Разговор с корисником:Bonzo/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Недовршени текстови[уреди извор]

Нема потребе да их дефинишеш другим именом ако не постоје. Сматрам да је сасвим у реду да ставиш свој текст (тј. превод) о доберману у чланак доберман. Наравно, било би врло лепо да довршиш превод и не оставиш текст полупреведен, али српска Википедија није величине као енглеска, па да постоје правила о непостављању чланака чији превод није довршен. --Милош Ранчић 23:00, 18 Нов 2004 (CET)

Никола[уреди извор]

Поздрав и Добродошао :), јавио си ми се ал немам појма о којем чланку се ради, што се тиче тражење одобрења за коришћење информација са интернетпрезентације било кога или чијих података, ја се свакоме јављам преко емаил и питам за одобрење (већина неће да се одазове али треба бити упоран једноставно па ће се јавити некад...) када добијеш неко одобрење поставиш на дискусију од чланка одобрење... мислим да је то то... ако си можда мислео на чланак о Јанко М. Веселиновић да о њему немогу да нађем ништа осим да постоје његове књиге по нашим библиотекама погледај овде Јанко М. Веселиновић ја се неналазим у Србију па немам могућност да изнајмим књигу....--Нико 14:03, 26 Нов 2004 (CET)

Жив ми био само напред користи до миле воље и немој никада помислити да досађујеш неком када тразиш одобрење :) --Нико 14:19, 26 Нов 2004 (CET)

  • Поздрав Бонзо, хвала за подршку....биће овде на нашој вики посебно страна за то па ћемо видети како најбоље поступити, пријавићу се тамо тек за два месеца одприлике... --Нико 09:25, 13 Дец 2004 (CET)
  • Поздрав Bonzo, видим вредан као и увек :) само напред, хтео сам мало да те исправим... видим пишеш "Спољни линкови" требало би да пишемо сви исто... ја сам у почетку писао исто тако, па сам скужио како пишу други чланови који су овде дуже... па ет реко да напоменем само да негрешиш као што сам ја :) пиши "Спољне повезнице" уздравље... --Нико 20:24, 14 Дец 2004 (CET)

Патрљци[уреди извор]

Када је неки текст патрљак то можемо обележити тако што у његовом коду упишемо {{патрљак}} Ефекат је да се на страни дода следећи текст (и плус категорија стране патрљак):

Овај текст је патрљак. Уколико га допуните помоћи ћете Википедији.

Сам шаблон (темплејт) можете погледати (и променити) на адреси Template:патрљак --Djordjes 21:41, 28 Нов 2004 (CET)

  • Дакле, било би добро, ако ти није тешко, да све ове стране које си малопре означио да су патрљци на овакав начин преозначиш. Тј. да обришеш овај ручно написани текст а упишеш уместо тога {{патрљак}} То је добро зато што се онда при аутоматској промени изгледа овог шаблона ово свугде мења, такође имаћемо и евиденцију свих патрљака у одговарајућој класи. --Djordjes 21:53, 28 Нов 2004 (CET)
  • Добро би било још мало претражити Википедију и чланке који су патрљци овако означити, тако да би тај списак непотпуних чланака могао да буде смерница за даљи рад свима нама. Поздрав. --Djordjes 22:04, 28 Нов 2004 (CET)

Имаш одговор[уреди извор]

На мојој страни за разговор --Милош Ранчић 11:33, 13 Дец 2004 (CET)

Администраторска права[уреди извор]

Управо си постао администратор на српској Википедији. --Ђорђе Стакић 13:10, 13 Дец 2004 (CET)

Моје најискреније честитке :) Обрадовић Горан 14:47, 13 Дец 2004 (CET)

==владоборо== пребацио поруку на крајНебојша Бозало 21:08, 15 Дец 2004 (CET) Добио сам поруку да ти се јавим, али пошто не зам баш како ово функционише остављам ти поруку на овај начин. Реци ми како да се јавим и мало ми појасни функционисање овог сајта. владоборо


Хвала, и надам се нашој успешној сарадњи. Уколико имаш било какво питање, слободно...без устручавања....на одељку за дискусије моје странице. Поздрав, --Покрајац 01:39, 16 Дец 2004 (CET)

Здраво[уреди извор]

Да, био сам улогован кад си поставио страницу, па реко да видим шта је. Заборавио сам да напишем која је измена, па ако ниси нашао, само сам променио "Википедиа" у "Википедија".

