Разговор са корисником:Srdjan m

Из Википедије, слободне енциклопедије

Медијавики:Gadget-citations.js[уреди]

Да ли би могао оспособити ову справицу за наше прилике, посебно мислим на превод и црту између бројева? — Ранко   Нико лић   19:46, 15. јул 2017. (CEST)

Засад само добијам Page 'XXXX' not found кад год покренем, а и кад ставим :sr: испред, не да ми да уредим или да видим историју... Ево има ово на страници алата. Изгледа да је потребан ботовски рачун и да аутор нешто додатно намјести? – Srdjan m (разговор) 14:32, 16. јул 2017. (CEST)
Нисам видио поруку до сада. Справица ради, исправља црте између броје у шаблонима за референце, поправља урл који воде ка гугл буксу и додаје ИСБН кодове. Expand citation не ради, то би требали избацити, ја не знам како. Остаје још превод. — Ранко   Нико лић   14:49, 19. јул 2017. (CEST)

Властимир[уреди]

Можеш ли на Википодацима ставити да је сјајан чланак? Ја немам дозволу. --MilosHaran (разговор) 14:05, 19. јул 2017. (CEST)

Yes check.svg Урађено. Предухитрио ме Sound. :-) – Srdjan m (разговор) 14:20, 19. јул 2017. (CEST)

Помоћ[уреди]

Треба ми помоћ око једног шаблона на Остави. Спремамо такмичење Трагом душе, па ми је на идеју дошло да би преко ИД броја одређеног природног или непоретног добра могли добити његов назив у опису датотеке. Нпр. {{tos2017rs|NKD001}} дало би „Адвентистичка црква, Бања Лука”. Како би се то могло извести? — Ранко   Нико лић   23:20, 22. јул 2017. (CEST)

Можда овако нешто (ако се наводи само један параметар; лупам називе, примјера ради):
{{#switch: {{{1|}}}
| NKD001 = Адвентистичка црква, Бања Лука
| NKD002 = Адвентистичка црква, Градишка
| NKD003 = Адвентистичка црква, Нови Град
| NKD004 = Адвентистичка црква, Бијељина
| ... и тако даље колико хоћеш ...
| #default = Ово задње би се приказало кад није ништа од понуђеног унесено.
}}
Srdjan m (разговор) 23:27, 22. јул 2017. (CEST)
Измијенио сам Тест1 и Тест2, па види јеси ли тако нешто замислио. – Srdjan m (разговор) 23:36, 22. јул 2017. (CEST)
Е баш сам тако замислио. Хвала! — Ранко   Нико лић   23:50, 22. јул 2017. (CEST)

ORES review tool[уреди]

Видим да на Википедији на енглеском имају ову алатку, знаш ли можда како функционише? — Ранко   Нико лић   14:03, 11. август 2017. (CEST)

ORES ради на принципу машинског учења помоћу којег означава измјене које мисли да су штетне. Е сад, имаш неколико врста подршке за језике (још се називају модели):
  • Основна подршка састоји се од модела reverted који ће покушати предвидјети треба ли одређену измјену вратити. За тај модел база података се ствара (тј. алат се „тренира”) тако што се преузимају подаци о најчешће враћеним, тј. поништеним измјенама на неком пројекту (тј. прикупљају се ријечи из тих измјена). Затим их неко треба провјерити и моћи ће се интегрисати у ORES.
  • Напредна подршка захтијева мало више људског рада. Састоји се од два модела: good faith и damaging – ово прво предвиђа је ли измјена добронамјерна, а друго је ли штетна (логично ;)). Да би се направила база података за ова два модела, потребно је покренути нешто што се зове „labeling campaign” – преузме се велики низ случајних измјена (~2000–5000 измјена) и онда искусни уредници требају прегледати сваку од њих и оцијенити је ли штетна или је добронамјерна.
Претпостављам да за ово није потребан консензус, мада би ваљало обавијестити заједницу да мало припомогне ако се жели поставити ово друго. Могу покренути поступак да се добије основна подршка за алат ако желиш. – Srdjan m (разговор) 14:38, 11. август 2017. (CEST)
Искрено, изгледа ми веома примамљиво. Вјероватно нису потребне веће измјене у досадашњем интерфејсу, као што би био случај са системом на Википедији на бошњачком језику. У сваком случају треба обавијестити заједницу, да не буде да радимо нешто на своју руку. — Ранко   Нико лић   14:41, 11. август 2017. (CEST)
Да, не би била нека драстична промјена јер је у принципу алат који само обиљежава и истиче проблематичне измјене на скорашњим измјенама (неће ништа радити на своју руку), што би мислим колико-толико олакшало посао патролерима. Погледај и подешавања на en.wiki овдје при дну (може се и сасвим искључити овдје). Ако се обавијести заједница и људи не буду имали ништа против, бацам се на активирање. ;-) – Srdjan m (разговор) 14:51, 11. август 2017. (CEST)
Заједницу ћу ја обијестити у што краћем року, а ти у међувремену погледај оно што сам синоћ написао на техничком тргу. — Ранко   Нико лић   14:58, 11. август 2017. (CEST)

