Разговор са корисником:Medeniacus

Из Википедије, слободне енциклопедије

Шљукарице[уреди]

Поздрав, Иване.

Направио си страницу о шљукарицама, међутим, чланак о овим птицама већ постоји (ја сам га давно написао), само је латински назив чланка (Charadriiformes), па је, стога, потребно спојити ова два чланка. С обзиром да је твој чланак обимнији, нека он буде главни. Уколико има неких ствари у чланку Charadriiformes које ниси поменуо у свом чланку, ти то пребаци у свој чланак, па ћемо обрисати овај латински. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 19:07, 21. август 2017. (CEST)

Слажем се са Миљаном. Али ти си управо само пребацио садржај из овог латинског у српски, а овај садржај највећи што си написао обрисао. Остави ово што си ти написао, и уколико има делова из латинског пребаци у твој српски. Послушај Миљанов савет горе. Поздрав. Zoranzoki21 (разговор) 19:18, 21. август 2017. (CEST)
I ja se slažem sa Miljanom samo nemam pojma kako to da izvedem :D Ja se nadam da ću se naučiti da pričam ovde. Nije mi jasno što nema neki chatbox :D (разговор) 19:20, 21. август 2017.
На овом пројекту нема четбокса.. Па оно што нема чланак шљукарице а овај на латинском има, пребациш из латинског на твој српски. Zoranzoki21 (разговор) 19:24, 21. август 2017. (CEST)
Srediće to Miljan. Mislim da je dovoljno što ih pravim za sada :P (разговор) 19:28, 21. август 2017.
Hvala Miljane. (разговор) 22:06, 21. август 2017.

Ajnu[уреди]

Чланак „Ајну” (који је повезан са чланцима Ајнуи (или Аини) у Русији, енглеским (енгл. Ainu in Russia) и руским чланком (рус. Айны в России)) говори о делу Ајнуа или Аина који живи у Русији, а чланак „Аину народ” о народу као целини. А у чланку о Сиреничким Ескимима није добро преведено Siberian Yupik:

For example, dual number is not known in Sirenik Eskimo, while most Eskimo–Aleut languages have dual, including the neighboring Siberian Yupik relatives.

превод је

Na primer, dvojina nije poznata kod Sirenik Eskima, dok većina eskimsko-aleutskih jezika ima dvojinu, uključujući i srodni, komšijski jezik Ajnua.

Сибирски Јупици је погрешно преведено као Ајну.

Сибирски Јупици на енглеској Википедији су они руски Ескими који говоре централно сибирским јупичким језиком (Siberian Yupik (чланак о језику на енглеској Википедији Central Siberian Yupik language)) и претстављени су као посебан народ, а на руској су сви руски Ескими један народ (без обзира на то који јупички језик говоре или су говорили).

Са енглеске Википедије реченица

Sirenik Eskimos speak Siberian Yupik language and/or Russian.

је преведена као

Sirenika narod priča ili ajnujskim ili ruskim jezikom.

Након изумирања сиреничког ескимског, Сиренички Ескими говоре или (централно) сибирским јупичким језиком (језиком друге групе руских Ескима) или руским, а не ајнујским.ADprom (разговор) 17:15, 9. септембар 2017. (CEST)

Нема проблема, дешава се.ADprom (разговор) 17:43, 9. септембар 2017. (CEST)
Нисам радио на шаблонима (Категорија:Шаблони), сем што сам на једном мењао унутрашње везе. Мислим да немогу око тога да ти помогнем.
Нема на чему. Поздрав.ADprom (разговор) 22:01, 10. септембар 2017. (CEST)
У чланку Јупици си променио име протестанске Моравске цркве (корени су јој у Чешкој и Моравској зато се тако зове) у Моравичка црква. Видећеш да је енглески чланак Moravian Church повезан са македонским чланком Моравска црква и руским Моравская церковь, на српском још није написан.ADprom (разговор) 12:59, 11. септембар 2017. (CEST)
Договорено :)ADprom (разговор) 13:15, 11. септембар 2017. (CEST)

Додавање више категорија одједном[уреди]

Можеш додавати више категорија одједном ако је омогућен геџет КетаЛот (CataLot) кликом на +* поред тога где пише Категорије.. И онда кликћеш плусеве и додајеш до миле воље (то јест колико треба) и кликнеш на сачувај, па ако си хтео нешто да едитујеш у чланку, можеш то одмах урадити (отворити се одмах едитор кликом на сачувај) и сачувати измену. Zoranzoki21 (разговор) 15:07, 12. септембар 2017. (CEST)