Мало је тешко да се прате измене, док овај бот сређује линкове за године, ал надам се да ће то ускоро да се заврши. --Обрадовић Горан 22:24, 17 Дец 2004 (CET)

Имаш одговор код мене на страни за разговор. --Обрадовић Горан 02:29, 22 Дец 2004 (CET)

Злонамерне грешке[уреди извор]

Реци ми како да на дргугим Википедијама (конкретно енглеској) укажемо на чланке који нису објективно написани и износе нетачне чињенице. Ради се о неким текстовима који говоре о последњем рату и које су очигледно написали наши "сусједи". поздрав владоборо 09:45, 23 Дец 2004 (CET)

Одлична повезница за снијег. Нисам баш у току са категоријама и категоризацијом у чланцима па те молим да погледаш моје чланке и додаш шта је потребно. владоборо 16:16, 25 Дец 2004 (CET)

Драго ми је да сам нашао још једног љубитеља Опере, а што се тиче претраге, код мене у пољу "тражи" постоје само "иди" и "тражи". Није ми јасно шта треба да означим. А иначе проблем се јавља само код мојих нових чланака. Све остало налази без проблема. Позрдав владоборо 18:56, 25 Дец 2004 (CET)

Zdravo, tekst je o Mohamed Farrah Aididu, imas link na engleskoj wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Farrah_Aidid. Radi sta god smatras da je neophodno, samo neka bude vise tekstova. Kao sto vidis ni ja ne stignem sve prevesti, jer prevodim iz glave (rijecnik sam izgubio u nekoj neprilici ;) Tako da bi bilo lijepo da neko nastavi tamo gdje sam stao :)

Pozdrav :))

Dusan Sukovic

Sta mislis, jel bismarck zreo za prevodjenje? :>

Dusan

Radis kao mrav :-) Sta mislis, jer ok sto sam stavio karakteristican pruski slem, pod njegovu sliku? Mislim da onakav tip sljema, je samo postojao u "novije" vrijeme kod prusa?

Pozdrav



Ма супер, само да уместо Берлин пише Берлину. Тамо има само неке слике... Поздрав, --Покрајац 00:44, 26 Дец 2004 (CET) E сад је боље. Браво. Спава ми се, уморио сам се од превођења. Поздрав, --Покрајац 01:22, 26 Дец 2004 (CET)


Sta se desilo sa bismarckom? nema teksta na cirilici ..:( Dusan Sukovic

00:00 Ponedjeljak

Померање[уреди извор]

Када се помери страница на други наслов, онда се цео садржај странице којој се мења наслов "помера" на тај нови наслов. Сад сам прво направио страницу о Јосипу Брозу Титу, додао стране повезнице, и после сам је померио на нови наслов Тито, као што је то урађено на већини осталих Википедија. Поздрав, лаку ноћ! --Покрајац 02:18, 28 Дец 2004 (CET)

  • Ok.

Inače ima dosta toga sa hrvatke wikopedije što bi se moglo iskopirati na našu. Ne verujem da bi GNU imao nešto protiv? --confy 20:38, 31 Дец 2004 (CET)

Захваљујем ти на новогодишњим честиткама и узвраћам ти истом мером. Иако овде пишем "озбиљне" текстове, духовитост ми не недостаје (иако није сваком разумљива), па се смејем у себи како неки википедијанци лечећи своје комплексе претерано озбиљно схватају Википедију. Наука се може посматрати и са ведрије стране и оптимистички да се не би грцали у сталном блату. Још једном ти желим пуно среће и весеља у Новој години и да ти текстови одишу лепршавошћу и лакоћом, па да таквим приступом "заразиш" све википедијанце.  ;)  :domatrios 04:11, 2 Јан 2005 (CET)

Happy new 2005![уреди извор]

Thanks Bonzo for your e-mail! meta:User:Gangleri Gangleri 03:09, 6 Јан 2005 (CET)

Ангелика[уреди извор]

Браво за сређивање стране. Има још тога доста што би требало довести у такав ред.

