправе коју не бих да настављам јер сам рекао што сам хтео.  Обсусер 23:11, 17. јул 2016. (CEST)

Транскрипција[уреди извор]

Боље је Јекатерина Костецкаја него на енглеском језику; ово је бар на српском и можда са сувишним суфиксом ја (немам сада времена да проверавам). Да је барем било на руском...

А пронаћу и неколико већ унетих погрешних транскрипција у насумично одабраном сличном чланку, чисто као пример да без мојих измена такође постоје грешке.  Обсусер 08:42, 18. јул 2016. (CEST)

Актуелно и радови у току[уреди извор]

Категорија:Актуелни догађаји сада не изгледа лепо, погледај сам. Било би добро да замениш шаблон {{актуелно}} у овим чланцима о атлетским недавним такмичењима из 2016. са {{спортска актуелност}} или {{спортска актуелност}} тако да се ти чланци категоришу у Категорија:Актуелни спортски догађаји.

Такође, обавезно уклонити шаблон након неколико дана јер након седмице или две или три то ништа више није актуелно (да категорија и чланак не шире дезинформације). Ја сам сада налазио шаблоне у чланцима о такмичењима из 2013. и сл.

Што се тиче шаблона {{РУТ}}, не мораш означавати десет или педесет чланака одједном, лепо ти у шаблону пише да није препоручљиво да корисник означи више од једног чланка тим шаблоном јер не може свакако уређивати десет или педесет текстова истовремено; такође, нико и не уређује осим тебе и З. Вукобрат па можда не мораш никако ни означавати, али ето, може један, два или пет, али не десет или тридесет...

Исто као и {{актуелно}}, шаблоне {{РУТ}} треба уклањати на време; тренутно има у Категорија:Радови у току око 15 чланака о ЕП 2016. а на некима је последња измена била још 29. јуна.  Обсусер 02:20, 19. јул 2016. (CEST)

Молба[уреди извор]

Стварно не гледам измене са детаљима из области које не познајем (нпр. јапански фудбал). Као патролер и враћач пратим измене анонимаца и нове чланке. Ваљда има патролера и администратора спортиста који се баве тим изменама. --نوفاك اتشمان‎ 19:23, 23. јул 2016. (CEST)

Стропвафли за тебе![уреди извор]

Gaufre biscuit.jpg Мало да се засладиш. Свака част за труд! Zoranzoki21 (разговор) 21:08, 23. јул 2016. (CEST)

Japanski fudbaleri[уреди извор]

Zaista je nezahvalno šta reći. Ja bi obrisao te članke jer nisu dobri. Očigledno korisnik ne govori srpski jezik i dobro si primetio ne ubacuje klubove u kutijice, to je propust. S druge strane, neko bi rekao da mogu da prođu kao klice ili sa šablonima za proširenje, verovatno je uradio dosta članaka ovde... Trebalo bi pitati još nekog ko radi sportske članke, recimo Samardžiju, kako bi dobili širi konsenzus zajednice šta uraditi. Možda ima neko ko se ne slaže sa brisanjem, ako tako bude, onda će verovatno ostati. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 07:59, 25. јул 2016. (CEST)

Јелена Ћетковић[уреди извор]

Кандидат за сјајни чланак je на расправи. Коментариши номинацију Расправа траје до: 1. августа 2016. у 13:00--Pinki (разговор) 13:01, 25. јул 2016. (CEST)

Uključi se [12]. Preko ovoga ne može da se pređe tako lako.--Soundwaweserb (разговор) 23:07, 25. јул 2016. (CEST)

Аутобот[уреди извор]

Поздрав, имам проблем са аутоботом, не знам коме да се обратим, па ти пренеси коме треба ако ти није проблем. У свим страницама мијења упит Фландрија преузет из шаблона о бициклистима, са неким другим Фландрија. Ја ни сам не знам у чему је разлика између та два, али ово Фландрија што он ставља не може да се покаже на страници. Можеш писати шта хоћеш, али се не приказује. Ја вратим после оно Фландрија из шаблона, али он опет замијени. То је то, хвала. :) -- Vux33 (разговор) 10.54 27. јул 2016. (CEST)

Шкотска лига[уреди извор]

Премијер лига Шкотска се од 2013. године зове Шкотска Премијершип лига. --KCTarantula (разговор) 17:04, 28. јул 2016. (CEST)

Промијенићу и текст наравно. --KCTarantula (разговор) 21:57, 28. јул 2016. (CEST)

ЛОИ 2016[уреди извор]

Поздрав,

Ипак ћу ја жене. Ушла сам у "штос". Face-smile.svg--З.Вукобрат (разговор) 15:02, 29. јул 2016. (CEST)

12. август 2016

Поздрав. У праву си али на сајту ИААф пише да је то НР. Надам се да ће то исправити. Сваки час проверавам да ли има исправке али за сада ништа. Можда ће сутра исправити. Ноћас је и финале --З.Вукобрат (разговор) 21:38, 12. август 2016. (CEST)

18. август 2016.

Поздрав. Како напредујеш? Ја споро. Имам питање. Како да ставимо ознаку за WHB (World Heptathlon Best) и OHB (Equal Olympic Heptathlon Best) ? У питању је седмобој. --З.Вукобрат (разговор) 17:44, 18. август 2016. (CEST)

И ја ћу доста дуго радити а за 7 дана наставља се и ДЛ па ће и то успорити рад. А подаци се разликују па морам доста проверавати. Ове ознаке има у седмобоју у скоку увис. Урадићу како си предложио с тим што ћу уместо "д" ставити "с". --З.Вукобрат (разговор) 19:02, 18. август 2016. (CEST)
Мислила сам да је "д" ознака за десетобој. Урадићу како се предложио. --З.Вукобрат (разговор) 19:32, 18. август 2016. (CEST)
23. август 2016

Добар дан. Имам питање: на ОИ у скоку увис у седмобоју две такмичарке су прескочиле 1,98. Такмичење је одржано 12.8. Питање је да ли и њих да укључим у списак остварених резултата у овој години у тексту за скок увис? Скок увис је одржан 19. и 20. 8. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 10:48, 23. август 2016. (CEST)

26. август 2016

Поздрав. Да ли постоји шаблон за земље за СП и ЕП у атлетици као овај за ОИ Шаблон:FlagIOC2? --З.Вукобрат (разговор) 12:22, 26. август 2016. (CEST)

8. септембар 2016

Поздрав. Дуго се нисмо "чули". Како си? Да ли можеш да растумачиш овај текст "Athletes DIRO Etenesh (ETH), TREACY Sara Louise (IRL) and PRAUGHT Aisha (JAM) advance to the Final by decision of the Track and Video Referee." У питању је трка на 3.000 метара са препрекама. Унапред хвала. --З.Вукобрат (разговор) 09:50, 8. септембар 2016. (CEST)

Ја ћу у ДЛ да исправим за Клишину, да мало променим. И мени иде споро. --З.Вукобрат (разговор) 12:00, 8. септембар 2016. (CEST)
Ја ћу сад прекинути рад јер морам да изађем а тек ћу вечерас наставити. Ако имаш нерава и времена додај у тексту о трци на 3.000 метара са препонама за жене оно што си мени одговорио у вези оне три такмичарке. Теби то иде лепо од руке. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 14:00, 8. септембар 2016. (CEST)
15. септембар 2016

Добар дан. Да ли можеш да погледаш освајаче медаља (жене) скока удаљ на СП у дворани 2006. године? Код енглеза злату медаљу је освојила Тијана Медисон а код нас рускиња Татјана Котова. Да рускиња није дисквалификована? Шта значи ово † ? поздрав--З.Вукобрат (разговор) 09:28, 15. септембар 2016. (CEST)

21. септембар 2016.

Поздрав. Имам проблем са такмичарком из Индије Nirmla у трци на 400 м. Нема је на сајту ИААф-а, али погледај ово. Моје питање је да ли је то мушко или женско на слици? Енглези кажу да је то Nirmala Sheoran. Покушала сам да је пронађем овде, али нисам успела. Ако будеш имао времена па да мало истражиш. Можда ћеш имати више среће од мене. --З.Вукобрат (разговор) 14:42, 21. септембар 2016. (CEST)

6. октобар 2016.

Видела сам да текстови "стоје" за мушкарце. Мислила сам да се негде отпутовао на летовање. Полако, стићи ћеш. Нисам завршила штафету 4х100 м јер не знам зашто је штафета САД-а сама трчала у трећој групи. поздрав --З.Вукобрат (разговор) 19:24, 6. октобар 2016. (CEST)

7. октобар 2016.

Поздрав. Да ли на сајту МОК-а постоји информација колико је нема земља освојила, укупно, медаља. Медаље по ОИ сам нашла али нигде не приказује укупно освојених медаља за неку земљу. Да ли постоји неки извештај као код ИААФ-а? --З.Вукобрат (разговор) 18:20, 7. октобар 2016. (CEST)

19. октобар 2016

Поздрав. Да ли си се навикао на нови рачунар? Како си? Погледај ово. --З.Вукобрат (разговор) 09:31, 19. октобар 2016. (CEST)

20. октобар 2016

Поздрав. Руководила сам се са енглеским текстовима. Свиђа ми да буде посебан текст. Направићу текстове за земље које имају више од 30 медаља као што су Кенија и Етиопија. Већи ми је проблем називи чланака код другим спортова. Нарочито код бокса. Неко наводи килограме а неко категорије. И веслање ми прави проблем јер га не познајем па рецимо енглези пишу "Rowing at the 2004 Summer Olympics – Men's quadruple sculls" а наш чланак би био "Веслање на Летњим олимпијским играма 2004 — четверац дубл за мушкарце" да је написан. --З.Вукобрат (разговор) 22:02, 20. октобар 2016. (CEST)

21. октобар 2016

Поздрав. Да ли је sculls исто што и скиф у веслању? --З.Вукобрат (разговор) 09:56, 21. октобар 2016. (CEST)

23. октобар 2016

Поздрав. Кад будеш имао времена погледај ово. Обрати пажњу на називе текстова у делу које се односи дисциплине. --З.Вукобрат (разговор) 12:03, 23. октобар 2016. (CEST)

25. октобар 2016

Поздрав. Каква је ово бициклистичка дисциплина? --З.Вукобрат (разговор) 16:45, 25. октобар 2016. (CEST)

27. октобар 2016

Поздрав. Кад сам радила Етиопију руководила сам се овим. Код њих нема године ако држава није учествовала. Исправила сам. А што се тиче Јамајке погрешно сам сабрала. Исправила сам. Укључила сам 2016. године према енглеском тексту, пошто они имају податке и по земљама а ми још немамо. Иначе и овде има грешке. Код Cynthia Green нема податка да ли је мушко или женско тако да кад сабереш 31 и 13 не добијаш 45. Односи се на ЛОИ 1984. Ја сам је укључила да је женско пошто је у овом извештају дато да је трчала на 400 м. --З.Вукобрат (разговор) 21:45, 27. октобар 2016. (CEST)

12. децембар 2016.

Поздрав. Знам. Исти је случај и код азијских рекорда. Кад завршим са азијским онда ћу преименовати, односно, додати атлетски. Чини ми се да би било превише кад би у једном шаблону било сви остварени рекорди на параолимпијским играма. Колико сам могла да оценим у пливању има више рекорда неко у атлетици. Како си ти? --З.Вукобрат (разговор) 13:30, 12. децембар 2016. (CET)

11. фебруар 2017.

Поздрав. Где си ти? Што те нема? Како је здравље? Јави се. --З.Вукобрат (разговор) 09:12, 11. фебруар 2017. (CET)

Не знам шта да ти кажем. Знам да ти није лако али мораш да издржиш. Видим да си почео да радиш на ЕП у Београду. Да ти се прикључим? --З.Вукобрат (разговор) 10:35, 11. фебруар 2017. (CET)
Видим да енглези имају Belgrade2017logo.png. Да ли можеш да га преузмеш? Боље се сналазиш са лиценцама. --З.Вукобрат (разговор) 11:14, 11. фебруар 2017. (CET)
16. април 2017.

Поздрав. Христос васкресе. Ја бих ову другу варијанту, да има трага да је учествовала и шта је освојила у датом тренутку. --З.Вукобрат (разговор) 13:03, 16. април 2017. (CEST)

13. јуни 2017.

Поздрав. Покушала сам преко овога да узмем податке за Кину али они ту немају 1952. годину. Код њих Кина је први пут учествовала 1984. године. Покушала сам и преко [www.sports-reference.com/olympics/countries/ овога] али не могу да га "отворим", јавља ми се грешка. Онда сам узела податке са енглеске википедије. Они немају број учесника у тексту о Кини на ОИ, па сам ишла по спортовима опет на енглеској википедији. Користила сам главне чланке о спортовима који су били на програму ОИ. Ту нема података о броју учесника по полу. Код неких спортова нема ни укупан број учесника. Вероватно би требало проверавати за сваку олимпијаду и за сваки спорт, у овом случају учешће такмичара из Кине. То би потрајало. Зато нисам уписала укупан број учесника и медаља. Погледала сам и друге википедије. Рецимо, код француза разликује се број освојених медаља у табели по олимпијадама са табелом по спортовима. Кад будем имала времена ићи ћу по олимпијадама и спортовима. --З.Вукобрат (разговор) 22:51, 13. јун 2017. (CEST)

18. јуни 2017 Поздрав. Ако имаш времена погледај ово. Питање је: Зашто у табели "Четвртфинале" нема групе 4 и 5? --З.Вукобрат (разговор) 22:10, 18. јун 2017. (CEST)

19. јуни 2017

Поздрав. Шаблоне: Шаблон:Држава на СП у атлетици на отвореном, Шаблон:Држава на ЕП у атлетици на отвореном и Шаблон:Држава на ЕП у атлетици у дворани исправљали су Ранко Николић и Obsuser. Избацили су из њих шаблоне Country flag IOC alias и Country IOC alias. Уместо њих убацили су нов шаблон country alias. Не знам како функционише пошто је све на енглеском. Шаблоне који се односе на учешће држава на СП мењао је Ранко Николић. За СП и ЕП можемо користити шаблоне: "Држава на Светском првенству у атлетици на отвореном" и "Држава на Европском првенству у атлетици на отвореном" за првенства кад су државе имале другачије заставе. док и то не измене. --З.Вукобрат (разговор) 22:04, 19. јун 2017. (CEST)

Наравно да ми се не свиђа ова накарадност. Нека врате те шаблоне на старо. Што се тиче шаблона који се односе на учешће држава на СП нека погледају исправку коју сам урадила у шаблону "Светско првенство у атлетици 2015." после исправке коју је урадио Ранко Николић. --З.Вукобрат (разговор) 22:31, 19. јун 2017. (CEST)
25. јуни 2017

Поздрав. Да ли можеш да погледаш ово. Према енглеској википедији неки такмичари су дисквалификовани а овде се то не види. Међу њима има и кинеза. Да им у међувремену није скинута дисквалификација? Хвала. --З.Вукобрат (разговор) 12:48, 25. јун 2017. (CEST)

30. јуни 2017

Поздрав. Да ли можеш да погледаш Атлетика на ЛОИ 2008 због допинга? Мене интересује, за сада, бацање диска за жене. Да ли остало да је кубанки Јарелис Бариос одузета сребрна медаља? --З.Вукобрат (разговор) 17:20, 30. јун 2017. (CEST)

16. јули 2017.

Поздрав. Радила сам према овоме. Ту није исправљено. Ја ћу исправити у списковима за Кубу и Кину. --З.Вукобрат (разговор) 11:46, 16. јул 2017. (CEST)

Ако има још грешака пријави. --З.Вукобрат (разговор) 12:15, 16. јул 2017. (CEST)
13.2.2018.

Поздрав. Видим да си видео моју исправку. Мислила сам да направим шаблон али нажалост још увек не владам са писањем шаблона. Можда би неко други ко има више искуства у писању шаблона могао да га напише. --З.Вукобрат (разговор) 09:46, 13. фебруар 2018. (CET)

Можда би то могао да буде Самарџија који је направио и шаблон Инфокутија олимпијска дисциплина. --З.Вукобрат (разговор) 10:24, 13. фебруар 2018. (CET)
Према енглеској википедији такмичарка на ЗОИ 2014 Олга Виљухина из Русије је дисквалификована. Можеш ли то да провериш?--З.Вукобрат (разговор) 10:36, 13. фебруар 2018. (CET)
23. мај 2019.

Поздрав, Дуго се нисмо "чули". Како си? Знам да имаш мало времена да радиш на википедији али бих те молила, да, кад будеш имао времена да провериш да ли такмичару из Азербејџана Виталиј Рахимов (рвање) остаје дисквалификације са ОИ 2008. године. По енглеској википедији он је дисквалификован и одузета му је сребрна медаља на ОИ 2008. због узимања недозвољених супстанци. Хвала.--З.Вукобрат (разговор) 15:14, 24. мај 2019. (CEST)

24. мај 2019.

Поздрав. Ево мене опет. Додала сам овде освојене медаље са ЛОИ 2016. годину. Приметила сам да се не слаже број освојених медаља са енглеском википедијом за 2008. годину. Тако се не слаже ни укупан број освојених медаља. Да ли можеш то да погледа кад будеш имао времена? Медаље са ЗОИ нисам додала за 2018. годину јер не стојим баш сјајно са зимским дисциплинама, па ако можеш и то уради. --З.Вукобрат (разговор) 15:14, 24. мај 2019. (CEST)

27. мај 2019.