Хвала на исправкама у чланку Њемачка. Да те посјетим на расправу коју смо покренули због ове алатке, мислим да је била успјешна. Ако већ ниси покренуо поступак за добијање подршке, покренио сада ако можеш. — Ранко   Нико лић   22:24, 3. септембар 2017. (CEST)

Нема на чему. Поставио сам захтјев на Фабрикатору 31. – Srdjan m (разговор) 22:31, 3. септембар 2017. (CEST)
Да ли је то основна подршка или напредна? — Ранко   Нико лић   22:39, 3. септембар 2017. (CEST)
Мора прво основна па тек кад се то одради онда напредна (мада не рачунам да ће иједно од тога бити брзо завршено јер овакви захтјеви иначе иду веееома споро). – Srdjan m (разговор) 22:44, 3. септембар 2017. (CEST)

А таман ја хтедох да предложим да се дода она алатка измене на чекању или како год се већ зове, и видим сад у скорашњим изменама ово.. Одлична идеја. А то за случајне измене, сви са патролер правима (патролери и администратори) добију или? Подржавам идеју. Zoranzoki21 (разговор) 15:14, 11. август 2017. (CEST)

Питање[уреди]

Поздрав. Да ли постоји шаблон за израчунавање старости не са годином и месецима, него годином и данима. Тај податак ми је потребан код неких спортива где се говори о најмлађем и најстатијем у екипи, репрезентацији, ОИ и сл. Ако постоји молио би та ми покажеш, Хвала--Drazetad (разговор) 12:59, 22. август 2017. (CEST)

Нашао сам овај шаблон, али нисам сигуран јеси ли на тако нешто мислио. – Srdjan m (разговор) 13:17, 22. август 2017. (CEST)
Проверио. То је. Хвала.--Drazetad (разговор) 13:27, 22. август 2017. (CEST)

Istočno Sarajevo[уреди]

Što si uklonio kad je korisno da se odatle vide ostali članci?--Soundwaweserb (разговор) 13:05, 5. септембар 2017. (CEST)