  • Хвала, моје измене су углавном техничке природе никад естетске, само су препорука и помоћ и нико немора да их прихвати.

Нисам баш за униформност никад био али се слажем да енциклопедија мора да поштује нека основна правила, и да артикли треба да личе како би се корисници лакше навикли. Полако шта прочитам ако треба додам неку повезницу или слику, трудећи се да помогнем а не да одмогнем или критикујем.Небојша Бозало 13:00, 7 Јан 2005 (CET)

Африка[уреди извор]

Тек сад можемо рећи да није више патрљак.

  • Да, одакле ти само енергија :). Слажем се да за сада није неопходно трудити се да неке чланке поделимо без обзира на предлог софтвера. Погледао сам и чланак Пале али нећу бре више да те хвалим, ако си из Бгда плаћам пиво а ако ниси јави да наставим са хвалом :). Милош је не тако давно позвао на дружење, али незнам како је прошло, протекли а богме и предстојећи празници нам пружају прилику да негде седнемо, позив важи за све Википедијце.Небојша Бозало 13:00, 7 Јан 2005 (CET)

Отићићемо на пиво нема фрке, а за сада можеш да ме наставиш хвалити:) Рекао си да се волиш занимати техничким стварима више него писањем, па ти дајем предлог да кренеш иза Јаблана и додајеш слике и оно што енглези зову Scientific classification. Текстови су му добри, али опет ја причам причу о стандардизацији. Мислим да текстови не морају бити баш по ISO, али мало лаганог ЈУС-а би добро дошло. Поздраввладоборо 11:38, 10 Јан 2005 (CET)

Cirilica na linuksu[уреди извор]

Kako da u linuksu pisem junikod cirilicu? Марко 18:54, 6 Јан 2005 (CET)

  • Мислим да што се тиче линукса и слова Милош ту може да ти каже све што те интересује, нема га неко време али мислим да нам спрема бота за пресловљавање. Можда још неко користи линукс па припомогне видевши овај разговор. Ја сам пробао да га користим али јачи је, он је победио :).Небојша Бозало 13:00, 7 Јан 2005 (CET)

Христос се родиНебојша Бозало 13:00, 7 Јан 2005 (CET)

Промоција[уреди извор]

Свака част! Колико ти радиш на промовисању ове наше енциклопедије... стварно се дивим твом труду. Добра ти је идеја да поздравиш све нове кориснике, уз мало упутство. Видео сам да то раде и на другим Википедијама. Него ако бих могао да дам пар стилских сугестија на текст за добродошлицу, који си написао на Кастеровој страници (а претпостављам да ћеш га користити и за друге): Уместо Хвала за допринос, мислим да би боље било Хвала на доприносу; добродошли -> добродошао; Сви ми овде редовно -> Ми сви овде редовно; Можеш се потписати -> Можеш се потписИВати; Ако имаш неке нејасноће -> Ако ти нешто није јасно;

Е, да умало да заборавим, мислим да ти нисам узвратио новогодишње честитке, па бих ти овом приликом пожелео све најбоље, пуно здравља, успеха, среће... и да нам Википедија у овој 2005. превали бар 10 000 чланака. -- Обрадовић Горан 02:36, 10 Јан 2005 (CET)

Можеш ли ти као администратор да ми пошаљеш нову шифру? Као што видиш ја сам је заборавио а нисам оставио адресу па да то урадимо по пропису. поздрав владоборо