Поздрав. Ево ме опет. Радим Турску на ОИ. Кад будеш имао времена погледај овај енглески чланак и то део о дисквалификацијама. Ти си у тој тематици. Можда би то требало додати у нашем тексту.--З.Вукобрат (разговор) 12:54, 27. мај 2019. (CEST)

Репрезентација БиХ[уреди извор]

Ок, слажем се. Писало је у извору, па зато. Доротин дневник (разговор) 18:35, 30. јул 2016. (CEST)

Видећемо колико ће ми време дозволити да се посветим чланцима о ЛОИ 2016. Ја бих ту репрезентацију назвао онако како стоји на званичном сајту игара, дакле Олимпијски избеглички тим ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:23, 3. август 2016. (CEST)

Независни градови[уреди извор]

Искрено, немам појма. Шаблоне је правио Слобот пре 6 година, а ја сам сада само претварао доњу црту у размак. Зависни сигурно не постоје, а зашто је стављано ово „независни” не знам. Гледао сам странице за разговоре и видео да је Бокица радио заједно са Каштером (који управља Слоботом) на овом масовном уносу, па можеш да питаш њега. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 15:32, 4. август 2016. (CEST)

Чланци почетника[уреди извор]

Што си ове чланке означио почетничкима (Моника Михајловић, Стјепан Перић, Младен Чутура, Јасна Билушић, Младен Ковачић, Амар Селимовић)? Ово су само клице, нису почетнички. --Miljan Simonović (разговор) 01:00, 5. август 2016. (CEST)

Слажем се са твојом намером, али је онда требало ставити шаблон који каже да чланак не садржи никакав текст, већ само кутијицу (нисам могао да пронађем шаблон, али сам видео да постоји). И ја сам донекле против квантитета, поготово ботовских уноса, јер нам због тога и случајна странице избацује углавном села у Немачкој, Француској или Италији, а веома ретко неки прави чланак. Нећу ништа да преправљам, ваљда ће аутор допунити чланке. Што се тиче Абидоса, то би и требало да буде клица, јер има мање од 10ак реченица, а то што га нико није проширио већ 10 година, то је друга прича. --Miljan Simonović (разговор) 11:59, 5. август 2016. (CEST)

Дражета нисам био активан неколико дана, али видим да је Никола урадио шаблон. Поздрав.--Марко Станојевић (разговор) 16:40, 7. август 2016. (CEST)

Imamo li članak o njemu na srpskoj vikipediji [13]?--Soundwaweserb (разговор) 21:12, 17. август 2016. (CEST)

Летње олимпијске игре[уреди извор]

Поздрав, видјех да нема категорија "Освајачи медаља на Летњим олимпијским играма 2016." па да ли мислиш да би је требало креирати? такође и за претходне године Олимпијских игара. Мислим да би било добро да имају те категорије. -- Vux33 (разговор) 07:23, 18. август 2016. (CEST)

Важи, отвори па ћемо додавати категорије у чланке. Можеш видјети са још неким ко уређује Олимпијске игре да додаје. Ја ћу додати категорију у чланке о бициклистима, а онда ћу погледати енглеску категорију и видјети освајаче медаља па ћемо додавати. Само за тимске спортове не знам да ли додавати категорију у чланак о сваком кошаркашу или ватерполисти који освоје медаље. То ти види. -- Vux33 (разговор) 13:19, 18. август 2016. (CEST)

Може без тог олимпијских, јер се зна да су олимпијске медаље кад у наставку текста иде "на Летњим олимпијским играма". Довољно је прецизно да категорија буде "Освајачи медаља на Летњим олимпијским играма 2016." Јави ми како ћеш па ћу додавати. Отвори ти и категорије за претходне Олимпијске игре, потрудићемо се да буде попуњено што више. -- Vux33 (разговор) 13:51, 18. август 2016. (CEST)

Може и једна категорија, а може и да се одвоји у три, да се зна ко је коју медаљу освојио. Није ниједно погрешно, а можда је и боље раздвојити, неће бити претрпане категорије и знаће се ко је освојио коју медаљу. -- Vux33 (разговор) 23:22, 18. август 2016. (CEST)

Jesi li odlučio u vezi kategorija za Olimpijske igre? A vidjeh i da si napravio kategoriju "svetski prvaci u biciklizmu", da prebacujem članke iz kategorije svetski šampioni ili? Ne trebaju dvije kategorije. Vux33 (разговор) 04:49, 20. август 2016. (CEST)

Bronza zlatnog sjaja :-)[уреди извор]

Samo da čestitam. :-) Navijao sam za Ivanu (pratio sam uživo), ali šta je tu je − ni bronza nije za bacanje. ;-) Gdje su (velike) SAD, a gdje mi (mali) "jugovići" i opet im otkidamo medalje tu i tamo. :-) Ivana će ih prestići kad-tad, samo neka nastavi ovim tempom. A i ovako im već puše za vrat. -- KWiki (разговор) 19:52, 18. август 2016. (CEST)

Bolt[уреди извор]

Ode Boltu jedno zlato.KWiki (разговор) 17:47, 25. јануар 2017. (CET)

Evo i Lebedevoj su oduzeta oba srebra iz Pekinga 2008 (pri dnu članka), ali žalit će se na odluku. Vjerovatno opet kasnim, ali ne pratim baš ova dešavanja van sezone. A usput, nemaš na čemu zahvaljivati. Nadam se da si sad bolje. Rijetko sam navraćao ovdje u posljednja 2 mjeseca. Ne daj se. — KWiki (разговор) 01:01, 26. јануар 2017. (CET)

Табеле ОИ медаља[уреди извор]

Уз сав труд нисам успео да разумем због чега је враћена измена на чланку Вечна табела освојених медаља на олимпијским играма (и поврх свега после он закључан за нерегистроване кориснике, али претпостављам да то није питање за Вас). Ништа о томе нема ни на Разговору, ни у опису измене. Јасно сам у више наврата назначио да измена није обухватала текуће игре (то не треба уносити до њиховог завршетка), већ стање пред њихов почетак, будући да биланс медаља на ЗОИ 2014. уопште није био унет за ове две године. Такође сам исправио неке друге ситнице попут азбучног реда и увода (односио се само на ЛОИ, иако је табела обухватала и ЛОИ и ЗОИ), те подебљао рекордне вредности у свим колонама. Имајући у виду колико велики проблем има српска Википедија са гомилом неажурираних (и језиво неписмених, али то је друга тема) чланака, мислим да сваки допринос конструктивног типа треба уважавати и тако мотивисати људе да се више укључе у уређивање. Такође, провера ових милион држава и бројки није баш посао од 10 секунди, па је мало нефер тако се односити према нечијем труду. Ја сам увек спреман да уважим сваку сугестију, али не могу да гледам у пасуљ где сам и у чему погрешио. Ја чланак ионако даље не могу уређивати, јер је закључан, тако да је у принципу сада и свеједно.178.222.111.98 (разговор) 14:10, 19. август 2016. (CEST)

Infokutije zemalja na Olimpijadi[уреди извор]

Šta misliš da se u ove infokutije ubace ukupan broj medalja za svaku zemlju, kako bi se bolje videlo ko je koliko ukupno u istoriji osvojio medalja. Ovako se ne vidi lepo, samo se luta po tabelama i tekstu da bi se videlo. Zar nije bolje da sve stoji u infokutiji [14]?--Soundwaweserb (разговор) 20:25, 20. август 2016. (CEST)

Ja tebe ništa nisam razumeo. Gde ja mogu da vidim koliko je neka zemlja ukupno osvojila medalja? U tabelama ne mogu da se snađem, mnogo je komplikovano, a nema ni u uvodu članka koliko je neka zemlja osvojila medalja. Zar mora da bude toliko komplikovano? Zar nije lakše ažurirati infokutije, nego cele tabele koje su potpuno nejasne?--Soundwaweserb (разговор) 21:07, 20. август 2016. (CEST)
Gledao sam, šteta, nadam se da će dobiti šansu u repesažu, teško je bilo pobediti onu Bjanku. Sad navijam za tu Britanku, da omogući Milici prolaz u repesaž.--Soundwaweserb (разговор) 21:47, 20. август 2016. (CEST)

Добар дан Дражета. О Боже, сад кад видех тај наслов кад се нисам шлогирао. Наравно да сам преименовао чланак у само пливање --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:31, 21. август 2016. (CEST)

На који начин уносите спортисте који су се такмичили у овом избегличком тиму, мислим јесте направили шаблон или шта већ? --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:57, 21. август 2016. (CEST)
Занемари питање, направио сам шаблон и за њих. Код је ROT‎ --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:04, 21. август 2016. (CEST)

Srbija — SAD[уреди извор]

Nije bilo lako, stvarno su košarkaši Amerike odigrali fenomenalnu odbranu i dobro su potegli u finalu, mnogo drugačiji pristup nego na ostalim utakmicama, ali dobro. Gledao sam ceo meč. Srebrna medalja je veliki uspeh. Moram ti reći, generalni utisak ove olimpijade mi je da su načinili veliku nepravdu prema Rusima. Ne kažem da nije bilo dopingovanih, međutim, kad pogledamo Amerikance koji su većina napucani steroidima i izgledaju nenormalno (pogotovo njihovi gimnastičari, koji su dopingovani u to sam siguran 100 posto). Žao mi je Isinbajeve i ostalih ruskih atletičara koji su ni krivi ni dužni ispaštali, a naravno sa druge strane Amerikanci su to iskoristili. Politika je po ko zna koji put umešala prste u sport. Srbi su bili odlični, 8 medalja 2 zlata, fantastično.--Soundwaweserb (разговор) 23:06, 21. август 2016. (CEST)

Bolje ne gledaj mečeve kad je tako, ali ne treba se nervirati, od maratonca realno nismo ni očekivali mnogo. Malo su strelci razočarali jer od njih sam ja lično očekivao makar jednu medalju, ali dobro, kad nema Jasne nema ni medalje Face-wink.svg. Kako je počelo, dobro je (odlično) na kraju što se tiče naših jugovića.--Soundwaweserb (разговор) 23:31, 21. август 2016. (CEST)

Па ти онда направи нову категоруију за СР Југославију јер очеигледно да СФРЈ и СРЈ нису исто.

Хвала на указаном пропусту. Слика јесте била погрешна, случајно остала --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:44, 25. август 2016. (CEST)

Босна и Херцеговина на Летњим олимпијским играма 2016.[уреди извор]

My apologies for not speaking Serbian. I will include a Google Translate of this below.

While Amina Kajtaz initially finished 36th in Rio de Janeiro, she has been promoted to 35th after the disqualification of a Chinese swimmer. Here is the reference: https://www.rio2016.com/en/swimming-womens-100m-butterfly-heat-1.

Извињавам се што не говори српски. Ја ћу укључити Гоогле Транслате ово доле.

Док Амина Кајтаз почетку завршила 36. месту у Рио де Жанеиру, она је унапређен у 35. након дисквалификације кинеског пливача. Овде је референца:

--MorrisIV (разговор) 02:14, 27. август 2016. (CEST)

Поздрав![уреди извор]

Имам мало слободног времена па сам практично и заборавио на Википедију. Поздрав теби и свим добрим људима овде.--В и к и Р 13:47, 28. август 2016. (CEST)

Одг: Шарићи[уреди извор]

Преусмерење сам предложио за брисање, јер је исто име и презиме и на ћирилици и на латиници, а викисофтвер аутоматски преусмерава са ћирилице на латиницу и обрнуто.

А што се тиче Шарића, категорију сам ставио према следећем:

Шарић је јужнословенско презиме из породице Рајковић.

Требало би ту ставити све особе које имају презиме Шарић. Или ако су стављене све познате особе са тим презименом, да се наслов промени у Шарић (презиме). --Zoranzoki21 (разговор) 14:10, 3. септембар 2016. (CEST)

Чешка насеља[уреди извор]

 Урађено, погледај примјер који си навео. —Ранко Николић (разговор) 15:34, 6. септембар 2016. (CEST)

Случајно видех у скорашњим изменама да си нешто додао у чланак о руској атлетичарки Дарији Кллишиној и приметих да је име погрешно транскрибовано. Меки знак испред слова ја преноси се као и тако да је она Дарија, а не Дарја. Нисам хтео да мењам име, не волим да прчкам по чланцима искусних уредника, зато ти овде скрећем пажњу --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:48, 7. септембар 2016. (CEST)

Нема потребе да идеш ручно и мењаш у сваком чланку то Дарја на Дарија, најважније је да је главни чланак сада транскрибован како треба. За пливање сам био убеђен да сам то средио, али хвала на подсећању средићу сад. Мало сам се уморио од спорта па пређох на географију, а кад ми ово досади опет идем на спорт и тако у круг). У вези са ЛОИ успео сам да потпуно завршим чланке о скоковима у воду, чак сам написао и чланке о свим освајачима медаља, исто кренуо и са пливањем, али то је већ много теже за урадит (мада имао сам луду намеру да напишем чланке о свим пливачима који су учестовали у Рију хехе). А што се Немачке и њених градова тиче знам да су раније многи градови имали те титуле независан град, а да ли су задржали тај статус и данас, барем титуларно, заиста не знам (не могу да се враћам у Дојчланд и проверавам то, заглибио сам у руским тресавама хехе) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:00, 7. септембар 2016. (CEST)

Категорија[уреди извор]

--نوفاك اتشمان‎ 19:20, 9. септембар 2016. (CEST)

Бирај назив:

--نوفاك اتشمان‎ 20:14, 9. септембар 2016. (CEST)

Александар Љахович (ни Аљаксандар, Алјаксандр или како већ). И нашао сам оно за немачке независне градове. Статусно постоје и данас. А споменице, па лепо је бити примећен, мада већина њих се додељује ето тек реда ради, мало је њих заиста звог рада --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:55, 11. септембар 2016. (CEST)

Мирко Пузовић[уреди извор]

Шта рећи, занимљиво... Што се тиче Римљана, имамо категорију Римљанке за припаднице лепшег пола античке државе, а за сам град немамо? Ситуација је врло необична и сложена. Категорије засноване на принципу Рођени у Недођији (такође Умрли у Недођији и Биографије, Недођија) једноставно нису овде заживеле. --نوفاك اتشمان‎ 02:55, 12. септембар 2016. (CEST)

Одг: Ђузепе Кривели[уреди извор]

Уважавам примедбу. Дешава се људи погрешно упишу датум или годину па када наиђем на то исправим. --Ђорђе Стакић (р) 14:07, 23. септембар 2016. (CEST)

Rukomet[уреди извор]

Pokusacu Da li mozete da ispravite sablon Zenska rukometna reprezentacija na Svetskom prvenstvu 2015. ili da se obrise pa napravi novi posto ovaj ocigledno nije dobar— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Backij (разговордоприноси) 8. октобар 2016. у 11:52

Bot[уреди извор]

Ne pravi greske vec nema podataka o njima da su umrli na Vikipodacima. ZNam za to od prvog dana. Krenucu ponovo i sredicu to. -- Bojan  Razgovor  03:57, 28. октобар 2016. (CEST)

Kategoriziranje klubova iz RS-a[уреди извор]

Oprosti, gdje sam pogriješio kod ovih kategoriziranja fudbalskih/nogometnih klubova iz Republike Srpske? Mora se kategorizirati na ćirilici ili šta?...bili su kategorizirani pod slovom F, pa da bude malo preglednije...oprosti zboog lošeg srpskog jezika
Cybermb (разговор) 00:02, 2. новембар 2016. (CET)

pogleda sam sada, da se automatski razvrsta u kategoriji postoji predložak/šablon {{DEFAULTSORT:(kako kategorizirati) }} . Ja sam na hrvatskoj wikipediji i mi imamo sličan predložak {{GLAVNIRASPORED:(kako kategorizirati) }} koji napravi takav raspored u kategoriji, ali ga koristimo uglavnom za biografske članke, a vjerovatno nema u ovim člancima. Moji doprinosi na hrvatskoj wikipediji, odnosno novi članci i ostalo te preusmjerenja...valjda vidiš da nisam vandal.
ako ti je problem, mogu probati pisati na srpskome na razgovorima, ali opet to nije moj materinji jezik
Pozdrav, Cybermb (разговор) 08:25, 2. новембар 2016. (CET)

ФК Палилулац Београд[уреди извор]

Ову тему не треба гледати као засебну страницу већ у склопу са страницом ФК Палилулац јер је то поћетна.
Ово је наставак текста о Палилулцу,а не о такмичењу. Сви редом су ми исправљали наслов, а нико није гледао целину о ФК Палилулцу.
Ја незнам више шта да радим јер се стално појављује неко нови који каже да не ваља а не гледа целину него само ту страницу.
На крају ћу да одустанем. Хвала Batavele (разговор) 17:55, 12. новембар 2016. (CET)

Поздрав. Ако Вам није тешко погледај Те ПЕСАК и из песка странице 53/54, 54/55 и да ли сам схватио. Погледај Те и Референце. Мислим да полако схватам. Хтео сам ја још раније да Вам се јавим али нисам то добро урадио.Хвала. Batavele (разговор) 19:49, 13. новембар 2016. (CET)
Покушавам да пишем о Палилулацу, први тим и подмладак. Овај период који сада обрађејем Палилулац нема много успеха, успеси долазе тек много касније, тако да подмладак има више текстова. Историју Палилулца који су знали су помрли, а ми знамо само као приче, покушавам да нешто и ту урадим. Једне године била је велика поплава у Крњачи и архива Палилулца је пропала. Ја незнам да је неко било шта озбиљно писао о Палилулцу. Има нас неколико који смо у Палилулцу од 1959. године и покушавамо да сачувамо од заборава. Палилулац није се угасио само нема први тим, све остале млађе категорије клуба функционишу. Ако сте погледали Песак ту покушавам да урадим по Вашем предлогу. И да уклопим странице 1953/54 и 1954/55. јер ми се чини ако их убацим у страницу о Палилулцу да ће бити гломазно, поготово што бих желео да пишем до данашњих дана. Из Палилулца су потекли многи ирачи који су касније играли за прву и другу савезну лигу СФРЈ, акасније и у иностранству. Многи су играли за аматерску репрезентацију Србије и Београда (између осталих и ја). Покушавам да све некако то уклопим и Ваши савети су ми корисни. Погледао сам ФК Раковицу не свиђами се да све гурам у једну страницу, ако тако мора урадићу.

Хвала Batavele (разговор) 20:11, 14. новембар 2016. (CET)

Мислим да сам сада све тачке исправио. Исправио сам о омладинцима ваљда је добро. Исправио сам ФК и време одигравања. Мислио сам да пишем шта се све дешавало у том времену. Све исправке сам урадио у страницама фк палилулац београд, Првенство другог А разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1953/54, Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1954/55 и Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1955/56. Можда ми је нешто промакло.Поздрав Batavele (разговор) 23:57, 15. новембар 2016. (CET)

Не желим да оставим свој траг него траг о Палилулцу и нисам ништа у клубу. Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1955/56 чини ми се да се разликује од Српска лига Београд 2016/17. само по приказу табеле Резултати и нема коначне табеле, што могу лако да исправим, ако су то грешке. Лист Београдски футбал су биле новине које су излазиле петком и коштале 10 дин. Имам намеру да обрадим и новине Наш спорт које је су излазиле после рата, Спорт, Спортски журнал итд. Исправку одмах радим. Видим да је неко направио страницу FK Palilulac Beograd на еглеском и на томе је стао.Поздрав Batavele (разговор) 17:43, 18. новембар 2016. (CET)
Новине су излазиле од 1953 па мислим до 1967/68. можда смо се сретали у савезу био сам и фудбалски судија. Ако Вам није тешко погледајте исправке које сам урадио у Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1955/56 по угледу на Српска лига Београд 2016/17. која ми је предложена. Поздрав Batavele (разговор) 22:06, 18. новембар 2016. (CET)
Istice mi vreme za brisanje stranice Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1955/56 mislim da sam napravio izmenu prema Српска лига Београд 2016/17 razlikuje mo se samo u prikazu rezultata. Da li je to greska?Pozdrav. Batavele (разговор) 20:03, 20. новембар 2016. (CET)

Хвала сватио сам. Имам један проблем нисам вадио резултате осталих клубова између себе за ту сезону, то морам да урадим поново али ми за то треба времена (ваљда ћу успети). Знам које испао и ко иде даље и остале детаље за ту сезону.Поздрав. Batavele (разговор) 21:53, 20. новембар 2016. (CET)

Резултати нису тачни осим Палилулца ископирао сам из предложене странице.Batavele (разговор) 22:29, 20. новембар 2016. (CET)
Табела коју сам обрисао је тачна, али за друге клубове немам резултате. Како да радим а да се то не приказује док не направим добро. Ову табелу резултата први пут радим па сам само пробао зато бих волео да се та страница не види док не направим како ваља. У ПЕСКУ ми стоји страница ФК Палилулац.Поздрав. Batavele (разговор) 10:34, 21. новембар 2016. (CET)
Хтео сам још нешто да Вас питам, да ли боје у табели нешто значе? Поздрав. Batavele (разговор) 10:40, 21. новембар 2016. (CET)

Да ли би могли да погледате сада страницу Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1955/56. Које године је била утакмица Палилулац Змај? Поздрав. Batavele (разговор) 20:10, 23. новембар 2016. (CET)