Зато што није логично имати то на врху тог чланка. Кад упишеш „Источно Сарајево” у претрагу, добијаш вишезначну одредницу гдје мораш изабрати конкретно на шта си мислио, односно који чланак желиш. Нема смисла поново приказивати линк ка страници с које си управо дошао. Испробај и видјећеш на шта мислим. С друге стране, ако је неко уписао тачно „Град Источно Сарајево”, сигурно је хтио чланак о граду. Повезани чланци додају се у „Види још”, а врх искључиво служи да се читаоцу на смислен начин помогне пронаћи прави чланак. Надам се да је сад јасније зашто сам то урадио. – Srdjan m (разговор) 13:17, 5. септембар 2017. (CEST)
Ne znam. Meni se čini da je u redu da vzo Istočno Sarajevo bude na vrhu grada Istočno Sarajevo. To je gotovo isto. Onda bi tom logikom trebalo ukloniti vzo iz svih članaka sa sličnim imenima, recimo mislim na Beograd. Zašto onda postoje vzo, ako ne treba da budu u člancima? Ali, ako ti misliš da tamo ne treba, neka bude. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 13:27, 5. септембар 2017. (CEST)
Нисам рекао да не требају бити у чланцима. ВЗО најчешће постоје у два облика:
  1. Кад није могуће одредити који ће бити главни чланак о нечему (за примјер можеш узети Агино Село). У том случају ВЗО нема „(вишезначна одредница)” у називу и чланци који се налазе на ВЗО не требају имати ништа на врху зато што читалац долази с те странице.
  2. Кад јесте могуће одредити главни чланак, али има и других истоимених ствари (за примјер можеш узети Река). У том случају ВЗО има „(вишезначна одредница)” у називу, али други чланци сем главног не требају имати ништа на врху.
Ово сам у мањој мјери објашњавао и Самарџији раније. Нажалост, раније се врх користио умјесто одломка „Види још” или чисто за сличне називе без обзира на то је ли га смислено ставити или не и у доста чланака је тако и остало (што не значи да то не би требало поправити; то већ радим неколико мјесеци на bs.wiki). Конкретно за Источно Сарајево, да се мене пита, ја бих премјестио „Град Источно Сарајево” само на „Источно Сарајево” и ставио вишезначну на врх. – Srdjan m (разговор) 13:45, 5. септембар 2017. (CEST)
После би се чланак (Град Источно Сарајево) разликовао од осталих чланака: Град Бања Лука, Град Бијељина, и осталих градова у Републици Српској...нека остане тако како се зове --SrpskiAnonimac (разговор) 20:16, 7. септембар 2017. (CEST)

Инфокутија извештај о бициклистичкој трци[уреди]

Можеш ли да средиш инфокутију? Показује да има петљу. -- Vux33 (разговор) 09:30, 23. септембар 2017. (CEST)

Yes check.svg Урађено. – Srdjan m (разговор) 10:07, 23. септембар 2017. (CEST)
Добро је, хвала. Још ако би могао да подесиш дио за медаље. Иде прво број па испод пише 'злато'; можеш ли да ставиш да 'злато' пише поред броја 1? Као и сребро и бронза. -- Vux33 (разговор) 17:15, 23. септембар 2017. (CEST)
Сад би требало бити у реду. – Srdjan m (разговор) 17:51, 23. септембар 2017. (CEST)

{{Pp-vandalism}}[уреди]

Знаш ли можда зашто приликом употребе овог шаблона у чланци нема катанца у десно горњем углу чланка? Сврстава чланке у одговарајућу категорију, али иконице нема. — Ранко   Нико лић   23:47, 27. септембар 2017. (CEST)

Трново[уреди]

Јел постоји насељено место Трново (Сарајево) у општини Трново (Сарајево), ФБиХ, у РС постоји Трново (Источно Сарајево) у општини Трново (Источно Сарајево)? .... у чланку општина Трново (Сарајево) пише "Само мјесто Трново (мисли се ваљда на ово у РС - Трново (Источно Сарајево)) не налази се у територији општине Трново који је припао Федерацији Босне и Херцеговине.", ако не постоји да се уклони у овом чланку - Трново --SrpskiAnonimac (разговор) 01:38, 3. октобар 2017. (CEST)

Према попису 2013. (по насељеним мјестима) наведено је да у општини Трново (ФБиХ) живи 1502 становника и да је дио општине насеље Трново са 67 становника, а да у општини Трново (РС) живи 2050 становника и да и оно има насеље Трново с 956 становника. То је све што ја знам, па ако је ишта од помоћи... – Srdjan m (разговор) 11:22, 3. октобар 2017. (CEST)
А је л' се у чланку општина Трново (Сарајево) где пише "Само мјесто Трново не налази се у територији општине Трново који је припао Федерацији БиХ." мисли на Трново у РС (Трново (Источно Сарајево))? ...питам пошто је у наводницима Трново взо па да исправим --SrpskiAnonimac (разговор) 22:23, 3. октобар 2017. (CEST)
Вјероватно се мисли на Трново у Републици Српској, али према попису изгледа да и у тој општини постоји насељено мјесто, тако да бих ја лично цијелу ту реченицу избацио. Најбоље би било да ипак питаш неког ко је боље упознат с тим или је из Сарајева па можда боље зна (нпр. Marko Sarajevo). – Srdjan m (разговор) 10:32, 4. октобар 2017. (CEST)