Погледао сам мало и ја и нисам нашао друге могућности да добијеш шифру, ја сам ако погледаш направио и бонзо1 па сам се сетио шифре првог налога :). Сад сам пријавио и мејл адресу за сваки случај па нема шансе да изгубим налог, видим по Горановом одговору да је и он имао сличне проблеме како би се рекло дечје болести, зашто ми да будешо изузетак :). Пријави се поново па ако се сетиш шифре, или нађемо начин да ти вратимо стару већај који налог ћеш користити а у супротном јави нам се са новим именом, пријављивљње није скупо :). Поздрав и једва чекам да те опет видим у акцији, списак скорашњих измена је драстично утањио од како те нема.Небојша Бозало 13:33, 19 Јан 2005 (CET)

Хемија[уреди извор]

Не успевам да направим категорију хемија. Да ли можеш да ми помогнеш? -- Обрадовић Горан 14:47, 19 Јан 2005 (CET)

  • Знам да сам закаснио али можда другом неком затреба а и ја сам био заборавио.Категорије настају саме кад са на дно прве стране коју хоћемо да ставимо у нову категорију стране стави например [[Категорија:Хемија]] и сви артикли који имају то на страни се сами сортирају у ту категорију, може се направити и куцањем у као и нова страна Category:Хемија и на њу упишеш нешто да стоји, а негде сам прочитао и о додатном сортирању и мислим да је пример људи добар [[Категорија:Социолози|Богдановић, Марија]],Небојша Бозало 19:22, 19 Јан 2005 (CET)

Видим да си вршио неке промјене на Списку чланака које српска википедија треба имати, а и ја сам активан на истој страни пар дана па да разјаснимо пар ствари. Не знам зашто си брисао линкове на енглеску википедију. Мени, а вјероватно и још некоме, су ти линкови корисни приликом превођења енглеских чланака јер са једног мјеста могу да нађем и који нам чланак треба и енглески чланак. Нека врста уштеде времена. Ѕбог тога свуда остављам те линкове. Друга ствар је твоја промјена линка средњи вијек у средњи век. Већ смо разговарали о томе и договорили се (ваљда:)) да је ријешење за екавско-ијекавске разлике редирект. Једноставно обадвије стране оставити да постоје, с тим што ће на једној бити редирект на другу. То смо већ одрадили за напримјер снијег - снег. Хајде прокоментариши. Поздрав Borovlado 09:39, 21 Јан 2005 (CET)

  • Прво поздрав и драго ми је да си са нама.
    • За брисање енглеских линкова ако погледаш моје промене видећеш у линији 184 промену на Ева Перон, оне две тачке, то је била једина повезница али погрешна према енглеском, показивала је према енглеском чланку о Еви уместо према Wikipedia:List of articles all languages should have , и једина споњна повезница уопште, па сам убацио повезнице на све језике које сам нашао, онај списак на врху стране остали језици, затим сам отишао на све те језике и убацио повезницу ка нашем, нека пише Српски и на другим језицима:).Сви потребни линкови се налазе ту, бар се ја надам :). И ја радим на исти начин. Ако нешто није како ваља само кажи да вратим.
    • Видео сам да активно радиш на поменутој страни, ја сам дошао на њу да видим како стоји са псима, о којима сад правим почетне странице, и кад сам хтео да одем на енглеску уочио сам неправилност са линком и исправио, додао и остале језике и пошто посла има напретек видео си да сам додао неке заграде и преводе, не све али тек да смањим посао неком другом.Видевши да се СРЕДЊИ ВЈЕК црвени, тојест да непоказује ка неком чланку одлучио сам да га преправим у нади да ће да поплави на СРЕДЊИ ВЕК, познајем и прихватам договор о екавско-ијекавске разликама у Википедији.Моја исправка је била чисто техничка и пошто непостоји страна СРЕДЊИ ВЈЕК мислим да то није проблем. Поздравњам те и ајде јави се. Небојша Бозало 14:53, 21 Јан 2005 (CET)