I/А разред и I/Б разред је исти ранг само су подељена према региону клубова. У Палилулцу нико се не сеча црних дресова, мада су сви млађи од 1955. године, тако стоји у новинама.Спустићу резултате са табелом. Нажалост подаци су штури тако да нема ништа друго осим статистике, регистрације играча или казне, правила фудбалске игре итд. Можда ће бити у другим спортским новинама које желим да погледам више информација. Нарочито ме интересује период од 1948 па до 1960. године. Да ли можете да ми кажете зашто се избегава "br" за нови ред, мени је то прегледније.Хвала за увод. Поздрав Batavele (разговор) 12:13, 24. новембар 2016. (CET)
Клуб Будућност из Земуна је 1954 или 55. променуо име у Спарта. И ја знам да Палилулац имао дресове зелене или зелено'беле, једино ако није нека грешка у штампи. Има још један живи члан Палилулца из тога времена па морам да га питам. BR употребљавам када није пуни ред, kao сада.Поздрав. Batavele (разговор) 19:22, 24. новембар 2016. (CET)
Сазнао сам те године палилулац је играо у црвеним дресовима, штампарска грешка, исправио сам. Поздрав Batavele (разговор) 20:51, 24. новембар 2016. (CET)
Исправио. Хвала Batavele (разговор) 20:38, 25. новембар 2016. (CET)

Треба ми један савет. Да ли је боље правити једну велику страницу или више мањих који се линкују? Поздрав. Batavele (разговор) 20:13, 1. децембар 2016. (CET)

Да страницу на пример ’’Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1955/56’’ и друге странице убацим у страницу о клубу да не буду посебне.Поздрав. Batavele (разговор) 20:46, 1. децембар 2016. (CET)
Власину сам нашао у новинама Београдски футбал за II/Ц али нисам могао да установим одакле је стално је играла на другим теренима. Текстове сезона лига (разреда) није ми тешко да урадим али нема пуно података осим коначних табела и који су тимови, некако ми је то штуро. Мислим да је интересантно да се погледа ко је са ким играо и резултати. 1958/59 која је тренутно у песку само је ту док не направим добро онда селим на одговарајучу страницу.Поздрав. Batavele (разговор) 14:51, 2. децембар 2016. (CET)
Ако Вам није тешко погледајте „Првенство другог Ц разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1958/59.“. Да ли да одустанем даље од страница сезона? Поздрав. Batavele (разговор) 18:35, 3. децембар 2016. (CET)

Реорганизација се није помињала на старту сезоне, појавила се код коначне табеле. Како су одређивали редослед нисам могао да схватим. У случају Палилулца и Пољопривредника је вечи број победа, али код Спорта и Власине то није, чини ми се као да је више датих голова. За Партизанку погледаћу и за остале, нешто сам контролисао.Поздрав. Batavele (разговор) 20:37, 3. децембар 2016. (CET)

Упозорење о брисању и даље стоји Првенство другог Ц разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1958/59. . Шта треба да урадим? Поздрав. Batavele (разговор) 19:04, 7. децембар 2016. (CET)

Сезона 1958/59. јесења део је почела 7. септембра, а завршила се 16. новембра 1958. године. Пролећни део је 29. марта, а завршио 14. јуна 1959. године. Када је почело такмичење 1958/59. ништа се не спомиње о реорганизацији. Код коначне табеле појавила се реорганизација у свим разредима III, II, I и подсавезна лига. Пољопривредник, Падинска Скела више се нигде не спомиње и не знам његову даљу судбину. Касније се појављује ПКБ, Падинска Скела да ли је настао од Пољопривредника није ми познато. Поздрав. Batavele (разговор) 10:57, 8. децембар 2016. (CET)

Распитао сам се Пољопривредник је престао те године да постоји, а 1960 и неке када је комбинат променуо име у ПКБ и формиран је клуб ПКБ

Поздрав. Batavele (разговор) 11:22, 8. децембар 2016. (CET)

Хтео бих неколико савета ако Вам није тешко. Поседујем скенирану слику Палилулца (Златибор) из 1926. године која је уништена у поплави. Та слика је коршћена у књизи БФС поводом 50 години постојања (Палилулац је дао ту слику). Да ли ја могу да прикажем ту скенирану слику? Такође имам још две слике из тог периода које су некако преживеле поплаву да ли и њих могу да користим? Правим слике дресова које је Палилулац користио (може те да погледате у ’’ПЕСКУ’’), а из предратног периода бих користио фотошоп да их прикажем? Погледао сам новине Београдски футбал 1958/59. сезона и установио да није било реорганозације него да су клубови који припадају БФП у вишем степену такмичења напредовали, а да нико није испао па се тако створио простор да први и други напредују у свим лигама БФП. Извини те на опширности. Још нешто да ли могу да променим „Првенство првог Б разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1954/55“ која је наслов теме за разговор у ФК Палилулац? Нашао сам и како се клубови рангирају, али је опширно па други пут

Поздрав. Batavele (разговор) 21:20, 10. децембар 2016. (CET)


Желим Вам брз опоравак.

Поздрав. Batavele (разговор) 17:22, 11. децембар 2016. (CET)


Када у шаблону Фудбалски клуб прикажем дресево појављује се текс "домаћи дресови", "гостујући дресови" ту ми нешто не одговара у погледу текста, да ли смем да ја то исправим? Погледао сам странице о палилулцу на лап-топу у ту је све испомерано, претпостављам због величине екрана. Да ли може нешто да се ту учини, да буде коректно без обзира на величину екрана?

Поздрав. Batavele (разговор) 16:45, 19. децембар 2016. (CET)


Схватио сам у вези писања имена клубова али сам мислио да избегнем ако напишем само ФК Палилулац да немора да се бира да ли Ниш или Београд него да одмах иде на Београд. Булбудерац је постојао у Београду (имао игралиште испод Ингета) касније је променуо име у БСК а сада је Звездара.

Поздрав Batavele (разговор) 21:50, 25. децембар 2016. (CET)


За страницу ФК Палилулац Београд добио сам коментар „чланак је страшно форматиран” незнам шта значи и нашта се односи.

Све најбоље у новој години.

Поздрав. Batavele (разговор) 11:10, 2. јануар 2017. (CET)


Све што сам знао и умео исправио сам у страници ФК Палилулац Београд и у осталим страницама које су повезане. Ако Вам није тешко погледајте и кажи те ми Ваше мишљење.

Вама се обраћам јер некако Вас разумем.

Поздрав Batavele (разговор) 20:00, 19. јануар 2017. (CET)

Хтео бих да поставим слику ФК Хајдука са Лиона (и неке друге) која је снимљена 1972. године. Сликао је човек(мислим да је и преминуо нисам сигуран) који није професионални фотограф и наплатио је слике онолико колико је коштала израда. Да ли такве слике могу да поставим и коју лиценцу да употребим.

Поздрав. Batavele (разговор) 10:47, 16. фебруар 2017. (CET)


Хвала Batavele (разговор) 11:35, 18. фебруар 2017. (CET)


Ова страница је члан 6 скривене категорије:

Категорија:Football kits with incorrect pattern,

Категорија:Pages not specifying pattern la in Template:Football kit,

Категорија:Клице фудбалски клубови,

Категорија:Странице које користе застарелу синтаксу за слике,

Категорија:Странице са празним шаблонима за навођење извора,

Категорија:Чланци изузети од оцењивања

Претпостављам да су ово неке гршке, али не могу да их откријем у Палилулцу. Када будете имали времена и ако Вам није тешко да ми укажете на те грешке.

Поздрав. Batavele (разговор) 14:44, 19. фебруар 2017. (CET)


Имам један проблем па ми треба Ваш савет. Када упоредим крајну табелу и резултате по колима само се први и последњи углавном поклапају можда само у датим и примљеним головима. Код осталих није такав случај има и не слагања и у броју бодова. Да би проверио два пута сам обрадио једну сезону и резултати су тачни. То није случај код свих клубова и сезона. Да ли могу табелу да прилагодим према резултатима?

Поздрав. Batavele (разговор) 17:34, 24. фебруар 2017. (CET)


Те новине су престали да излазе 1969, сада користим СПОРТ и у СПОРТУ су те разлике, сада обрађујем 72/73. годину. Нисам био увређен немам разлога за то.

Поздрав. Batavele (разговор) 19:45, 24. фебруар 2017. (CET)

Стадион крај Бистрице[уреди извор]

Хвала на упозорењу. Незнам зашто увек мислите да сам неозбиљан. Користио сам странице за које нико није ставио примедбу да није тачно.

Поздрав.Batavele (разговор) 18:48, 4. октобар 2017. (CEST)

Хвала, исправио сам надам се да је сада у реду.

Поздрав. Batavele (разговор) 19:30, 4. октобар 2017. (CEST)

ФК Власина Београд[уреди извор]

Једном смо разговарали откуда Власина у Београду. Предузеће Хидротехника је 1956. године основала клуб под именом Власина.

Године 1959. мења име у Хидротехника. Можда ће Вас ово занимати.

Ако Вам није тешко да ми објасните у чему је разлика између

<br> и <br />

Поздрав.Batavele (разговор) 12:05, 10. децембар 2017. (CET)

ПДФ формат[уреди извор]

Да ли сте страницу пребацивали у пдф формату?

Поздрав. Batavele (разговор) 13:07, 15. децембар 2017. (CET)

И ја пребацим у пдф али ми на пример слику подели на две странице или текст.

Поздрав. Batavele (разговор) 12:44, 16. децембар 2017. (CET)

Савет[уреди извор]

Да ли можете да ми дате савет шта да радим?
Када сам стављао празне редове за проред исправљали су ме са <br /> сада када стављам <br /> исправљају ме са празним редовима или једноставно обришу и онда то естетски грозно изгледа.
Шта је погрешно ако упоребљавам <center> </center> јер ми то бришу.

Поздрав Batavele (разговор) 12:08, 21. фебруар 2018. (CET)

Хвала.

Покушаћу да направим без <br />. А <center> </center> сам користио испод слика и заглавља, некако ми је лепше. Ако Вам није тешко погледајте ту су ми мењали

Поздрав Batavele (разговор) 13:56, 21. фебруар 2018. (CET)

Хвала. Питаћу. Поздрав Batavele (разговор) 15:00, 21. фебруар 2018. (CET)


Ако можете да ми помогнете интересујеме да ли постоји списак шаблона и зашта се користе.
Хтео бих да обришем неке слике које сам правио када нисам знао за правила и нигде их не користим.
Поздрав Batavele (разговор) 22:17, 14. јул 2018. (CEST)


Хвала. Поздрав Batavele (разговор) 10:22, 15. јул 2018. (CEST)

Прва лига СР Југославије у фудбалу 1999/00.[уреди извор]

Може један савет. На страници Прва лига СР Југославије у фудбалу 1999/00. постојао је одељак Куп Југославије који је неко обрисао, а да није администратор, са поруком да треба да је посебна страница.

Могу да поништим али бих волео Ваше мишљење.

Мењао ми је и неке друге странице. font-size стављао на 55 или 65% тако да вам је требала лупа да прочитате, брисао неке одељке, и још тога са образложењем да се на мобилном моја верзија не одговара итд.

Ово сам поништио. Послао ми је поруку да је сада на мобилном грозно.

Хвала. Поздрав Batavele (разговор) 10:31, 7. август 2018. (CEST)

Хвала.Batavele (разговор) 12:22, 7. август 2018. (CEST)

За страницу Куп СР Југославије за 1999/00 немам уводни текст али имам графику, да ли то нешто смета? Погледао сам неке странице за куп неке имају доста текста неке штуро.

Извините што Вас гњавим.

Хвала. Поздрав Batavele (разговор) 12:59, 7. август 2018. (CEST)

Хвала. Слажем се са Вама. Сачуваћу графику и када будем набавио текст написаћу.
Поздрав. Batavele (разговор) 17:15, 7. август 2018. (CEST)

Куп СР Југославије у фудбалу 1999/00.[уреди извор]

Направио сам страницу Куп СР Југославије у фудбалу 1999/00.

Ако Вам није тешко погледај те.

Поздрав Batavele (разговор) 13:19, 13. октобар 2018. (CEST)

Хвала на саветима.
Препричао сам текст из новина који су они писали. Зато сам мислио да би требало да их наведем. Ту се стално размишљам шта да урадим.
За пионире било ми је интересатно.
Урадио сам исправке.
Још једном хвала на саветима.
Када сам почињао да пишем у Википедији, мислио сам да нешто мало напишем и да престанем.
Међутим ушло ми је под кожу.
Поздрав. Batavele (разговор) 19:42, 13. октобар 2018. (CEST)

Српска лига — Београд у фудбалу 2000/01.[уреди извор]

Опет ми треба Ваш савет. Написао сам страницу Српска лига — Београд у фудбалу 2000/01. Vux33 ми је променуо назив у Трећа лига СР Југославије у фудбалу 2000/01. — Београд.

Када сам скупљао подате из листа СПОРТ нигде се не спомиње Трећа лига. Већ ми је раније неке странице мењао називе.

Шта да радим? А можда је и у праву.

Хвала. Поздрав Batavele (разговор) 18:41, 17. август 2018. (CEST)

Извини што Вас гњавим али ценим Ваше мишљење. Није ми важно брз одговор, нигде не журим.
Ја сам нашао ово Српска лига и Српска лига Београд и уквири њих странице које нигде не помињу трећу лигу него трећи ранг или трећи ниво, итд.
Хвала. Поздрав Batavele (разговор) 18:58, 18. август 2018. (CEST)

Упозорење[уреди извор]

У задње време добијам поруке:"Неко се недавно пријавио на ваш налог са новог уређаја. Ако нисте ви онда промените лозинку и проверите активност налога."

Ја нисам радио са другог уређаја само са мојег. Некада порука изађе одмах чим се пријавим и пише пре једног минута.

Хвала. Поздрав. Batavele (разговор) 21:08, 17. септембар 2018. (CEST)

Хвала.
Питао сам неке администраторе али ми не одговарају.
Поздрав Batavele (разговор) 22:33, 17. септембар 2018. (CEST)


Сазнао сам зашто ми стиже порука. Wikipedia прави такозване "колачиће" где се уписује шта сам радио. Ја на мом компјутеру повремено бришем не потребне податке, међу њима се налазе и ти "колачићи" где је уписана и ИП адреса.

Када се после брисања пријавим, Wikipedia нема са чиме да упореди ИП адресу и мисли да је нови уређај. Неколико дана нисам брисао и никаква порука није стизала. Јуче сам пустио брисање и данас се појавила та порука.

Можда Вас ово интересује. Извините на гњаважи.

Поздрав. Batavele (разговор) 11:40, 3. октобар 2018. (CEST)

Фрањо Велфл[уреди извор]

У темпу који је изашао у марту 1986. године поводом 85. рођендана репрезентације Југославије, а писан је латиницом стоји Franjo Velfl. У новинама "Спорт" писан на чирилици такође стоји Фрањо Велфл. Видео сам још у некој књизи (немогу да се сетим у којој) Фрањо Велфл.

Тако да мислим да је исправније Фрањо Велфл. Да ли Ви имате неко сазнање о имену.

Хвала, Поздрав. Batavele (разговор) 16:04, 5. фебруар 2019. (CET)

Извините на узнемиравању. Није битно само сам био радознао.
Хвала
Поздрав Batavele (разговор) 18:21, 5. фебруар 2019. (CET)

Књига[уреди извор]

FK Palilulac Knjiga korice.jpg
Написао сам књигу о Палилулцу. Доста сте ми помогли када сам почео у Википедији
па би желео да Вам поклоним књигу ако сте заинтересовани.
Поздрав Batavele (разговор) 17:54, 16. април 2021. (CEST)

Руско-украјинско-белоруска имена[уреди извор]

Ја код тих пансловенских имена увек користим онај облик који се удомаћио и код нас и увек транскрибујем према руском називу. Значи Алексеј, Олга, Александар, Давид, Дмитри, Петар (а не Пјотр или Петро)... мада неки су већ покушавали да иду у крајност па је Самарџија чини ми се једном транскрибовао као Аљаксандра (реч је о оној пливачици Херасимењи)... У сваком случају сва та имена се изговарају исто, само их другачије пишу. А реално на постсовјетском простору готово је немогуће утврдити ко припада којој националности међу Словенима само на основу личног имена. Дакле мој ти је савет да уједначаваш по руском. Све најбоље --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:07, 14. новембар 2016. (CET)

Мени некако логично иде да се такви спискови праве по годинама пријема --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:55, 16. новембар 2016. (CET)

Аба лига[уреди извор]

Поздрав, на страници Јадранска лига у кошарци 2016/17. додао сам податак за најкориснијег играча другог кола, а обрисао га је неки нерегистровани корисник, не знам зашто јер тај податак стоји на званичном сајту Аба лиге. Ја нећу да тјерам инат са било ким, па зато хоћу да питам да ли могу поново написати тај податак? -- Vux33 (разговор) 08:10, 15. новембар 2016. (CET)

Не обећавам да ћу успјети, али ћу свакако уложити моје стрпљење и покушати помоћи нашем новом колеги... па видјећемо резултате. Хвала на помоћи! Радован 01:05, 18. новембар 2016. (CET)

Ја сам имена транскрибовао према правилима која стоје на википедији, ако он тврди да је погрешно, онда нека уреде правила. А пошто је очигледно да су правила добра, онда би било ок да се то са њим среди и да не мијења упорно чланак (или чланке, нисам гледао остале) који је НиколаБ вратио како треба. Поздрав. -- Vux33 (разговор) 07:44, 27. новембар 2016. (CET)

Можеш ли да у категорији Бициклизам направиш поткатегорију Светско првенство у бициклизму? Тренутно имају четири странице за ту категорију, али биће касније још. -- Vux33 (разговор) 09:33, 28. новембар 2016. (CET)

Промијенио сам то јер је тако исправно према правилима на википедији, али он је тврдоглав. Ја не знам чему служе чланци о транскрипцији ако ће свако преносити имена како се њему свиђа. И није хронологија једини чланак гдје је он мијењао та имена, има их још доста. Можеш ли видјети са неким ко има бота да то преправи глобално.

 • Гдје стоји Анктил да буде Анкетил;
 • Лусјен Буисе - Лисјен Бис;
 • Лусјен ван Импе - Лусин ван Импе;
 • Федерико Бајамонтес и Федерико Баамонтес - Федерико Бамонтес.
 • Лисјен Пети-Бретон у Лисјен Пети Бретон.

Знам да имају преусмјерења, али је боље да и у самом тексту стоји правилно. -- Vux33 (разговор) 09:39, 4. децембар 2016. (CET)

Хвала, али...[уреди извор]

...дуго већ нисам активан и немам намере да се нешто превише бавм...ClaudiusGothicus (разговор) 17:12, 1. децембар 2016. (CET)

Бициклисти, транскрипција[уреди извор]

Можеш ли рећи како си ти транскрибовао Anquetil и закључио да је једини исправан облик Анкетил?

Ја сам транскрибовао према Википедија:Транскрипција са француског језика, и то:

 • QU као „к”
 • E као „(е)” [заграде значе да може или да се пренесе као „е” или да не мора никако да се преноси] а пошто је IPA запис [ɑ̃k.til] (нема нигде ə нити другог неког е) — онда не треба да се преноси „е” па остаје Анктил

Ти си написао негде пре моје блокаде да је QUE → „ке” (ако се добро сећам, исправи ме ако грешим; наћу ако треба где си то написао), а ја тог правила не могу да нађем; видим само релевантно QUE у Tocqueville које је пренесено као Токвил (IPA је [tɔkvil]).

