Разговор са корисником:Srdjan m

Из Википедије, слободне енциклопедије

Медијавики:Gadget-citations.js[уреди]

Да ли би могао оспособити ову справицу за наше прилике, посебно мислим на превод и црту између бројева? — Ранко   Нико лић   19:46, 15. јул 2017. (CEST)

Засад само добијам Page 'XXXX' not found кад год покренем, а и кад ставим :sr: испред, не да ми да уредим или да видим историју... Ево има ово на страници алата. Изгледа да је потребан ботовски рачун и да аутор нешто додатно намјести? – Srdjan m (разговор) 14:32, 16. јул 2017. (CEST)
Нисам видио поруку до сада. Справица ради, исправља црте између броје у шаблонима за референце, поправља урл који воде ка гугл буксу и додаје ИСБН кодове. Expand citation не ради, то би требали избацити, ја не знам како. Остаје још превод. — Ранко   Нико лић   14:49, 19. јул 2017. (CEST)

Властимир[уреди]

Можеш ли на Википодацима ставити да је сјајан чланак? Ја немам дозволу. --MilosHaran (разговор) 14:05, 19. јул 2017. (CEST)

@MilosHaran: Yes check.svg Урађено. Предухитрио ме Sound. :-) – Srdjan m (разговор) 14:20, 19. јул 2017. (CEST)

Помоћ[уреди]

Треба ми помоћ око једног шаблона на Остави. Спремамо такмичење Трагом душе, па ми је на идеју дошло да би преко ИД броја одређеног природног или непоретног добра могли добити његов назив у опису датотеке. Нпр. {{tos2017rs|NKD001}} дало би „Адвентистичка црква, Бања Лука”. Како би се то могло извести? — Ранко   Нико лић   23:20, 22. јул 2017. (CEST)

@Ранко Николић: Можда овако нешто (ако се наводи само један параметар; лупам називе, примјера ради):
{{#switch: {{{1|}}}
| NKD001 = Адвентистичка црква, Бања Лука
| NKD002 = Адвентистичка црква, Градишка
| NKD003 = Адвентистичка црква, Нови Град
| NKD004 = Адвентистичка црква, Бијељина
| ... и тако даље колико хоћеш ...
| #default = Ово задње би се приказало кад није ништа од понуђеног унесено.
}}
Srdjan m (разговор) 23:27, 22. јул 2017. (CEST)
@Ранко Николић: Измијенио сам Тест1 и Тест2, па види јеси ли тако нешто замислио. – Srdjan m (разговор) 23:36, 22. јул 2017. (CEST)
Е баш сам тако замислио. Хвала! — Ранко   Нико лић   23:50, 22. јул 2017. (CEST)

ORES review tool[уреди]

Видим да на Википедији на енглеском имају ову алатку, знаш ли можда како функционише? — Ранко   Нико лић   14:03, 11. август 2017. (CEST)

ORES ради на принципу машинског учења помоћу којег означава измјене које мисли да су штетне. Е сад, имаш неколико врста подршке за језике (још се називају модели):
  • Основна подршка састоји се од модела reverted који ће покушати предвидјети треба ли одређену измјену вратити. За тај модел база података се ствара (тј. алат се „тренира”) тако што се преузимају подаци о најчешће враћеним, тј. поништеним измјенама на неком пројекту (тј. прикупљају се ријечи из тих измјена). Затим их неко треба провјерити и моћи ће се интегрисати у ORES.
  • Напредна подршка захтијева мало више људског рада. Састоји се од два модела: good faith и damaging – ово прво предвиђа је ли измјена добронамјерна, а друго је ли штетна (логично ;)). Да би се направила база података за ова два модела, потребно је покренути нешто што се зове „labeling campaign” – преузме се велики низ случајних измјена (~2000–5000 измјена) и онда искусни уредници требају прегледати сваку од њих и оцијенити је ли штетна или је добронамјерна.
Претпостављам да за ово није потребан консензус, мада би ваљало обавијестити заједницу да мало припомогне ако се жели поставити ово друго. Могу покренути поступак да се добије основна подршка за алат ако желиш. – Srdjan m (разговор) 14:38, 11. август 2017. (CEST)
Искрено, изгледа ми веома примамљиво. Вјероватно нису потребне веће измјене у досадашњем интерфејсу, као што би био случај са системом на Википедији на бошњачком језику. У сваком случају треба обавијестити заједницу, да не буде да радимо нешто на своју руку. — Ранко   Нико лић   14:41, 11. август 2017. (CEST)
@Ранко Николић: Да, не би била нека драстична промјена јер је у принципу алат који само обиљежава и истиче проблематичне измјене на скорашњим измјенама (неће ништа радити на своју руку), што би мислим колико-толико олакшало посао патролерима. Погледај и подешавања на en.wiki овдје при дну (може се и сасвим искључити овдје). Ако се обавијести заједница и људи не буду имали ништа против, бацам се на активирање. ;-) – Srdjan m (разговор) 14:51, 11. август 2017. (CEST)
Заједницу ћу ја обијестити у што краћем року, а ти у међувремену погледај оно што сам синоћ написао на техничком тргу. — Ранко   Нико лић   14:58, 11. август 2017. (CEST)

А таман ја хтедох да предложим да се дода она алатка измене на чекању или како год се већ зове, и видим сад у скорашњим изменама ово.. Одлична идеја. А то за случајне измене, сви са патролер правима (патролери и администратори) добију или? Подржавам идеју. Zoranzoki21 (разговор) 15:14, 11. август 2017. (CEST)

Питање[уреди]

Поздрав. Да ли постоји шаблон за израчунавање старости не са годином и месецима, него годином и данима. Тај податак ми је потребан код неких спортива где се говори о најмлађем и најстатијем у екипи, репрезентацији, ОИ и сл. Ако постоји молио би та ми покажеш, Хвала--Drazetad (разговор) 12:59, 22. август 2017. (CEST)

@Drazetad: Нашао сам овај шаблон, али нисам сигуран јеси ли на тако нешто мислио. – Srdjan m (разговор) 13:17, 22. август 2017. (CEST)
Проверио. То је. Хвала.--Drazetad (разговор) 13:27, 22. август 2017. (CEST)