Временски оквир[уреди]

Ћао Срђане. Јел би могао да средиш овај шаблон за климу по угледу на онај са бошњачке википедије који је много једноставнији и прегледнији. Овај постојећи је гломазан и непрактичан, Обсусер га је „сређивао” по угледу на онај са енглеске, а кад он нешто сређује ту ни свети Петар не може да се снађе. Избацити империјалне јединице у шаблону под обавезнојер су апсолутно беспотребне. Ако можеш и кад будеш имао времена, није журба и није на морање --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:10, 6. октобар 2017. (CEST)

Ја се не слажем са поједностављивањем по цену губитка функција и унапређења, а поготово не са избацивањем империјалних јединица без разлога (не знам зашто и како су апсолутно беспотребне, јер језик је средство за пренос информација и не зависи од земље у којој се користи нити може да одређује и намеће које јединице ће физичари да користе; неко у САД ко хоће да прочита нешто на српском а иначе користи империјални систем тада то не би могао).
Такође, мислим да би се о шаблонима требало расправљати на њиховим СЗР а не на корисничким.   Обсусер 22:16, 6. октобар 2017. (CEST)
Кога брига са чим се ти слажеш, а са чим не. Пази бога ти разлога, шта ако неко из САД одлучи да прочита нешто на српском? А шта ако неко из Индије или било које друге земље где се користе такође традиционалне мерне јединице одлучи да уради исто? Хоћемо ли и сумарну количину падавина убудуће писати у унцама, дужину у стопама... Фаренхајт као мерна јединица за температуру се користи само у САД-у... Сконтај већ једном да поента прављења свих ових шаблона и инфокутија није да се у њих убаце сви (не)могући подаци већ они најосновнији. Твоје кутијице са свим тим шаренилом више личе на геј прајд у Торонту него на сумаран научни приказ. Да скратим, империјалним мерним јединицама није место у кутијицама и шаблонима које се тичу оптших статистичких података. Тачка. Крај. И самим им шаблон о клими и треба да личи на шаблон о клими, а не на списак бинарних кодова са милион цифри. На крају крајева питао сам Срђана на његовој страници за разговор, а не тебе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:48, 7. октобар 2017. (CEST)
Зашто комуницирамо овако? Како кога брига; ако сви уређујемо, треба да се уважавамо и саслушамо једни друге. Моја поента је да није битно где се користи који систем него да је битно пренети информацију, небитно на којем језику. Физика као наука мора бити иста и на српском и на арапском и на грчком и на енглеском и на свим језицима; исто вреди и за приступање информацијама на различитим језицима из различитих земаља. Не знам какве везе има Индија или САД, битно је који се системи највише користе у физици. Твоја тврдња да њима није место ту је само тврдња, све док се не објасни и док не постане свима јасно да је то очигледно тако и да је тачно. Ја видим потпуни смисао у овоме што говорим, и мислим да и ти и остали виде; питање је реакција, да ли је противљење из личне пристрасности или прихватање и наставак комуникације узимајући у обзир оно закључено и што се подразумева. Исто и за лично мишљење и поређење нијанси одабраних с неком намером (ради прегледности) са геј прајдом. Доказ да ја немам проблем у комуникацији него неко други је управо то „Тачка. Крај.”...
Ако се међусобно уважавамо и поштујемо, и пратимо преко списка надгледања шта ко ради, не видим никакав проблем да се неко укључи у расправу коју је неко други започео с неким, ако овај први то види као сврсисходно; исто се дешавало и са другим корисницима на мојој СЗР. И, понављам, о шаблонима и појединачним страницама би требало расправљати на њиховим СЗР — јер то се тиче свих корисника и читалаца, а не да се договара по корисничким СЗР. Ово кажем за иначе, а избор је на свакоме и не смета све док се не крше правила...   Обсусер 01:28, 7. октобар 2017. (CEST)
У најмању руку треба уклонити те империјалне јединице, али будући да је шаблон толико замршен и још повезан с модулом, појма немам како то извести. Лично бих још уклонио индексе субјективне топлоте и хладноће те промијенио везе ка „Релативној влажности”, „Сунчевим сатима” и „Сунчевим времену” на овај пројект умјесто на Википедију на енглеском (чак и ако је црвена веза), а ово остало чак би и могло проћи, иако јест мало опсежније него што је неопходно. – Srdjan m (разговор) 10:01, 7. октобар 2017. (CEST)
Мислио сам и ја то да урадим али шаблон је стварно компликован и нисам хтео да рескирам --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:58, 7. октобар 2017. (CEST)
Ево направио сам засебан шаблончић чисто да видим би ли такав некакав одговарао. – Srdjan m (разговор) 16:23, 7. октобар 2017. (CEST)
Одлично. Јасно, прецизно и без сувишних података. Број кишних дана можеш и да уклониш јер се тај податак ретко када уноси, а на неки начин закључује се и на основу количине падавина. Додај само висину снежног покривача (у цм), изнад последње колоне стави год. и у тој колони би требало да се децималне вредности такође одвајају зарезом. Иначе свака част. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:38, 7. октобар 2017. (CEST)
Сад боље? – Srdjan m (разговор) 19:03, 7. октобар 2017. (CEST)
Окили --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:58, 7. октобар 2017. (CEST)