Што се тиче осталих примера, можеш ли објаснити како је:

 • Лисјен Бис?!, када треба Лусјен Буисе [ly.sjɛ̃ bɥisə] (за Буисе нисам сигуран, али јесам да није само Бис јер постоје аудио-снимци на којима се чује склоп баш како је дат у IPA запису који сам навео, и за име и за презиме, а различит од Бис; Бис према ВП:Транскрипција са француског језика може бити транскрипција али пошто има /ɥ/ и /ə/ (оно ə којег код Анктила нема) и звучних записа — ја мислим да је боља опција уи и е на крају [UY је према правилима или „и” или „уи” а за е смо већ рекли])
 • Лусин ван Импе, када је изговор Лусјен ван Импе [lɵn]; Роже Лапебје, када је изговор Роже Лапеби [la.pe.bi] (сличан пример је Адријен Броди / Ејдријен Броди или Епстајн/Епстин; правила транскрипције се НЕ примењују увек дословно, него кад је склоп и изговор другачији — дозвољено је и чак препоручљиво транскрибовати према том другачијем склопу а не системски [једноставно не постоји Лабебје])
 • Федерико Бамонтес, када нема транскрипцијског правила по којем се овде губи а (IPA је [βa.a.ˈmon.tes], дакле два слога — βa и a — и како ћеш ти два нагласка спојити у један па изговорити Бамонтес; према Википедија:Транскрипција са шпанског језика упрошћавају се само низови самогласника несвојствени српском језику, а наведени примери су Коауила, Чијуауа, Теотијуакан; „аа” није несвојствено српском језику (има примера у сложеницама где се префикс завршава са „а” а друга реч почиње са „а”, или ваакум, и сл.) + погледај и да је руска транскрипција (само онако, референтно, знам да српски има своја правила а руски своја) Баамонтес такође).

Једино ако имаш доказ да су ова имена устаљена, онда можда не вреди ово што сам рекао.  Обсусер 11:06, 4. децембар 2016. (CET)

Ти кажеш „транскрипција те не интересује” и „одлично му знам име”; зашто онда поништаваш измену — само на основу тога што му „одлично знаш име”? Такође, сам кажеш три корисника су ми поништавала измене — проблем је што једног од њих транскрипција не интересује, други веома слабо познаје правопис а тако и правила транскрипције (што се видело након што сам испремештао много страница и ревидирао Тур де Франс), а трећи познаје и правопис и транскрипцију али још увек није објаснио зашто је транскрибовао ова три имена „на свој начин” осим што је моје премештање схватио као лични напад на некога и/или „тимски рад”, па можда чак и на Википедију (а ја знам да мени никада није циљ да нарушавам ичији рад и мир, али не могу да презам и попуштам под изговором „тимски рад” и „пријатељство” ако заиста видим да је неко направио грешку, па тако нисам ни сада — свако може односно требало би да може уређивати енциклопедију кад год жели, поготово ако нема лошу намеру и ако хоће признати грешку након аргументованог образложења).
А овај твој извор наводи Ланса Армстронга и користи цртицу уместо црте за напоредне облике и између бројева — тако да га се моментално може одбацити као веома поуздан извор што се тиче правописа. Понављам, ако имаш доказ да је устаљено Анкетил (или ова остала имена), требало би да га даш — барем још неколико и релевантнијих извора којима ће се одбацити ова образложења транскрипције. Прекрстио сам и Ига Коблеа у име које се наводи у извору који си ми сад дао, а нисам ни имао приступ том извору — значи да не премештам безвезе и јер имам вишка времена него зато што хоћу да буде исправан наслов, ништа више.
И већ сам два пута рекао зашто мислим да не треба „е” — зато што када га нема (када је немо), нема га ни у IPA запису; када га има, има га и у IPA запису (као /ə/ у [bɥisə]).
Нећу премештати ни поништавати измене више, али волео бих да знам зашто нисам у праву ако нисам у праву (и то је део културе друге стране [а ти показујеш супротно и пишеш у коментару „иако ниси у праву” а нема доказа још увек да нисам у праву] + ће остати забележено нешто корисно за будуће транскрипције ако сам погрешио).  Обсусер 13:03, 4. децембар 2016. (CET)

То је Dcirovic, вероватно грешком, додао у шаблон {{Инфокутија Андора на олимпијадама}}, па се сада укључује на свим страницама које користе ову инфокутију. Питај њега или поништи измену.  Обсусер 10:22, 12. децембар 2016. (CET)

SVG[уреди извор]

SVG je vektorski grafički format koji ima niz prednosti u odnosu na bitmap formate. Na Ostavi se drugi formati rutinski zamenjuju SVG formatom. Osoba koja je nedavno zamenila png slike sa njihovim svg verzijama u desetak članaka, i čije izmene su vraćene, ostavila je poruku na mojoj strani za razgovor u kojoj pita u čemu je problem. --Dcirovic (разговор) 18:55, 12. децембар 2016. (CET)

Веома инспиративан назив. Face-smile.svg --Радован 00:50, 13. децембар 2016. (CET)

Јелена Исинбајева[уреди извор]

Што не предложиш чланак за добар, а могао би бити и сјајан?--Soundwaweserb (разговор) 01:45, 19. децембар 2016. (CET)

с[уреди извор]

Има ли икакав извор за то што си написао? Ја мислим да нема и мислим да је једноставније написати „m/s” и не ризиковати у случају да не можеш поткрепити извором своје тврдње.

У П2010 на 145. и 146. стр. (т. 180) за интернационалне и прилагођене опште и мерне скраћенице пише: „[...] Задржавају по правилу изворну латиничку графију; само неке од њих у текстовима опште намене могу се пресловити и у ћирилицу.” Дакле, само неке.

Испод овога, сада само за мерне скраћенице, опет пише нешто мало другачије: „[...] остале, писане малим словима [сада се мисли само на мерне скраћенице], пишу се или изворно или се пресловљавају [моје подвлачење], а само изузетно и ограничено преводе [моје подвлачење]...”, па је онда дат онај списак — на којем нема секунде а ни метра у секунди + нејасно је на шта се мисли под првим подвученим пресловљавају јер је после речено само изузетно и ограничено преводе.
Која се уопште разлика подразумева између овог подвученог, шта се мисли под пресловљавају које се односи на све а шта под преводе које се односи на ограничени списак дат после; на префикс се не мисли јер је у примерима после изузетно и ограничено преводе дато и мерних скраћеница без префикса. Ово је кључно питање, а цитирана тачка П2010 је дакле нејасна.

Такође, узимајући у обзир префикс центи (на ћирилици дат/дозвољен само за скраћеницу центиметра у списку после изузетно и ограничено преводе), шта је онда са скраћеницом за центисекунду? Ја мислим да не може ни „цс”, а ни „cс” (ово је смешно, прво латиничко це, а друго ћириличко ес; и да напоменем, за префиксе мерних јединица у П2010 није ништа засебно речено). Ја мислим да може само „cs” јер мислим да се искључиво пресловљавају у ћирилицу оне дате на списку после изузетно и ограничено преводе, а ти вероватно мислиш да може и „цс” за центисекунду јер узимаш у обзир онај први део (пишу се или изворно или се пресловљавају) који се односи на све мерне скраћенице малим словима? Обсусер 21:25, 24. децембар 2016. (CET)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[уреди извор]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[уреди извор]

Референце

 1. ^ а б This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
 2. ^ а б Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Џеки Шрофф[уреди извор]

Здраво драга Drazetad! Ја за вас наручити: Да ли ће бити у стању да уради цланак о глумцу Џеки Шрофф? Земља направите овај чланак, ја ћу бити врло захвалан! Хвала! --89.110.22.62 (разговор) 18:47, 28. јануар 2017. (CET)

Младен Стојановић[уреди извор]

Нисам :) Овај чланак је написао Бановић на ијекавици. Ја сам се онда са Ранком Николићем договорио да проширим чланак, односно да напишем потпуно нов чланак. Пошто ја не знам граматичка правила ијекавице, писао сам екавицом, а он га је према договору вратио у ијекавицу. Договор је био такав из два разлога — први јер је правило Википедије да се чланци не мењају из оригиналног наречја, а други јер је и Младен говорио ијекавицом.--Pinki (разговор) 22:33, 2. фебруар 2017. (CET)

Отприлике сам знао за такво некакво правило, али сам ја иницирао овакав договор. Мени лично не смета што је на ијекавици, мада ми је лакши за читање и уређивање на мом наречју. --Pinki (разговор) 22:44, 2. фебруар 2017. (CET)

ЕП 2017[уреди извор]

Рекао си ми да си променио компјутер. Урадићу ја онако како си "рекао". Поздрав --З.Вукобрат (разговор) 12:48, 11. фебруар 2017. (CET)

Убацила сам и додала у текстове које си почео да радиш. Хоћеш да ја радим мушкарце пошто си за жене већ направио неколико текстове? Опет питање: Шта у сатници поред дисциплине значи "VC"? Вероватно сам то већ питала али сам заборавила а не могу да нађем твој одговор. --З.Вукобрат (разговор) 13:13, 11. фебруар 2017. (CET)
Нисам била кући цело после подне па ти тек сада шаљем ово где се види ова VC. --З.Вукобрат (разговор) 20:19, 11. фебруар 2017. (CET)
12. фебруар 2017.

Поздрав. Да ли Руси не могу да наступају ни на овом ЕП? --З.Вукобрат (разговор) 17:45, 12. фебруар 2017. (CET)

16. март 2017.

Поздрав. Да ли можеш да ми кажеш чему служи ова категорија: "Чланци са мртвим везама од March 2017" ? Како си ти? Да ли си ишао на контролу? --З.Вукобрат (разговор) 14:53, 16. март 2017. (CET) 1. април 2017. Поздрав. Погледај сад. У такмичењу из 1975 додала сам поднаслов Такмичење као што си ти урадио у 1973 и сад је добро. --З.Вукобрат (разговор) 20:40, 1. април 2017. (CEST)

5. април 2017.

Поздрав. Да ли можеш да погледаш овде у поднаслову ”Преглед учешћа спортиста Србије и освојених медаља по дисциплинама на ЕП у дворани„ број учесника на ЕП у дворани? Ја сам нешто исправила али мислим да није добро. --З.Вукобрат (разговор) 09:49, 5. април 2017. (CEST)

3. мај 2017

Поздрав. Урадила са УК. Да ли си читао данас Политику? На спортској страни има чланак о атлетици. ЕАА предлаже да се светски рекорди признају само остварени после 2005. године. Да ли знаш нешто о томе? --З.Вукобрат (разговор) 20:44, 3. мај 2017. (CEST)

6. јули 2017.

Поздрав. Исправила сам. Погледај сада. Избацила сам summerappearances2 =. --З.Вукобрат (разговор) 20:45, 6. јул 2017. (CEST)

13. јули 2017.

Поздрав. Како подносиш ову врућину? Имам питање: да ли да преместим "Одбојка на олимпијским играма 1976." на "Одбојка на Летњим олимпијским играма 1976." или да остане тако како је сада? То бих урадила пошто постоји чланак "Одбојка за мушкарце на Летњим олимпијским играма 1976." . --З.Вукобрат (разговор) 18:46, 13. јул 2017. (CEST)

28. јули 2017.

Поздрав. Исправила сам. Не знам шта им значе те исправке. Ти шаблони су функционисали и без њихових исправки. Вероватно има још њихових бисера од исправки. Ја сам исправила оне које су ми требали. Кад налетиш на још такве исправке исправи или ми јави да ја исправим.--З.Вукобрат (разговор) 11:20, 28. јул 2017. (CEST)

29. јули 2017.

Поздрав. Видим да радиш ЕП за млађе сениоре. Могу ли да ти се придружим?--З.Вукобрат (разговор) 16:07, 29. јул 2017. (CEST)

31. јули 2017.

Поздрав. Имамо проблем са подацима кад су у питању остварени рекорди и резултати. На пример: трка на 200 м за жене овде пише да је Finette Agyapong оборила ЛР у финалу а на сајту ЕАА нема тог податка. Изгледа да морамо да гледамо и податке и на сајту и упоредити овим. Исти случај је и са такмичаркама Sindija Bukša и Maroussia Paré које су заузеле 6 и 7 место у финалу.--З.Вукобрат (разговор) 17:52, 31. јул 2017. (CEST)

6. јули 2018.

Поздрав. Нажалост мислим да не може да се повеже са дисциплином на сајту ЕАА. Ја сам покушавала то исто али ми није успело. Нажалост слабо знам енглески. Да знам, писала бих ЕАА са питањем зашто то не може да се уради. --З.Вукобрат (разговор) 10:41, 6. јул 2018. (CEST)

Можеш да користиш ово. Али ту су непотпуни подаци за такмичења по групама. Има сам резултат али нема података о оствареним рекордима.--З.Вукобрат (разговор) 13:07, 6. јул 2018. (CEST)
16. јули 2018

Поздрав. Исправила сам. --З.Вукобрат (разговор) 20:27, 16. јул 2018. (CEST)

Петар Лековић[уреди извор]

Поздрав позивам те да погледаш и учествујеш у расправи о чланку о првом народном хероју Југославије Петру Лековићу који сам кандидовао за сјајан. Поздрав--Pinki (разговор) 23:30, 17. фебруар 2017. (CET)

Шаблон Острва[уреди извор]

У питању је био један старјели параметар, уклонио сам га. — Ранко   Нико лић   11:22, 21. фебруар 2017. (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[уреди извор]

(Sorry to write in English)

Еп у дворани[уреди извор]

Па напиши некако лепше да се ЕП не рачунају у дворанска првенства. Пре свега на медаље да се одниси. Мислим да је реч претеча сасвим у реду, то ни не значи да су Европске игре Европска првенства. А и раздвојене медаље само то показују. Ако се неко досети да споји лепо му се објаснити може о чему се ради. Ако се не слажеш уради како мислиш. А табела од 1970. такође није тачна, доста Руса је изгубило медаље због допинга. --Backij (разговор) 12:19, 4. март 2017. (CET)

Имају грешку табели већ за Србију, рачунају заједно Србију и СРЈ и недостаје једна бронза, док код СФРЈ има једна бронза вишка. --Backij (разговор) 12:45, 4. март 2017. (CET)

Ustvari tacno je za SFRJ, izvinjavam se moja greska....1992. smatraju za SFRJ --Backij (разговор) 12:52, 4. март 2017. (CET)

Преправила сам табелу о односу на билтен нашег савеза. Раздвојене су медаље СССР и ЕУН (у билтену у спојене). Надам се да је ок овако. --Backij (разговор) 18:07, 4. март 2017. (CET)

Динар[уреди извор]

У праву си. И југословенски динар такође је био између осталих и српски, да није било српског не би било ни њега, и обрнуто. Али нисам ја та која је поделила чланке, лично их не бих делила никад. Исправила сам назив, ако видиш још нешто, слободно исправи и/или предложи, није он мој чланак, свако може да да свој допринос. У последње време сам се поприлично погубила, са разним противречним детаљима, и понекад размишљам, колико то све има смисла, те хоће ли кроз коју деценију научници доћи до неких других закључака. Има ту још грешака, разних потребних исправки и додатака. Можда јесте чланак добар, о чему ни не размишљам, лично немам никакву намеру да га икад предложим за сјајан, не сматрам да је то нека посебна ствар, нити да је таква значка потребна чланку. У осталом, зашто ти никада ниси предложио за сјајан неки чланак који си писао? Канда твој допринос није одавно већ огроман?--Тајга (разговор) 16:36, 11. март 2017. (CET)

И која је твоја струка, нисам у току, али ме занима? Не рече зашто ти неки чланак који си писао не предложиш за одличан? Јасно ми је да већина уредника који гласају за и против неког предлога уопште не читају чланке, како оне који су предложени, тако и све остале. Зоран је предложио тај српски динар још ономад, па је хтео поново и ја сам га замолила да не предлаже. Не верујем да су му намере биле лоше, проблем је вероватно у томе што и поред велике жеље, нема довољно искуства ни знања да процени однос тежине чланака у бајтовима и квалитет онога што у њему пише, нити има капацитет да нешто нарочито допише, али свакако није једини. Иначе, решила сам да свој допринос дајем на неком другом месту, не могу да пишем тако што ће неко да ме јури за сваку реченицу и прекида писање блокирањем, само зато јер није разумео, нити хтео да разуме на шта сам мислила кад сам нешто неком написала. Из тог разлога трудим се да избегавам разговоре и кад више не будем имала идеје шта још да напишем у том условно речено српском динару, мада сам такође додавала текст и у југословенском динару (колико знам они већ један на другог упућују), пре него што сам ономад блокирана, вратићу се одакле сам дошла. Од када сам почела да уређујем српски динар, на три места сам прочитала у разним разговорима да треба трајно да ме се блокира, могуће је да нећу стићи да завршим то што сам почела..--Тајга (разговор) 21:47, 11. март 2017. (CET)

Не сматрам твој коментар, као расправу и нема никаквог неслагања. С обзиром на струку, рекла бих да имаш далеко више знања да уочиш када нешто није како треба, те исправиш или допишеш корисне информације, по тој, а готово сигурно и по многим другим темама. Моји одговори теби, свакако нису писани са намером да подижем тензије. Оно је тачно, да је чак и за свест о незнању, такође потребно знање, тако да вероватно, нема смисла расправљати се кад ниво знања није ни приближно исти, нити постоји жеља за његовим стицањем. Ја конкретно нисам стручна за новац, све што сам писала и додавала, негде сам прочитала или сам од негде преписала, готово ни једна реченица није моја, реченице сам само уклапала. Почела сам да допуњавам те чланке, јер сам у то време дошла до неколико старих новчића и новчаница, нисам читала разговоре о чланцима, можда је требало, али и ти си толико дискретан у својим коментарима, мислим да не бих схватила на шта си мислио, чак и да сам прочитала раније. Мој отац, осим што је био „банкар” цео свој радни век, и због тога највероватније такође постао инвалид прве категорије, не стигавши да на мене пренесе, од тог свог знања, готово ништа, је сакупљао стари новац. Надала сам се да ћу, онај део који се односи на динаре, успети да пронађем и сликам. Међутим нисам успела ништа од тога, мада сам у тој нади и наставила да допуњавам чланак... Мислила сам да је у наслову чланка писао српски само зато да би се разликовао од других афричких и азијских земаља, у којима се такође користи динар. С друге стране, придев „српски” у нас, динар је, колико сам приметила, носио само на новчаницама (не на кованицама) за време окупације, односно како сам негде прочитала, највеће националне срамоте, мада колико ми је познато, тај новац многи у Србији нису имали, нити су га видели, тако да вероватно ни наслов није добар с обзиром на садржај чланка... Шта да се ради...--Тајга (разговор) 00:58, 12. март 2017. (CET) Добро важи. Слажем се. Само се не слажем око дозволе да ме се кињи, а та дозвола је дата, на срамоту овога сајта.--Тајга (разговор) 17:48, 12. март 2017. (CET)

Дуганџићи vs. Дуганчићи[уреди извор]

Поздрав колега! Мислим да нема разлога за нервозу. Изгледа да и сами мјештани тог истог насеља своје мјесто зову са оба имена у наслову и ми само треба да утврдимо које је тачније. Друго, насеље је подијељено и сад имамо два, али опет истоимена насеља, само у двије општине и два политичка ентитета. Ја сам започео чланке о оба насеља (Дуганчићи (Олово) - 17:29, 23. март 2017. и Дуганчићи (Соколац) - 17:37, 23. март 2017.‎). А онда и ти (шест дана касније) непотребно пишеш и трећи чланак (Дуганџићи - 17:20, 29. март 2017.). Наравно да се слажем да је оба моја чланка требало допунити (пописи становништва, географија, категорије и све оно што си предложио), али је засигурно беспотребно да имамо два чланка о дијелу насеља које је остало у ФБиХ. Толико о разлогу брисања чланка, али категорију и шаблон - нити сам брисао, нити преправљао. Радован 01:36, 1. април 2017. (CEST)

Као што рече, ови чланци нису вриједни расправе. Ипак, мени су битни због неког пројекта који је у току, па их морам сачувати, а свакако ћу их допунити свим оним што си предложио. Хвала на помоћи! Радован 00:12, 4. април 2017. (CEST)