Ту сам. Мислим да завршавам са Списком чланака. Вратио сам све нестале линкове и сада нема проблема. Наравно доста тога на тој страници је остало непреведено, јер немам појма шта значи, на пример Olfactory system, па сам то оставио за неког другог. Генерално та страна је добра полазна основа за преписивање чланака. Настављамо:) Поздрав Borovlado 15:07, 21 Јан 2005 (CET)

Wow! Category:Расе паса - There are 121 articles in this category. Regards Gangleri | Th | T 00:37, 11 Феб 2005 (CET)

7000. чланак[уреди извор]

Е сад ми ништа није јасно. Ти си писао чланке о псима и у то време када смо премашили 7000 чланака. Ако мислиш да је Голија заслужан, молим те, промени темплејт. Што се тиче дружења, ја га поздрављам, али не могу сигурно потврдити своје присуство. Допунићу се на списку, ако ћу бити тамо... Поздрав, --Покрајац 02:42, 30 Јан 2005 (CET)

Београд[уреди извор]

Здраво Небојша, свака част на овим улицама. Још нисам стигао нешто да напишем о својој и о човеку чије име носи, али ускоро.... Него, хтео сам те замолити, ако је могуће да се још мало преуреде чланци о општинама. Рецимо, ни на једном од њих не постоји унутрашња повезница као Београду. Исто тако, испод грба, некад стоји, грб општина, нгде само грб, а негде нешто треће. мислим да би свуда требало стајати грб општина. Нисам хтео да се мешам у твој рад... Поздрав, --Покрајац 15:20, 5 Феб 2005 (CET)

навали[уреди извор]

Само ради, па ово је ваљда отворени пројект. Навали на ћирилизацију. Реци ми како ћирилизујеш текстове.Вандал Б 12:17, 7 Феб 2005 (CET)

8000 чланак[уреди извор]

Бонзо, ево мене опет...већ смо догурали до 7928 чланка и уколико будеш имао сутра материала за једно 20-30 чланак могу ја да направим још толико али да ти или неко други направи 8000 чланак пошто си онај 7000 несебично приписао мени иако ми није стало до заслуга и ордења а и ти си имао квалитетније чланке...имаш ли некакав предлог или бољу идеју у вези реченог ?! Голија

Вики путовања[уреди извор]

Не знам да ли да стављам и Вики путовања будући да тај линк не постоји на енглеској Википедији? За сад сам видео да постоји само на мађарској.--M. Покрајац 01:33, 13 Феб 2005 (CET)

категорије[уреди извор]

Мислим да нема потребе за категоријама типа "умрли 1988" или "рођени 1888", јер већ на странама одређене године постоје поднаслови, умрли, рођени,... Поздрав Вандал Б 15:46, 15 Феб 2005 (CET)

  • Управо о томе размишњам,ајде још неки предлог више очију боње виде --Небојша Бозало 15:50, 15 Феб 2005 (CET)

Број Чланака[уреди извор]

Чекај, значи сад ћемо имати триплиран број чланака? Милош је направио бота, ал нисам имао појма шта ће да ради...(?) --M. Покрајац 15:51, 18 Феб 2005 (CET)

Погледај Википедија:Уживо --Обрадовић Горан (разговор) 01:01, 19 Феб 2005 (CET)

Надам се да ти неће бити тешко да ћирилизујеш још пар чланака. Истовремено их убацујем и код енглеза. Поздрав Вандал Б 12:49, 21 Феб 2005 (CET)

  • Бонзо, имаш ли намеру да напишеш извештај о прослави такмичења :domatrios 01:39, 23 Феб 2005 (CET)

Српски динар[уреди извор]

Погрешно си потписао слику од 5 дин. Писало је Крушедол, а на слици је била скупштина. То сам исправио, али треба додати и слику кованице са Крушедолом --Обрадовић Горан (разговор) 19:47, 27 Феб 2005 (CET)

  • E морам да се убацим, није погрешио он него ја, брзина је крива не ја, то је већ доказано, али "ко ради тај и греши" Саша Стефановић 19:52, 27 Феб 2005 (CET)