Шаблони за главну страну Википедије[уреди]

Један савет, кад правиш шаблоне за изабране, потребно је болдовати и линковати чланак као овде. Ниси то урадио овде и овде. Ја више нећу уређивати те странице и не могу се бавити таквим стварима. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 08:03, 10. октобар 2017. (CEST)

Исправљено. Фала на напомени. ;-) Тачно сам то сметнуо с ума. – Srdjan m (разговор) 10:12, 10. октобар 2017. (CEST)

Грб Бање Луке[уреди]

Odradiću ja članak na ekavici (grb Banje Luke), a ti vidi ako možeš ga posle prebaci u ijekavicu, da ja ne radim, zabrljaću. Ionako ga planiram kandidovati za dobri ili sjajni, kad bude sve gotovo, pa svakako neće moći da prođe sa mešavinom ekavice i ijekavice. Pozz --ANTI_PRO (разговор) 15:15, 27. октобар 2017. (CEST)

Никакав проблем. Само напиши овдје кад завршиш. – Srdjan m (разговор) 15:17, 27. октобар 2017. (CEST)
Oke :) --ANTI_PRO (разговор) 15:18, 27. октобар 2017. (CEST)

Завршио сам чланак :) Јел можеш да пребациш ово што је остало у ијекавицу? Хтео бих да га кандидујем за сјајни, шта кажеш? Јесте да није толико општиран као мој претходни о грбу Београда, ал више и нема да се напише на ову тему. Готово да сам све исцедио. Позз --ANTI_PRO (разговор) 11:39, 9. новембар 2017. (CET)

Jesi blizu završetka *prebacivanja* u ijekavicu, ako jesi da ti ne smetam. Ako nisi/trenutno si nečim drugim zauzet, hteo bih da dodam još nešto teksta i referenci u članak. Jel to ok? Pošto si rutovao. Poyy --ANTI_PRO (разговор) 14:44, 9. новембар 2017. (CET)

Убаци слободно текст. То сам мислио вечерас (по CET-у) пребацити, па сам ставио шаблон да нико други сем тебе не дира. ;-) – Srdjan m (разговор) 14:47, 9. новембар 2017. (CET)
Јој, извини стварно, тек сам сад како спада за рачунаром. :-/ Кренуо сам то деветог пред вече (по CET-у) сређивати, али ми се Firefox замрзнуо и крешовао, па сам све изгубио и онда ми се није дало поново радити исти дан, а неке су личне обавезе у међувремену „искочиле” све до сада. Нисам контао да ти је нека хића, али видим сад да је због кандидатуре за сјајни. Углавном, видим да је Obsuser средио, али опет да ти јавим шта се десило и да се извинем. :-) – Srdjan m (разговор) 14:59, 11. новембар 2017. (CET)
Ma opušteno, taman posla, nema :) Rekao kad sam video da si ti zauzet, da cimam Obsusera, kad je on slobodan. Gledao i ja da to što pre skinem sa vrata :) Poyy --ANTI_PRO (разговор) 16:05, 11. новембар 2017. (CET)