Македонија[уреди извор]

Одлично, све је урађено добро, хвала на линку. Википројекат наравно обухвата пре свега Републику Македонију, али и остале земље области, Грчка егејска македонија, Бугарска пиринска македонија, Србија са делом око манастира Прохор Пчињски и Албанија са општином Мала Преспа. Желим да ти упутим позив да се прикључиш пројекту, а видим да си урадио много везано за спортске чланке. Велики поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 17:18, 4. април 2017. (CEST)

Да ставим чланак на википројекат?--Soundwaweserb (разговор) 12:49, 7. април 2017. (CEST)

Kатегорија спорт[уреди извор]

Поздрав! Увидео сам грешку још синоћ,око хала односно дворана које сам категорисао као Спорт на Вождовцу. У брзини , па нисам ни регистровао грешку претходне особе које је такође погрешила. Што се тиче клубова у тој категорији, није ми пало на памет да неки од њих можда и нису са те општине већ само играју ту.Хвала на сугестији,мислим да је најбоље да све вратим како је било,пре мојих измена. --MareBG (разговор) 12:39, 12. април 2017. (CEST)

Даворјанка Пауновић Зденка[уреди извор]

Поздрав позивам те да погледаш и учествујеш у расправи о чланку који сам кандидовао за сјајан. Поздрав--Pinki (разговор) 22:51, 17. април 2017. (CEST)

Искрено уопште нисам улазио у тематику, видео сам да је било на листи за бб и обрисао. А како је било много непотребних страница за брисање које је унацио бот и то сам вероватно махинално обрисао. Што се мене тиче слободно преусмери назив чланка (мада бих ја радије ставио форме без заграда, Интерконтинентални куп у кошарци и Интерконтинентални куп у фудбалу). --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:46, 19. април 2017. (CEST)

Колико сам ја упућен не транскрибујемо са словеначког, дакле задржавамо изворни облик, али име насеља пишемо у складу са нашим правописом. Дакле обе речи великим словом (исто као и за Нови Сад, Бачка Паланка, Бања Лука, Мали Мокри Луг итд.) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:02, 2. мај 2017. (CEST)
Јер је одлучено тако. Не радим ја то на своју руку. Zoranzoki21 (разговор) 00:10, 18. мај 2017. (CEST)

{{FlagIOC}} и {{FlagIOC2}}[уреди извор]

Поздрав, синоћ сам ажурирао горенаведене шаблоне и примјетио сам да се на неким мјестима јавља грешка, она настаје јер је МОК код, који је изворно латинички, у шаблон уписан ћирилицом. Ако нађеш чланке у којима се приказује грешка, молим те наведи их на мојој страници за разговор, како бих грешку поправио. — Ранко   Нико лић   10:55, 19. мај 2017. (CEST)

Промјенио сам јер је кориштена хрпа шаблона беспотребно, а сада је све на двије странице. Ја мислим да се могу користити и ћирилични кодови, мада зашто да само наша Википедија буде изузетак. Има око педесетак чланака код којих се грешка јавља, гледаћу да ја то поправим. — Ранко   Нико лић   13:34, 19. мај 2017. (CEST)

Државе или земље[уреди извор]

Можеш ли дати примјер једне моје измјене, не знам тачно о чему се ради и када сам то урадио. Потпуно се слажем са тобом да треба умјесто држава да стоји земље, а да се категорије о спортистима по држава и националностима пребаци у категорију спортисти по земљама. Мислим да нема потребе да расправу на тргу, јер су то измјене које нису толико видљиве корисницима који нису упућени у материју. Поздрав! — Ранко   Нико лић   19:10, 19. мај 2017. (CEST)

Филмови[уреди извор]

На ког корисника мислиш, имамо чланак о филму Врагољанка али је написан прије пар година. Ниси досадан, шта год да примјетиш само кажи. — Ранко   Нико лић   14:44, 20. мај 2017. (CEST)

Јеси ли му указао на грешку? Ако јеси, а он се оглушио на њу, онда га треба опоменути. — Ранко   Нико лић   19:51, 20. мај 2017. (CEST)

Шаблони[уреди извор]

У шаблону о Америчкој Самои тај податак није ни унесен, док год Србије јесте. Нико ништа није брисао из шаблона. — Ранко   Нико лић   19:51, 20. мај 2017. (CEST)

Није проблем, али не знам шта да убацим, мораш ми написати шта треба. — Ранко   Нико лић   22:31, 20. мај 2017. (CEST)
Нисмо се ми разумјели, сада сам провјеравао и стварно не знам у чему је проблем. Можда би било боље да питаш на техничком тргу или неког другог корисника који је упознат са техником. — Ранко   Нико лић   11:29, 21. мај 2017. (CEST)
Када сам шаблон ажурирао пребачен је и дио о рачунању густине на основу унешених података, видјећу како да исправим не би требао бити већи проблем. Нас су у школи учили да је правилно само латинички и тако ми је остало, имам издање Правописа од 2016. године погледају шта каже о мјерним јединицама. Свако добро! — Ранко   Нико лић   23:28, 4. јун 2017. (CEST)
Погледао сам шаблон и историју измјена на њему и по овоме што ја видим грешку је морало приказивати и примје мог стандардизовања шаблона, јер је он тако направљена да се густина приказује када је параметар о становништву попуњен. Пошто си ти у чланцима о ненасељеним острвима умјесто да оставиш тај параметар празан, ту стављао ријеч ненасељен, грешка се појавила јер испада се ријеч дијели са бројем. Можда би се могло ботом или нечим сличном проблем ријешити, знаш ли колико отприлике има оваквих чланака? — Ранко   Нико лић   12:48, 7. јун 2017. (CEST)
Поздрав. Пријашњи шаблон је уствари био овај исти, само што су се параметри другачије звали. Проблем је настао у начину коришћена шаблона и због тога сам пребацио на садашњи изглед како бих могао помоћу скрипте да вршим поправке. Е сада, ја то радим с времена на вријеме а тих шаблона има много (скоро 500). Потрдућу се да повећам број поправљених на дан. — Ранко   Нико лић   00:16, 20. јун 2017. (CEST)
Мислио сам на начин на који је шаблон написан, није се користио стандардан начин прављења шаблона и било је питање када ће се појавит проблем. Што се тиче тзв. такмичења, не прави од комарца магарца. Свако добро. — Ранко   Нико лић   00:30, 20. јун 2017. (CEST)

Италијанска насеља[уреди извор]

Поздрав. Наравно да се то може урадити, али мислим да ће морати ручно. Овај пример је корисник Vux ручно преместио па је вероватно отуд дошло раздвајање зарезом, иначе је у загради.

И једно питање: Да ли би било у реду да се архивира ова страница за разговор јер је баш дуга? Постоји и шаблон {{АрхиваПлус}} у којем је омогућен унос жељене максималне величине странице пре него што се прикаже порука са везом до следеће архивске подстранице у коју је потребно архивирати (подразумевано је 120 килобајта; пример). Али шаблон ће радити тек када се {{Архива3}} односно {{Архива2}} споји у главни шаблон за архиве (треба дорадити модуле) јер на овој СЗР су подстранице „Разговор са корисником:Име/?” за разлику од чешћег формата „Разговор са корисником:Име/Архива ?”.   Обсусер 23:42, 6. јул 2017. (CEST)

Он их је транскрибовао аутоматском заменом, а сада то треба све ревидирати и право транскрибовати за коначни списак који ће бот користити при премештању (обећао сам да ћу ја то урадити, верујем овај месец).
У овом случају се с не изговара (барем према https://forvo.com/word/autrans/ и другим језички сродним Википедијама), па сам преместио на Отран и исправио преусмерења. Мислим да не треба брисати Отрон, може да стоји као преусмерење (а и да треба, не могу га ја обрисати јер немам админ права у склопу којих је омогућено и брисање страница; једино што се може је предложити за брисање шаблоном {{бб}}, ако желиш).  Обсусер 21:22, 17. јул 2017. (CEST)

Жмињ[уреди извор]

Ни мени није јасно како и даље стоји та категорија. Можда је решење да се из Категорија:Општина Жмињ избришу убачена насеља, додају у "непостојећу" Категорију:Жмињ и онда да се она направи, па пребаци у Категорија:Општина Жмињ. --MareBG (разговор) 17:20, 11. јул 2017. (CEST)

Где је грешка да скокови у воду, буду у истоименој категорији ? --MareBG (разговор) 13:36, 19. јул 2017. (CEST)

Данијел Марушић[уреди извор]

Поздрав! До сада сан наилаѕио на право шаренило имена, нарочито македонских глумаца, а са хрватским такиђе. Пеинцип којег се држим да дајен имема онаква каква су на википедији дотичне земље. Погледај hr:Daniel_Marušić, а на ИМДБ исто пише Daniel.Поздрав!--Branko.turk (разговор) 00:39, 16. јул 2017. (CEST)

Проблем[уреди извор]

Нећу да ратујемо. Који је проблем са тим категоријама? Zoranzoki21 (разговор) 13:58, 19. јул 2017. (CEST)

Кад знате да враћате конструктивне измене на та два чланка ко ултра брзи кинески метро, наведите и мени и Марку разлог, наравно ако га и сами знате. Face-grin.svgWink.png Хвала и пријатан дан. Zoranzoki21 (разговор) 14:01, 19. јул 2017. (CEST)
Извинте. Мада ми не би сметала кратка блокада. Мало да одморим. Ал ипак извињење. Smile eye.png Zoranzoki21 (разговор) 14:15, 19. јул 2017. (CEST)

Видео сам од самог старта да на врху категорија пише Главни чланак за ову категорију је Скокови у воду.. Па у чему је проблем, зашто свакако чланак Скокови у воду не би био у истоименој категорији, како би у случају да неког занима нешто преко исте могао да дође до других информација на ту тематику. Твојом логиком сви градови/државе и слични чланци не би требали да буду категорисани због натписа горе. Ако се већ залажеш за тако нешто, боље крени чека те исправка преко 5.000 категорија. Узми пример категорију Београд. И да, пошто си врло увредљив и тражиш извињења због нестручних коментара, саветујем ти да пођеш од себе и погледаш шта си написао мени. --MareBG (разговор) 14:27, 19. јул 2017. (CEST)

Видео сам од старта наше конверзације да је то додато, не од старта додавања категорија. Не мислим да је погрешно ни тако, а ни овако како је сада, нити је то претерано битно. Ја сам само питао, зашто мислиш да тако треба и успут изнео моје мишљење. Зоран је колико видим, вратио измену јер се не слаже са тим , тако да не бих то назвао концензус. Поздрав назад --MareBG (разговор) 15:31, 19. јул 2017. (CEST)

Зато што се сваки чланак категорише у истоимену категорију (без обзира на шаблон {{кат}} при врху категорије), и то под кључем за сортирање „ ” (или „*”, мада истоимени шаблон би требало да иде под „*”).  Обсусер 16:17, 19. јул 2017. (CEST)

Тако се одувек категорисало на Википедији (само што је пре кључ за сортирање главног чланка чешће био „*”, а већом заступљеношћу шаблона замењен је са „ ”).
Погледај Википедија:Категоризацијаen:Wikipedia:Categorization јер наша смерница није ажурирана и неуредна је).  Обсусер 18:03, 19. јул 2017. (CEST)
Извини, али на који чланак (или чланке) тачно мислиш? ТВ Београд је преусмерење.   Обсусер 20:13, 28. јул 2017. (CEST)
Уклонио сам оне које си навео, можеш и сам остало или тај корисник пошто је он и написао...   Обсусер 20:30, 28. јул 2017. (CEST)
Вратио сам онда измену и поправио случајеве са ие без међусамогласничког ј (има вероватно и погрешних транскрипција).   Обсусер 20:57, 28. јул 2017. (CEST)

Ни ја немам ништа против тебе, далеко од тога. Мислим да би онаква катерогија требала да буде, како би у случају да неког занима нешто преко исте могао да дође до других информација на ту тематику. Значи да преко чланка нпр Скокови у воду преко категорије може наћи све везано за ту тему. Сматрам да је та повезаност врло битна, како они који се интересују лакше дошли до сличних садржаја. Нема везе да ли је у питању хокеј или нешто друго. То је моје мишљење. --MareBG (разговор) 16:25, 19. јул 2017. (CEST)

И у једном и у другом случају ти чланци се налазе у истоименим категоријама. Али моје мишљење је да је добро (и штавише пожељно) ставити и категорију на дно странице јер на тај начин се најлакше долази до свих оних чланака који имају везе са тим спортом (односно а главним чланком). На пример када неко чита чланак Хокеј на леду онда једноставно уђеу истоимену категорију и тамо лако нађе све оне чланке који се односе на хокеј на леду. А ако би само стајала категорија спортови онда би се морали додатно тражити ти неки хокејашки чланци (ако ме разумеш). То је посебно велика погодност за оне који читају чланке и нису баш упознати у вики технику. Дакле што се мене тиче ја немам ништа против. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:56, 21. јул 2017. (CEST)

Поздрав Дражета. Пошто си ти један од ретких који уређује чланке о спорту само да те обавестим да сам направио 4 шаблона за иконице које приказују рекорде, па сада нема потребе да се крај одређених резултата дописују ти подаци, само шаблончић и то је то. Видећемо још да их дорадимо мало. Ккао ти се чини — {{светски рекорд}}, {{рекорд првенства}}, {{национални рекорд}}, {{лични рекорд}} --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:23, 24. јул 2017. (CEST)

Ево га и за {{континентални рекорд}}. Ту нисам правио посебне шаблоне за сваки континент пошто мислим да је јасно на основу државе на који континент се односи рекорд --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:25, 25. јул 2017. (CEST)
Решено. Мада то можете и сами, односно онако како мислите да треба. Неке иконице и нису испале баш најбоље али заменићемо их, има времена, битно да су шаблони ту --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:44, 31. јул 2017. (CEST)

ФК Подунавац Ритопек[уреди извор]

Не знам уопште зашто мени причаш како је правилно, када је поменути текст писао корисник коме можеш да се обратиш и ако га занима скренеш му пажњу на правопис. Енглези су једно, ми смо друго, тамо је такође направио правописне грешке. Осим правописа не видим ништа спорно у тексту да би исти био обрисан у року од 7 дана, а знамо обоје да га корисник који је писао сигурно неће средити. Наслов у такмичењима односно ФК Подунавац Ритопек у такмичењима кроз лиге. --MareBG (разговор) 20:06, 24. јул 2017. (CEST)

Важи се онда --MareBG (разговор) 21:12, 24. јул 2017. (CEST)

СП 2017[уреди извор]

Жене. Направићу. --З.Вукобрат (разговор) 14:26, 1. август 2017. (CEST)

Није само ваша поништена, него су и његове. Вратио сам на последњу ревизију пре његове измене, те сам "прегазио" и вас, али сам вратио шаблон. Али сам додао текст за шта сам сигуран. Zoranzoki21 (разговор) 21:39, 2. август 2017. (CEST)

Zašto si poništio ovu izmenu kad je dobra? To nije vandalizam, tako je njeno ime Катерине Ибаргуен?--Soundwaweserb (разговор) 20:23, 6. август 2017. (CEST)

Sada se njeno ime ne vidi u šablonu, nije boldovano?--Soundwaweserb (разговор) 20:39, 6. август 2017. (CEST)

Dobro. Kako zdravlje Dražeta, jesi li izgurao ove vrućine? Bilo je vala pakleno.--Soundwaweserb (разговор) 22:15, 6. август 2017. (CEST)

Žao mi je zbog svega što ti se dogodilo. Biće to dobro, želim sve najbolje tebi i tvojoj supruzi. Pozdrav od mene.--Soundwaweserb (разговор) 22:39, 6. август 2017. (CEST)

Разумем се колико је потребно. Тај шаблон има и за жене и мушкарце у једном; ако је неко хтео да направи за жене посебно, може се укључити овај главни али са проширеним делом за жене (а некад можда и поделити тако да се онај део за мушкарце не приказује). Не знам шта није ОК.   Обсусер 23:53, 6. август 2017. (CEST)

Битно је да се прошири део у складу с насловом, има још сличних примера. Шаблона за брзо брисање може склонити само админ ако се одлучује о брисању или остављању, а ако неко покуша да спаси чланак или шаблон то је друго (можеш сада ставити за брзо брисање, али ја видим неку корист — проширен део за жене када се позива шаблон за жене, а за мушкарце када се позива шаблон за мушкарце).   Обсусер 08:17, 7. август 2017. (CEST)
Не. Назив шаблона који се позива није од круцијалног значаја, читалац га не види; битно је оно шта се и како прикаже. И нема потребе за покушајима подбадања, ни за оптужбама за забадање трнова у пете, то је бесмислено.  Обсусер 08:56, 7. август 2017. (CEST)
7. август 2017.

Поздрав. Могло би и боље. "Уби" ме ова врућина па иде мало спорије. Успут исправљам исправке које је неко радио, нарочито у шаблонима. Наравно да треба исправити измену у додели медаља на ранијим СП. --З.Вукобрат (разговор) 16:58, 7. август 2017. (CEST)

Не знам шта бих ти рекао осим да ми је држање дословног превода са енглеског поприлично рогобатно. Ја бих њих насловио као Независни атлетски тим или Неутрални атлетски тим. Слично је било и на светском у пливању ове године где је федерација Кувајта била суспендована, а њихови спортисти су наступили као независни тим (ја сам себи дао слободу и писао их као Суспендована федерација Кувајта). Не знам где си видео ово за ХК Партизан пошто је не наиђох на такву реченицу у чланку. Што се мене тиче за мене ће утакмица у хокеју остати хокејашка, баш као што ће и клубови бити хокејашки --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:08, 8. август 2017. (CEST)

Занимљиво. Ма они представљају Русију како год окренеш. Јасно је да је одлука о суспензији Русије више политичка него што је заиста толико реч о масовном и од стране државе организованом допингу.. Овамо суспендовали Русе, а Џастин гетлин који је два пута био позитиван се такмичи и узима злато на 100 метара. И не може ме нико убедити и да су сви они Јамајчани, Американци и други чисти. А посебно ми је сумњив Мо Фарах. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:07, 8. август 2017. (CEST)
Кад већ помену Шубенкова, која штета да је наш Милан Ристић у квалификацијама нагазио на ону препону и то у моменту када је престизао управо Шубенкова. Да је истрчао до краја убеђен сам да би се пласирао у полуфинале (а тамо ко зна шта би било). Ја бих за ове неутралне спортисте ипак у загради ставио Русија и звездицу са напоменом о чему је реч. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:44, 8. август 2017. (CEST)
На жалост ту си потпуно у праву. Наши лингвисти спорту не посвећују ни онај најосновнији минимум пажње, а спорт је јако важан део културе и традиције сваког друштва --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:34, 9. август 2017. (CEST)

Претпостављам да се неспретно изразио и да је мислио на то да су сценарији написани према делима тих писаца. Претпостављам да је те чланке радио помоћу неког програма па отуда те грешке. Иако су то озбиљне грешке ја лично мислим да је добро што пише те клице о свим тим филмовима и телевизијским серијама и емисијама --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:42, 9. август 2017. (CEST)

16. август 2017. године

Поздрав. Иде "траљаво". Текст није завршен. Биће, надам се, ускоро. --З.Вукобрат (разговор) 15:54, 16. август 2017. (CEST)

Успут да те питам. Да ли знаш ко је и зашто columns-list избрисао или већ шта урадио да не функционише? --З.Вукобрат (разговор) 16:00, 16. август 2017. (CEST)
23. август 2017. године

Поздрав. Исправила сам. Има тога још. Кад наиђеш јави ми да исправим. --З.Вукобрат (разговор) 20:16, 23. август 2017. (CEST)

15. септембар 2017

Поздрав. Да ли можеш да погледаш податке о Денису Алексејеву? Код енглеза пише да је руска штафета дисквалификована на ОИ 2008. --З.Вукобрат (разговор) 09:58, 15. септембар 2017. (CEST)

19. септембар 2017.

Поздрав. Погледај ово. Да ли "пије воду".

Добро си исправио. --З.Вукобрат (разговор) 16:22, 19. септембар 2017. (CEST)
4. децембар 2017.

Поздрав. Исправила сам Литванију. Ни ја баш нисам вредна. Могло би и боље. --З.Вукобрат (разговор) 07:24, 4. децембар 2017. (CET)

29. децембар 2017.

Поздрав. Неко је чачкао шаблон columns-list па сад "не ради". Уместо тога користим Div col|2 уместо овога на почетку, а на крају уместо }} стављам Div col end. Исправила сам овај чланак па погледај. Вероватно би требало то урадити у свим текстовима.

И ја сам се питала зашто су то урадили. Видим да је и код енглеза исти проблем. Вероватно је то урадио на "глобалном нивоу". Исти је проблем и са шаблоном reflist. Ако хоћеш да референце буду у две колоне не може. --З.Вукобрат (разговор) 20:53, 29. децембар 2017. (CET)
31. децембар 2017.

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА. --З.Вукобрат (разговор) 15:13, 31. децембар 2017. (CET)

22. фебруар 2018.

Поздрав. Каква је ситуација са СП у дворани који почиње средином следеће недеље? Каква је ситуација код тебе?--З.Вукобрат (разговор) 12:24, 22. фебруар 2018. (CET)

Kaster Semenja[уреди извор]

Uradio sam četiri klice kako bi malo popunio crvene linkove u člancima. Planirao sam da kod Semenje, Nijonsabe, Dalile Muhamed i Šoni Miler dodam još po nešto u narednom periodu, uz atletsku kutijicu. Što se tiče Ivane, dešavaju se pehovi u sportu. Vratiće se to na drugim takmičenjima, ima vremena da osvoji još medalja na Svetskom prvenstvu i da se pripremi za ono najvažnije, Olimpijske igre u Tokiju 2020. Generalno, celo prvenstvo mi je glupost i neće biti zapamćeno jer su oštetili Ruse, žao mi je i što je Bolt izgubio od dopingovanih Amerikanaca, ali ni to ne umanjuje njegov uspeh. Hteo sam da te pitam, hoćeš li da predložiš Jelenu Išinbajevu za dobar članak, na celom projektu nema nijedan izabrani članak koji je vezan za atletiku?--Soundwaweserb (разговор) 14:37, 12. август 2017. (CEST)

Ne obraćaj pažnju na njega. Bitan je članak, koji zaslužuje status. Neću te spominjati, ali ću predložiti Isinbajevu za dobar. Nemoj da se ljutiš... Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 17:43, 12. август 2017. (CEST)
Video sam, hvala što si poboljšao članak. Dodao sam još nešto malo kod Semenje, biće još nekih stvari.--Soundwaweserb (разговор) 18:06, 14. август 2017. (CEST)
Dodelio sam ti [15] Saundovu spomenicu za dosadašnji rad i za atletičare.--Soundwaweserb (разговор) 18:12, 14. август 2017. (CEST)

Поручи експерту да је руско име Да́рья у првобитној форми писано као Да́рия и да је услед реформе језика глас И замењен меким знаком,а изговор је остао идентичан. Дакле исправно име је Дарија, тим пре јер је то и наша верзија тог имена (исто тако не преносимо Александр већ Александар) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:17, 15. август 2017. (CEST) ЧЈа са стрпљење у вези њега изгубио поодавно. Убудуће кад год настави да се понаша тврдоглаво само га постави на админ таблу и решићемо проблем по кратком поступку. Нико од нас овде није дужан да се сваки дан натеже са њим сатима око свих могућих тема. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:32, 15. август 2017. (CEST)

Pa njeno ime jeste Darija, ali postoje neki pojedinci koji ovde nemaju pametnija posla i stalno se prave pametni. Inače, moram da kažem da je to prelepa žena.--Soundwaweserb (разговор) 17:22, 16. август 2017. (CEST)

Slobodno Face-grin.svg.--Soundwaweserb (разговор) 17:31, 16. август 2017. (CEST)

БиХ на СП у атлетици од 1997-2003[уреди извор]

Имате ли неки линк или податке о наступима атлетичара (нпр. БиХ), на Светским првенствима у атлетици од 1995-2003 године? Хвала и поздрав!--АнТони(разговор) 13:06, 20. август 2017. (CEST)

За СП1997 сам нашао! Али сам претражио све чланке на енглеској вики. Хвала на линку!--АнТони(разговор) 18:42, 20. август 2017. (CEST)
Хвала за информацију о СП 2007. и леп поздрав из Штајерске! --АнТони(разговор) 21:40, 13. септембар 2017. (CEST)

Ja sam yakljucao stranicu na sedam dana, ali trebalo bi naci stav FIBA. Ja mislim da Srbija/SCG/SRJ nije naslednik SFRJ-- Bojan  Razgovor  04:35, 22. август 2017. (CEST)

Шаблон за саставе кошаркашких репрезентација[уреди извор]

Поздрав. Немам појма коме да се обратим за ово, па се надам да сам на правом месту или да ћеш бар пренети ономе коме је ово у надлежности. Наиме, откако је пре пар година на кошаркашким репрезентативним такмичењима дозвољено ношење бројева изнад 15 на дресовима, шаблони (овакви) за саставе се понашају чудно тј. неке бројеве прихватају, а неке не. Нпр. ако је број на дресу 41, шаблон ће нормално приказати и број и играча. Ако је број на дресу 40 неће приказати ни број, ни играча. Не знам сад тачно које све бројеве не прихвата, али има их подоста. Можда ти шаблони могу да се поправе, али ја то свакако не умем да урадим. А потребно је да се нађе неко решење, јер су састави појединих репрезентација ево већ трећу годину приказани "крње".178.223.32.232 (разговор) 00:43, 29. август 2017. (CEST)

Хвала на одговору и извињавам се што то што нисам регистрован мало компликује комуникацију. Међутим, у примеру који сам дао (ОИ16ЛИТк) нису приказана два играча - они са бројевима 40 и 93. Да њих двојица којим случајем носе нпр. бројеве 41 и 77 - приказао би их (пробао сам). Просто, неке прихвата, неке не. Но, да не гњавим даље, само за крај да питам да ли можда знаш ко је задужен за оваква питања тј. коме/где бих могао да се обратим? Хвала унапред. 93.86.30.44 (разговор) 16:01, 29. август 2017. (CEST)

Омогућио сам до 100, ваљда нема с још већим... И ако можеш архивирај своју СЗР, има више од 600.000 бајтова.   Обсусер 17:16, 29. август 2017. (CEST)

Одговор за европско првенство[уреди извор]

Океј. Zoranzoki21 (разговор) 22:20, 30. август 2017. (CEST)

Šabac[уреди извор]

Sve je bilo u redu i neka tako ostane, samo sam promenio rukometaša iz Kuzmanović u Kuzmanovski [16].--Soundwaweserb (разговор) 23:14, 31. август 2017. (CEST)--Soundwaweserb (разговор) 23:14, 31. август 2017. (CEST)

JAR[уреди извор]

postoji tek od 1961. Do tada se zvala Južnoafrička Unija. -- Bojan  Razgovor  14:39, 4. септембар 2017. (CEST)

Можеш ти. Ипак се више разумеш у спорт него ја.. Zoranzoki21 (разговор) 19:52, 4. септембар 2017. (CEST)

Број мечева кошаркашких репрезентативаца[уреди извор]

Поздрав Дражета :)

Видео сам у одељку "Учешће и индивидуални учинак репрезентативаца" доста грешака. Тј "грешака" јер су дати наступи само на првенствима што није тачно, пошто су, одавно Теодосић и Бјелица одиграли 100. утакмицу за репрезентацију. Да ли би могао да ми помогнеш да нађеш списак са ФИБА сајта тих мечева, а ја ћу преправљати? ПС - Више ордења имаш од Живојина Мишића :)))) DusanSilniVujovic (разговор) 18:16, 7. септембар 2017. (CEST)

Момчило Оташевић[уреди извор]

Поздрав колега! Па и ја се слажем да је он црногорски глумац. Међутим, награда у Нишу му је додјељена 2013. а оба ваша извора из Блица су објављени 2016. Тако да сам на тренутак помислио да наш колега са непотписане ИП адресе има неку информацију коју ми немамо (о новом држављанству глумца), па сам му „тражењем чињенице” пружио шансу да ту вијест подјели са нама... Радован 01:14, 14. септембар 2017. (CEST)

Помоћ[уреди извор]

У Гугл кроум претраживачу, ја могу преузети (десни клик и Save as / Спреми/сачувај као) са URL-а https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/9/92/Ludlan2.jpg односно https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/8/8c/WilliHorn2.jpg. Ако и даље не може, преузећу их ја и отпремити.   Обсусер 12:31, 15. септембар 2017. (CEST)

@НиколаБ: @Марко Станојевић: Ista stvar. I ja sam jedva poslao slike, ne mogu da se snađem jer je komplikovano. Pre je bilo mnogo jednostavnije za slanje, sad razumem u potpunosti početnike koji ne mogu da se snađu na Vikipediji. Od kako je Obsuser počeo da radi i dira tehničke stvari, sve je automatski postalo teže i komplikovanije. Umesto da se ljudima olakša rad i boravak na Vikipediji, Obsuser je maksimalno otežao, isto sa referencama je napravio grešku pošto stotine članaka imaju ružne crvene veze. Nema ko to da ispravlja, a gospodin Obsuser neće to da radi. Dražeta je potpuno u pravu, neka vide ljudi o čemu se radi. O problemima treba razgovarati i pokušati rešavati iste, ne dodatno stvarati kao što to radi gospon Obsuser.--Soundwaweserb (разговор) 14:12, 15. септембар 2017. (CEST)

Шаблони и отпремање[уреди извор]

Ако можеш, у спољашњим везама користи шаблон {{sports-reference}} — као једноставно „{{sports-reference}}”, уместо дугог текста — нпр. „[https://www.sports-reference.com/olympics/athletes/la/ludwig-landen-1.html Профил и олимпијски резултати Лудвига Ландена на sports-reference.com]”.

Очигледно је, можеш и сам видети, да је лакше, економичније, боље (олакшава одржавање, доприноси доследности [јер ти ћеш ставити нпр. „Профил и олимпијски резултати Лудвига Ландена на sports-reference.com”, сутра ће доћи нови корисник и ставити „Профил Лудвига Ландена на сајту sports-reference.com”, па трећи и ставити „Профил на sports-reference.com” итд. — а овако се по потреби измени шаблон и аутоматски у свим чланцима примени промена, ако је то потребно).

Друга предност је што се податак о ID-у налази на Википодацима (ако није унесен, одеш тамо и унесеш га; тако ће га моћи користити све Википедије, а интернационализација увелико олакшава све јер све на једном месту; можда у рату није добра, али овде нема никаквих проблема јер и да хакер или неко успе да упоропасти Википодатке — упропастио би тада и Википедију јер је веома уско повезано, тако да би све отишло комплету, а то се сви верују неће никад десити па нема никаквих проблема са коришћењем Википодатака).

И још нешто: Пошто правиш стално чланке, на стотине, не би било лоше користити код дат у документацији шаблона јер има и она неку намену (нпр. за шаблон {{Инфокутија Спортиста}}, уместо да је у чланку назив при позивању шаблона „Спортиста”, треба да буде „Инфокутија Спортиста” ради доследности; поравнање размака је такође у документацији уређено већ годину дана, не знам зашто у новим чланцима као што је Лудвиг Ланден није, што ја кад уређујем поправим).

Ја знам да су ово ситнице и да си ти вероватно поставио себи неку норму и да желиш направити толико и толико чланака, али радећи на квантитету а запостављајући квалитет губи се на дуге стазе. Поред фактора пуно већег броја уредника, баш зато енглеска Википедија изгледа најлепше и најтачнија је (ма шта ко причао и волео је или не волео лично или говорио једно а мислио друго) — тамо је све увек поравнато, доследно итд. Ово се може и касније поправљати ботом, али велика је вероватноћа да ће морати ручно јер сваки корисник хоће другачије — а чак и кад некад види да је нешто дуго времена радио погрешно, опет наставља тако да не би нарушио већ погрешну доследност (што је углавном погрешно). Шаблони ово спречавају.   Обсусер 10:19, 16. септембар 2017. (CEST)

Стадион под Горицом[уреди извор]

Пре две године капацитет стадиона је износио 7.000 гледалаца, али је изградњом северне и јужне трибине порширен на 17.000. Тако пише на њиховој страници. Да оставим 7.000 или 17.000?

Хвала на исправкама.

Слике[уреди извор]

Поздрав. Batavele (разговор) 12:33, 16. септембар 2017. (CEST) Преузећу. Zoranzoki21 (разговор) 14:09, 20. септембар 2017. (CEST)

U koje članke koja slika u poštenu upotrebu? Zoranzoki21 (разговор) 14:19, 20. септембар 2017. (CEST)
 Урађено Zoranzoki21 (разговор) 15:50, 20. септембар 2017. (CEST)
Ако буде требало још постављање слика, слободно реци. Такође ако буде требало нешто масовно да се ради (мислим ботовски). Поздрав. Zoranzoki21 (разговор) 21:45, 20. септембар 2017. (CEST)

FIBA[уреди извор]

Ovakve stvari se mogu vrlo lako rešiti. Da se rezultati iz SFRJ računaju ili ne računaju? Govorim u okviru Vikipedije, da se napravi konsenzus. Kažem, moramo imati u vidu da mnoge svetske sportske institucije pripisuju Srbiju kao naslednicu Jugoslavije, ne nužno rezultate, ali istorija ne prestaje 1991. Srbija je postojala kao suverena država i pre 1991. i 1941, dok recimo Hrvatska nije u ovom obliku, Srbija je primljena u MOK mnogo ranije nego Hrvatska, Slovenija itd. Sve u svemu, ja uvažavam tvoj argument i razumem. Ako to nije tačan podatak, uklonićemo, iako FIBA navodi tu godinu. Moramo to pitanje jednom raščistiti, ali očigledno za sada nema volje.--Soundwaweserb (разговор) 17:45, 20. септембар 2017. (CEST)

Чланци о оба архипелага су написани у контексти административних јединица Француске Полинезије и самим тим је исправно да су обе речи великим словом. Поздрав --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:14, 20. септембар 2017. (CEST)


Нефтчи или Нефчи[уреди извор]

Искрено, нисам наилазио на назив Нефтчи до сад, [17], [18], [19]... Али мислим да долази до губљења сугласника, т испред ч?

Jovan997 (разговор) 14:20, 22. септембар 2017. (CEST)

Ух, далеко сам ја од стручњака за руски. Али ово је дефинитивно Нефчи јер је реч о губљењу сугласника. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:00, 23. септембар 2017. (CEST)

ФК Земун / историја[уреди извор]

Онда бришемо! Хвала! Радован 14:43, 6. октобар 2017. (CEST)

Хвала на информацији. Овај главни чланак ћу средити, првенствено историјат, наравно све са референцама ондосно литературом коју имам. Поздрав --MareBG (разговор) 14:55, 6. октобар 2017. (CEST)

Занимљивости и статистика фудбалске репрезентације Србије[уреди извор]

Јел сад боље Занимљивости и статистика фудбалске репрезентације Србије? StefanovicPFK (разговор)


Написао сам код куће. То су сви порази у Србији, а ето испало је само да су губили у Београду. На Фудбалска репрезентација Србије пише лепо колико је Србија одиграла утакмица и на којем стадиону.

Осим у Београду, репрезентација Србије је играла утакмице и у другим градовима Србије. Прву утакмицу на стадиону Карађорђе у Новом Саду Србија је одиграла 8. септембра 2012. против Велса у квалификацијама за Светско првенство 2014. Србија је победом над Велсом од 6:1 остварила једну од најубедљивијих победа у историји репрезентације. Србија је на стадиону Карађорђе одиграла 5 утакмица и забележила 5 победа уз гол разлику 15:2. (На Карађорђу: Велс 6:1, Шкотска 2:0, Јапан 2:0, Јерменија 2:0, Израел 3:1)

Од 2006. су играли, ван Београда, на Карађорђу 5 пута и једном у Јагодини. У Јагодини су забележили победу од 5:1 над Македонијом, а за Нови Сад сам већ написао горе. Тако да су само губили у Београду. На Маракани су први пораз доживели 2012. у квалификацијама за СП 2014. против Белгије (0:3), уједно и једини (до сада), а остала 4 су била на ЈНА (од Грчке (0:1, 2010.), од Естоније (1:3, такође 2010.), од Данске (1:3, 2014.) и Португалије (1:2, 2015.)). Пре пола године сам направио Резултати фудбалске репрезентације Србије од 2006. године и мислим да је ово веома добро, па сад, ако ми не верујеш, погледај и израчунај. Што се тиче службених резултата, написао сам сви службени резултати и ту сам их ставио, одвојено од ових пораза. Надам се да је сада добро!?StefanovicPFK (разговор) 13:14, 8. октобар 2017.