ВП:УТЗ[уреди]

Да ли би могао направити шаблон који би замијенио ово преусмјерње (и друга два ВП:УТК и ВП:УТЧ), тако да се не мора сваки пут правити друга страница за заглавље такмичења (пр. Википедија:Такмичење у писању чланака/Знамените жене/евиденција/учесник заглавље)? — Ранко   Нико лић   17:47, 7. новембар 2017. (CET)

Или можда имаш неку бољу идеју којом би се све ово уклопило у један шаблон? — Ранко   Нико лић   17:48, 7. новембар 2017. (CET)
Нисам био код куће цио дан, па нисам видио поруку. Већ сам помислио да си љут из неког мени непознатог разлога Face-grin.svg. Мислио сам да ће бити компликованије, али сам се и ја снашао, само не знам још како да убацим у табелу параметар бодови, био би ми веома корисан. — Ранко   Нико лић   21:11, 12. новембар 2017. (CET)

Pozz Srđane, imam jednu molbu :) Jel bi mogao možda da glasaš u sjajnima za ovaj članak što sam postavio, fali još jedan glas (bilo pozitivan ili negativan), a greota mi da propadne glasanje zbog jednog glasa. Vidim da ljude slabo ovde interesuje ova tematika...--ANTI_PRO (разговор) 10:21, 22. новембар 2017. (CET)

Шаблон:Линијски дијаграм[уреди]

Треба ми X оса да буде 30. Смем да исправим?

ПоздравBatavele (разговор) 13:22, 3. децембар 2017. (CET)

Слободно прилагођавај како ти одговара / шта год да ти треба. Не мораш питати убудуће. ;-) – Srdjan m (разговор) 00:10, 6. децембар 2017. (CET)

Хвала. Batavele (разговор) 11:43, 6. децембар 2017. (CET)

Неименована тема[уреди]

Кад смо већ код канвазинга (или агитовања), а који си приметио на овдашњим страницама из прве, зар не би било поштено да у случају црногорског језика обавестиш васцелу међународну википедијанску јавност и о истом деловању на .хр википедији (тамо је наравно ситуација супротна овдашњој)? Питање је реторичко, онако гласно се питам --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:11, 20. децембар 2017. (CET)

Да дјелимично цитирам сам себе из те расправе: „Имам једну крајње несносну ствар која се зове стварни живот, који ми, ето, спречава да проводим 24 часа сваког дана на Википедији и да примијетим тачно шта ко ради.” А да на то надодам, будући да не уређујем активно hr.wiki, ни не загледам у њихове недавне измјене, за разлику од sr.wiki-ја, гдје поред праћења недавних ту и тамо, имам и поједине високопрометне странице на списку праћења. Једино сам на hr.wiki завирио да видим је ли ико ишта обавјештавао кад сам се „расправљао” с некима овдје (рећемо „расправљао”, мада је већином био одговор на личне нападе и теорије завјере — извињења и/или ретракција и даље нема) и самим тим (логично би се рекло) да нисам отварао од тада. Узгред, било ко када види канвасинг требало би да обавијести Мету (или гдје се већ позивају корисници) или да га неутралише, које год да је могуће. Видим да си ово потоње баш „случајно” изоставио и занемарио. Мислим да то говори више о томе како ти желиш да осликаш (или видиш) моје поступке него шта је заправо стварност. – Srdjan m (разговор) 15:40, 20. децембар 2017. (CET)
Ми остали иначе немамо стварни живот и све нам се своди на пикселе и бајтове Face-wink.svg. Обавестио сам те чисто да видим твоју реакцију пошто сада знаш. Иначе мени је свеједно, на моје мишљење не може нико да утиче --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:10, 20. децембар 2017. (CET)
Пази, Никола, то је ли теби свеједно ради ли се нешто у супротности с глобалним прописима и утиче ли то лично на тебе не мијења чињеницу да се то не смије радити. Ја немам никаквих скривених намјера, а једна од ствари коју не волим јест када ме неко напада лично због неког поступка који је објективно исправан само зато што им се не свиђа како је то урађено или није разумио поруку / разлог зашто је то урађено на тај начин. – Srdjan m (разговор) 16:35, 20. децембар 2017. (CET)
Оно што си ти требао да урадиш је да то исто упозорење, пре свих, оставиш на овим страницама. Да је дискусија већ била развијена и ишла у смеру стварног агитовања, па да и разумем, а овако.... Овако је једину корист извукла такозвана српскохрватска википедија која наводно пропагира искључиво науку и енциклопедијски стил (што свакако није истина, а то је јасно свакоме ко прочита било који од чланака те неке осетљивије тематике). У сваком случају то је сада најмање важно. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:04, 20. децембар 2017. (CET)

Упознај Српску[уреди]

Meet Srpska је досадашњи званични назив пројекта на енглеском језику, до сљедећег спровођења пројекта се може разговарати и о томе, али овај назив је изабран због сажетости. Get to know Srpska је дупло дужи назив. — Ранко   Нико лић   16:43, 27. децембар 2017. (CET)

Ишло је се на то да парира српском називу, до сљедећег пројекта се може попричати о другом (исправнијем) преводу. Моје познавање енглеског и није баш најбоље, па ми досадашњи назив није изгледао лоше. — Ранко   Нико лић   17:11, 27. децембар 2017. (CET)

Masivni unos[уреди]

Čudo se ti nisu uključio u ovu raspravu oko masovnog unosa koja teče? Sobzirom da pripadaš tehnički pismenijem delu urednika na projektu. Poyy --ANTI_PRO (разговор) 14:24, 7. јануар 2018. (CET)

@Ivan VA: Будући да баш и не доприносим пројекту у виду писања чланака, сматрам да нисам квалификован да утичем на ту одлуку. Да је ријеч о некој више техничкој ствари, попут приједлога за омогућавање ијекавице за језик интерфејса, сигурно бих се укључио. – Srdjan m (разговор) 14:48, 7. јануар 2018. (CET)
Pisanje članaka i nije kriterijum. Formalni kriterijum je mislim 100 ili 500 izmena u gip-u. Dobar deo ljudi koji učestvuje i sam ne piše članke nego radi isključivo na tehničkom delu projekta: Milićević, Zoran, Kolega itd. Dakle, svakako je reč o tehnički orijentisanih urednika dobrodošla. Svi su pozvani. Ne bi bilo loše da se uključiš. --ANTI_PRO (разговор) 15:01, 7. јануар 2018. (CET)

Слика[уреди]

Потребна ми је помоћ око ове слике. Покушао сам помоћу преводиоца да на српски преведем презимена фудбалера, али не функционише. Презимена фудбалера на српском су овде. Да ли можеш да пошаљеш нову слику са презименима на српском? Унапред хвала.--Soundwaweserb (разговор) 13:44, 10. јануар 2018. (CET)

Yes check.svg Урађено. – Srdjan m (разговор) 14:11, 10. јануар 2018. (CET)
Хвала на помоћи.--Soundwaweserb (разговор) 14:15, 10. јануар 2018. (CET)

SVG[уреди]

Хвала на труду али и даље су димензије 512×600, а требало би да буду 1.594×1.868. Проблем је што се линкови на самој слици не поклапају са државама. Самарџија (разговор) 12:45, 18. јануар 2018. (CET)

Свака част. Да ли би могао да ми кажеш шта си урадио ако није компликовано? Самарџија (разговор) 14:17, 18. јануар 2018. (CET)

Тагови за означавање слика[уреди]

Може ли се на неки начин омогућити употреба термин „лијево”, „mini”, „desno”, „levo” и „lijevo” приликом означавање слика како би се избјегло сврставање чланака и шаблона на страницу Lint errors: Богусне опције датотека? — Ранко   Нико лић   17:17, 21. јануар 2018. (CET)

@Ранко Николић: Треба на Фабрикатору затражити. Поднијећу захтјев па ћемо видјети треба ли опет консензус. Ако буде требао јавићу. – Srdjan m (разговор) 17:19, 21. јануар 2018. (CET)
Да ли је на ен. вики омогућена употреба скраћеница, као што су „д” за „десно” и „л” за „лијево”? Ако јесте, требало би и то уврстити. Хвала ти у сваком случају. — Ранко   Нико лић   17:26, 21. јануар 2018. (CET)