Fudbalska reprezentacija Srbije[уреди извор]

Evo uklonio sam iz kutijice Bobeka i rezultate Jugoslavije [20]. Ostalo je samo za Srbiju. Nadam se da je sad to u redu, jer nema potrebe dodavati šablone u ovaj članak. Molim te Dražeta, arhiviraj svoju stranicu za razgovor, ja je jedva otvaram koliko je velika. Pozdrav od mene.--Soundwaweserb (разговор) 19:08, 8. октобар 2017. (CEST)

Сарајево[уреди извор]

Поздрав, што се тиче тих категорија, колико видим сви рођени на подручју (некадашњег) Сарајева су у категорији Сарајлије, која стоји у категорији Људи из РС, као и у категорији Људи из Федерације. Разлог томе је што су сви они рођени пре рата, када Српско односно Источно Сарајево није постојало. И ја сам се питао исто то што ти мене сад питаш, до недавно. --MareBG (разговор) 00:33, 13. октобар 2017. (CEST)

Видех поруку раније, али се нешто успавах, тако да ћу сад све то обавити. Zoranzoki21 (разговор) 16:37, 13. октобар 2017. (CEST)
 Урађено Zoranzoki21 (разговор) 16:58, 13. октобар 2017. (CEST)
Ја сам постављао ако је црвена веза за датотеку на тај назив и онда аутоматски кад се постави, црвена веза се претвори у датотеку, те неће показати да је страница измењена.. А те две нису имале везу, па сам накнадно додао. Није проблем. Zoranzoki21 (разговор) 18:38, 14. октобар 2017. (CEST)

Промјена назива првенстава[уреди извор]

Поздрав. Промијенио сам називе два такмичења. Куп конфедерација 1992. у Куп краља Фахда 1992, јер је то био назив такмичења до 1997, када га је преузела ФИФА и промијенила у Куп конфедерација. Друго такмичење је Амерички куп у Копа Америка, јер је тај назив опште прихваћен и примјењује се свуда. Као и у другим спортовима. Ако је назив Тур де Франс, зашто би се преносило као трка кроз француску? Исто ако је назив Копа Америка, зашто да се преноси као Амерички куп? То је моје мишљење. Ако други мисле да тако не треба, нека врате. -- Vux33 (разговор) 10:17, 18. октобар 2017. (CEST)

Немам зашто да се љутим, прихватам све критике и сугерстије, слободно опуштено ти пиши све што мислиш да треба. А ја ћу покушати да одбраним своје писање. :) Да кренем од такмичења. Ја сам из Црне Горе и свакако сам хтио да уредим те чланке. Тих 80 000 бајтова не добија се само обликовањем резултата по колима, ту је било још доста других ствари, рачунајући и резултате у Европи, који су били оскудни. Чланци су овако много бољи и искрено не знам на шта би требало да реагујеш код њих. Да ми није била битна побједа на такмичењу, не бих ни учествовао; побиједио сам на квантитет јер је тема таква, није превише људи заинтерсовано па се и не чита. Што се тиче присвојеног чланка, сигурно мислиш на резултате црногорских клубова у Европи. Нисам знао да постоји већ чланак, па сам направио други. Касније сам примијетио и писао на админ табли, они су пребацили чланак на назив који је већ био и спојили измјене, тако да је обрисан онај који сам ја написао. Кад већ помињеш спорт, ја заправо нисам ништа друго толико озбиљно уређивао као теме о спорту, јер бициклизам је спорт као и сви други. А кад ми је мало досадно, уређујем фудбал, као што сам чланак о фудбалској репрезентацији Колумбије и отварању неких чланака о фудбалерима. Што се тиче Купа краља Фахда, направљено је преусмјерење са Купа конфедерација за ту годину, тако да ће моћи да га нађе ко буде тражио. Ти слободно покрени расправу о тим називима, дуже си ту од мене и знаш гдје треба. -- Vux33 (разговор) 14:59, 18. октобар 2017. (CEST)

Пријава вандализама[уреди извор]

Од сада се пријаве вандализама врше на овој страници: Википедија:Пријаве вандализама. Поздрав! — Ранко   Нико лић   14:48, 24. октобар 2017. (CEST)

Фудбалска репрезентација Грчке[уреди извор]

Хвала ти Дражета. Било би лепо да се уради чланак о свим утакмицама Грчке. Кад будеш могао уради, потпуно те разумем. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 14:50, 29. октобар 2017. (CET)

Додао сам тренутни састав. Надам се да ће неко (осим мене) повремено ажурирати.--Soundwaweserb (разговор) 17:49, 29. октобар 2017. (CET)
Обриши, пошто мислим да је непотребно да буде ту, а већ си навео све потребне информације о утакмицама у белешкама. Свака част што си започео тај чланак, није нимало лако урадити целу историју фудбалске Грчке. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 17:45, 31. октобар 2017. (CET)
Уклонио сам [21]. Где треба повезати да одмах то урадимо?--Soundwaweserb (разговор) 11:43, 2. новембар 2017. (CET)

Dražeta nešto me zbunjuje, a moguće da su pogrešili na drugim Vikipedijama oko najvišeg FIFA ranga Grčke. Naime, na engleskoj, grčkoj i rumunskoj Vikipediji u njihovim kutijicama naveden je datum kao i kod nas 7 mesto u januaru 2014. godine. Međutim na sajtu FIFE piše označeno plavom bojom da je najviša pozicija 8 mesto? Šta je ispravno, 7 ili 8 mesto, a po ovoj referenci je nemoguće da je Grčka u januaru 2014 bila sedma, tu piše da je bila u tom trenutku dvanaesta. Tražim tačan podatak, ko je u pravu FIFA ili druge Vikipedije?--Soundwaweserb (разговор) 23:24, 3. новембар 2017. (CET)

OK, menjam u osmo mesto po referenci na FIFA sajtu.--Soundwaweserb (разговор) 12:38, 4. новембар 2017. (CET)
Promenio sam podatak i u člancima na engleskoj i grčkoj Vikipediji, dodao referencu FIFA. Da vidimo reakciju urednika fudbala na njihovim projektima. Mislim da je 8 mesto ispravno, pošto nigde nisu naveli referencu a pozivali se na FIFA. Primetio sam da su u obe tabele za FIFA renking najveći plasman upravo osmo mesto, nigde nema sedmo mesto, pogledaj tabele na engleskoj i grčkoj vikipediji. Veliki pozdrav i hvala na odgovoru.--Soundwaweserb (разговор) 13:03, 4. новембар 2017. (CET)

Поздрав, ето вратио сам. — Ранко   Нико лић   22:26, 4. новембар 2017. (CET)

Одлично. Може по азбучном реду, то ми је логичније, а читалац ће лакше да нађе податак о скору репрезентације која га занима.--Soundwaweserb (разговор) 18:16, 6. новембар 2017. (CET)

Нису ни Енглези уклонили, стоји у кутијици и даље 8 место са референцом коју сам додао уз то [22].--Soundwaweserb (разговор) 18:18, 6. новембар 2017. (CET)

Вероватно се слажу са тобом Face-grin.svg.--Soundwaweserb (разговор) 21:42, 7. новембар 2017. (CET)

Свака част за чланак. Да ли си мислио овако нешто? Може да се убаци у чланак мапа, али већ сам уредио тај део синоћ и додао слику панораму стадиона Караискакис. Ако ти се више свиђа мапа са стадионима, избацићу ону слику, само ће ми бити потребно времена да убацим све градове, вероватно сутра.--Soundwaweserb (разговор) 12:34, 8. новембар 2017. (CET)

Важи, средићу то. Где да убацим мапу овде или овде?--Soundwaweserb (разговор) 12:56, 8. новембар 2017. (CET)

Важи. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 14:24, 8. новембар 2017. (CET)

 Урађено[23]--Soundwaweserb (разговор) 08:56, 9. новембар 2017. (CET)

Променио сам у победа, нерешено и пораз [24].--Soundwaweserb (разговор) 16:23, 9. новембар 2017. (CET)

Враћање измена[уреди извор]

Сачекај са враћањем измена. направио сам нову категорија. Морам позвати неког бота да то среди. --Pinki (разговор) 22:35, 4. новембар 2017. (CET)

Хакон Транберг[уреди извор]

Izvini zbog izmene na ovoj stranici, dok sam ja prepravljao kutijicu, ti su baš tad stavio šablon rut... Александар Живковић 00:09, 29. новембар 2017. (CET) Nije to neka ogromna prepravka... Onako radi, pošto u trenutku nisam znao šta raditi. Ne praviš grešku nije pogrešno ni tvoje ni moje... Александар Живковић 11:37, 29. новембар 2017. (CET)

Потписи[уреди извор]

Вратио сам табелу коју сам обрисао. Поздрав

Грчка имена[уреди извор]

Грци немају Џ говоре меко Џ па је то као ДЗ. Ипак сам написао како Срби изговарају.

Павлос Павлидис[уреди извор]

Исправио сам. Очигледно је име погрешно написано на другим језицима. Да ли можеш молим те страницу на енглеском пребациш на његово право име, мени нешто неће?

Bot[уреди извор]

Srećna nova godina takođe. Da, uklonio je te razmake viška što su. Pozdrav. Zoranzoki21 (разговор) 23:45, 2. јануар 2018. (CET)

Фудбалска репрезентација Грчке[уреди извор]

Срећни празници Дражета теби и твојој породици! Ја сам сагласан да се то убаци, претпостављам да на ово мислиш, иако ми немамо пуно уредника за ажурирање као немачка Википедија. Учинио сам све да тај чланак побољшам и да буде бољи, садржајнији од осталих језика. Урађено је све по саветима Николе, ако се сећаш кад ти је одговорио на питање шта му фали за сјајан. Проширен је део о историји, додао сам део о Савезу, најважнијим стадионима, селекторима, легендарним играчима и утакмицама, све то сам описао у чланку. Генерално, по мом скромном мишљењу, наш чланак је бољи од свих Википедија.--Soundwaweserb (разговор) 12:50, 6. јануар 2018. (CET)

Шта да ти кажем. Већина наших патролера уопште не чита текстове већ само пуни статистику. На страну политичко-новинарске небулозе у тим чланцима, све до један је написан на тарзанском српском. Све сам обрисао, а анонимца блокирао. Ако приметиш још који само стави шаблон за бб --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:54, 10. јануар 2018. (CET)

Фудбалска репрезентација Луксембурга[уреди извор]

Вратио сам на ћирилицу и твоју измену. Сад ћу погледати шта се може урадити још.--Soundwaweserb (разговор) 14:03, 12. јануар 2018. (CET)

Сређено. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 14:19, 12. јануар 2018. (CET)

Ненасељена острва[уреди извор]

Поздрав, видела сам јуче да нешто није уреду али нисам стигла да погледам како то да исправим. Међутим, у међувремену је Корисник:ADprom то приметио и исправио. Хвала! --ЗаЗаМа шта кажеш!? 20:32, 15. јануар 2018. (CET)


Поздрав Дражета. Знам да ћеш писати чланке и о предстојећим ЗОИ па само да те обавестим да сам направио шаблон о застави МОК-а, {{Подаци о застави МОК}}. Принцип рада је исти као и код шаблона за остале заставе, уз пуни и скраћени назив МОК-а.  МОК и  Међународни олимпијски комитет --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:30, 15. јануар 2018. (CET)

Не знам како која федерација рачуна резултате историјских тимова, али знам да ИИХФ хокејаше резултате Совјетског Савеза приписује Русији, а Чехословачке Чешкој. Нама додуше немају шта да приписују јер бивша Југославија и није имала неке запажене резултате. На крају крајева то и није толико битно. У сваком случају ако неко уклања референциран садржај то је вандализам и кад год то приметиш само ме обавести и решићемо то. Не стижем све да испратим у задње време, превише се тога дешава на Википедији, а скоро сам доживео и породичну трагедију па сам мало у распаду. Али кад приметиш слободно јави --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:13, 16. јануар 2018. (CET)

Категорије[уреди извор]

Поздрав, видео сам измене тог корисника и не знам шта бих ти рекао на све то. Он од пре неколико дана веома активно делује на пољу преименовања чланака и категорија и није ми јасно зашто нико не реагује. Око именовања тих чланака и категорије треба да се постигне одређени консензус, а не да неки релативно нов корисник (у односу на нас двојицу) самоиницијативно одређује и мења. Покушао сам с њим да причам, али видим да је то узалудан посао. Човек има своју замисао и гура по своме. Што се тиче тих народних хероја најбоље избацити ту категорију? Шта ти мислиш?--Pinki (разговор) 19:21, 19. јануар 2018. (CET)

Златко Сарачевић[уреди извор]

Све је у реду.--Soundwaweserb (разговор) 14:24, 21. јануар 2018. (CET)

Новак Ђоковић[уреди извор]

Поздрав. Покушавам да нађем податак који је први меч у каријери Новака Ђоковића на АТП турниру (не фјучерси и челенџери) и прву победу на АТП турнирима. Нашао сам овде листу свих мечева у Ђоковићевој каријери. Е сад нисам сигуран, али по неким изворима је први меч играо у Умагу 2004. године (изгубио од Воландрија). Прва победа против Арно Клемона у септембру 2004. у Букурешту. Можеш ли да погледаш све линкове које сам ти овде оставио и да ми евентуално помогнеш са новим информацијама, како би био сигуран да су то тачни подаци.--Soundwaweserb (разговор) 19:26, 23. јануар 2018. (CET)

Хвала ти Дражета и надам се да ће се поправити ситуација. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 23:20, 23. јануар 2018. (CET)


Kad stavim da ispravlja preusmerenja, onda on prepravi u Njemačka, jer se članak tako sad zove. -- Bojan  Razgovor  02:08, 3. фебруар 2018. (CET)

Јован Мајсторовић[уреди извор]

Поздрав. Искрен да будем, чланак сам само овлаш погледао, видео да је почетнички, означио га шаблоном, средио слике и додао категорије. Нисам се много бавио текстом, али сад видим да је ово поприлично занимљива измишљотина. Случајност (или можда не), данас сам од колега на факултету чуо за ову необичну „вики-превару”. :) --Miljan Simonović (разговор) 19:07, 3. фебруар 2018. (CET)

Да ли сте сигурни да је Симон Дестије, а на Детју? https://www.youtube.com/watch?v=OLywtp1bzdI франуцски коментатор --Backij (разговор) 14:57, 21. фебруар 2018. (CET)

СП у дворани 2018[уреди извор]

25. фебруар 2018. Поздрав. Још увек нема стартних листа. Бар их ја нисам нашла. Да ли можеш да погледаш СП 2010. У питању је бацање кугле. Изгледа да је Надзеја Астапчук дисквалификована према француској википедији. Да ли можеш да погледаш и ово. Зашто је светски рекорд 5,02 а северноамерички 5,03 м? Оба резултата је остварила Jennifer Suhr.--З.Вукобрат (разговор) 19:44, 25. фебруар 2018. (CET)

1. март 2018.
Поздрав. Ја бих као што си ти радио за ЗОИ. Да ли си нашао некога ко би направио шаблон за то? --З.Вукобрат (разговор) 18:55, 1. март 2018. (CET)

ОК, важи.--Soundwaweserb (разговор) 01:41, 6. март 2018. (CET)

7. март 2018.

Поздрав. Исправила сам. Баш сам грешила. Надам се да је сада уреду. --З.Вукобрат (разговор) 10:43, 7. март 2018. (CET)

14. март 2018.

Поздрав. За текстове о земљама које се учествовале на овом првенству користим ово. Исправљам СП 2018. кад завршим земље једног континента. А исправке у земље учеснице мислила сам да радим кад се заврше сви текстови по земљама. Што се тиче Антигве и Барбуде према овоме имали су пријављеног једног такмичара али у резултатима га нема тако да, по мени, они нису учествовали на овом првенству. --З.Вукобрат (разговор) 08:58, 14. март 2018. (CET)

Заборавила. Број земаља и учесника за ово првенство сам узела одавде. --З.Вукобрат (разговор) 10:07, 14. март 2018. (CET)
18.март 2018

Поздрав. Шаблон "Лични рекорд сезоне" је креирао НиколаБ. Ја сам исправила његов текст да не буде "Лични рекорд сезоне" већ "Најбољи лични резултат сезоне". Да ли можеш да урадиш седмобој за СП 2018? Ја сам се упетљала са земљама.

Ја сам га замолила да направи тај шаблон тако да верујем да га он нигде не користи. Нажалост нисам му написала како да га назове. Па га је он назвао тако. --З.Вукобрат (разговор) 16:38, 18. март 2018. (CET)
Ја сам направила неколико шаблона (рецимо шаблон: "Европски резултат сезоне за јуниоре") али ми се не свиђају. Можда би он могао да им промени име или да направи нове али му ти напиши како да их назове. Он је направио и шаблон "Светски рекорд сезоне". --З.Вукобрат (разговор) 17:05, 18. март 2018. (CET)
Јави ми шта си урадио. --З.Вукобрат (разговор) 18:29, 18. март 2018. (CET)
19. март 2018.

Поздрав. Сад сам исправљала Холандију за 2016. годину. Можеш ли да погледаш текстуални део, ја сам уносила податке. --З.Вукобрат (разговор) 12:24, 19. март 2018. (CET)

20. март 2018

Поздрав. По мени, за сада, можемо да користимо ово с тим што на крају додаш број странице на којој се налазе резултат. Рецимо, ако хоћеш да поставиш извор за трку на 400 м мушкарци квалификације а који се налази на страници 12 биће овако. Изгледа да ћемо морати исправити све изворе за ЕП 2017 у Београду на овај начин. Што се тиче сајта ЕАА мислим да не можемо се позиционирати на дисциплине већ само на комплетан резултат. На жалост. --З.Вукобрат (разговор) 13:55, 20. март 2018. (CET)

Можемо да користимо и ово. Овде сам ти дала пример за финале скока удаљ. Кажи ми о коме пишеш па да ти пошаљем тачан сајт. --З.Вукобрат (разговор) 14:22, 20. март 2018. (CET)
Погледај ово и ово. То су резултати скока мотком. --З.Вукобрат (разговор) 17:35, 20. март 2018. (CET)
21. март 2018

Поздрав. Женска штафета је имала квалификације. Погледај ово. Наталији Качмарек је трчала у квалификацијама. --З.Вукобрат (разговор) 13:23, 21. март 2018. (CET)

24. март 2018

Поздрав. Да ли могао да завршиш Чешку и Шпанију за СП у дворани 2016? --З.Вукобрат (разговор) 22:01, 24. март 2018. (CET)

25. март 2018

Поздрав. Исправила сам грешку за Д. Републику. Проблем је што у овом списку је Lidio Andres Feliz а нема Andito Charles а који се такмичио у штафети овде. --З.Вукобрат (разговор) 21:15, 25. март 2018. (CEST)

1. април 2018

Поздрав. Можеш да користиш ово што се тиче извештаја. Мало се споро отварају извештаји. Што се тиче фото финиша кад сам покушала да га отворим из руског текста јавља ми да тај видео више није доступан. Не знам како да дођемо до фото финиша за све дисциплине. Ја сам исправила за мушку штафету 4х100 метара. Ти исправи ако мислиш да треба другачије.--З.Вукобрат (разговор) 11:40, 1. април 2018. (CEST)

22. април 2018.

Поздрав. Преузела сам Лого са СП 1997. године. Зове се Датотека:WIC1997.gif. --З.Вукобрат (разговор) 16:05, 22. април 2018. (CEST)

5. мај 2018

Поздрав. Не знам шта се дешава. Пробај сада. --З.Вукобрат (разговор) 19:33, 5. мај 2018. (CEST)

10. јули 2018.

Поздрав. Хвала ти на исправкама у текстовима о развоју светских рекорда. Што се тиче броја 49 који се спомиње у трци на 400 метара за мушкарце, преписала сам од енглеза. Шта значи нисам успела да пронађем. Кад имаш времена исправи све грешке које нађеш у текстовима о развоју СР које сам радила. Поготову време од кад ИААФ води евиденцију о њима. Сада радим 400 м у дворани за мушкарце. у статистичким подацима са СП у Бирмингему ИААФ води евиденцију још од 1882. године. --З.Вукобрат (разговор) 12:46, 10. јул 2018. (CEST)

Пронашла сам шта значи 49. овде на страни 49 налази се објашњене зашто је поништен светски рекорд Ерика Лидел. --З.Вукобрат (разговор) 18:24, 10. јул 2018. (CEST)
13. јули 2018.

Поздрав. Имам један мали проблем. Кад будеш имао времена да ми објасниш шта значи овај текст "No longer accepted by IAAF due to track border violati"? Нашла сам га овде за рекорд 7:36,66 Саид Ауите трке на 3.000 метара у дворани а овде је у списку рекорда али није ратификован. --З.Вукобрат (разговор) 14:56, 13. јул 2018. (CEST)

Ранко Николић је исправио Шаблон:Инфокутија Спортиста и чини ми се да је уреду. --З.Вукобрат (разговор) 21:49, 13. јул 2018. (CEST)
14. јули 2018.

Поздрав. Опет имам проблем. У питању је трка на 3.000 м у дворани за жене. Да ли можеш да ми објасниш ово реченицу "$ Unofficial time ( 1 watch) at 3000m due to lap-scoring error"? Гугл преводилац ми баш није јасан. У питању је време 8:50.8$ такмичарке Grete Waitz из Норвешке. Успут да те питам: шта ћемо са ЕП у Берлину? --З.Вукобрат (разговор) 14:09, 14. јул 2018. (CEST)

26. јули 2018.

Поздрав. Имам једну дилему. Радим митинг који је био у Лондону 21. и 22. јула о.г. У питању је скок увис за жене. Такмичарка из Канаде Alyxandria Treasure се, по мени, повукла са такмичења на висини 1,87 м а овде јој је уписано да је прескочила ту висину. Шта да се ради?--З.Вукобрат (разговор) 14:04, 26. јул 2018. (CEST)

30. јули 2018.

Поздрав. Погледала сам француски, енглески и шпански шаблон. Са овим шаблоном су повезане још 32 земље. Мислим да није баш једноставан. Француски и енглески се користи за све спортове и сва првенства, колико сам разумела. Вероватно се и шпански користи у исте сврхе. По мени француска верзија је боља од енглеске. Шпански шаблон је сличан француском. Опет, колико сам разумела и ти шаблони користе друге шаблоне. Може се урадити али требало би мало више времена, бар за мене, јер француски тек ништа не знам па бих морала да користим гугл преводиоца, а знаш какав је. Постоји шаблон Лига. Да ли можеш њега да користиш? Видим да је коришћен у разним спортовима. Погледај овај списак. --З.Вукобрат (разговор) 14:11, 30. јул 2018. (CEST)

2. август 2018.

Поздрав. Треба ми помоћ. У питању је ДЛ. Бодовање за трку 3.000 метара препреке за жене која се одржала у Ослу. У првобитном извештају само је KIRUI Purity из Кеније је добила 1 бод јер је стигла 8. А 25. 6. 2018. је урађена исправка у бодовању тако да су по 1 бод добиле и ADAMU Birtukan (ЕТИ) и CLARKE Rosie (ВБ) које су биле 9 и 10. Овде не могу да нађем разлог зашто су оне добиле бодове. На сајту ИААФ-а нема те исправке овде. Те такмичарке више нису освајале бодове тако да то није тако важно али мислим да би те исправке требале да буду и на сајту ИААф. Да ли ти можеш, кад нађеш времена, да пронађеш зашто су оне добиле бодове? Унапред хвала. --З.Вукобрат (разговор) 13:44, 2. август 2018. (CEST)

19. јуни 2019.

Поздрав. Ја сам исправила Океански рекорд у скоку мотком у дворани у тексту за 2012 годину према овим резултатима где се види да је оборен 2009. године. Стивен Хукер је на СП у дворани 2010. године оборио рекорд светских првенстава према овом извештају на сајту ИААф-а. Ако сматраш да нисам управу поништи моју исправку.--З.Вукобрат (разговор) 11:17, 19. јун 2019. (CEST)

14. јули 2019.

Поздрав. Дај ми пример. --З.Вукобрат (разговор) 12:35, 14. јул 2019. (CEST)

Ја кад отворим налази се на десној страни као и увек. Погледала сам и видим да нико није ништа исправљао инфокутијице у току ноћи. Изгледа да је упитању твој рачунар. --З.Вукобрат (разговор) 13:36, 14. јул 2019. (CEST)
Да ли је сад уреду? --З.Вукобрат (разговор) 14:26, 14. јул 2019. (CEST)
Ништа. Само сам проверавала да ли су рађене неке исправке. --З.Вукобрат (разговор) 17:22, 14. јул 2019. (CEST)
16. октобар 2019.

Поздрав. Како си? Шта има ново? Дуго се нисмо чули. Имам једно питање. Хтела бих "Шаблон:Победнице СП у бацању кладива" да изменим да буде као и остали шаблони када су победници СП упитању. Имам ли твоју дозволу пошто си га ти направио? --З.Вукобрат (разговор) 14:52, 16. октобар 2019. (CEST)

Лични рекорд сезоне[уреди извор]

Ух. Не разумем која је разлика између појмова лични рекорд сезоне и најбољи лични резултат сезоне? Сама реч рекорд је други облик за најбољи резултат --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:39, 21. март 2018. (CET)

Зашто онда имамо термин светски рекорд? Зашто то није најбољи резултат у историји? Синонимија. Не тврдим ништа али не треба се баш стриктно ограничавати и шаблонизовати. На енглеском чланку о светским рекордима пише да је реч рекорд која је раније кориштена замењена са најбољи резултат. А по мени то је исто. У сваком случају најбоље да замолиш Срђана да то реши пошто је он технички много боље поткован од мене --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:48, 21. март 2018. (CET)
Ма нема проблема, глупо би било да се сви слажу у свему без поговора. Направићу и то кад стигнем --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:35, 21. март 2018. (CET)

Позив[уреди извор]

Драги господине Дражета, можете ли ми се јавити путем ivana.madzarevic@vikimedija.org? --IvanaMadzarevic (разговор) 16:22, 4. април 2018. (CEST)

Нешто је о томе говорила Тајга на тргу. Мислим да ће се тек утврђивати о чему се ради, видели су и администратори. Корисник је нов, не познајем много његов рад, видећемо нећу ништа унапред да говорим. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 18:11, 11. април 2018. (CEST)

Честитка[уреди извор]

Поштовани колега од свег срца Вам честитам престижну награду „Бранисалв Јовановић”, са великим жаљењем што нисам имао прилике да се лично упознамо. Све најбоље и срећан рад на Википедији.--Dr Milorad Dimić (разговор) 09:44, 16. април 2018. (CEST)

ПС: Нема на чему, била ми је част и задовољство. Пошто сам као први добитник ове награде уредио страницу о досадашњим добитницима, молио бих Вас да погледате ову страницу, Викимедијина награда Бранислав Јовановић и поставите на остави Вашу фотографију, а мени доставите једну или две реченице о вашем раду за текстаални део ове странице о Вама. Хвала на сарадњи и разумевању.--Dr Milorad Dimić (разговор) 11:14, 16. април 2018. (CEST)

И од мене честитке за освојену награду. Заслужено потпуно. Поздрав --MareBG (разговор) 23:08, 16. април 2018. (CEST)

Дупле категорије[уреди извор]

Нисам ни очекивао да ће да се ријеши, нема ко да то ријеши. Можемо једино сами почет декатегоризацију, тј. сложити се са Миљановим приједлогом, пошто за све друге биографске чланке стоји категорија "занимања по националности". Боље и прихватити једно рјешење него да и даље стоји овако. -- Vux33 (разговор) 13:59, 27. мај 2018. (CEST)

Дражета, не могу више да расправљам. Углавном та напомена не смета, то сам рекао и Милану, тачно описује све и неутрално. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 09:40, 8. јун 2018. (CEST)

Поздрав Дражета. Да ли би могао да бациш око на ове инфокутије око земаља на олимпијадама (мислим конкретно на екс ју и Југославију, те на постсовјетски простор) и да из њих избациш сувишне делове (јасно ти је на шта мислим, упутио си критику Српском Анонимцу данас на ту тему) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:27, 24. јун 2018. (CEST)

Хвала на исцрпном објашњењу као и сваки пут. А супрузи желим што скорије оздрављење. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:29, 25. јун 2018. (CEST)

Тениски резултати[уреди извор]

Знам да је исправније писати са две тачке него цртицом, али када сам почео да уређујем чланке на већини се користила цртица и то је тако настављено са моје стране (а и било је лакше да се прекопира са енглеске википедије). Такође, има и гомила страница бивших тенисера које нисам ни уређивао а исто су коришћене цртице (више врста). Мислим да би враћање на две тачке изискивало много времена за ручну преправку (има више од 120 таквих страница). Једино када би се неким алатом аутоматски исправљало. Milanl1991 (разговор) 06:06, 30. јун 2018. (CEST)

Измена[уреди извор]

Зашто је уклоњена моја измена?Ookuninusi (разговор) 17:49, 2. јул 2018. (CEST)


Дражета, споменица и од мене. Поштовање за рад на пољу спорта свих ових година. --MareBG (разговор) 12:21, 31. јул 2018. (CEST)

ЕП 2018[уреди извор]

Поздрав. Видим да си започео текст о ЕП 2018. Да се прикључим? Да направим шаблон за дисциплине и државе?--З.Вукобрат (разговор) 16:51, 31. јул 2018. (CEST)

3. август 2018.

Поздрав. Пронашла сам код француза, руса и украјинаца лого за ово првенство. Али мој проблем је што не знам француски па не знам како да га пребацим код нас. Можеш ли ти да пробаш? --З.Вукобрат (разговор) 15:28, 3. август 2018. (CEST)

Успела сам да га пребацим. --З.Вукобрат (разговор) 16:31, 3. август 2018. (CEST)
Да ли си видео да у спринтерским дисциплина опет у полуфинале улазе првих 12 најбржих?--З.Вукобрат (разговор) 16:42, 3. август 2018. (CEST)
Погледај ово. --З.Вукобрат (разговор) 17:04, 3. август 2018. (CEST)
8. август 2018.

Поздрав. Неко је преузео и овај лого. Погледај да ли да њега користимо или онај што сам ја преузела. Морам да ти признам да ми се више свиђа онај што сам ја преузела. Чини ми се да је овај превелик. --З.Вукобрат (разговор) 09:38, 8. август 2018. (CEST)

29. август 2018.

Поздрав. Од 26. 9. 2018. InternetArchiveBot ради исправке у текстовима који се односе на атлетику а које сам ја писала. Вероватно је и то урадио и у текстовима које си ти радио. Задње што је урадио је Европско првенство у атлетици у дворани 2017 — штафета 4 х 400 метара за жене (данас у 7:27). Сада у референцама има три врсте резултате. Резултати из 2015., 2017. и 2018. године. Коме да се обратим и тражим да га спречи да то ради?

Погледај како је исправљено овде.
30. август 2018.

Поздрав. Јави ми ако буде реакције. Његових исправки ће, вероватно, бити још. --З.Вукобрат (разговор) 12:58, 30. август 2018. (CEST)

31. август 2018.

Поздрав. Ставио се {{}} уместо [[]].--З.Вукобрат (разговор) 11:54, 31. август 2018. (CEST)

10. септембар 2018.

Поздрав. Јуче сам добила поруке да је InternetArchiveBot урадио исправке у 15 а можда и више текстова, између осталог и овај. Поништила сам његове исправке. Требало би да проверим у свим текстовима шта је исправио. Има тога много и сваки дан све више. Могла бих цео дан да радим само то. Уствари сваки дан он уради по десетак исправки. --З.Вукобрат (разговор) 07:59, 10. септембар 2018. (CEST)

Исправила сам. ХВАЛА. Ако приметиш још грешака јави ми.--З.Вукобрат (разговор) 09:51, 10. септембар 2018. (CEST)
16. септембар 2018.

Поздрав. Погледај овде исправке које је урадио InternetArchiveBot. --З.Вукобрат (разговор) 20:24, 16. септембар 2018. (CEST)

14. октобар 2018.

Поздрав. Вероватно је то вишак. Копирала сам текст о трци на 200 метара где има тај текст и направила овај текст. Избрисаћу га. --З.Вукобрат (разговор) 19:52, 14. октобар 2018. (CEST)

21. октобар 2018.

Поздрав. У шаблону треба да стоји Македонија а не Република Македонија за "држава". Исправила сам. --З.Вукобрат (разговор) 14:48, 21. октобар 2018. (CEST)

5. новембар 2018.

Поздрав. Према овим подацима са ЕП 2016. Португалија је освојила 3 златне медаље. Трећа је за тим у маратону. На ЕП 2014. нису укључене у број освојених медаља. Можда су донели нека нова правила пре ЕП 2016. да се медаље за тим у маратону односно полумаратону укључе у број освојених медаља. Што се мене тиче прихватам твој предлог са напоменом да се подаци о освојеним медаљама и бодовима неће сложити са табелама ЕАА. --З.Вукобрат (разговор) 10:01, 5. новембар 2018. (CET)

1. јануар 2019.

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА. Дуго се нисмо "чули". Како си? Шта има ново? --З.Вукобрат (разговор) 20:40, 1. јануар 2019. (CET)

9. јануар 2019.

Поздрав. Кад сам радила овај текст вероватно сам погрешно разумела текст који се налази на почетку "EVOLUTION OF WORLD INDOOR RECORDS". Како сам ја то "превела" резултат ручно мерен је узиман у обзир ако је бољи од резултата мерен аутоматски. Како ти тумачиш тај текст? --З.Вукобрат (разговор) 12:48, 9. јануар 2019. (CET)

17. јануар 2019.

Поздрав. Радим текст Уједињено Краљевство на ЕП 2018. Постоји проблем са такмичарем на 200 м Делано Вилијамс (Delano Williams). Он је прошао квалификације али га нема у полуфиналу. Енглези су ставили да није стартовао а овде и овде га нема. Покушала сам да нађем разлог зашто га нема у списку за полуфинале и нисам успела. Кад нађеш мало времена погледај то. --З.Вукобрат (разговор) 15:36, 17. јануар 2019. (CET)

9. јуни 2019.

Поздрав. Копирала сам текст трке на 60 метара и направила текст за трку на 60 метара препоне. Сада исправљам и уносим такмичаре трке на 60 м препоне. Завршила сам ручно мерење. --З.Вукобрат (разговор) 11:34, 9. јун 2019. (CEST)

10. јуни 2019.

Поздрав. Преместила сам. Види да ли је како треба.--З.Вукобрат (разговор) 09:08, 10. јун 2019. (CEST)

30. јули 2019.

Поздрав. Исправила сам. Погледај шта. --З.Вукобрат (разговор) 07:22, 30. јул 2019. (CEST)

31. јули 2019.

Поздрав. Кад будеш имао времена погледај ово . Да ли је освојила медаље само за Русију или и за СССР? --З.Вукобрат (разговор) 18:52, 31. јул 2019. (CEST)

Питам зато што у кутијици пише да освојила медаље за СССР а у табели за Русију. Пошто не знам када се распао СССР можда је почетком 90 година и освојила неку за СССР. --З.Вукобрат (разговор) 21:02, 31. јул 2019. (CEST)
10. август 2019.

Поздрав. Важи. Исправићу. --З.Вукобрат (разговор) 14:49, 10. август 2019. (CEST)

Направила сам грешку. Креирала сам Развој светског рекорда на 50 метара са препонама за мушкарце пре него што сам урадила премештање па нисам могла то да урадим. Копирала сам твој текст у убацила у овај. Твој текст сам дала брзо брисање. Ако се не слажеш са тим ти оспори брисање. Стави да надгледаш Развој светског рекорда на 50 метара са препонама за мушкарце. Извини. --З.Вукобрат (разговор) 15:31, 10. август 2019. (CEST)
Администратор Acamicamacaraca је средио ствар. --З.Вукобрат (разговор) 16:48, 10. август 2019. (CEST)
 Урађено Надам се да је све сад океј. @З.Вукобрат: убудуће, када желиш да се ослободи место за премештање, немој да прекопираш и лепиш текст са једне странице на другу, јер се тиме губи историја измена, него затражи брисање преусмерења. Ако ти је нешто нејасно или ти затреба помоћ, ту сам. Срдачан поздрав обома. — Жиле () 16:58, 10. август 2019. (CEST)
16. август 2019.

Поздрав. Треба да користиш кутијицу "Држава на ЕП у атлетици у дворани" а не "Држава на Европском првенству у атлетици у дворани". Ја сам исправила за ово што си до сада урадио. --З.Вукобрат (разговор) 15:03, 16. август 2019. (CEST)

Ауторска права текстова[уреди извор]

Поздрав да поновим питање у вези странице Дарко Стошић, проверио сам на сајту, сва права су задржана. Да ли би чланак могао да остане ако бих добио експлицитну дозволу. Штета је да такав квалитетан спортиста нема страницу док је неки ријалити играчи имају. Поздрав NemanjaMi (разговор) 19:51, 31. јул 2018. (CEST)

Светско првенство у атлетици на отвореном 1995 — скок удаљ за мушкарце[уреди извор]

Само да вас подсетим да је на овој страници истекао шаблон за радове у току, пре једно десетак дана. NemanjaMi (разговор) 15:42, 8. август 2018. (CEST)

Брисање[уреди извор]

Шаблон сам избрисао јер у шаблону лепо пише, да тај шаблон неважи после три дана од последње измене (нерачунајући додавање и уклањање шаблона), а последња измена је била 25. јула. 93.184.92.192 (разговор) 20:51, 22. август 2018. (CEST)

Не бих се сложио са тим, шаблон није везан за тему чланка, и у шаблону пише да није препоручљиво да њиме један корисник означи више чланака, искрено и ја означујем бише чланака њиме, али их ја редовно надограђујем. 93.184.92.192 (разговор) 21:04, 22. август 2018. (CEST)

Љубинко[уреди извор]

Проблем никакав, само додај извор, а до тада ће бити враћено. Ја као Краљевчанин ово не знам, а добро сам упућен у дешавања око Слоге, али остављам простор да ме неко убеди. Значи, садржај чланка ме уопште не интересује, ако не постоје релевантни извори који то потврђују. Толико од мене, а ја измену свакако враћам. Поздравǃ Lotom (разговор) 13:02, 3. септембар 2018. (CEST)

Ово није превише релевантан извор, јер није званични веб-сајт савеза, већ је осмишљен од стране навијача. Нека остане засад, али ћу баш да истражим мало боље, јер ми ово није познато и некако сумњам у тачност тог податка. Lotom (разговор) 13:15, 3. септембар 2018. (CEST)

Па видео сам да дописивање не вреди и дигао сам руке од тога. Никаквих се ја казни и блокада не бојим, јер сам апсолутно сигуран у то што радим и ништа не додајем док не проверим из више независних извора. Довољно сам чланака о фудбалу и фудбалерима написао, пре свега на Википедији на енглеском, тако да ми материја није нимало страна, иако у копачке нисам улазио скоро. Ово са странице Б92 је из 2004. године, значи још пре развоја Википедије на српском, а овај сајт Репрезентација постоји доста дуго, али понављам, нису то никакве званичне информације. На крају, нема шта мангупски или не, краљевачку Слогу пратим активно, из мог је града, али ми није познато да је Љубинко играо за клуб. Ако успем да сазнам било шта о томе од неког старијег, лако ће бити промењено, али по логици ствари, пре ће бити да је Пожега у питању. Ја стварно немам намеру да ратујем изменама са било ким, ја се обратим да видим у чему је проблем, па ако не вреди... Ништа лично, све уреднике поштујем, само хоћу да се ствари разјасне, баш из тог разлога што се новинарство претворило у Ресавску школу, па ја онда кренем да изигравам будалу и исправљам криву Дрину, као што је овде случај, нпр, а има још тога. Ово друго је грешка потекла са „специјализованог“ Трансфермаркта, који је узгред повучен са ен.вики као нерелевантан. Извини због написаног есеја, ја само не желим да испаднем неки крелац и хватач магле. Lotom (разговор) 16:14, 3. септембар 2018. (CEST)

InternetArchiveBot[уреди извор]

Поздрав, приметио сам поруку на страници за разговор наведеног бота која је касније уклоњена. Уколико бот прави проблеме, проблеми се пријављују мени па ја то пренесем програмеру. Поздрав! --Zoranzoki21 (разговор) 21:39, 8. септембар 2018. (CEST)

Могуће је да у тренутку када бот посећује везу да би детектовао да ли ради или не, да добија грешку. Што се тиче "нелогичности", он не зна да ли извор треба да буде из 2018 или 2016. Он ако у тренутку скенирања добије резултат да веза не ради, узима из archive.org најновију архивирану верзију која ради. Решићу тај проблем и ставити везе ка тим сајтовима на листу линкова које не треба да скенира. Срдачан поздрав, --Zoranzoki21 (разговор) 23:26, 16. септембар 2018. (CEST)
Боту из непознатог разлога изворе у ПДФ формату пајтон пријављује као да везе не раде. Пријавио сам на основу тога што сам приметио. Ако требам још да додам нешто у пријави, неопходно је да ми кажете (говорим у множини због Зорке). --Zoranzoki21 (разговор) 23:50, 22. септембар 2018. (CEST)
Поздрав, не проглашавам ја везе мртвим. Може само пример измене? --Zoranzoki21 (разговор) 12:05, 16. октобар 2018. (CEST)

Филип Филиповић[