Бонзо опрости, ево сређено је све! Обећај да ће чланак бити вредан проглашења за изабрани! --Марко Покрајац (разговор) 00:56, 1 Мар 2005 (CET)

Национално обележје на главној ст.[уреди извор]

Ја сам апсолутно против стављања заставе или грба Србије на насловну страницу википедије. Србија је држава свих њених грађана који у њој живе. Значи она је грађанска, а не национална жржава, као што је то Хрватска. Када би ставили национална српска обележја, повредили би осећања других нација који говоре српски језиком осим Срба. Ретко где се огу видети национална обележја по Википедији. На енглеској не можеш видети ни једно облежје негог народа који говори енглеским. На француској такође. Сасвим је довољан приказ "црвено, плаво, бело" по мени. Можда је и то чак непотребно, али нећу да дижем велику галаму. Дакле, нису Срби једини који говоре српским, зар не? Поздрав, --Марко Покрајац (разговор) 00:02, 4 Мар 2005 (CET)

ћирилизатор[уреди извор]

Само да ти пребацим разговор са моје стране јер спомињу и тебе:)

"*Само да се надовежем на овај текст и да дам линк ка том малом програмчићу ТРАНСЛИТ, дакле то је тај мали програмчић који се интегрише у MSWORD и помоћу којег се може пребацивати из ћирилице у латиницу и обратно, значи ја у БОНЗО радимо са њим и никад нас није изневерио (бар мене) :o)

  • Бонзо може да се ради и парцијално само ако селектујеш текст који желиш да транслитујеш Саша Стефановић 12:17, 4 Мар 2005 (CET)"

Поздрав Вандал Б 12:44, 4 Мар 2005 (CET)

Успео сам инсталирати конвертор са адресе коју си ми дао тако да вас нећу више давити са латиничним текстовима. Поздрав Вандал Б 15:19, 4 Мар 2005 (CET)

List of all 13.800 places in Romania[уреди извор]

  • Halló Bonzo! I think I have not mentioned before the lists of the oficial names of 13.800 places in Romania:
  1. ro:Format:Listele localităţilor din România pe judeţe
  2. ro:Wikipedia:Proiectul localităţile din România/ghid alfabetic
  3. ro:Wikipedia:Proiectul localităţile din România/ghid judeţe
  4. ro:Wikipedia:Proiectul localităţile din România/ghid
  • #1 is showing basically only names; #2 shows them alphabeticaly; #3 contains #1 with additional links as disambiguations, parallel titles, links to discussion pages; #4 is #2 and #3;
  • All informations are from the romanian postal office http://posta-romana.ro/ .
  • We have not agreed at ro: about standard titles as [[place, county]] or [[place, community / municipality, county]]. See en:Municipality, en:Community, de:Gemeinde. en: uses en:Chicago, Illinois also for big cities and all cities and places except en:New York. Personally I want to have only a few exceptions for major cities.
  • When I made (sorted) the lists I made an error. They are showing [[community / municipality (place), county]] so the sorting is of no much use.
  • I use 72 basic templates as ro:Wikipedia:Proiectul localităţile din România/Listă de localităţi - litera M (format) and can show them in many variations. If you need more informations about this technique please let me know.
  • I am searching a place / a database at WikiMedia to place the datas and to process them with MySQL. If you have any idea about who can help me please let me know.
  • Do you have similar informations at sr:? If so please let me know.
  • de:Liste der Ortschaften im Banat is showing the names of places in Banat in four languages. I thing it would be a great idea adding the names in Serbian with Serbian characters too. If somebody at sr: works on Voivodina / Banat please let me know.
  • Please feel free to contact me whenever you like. Best regards Gangleri | Th | T 09:25, 5 Мар 2005 (CET)

Административна подела Србије[уреди извор]

Одлична идеја за нове чланке. То је требало бити урађено одмах по покретању овог пројекта. И ја сам размиљао да поченм са овим. Хтео сам те само питати да ли би могао мало да преуредим наслов Окрузи? Променио би га у 'Окрузи у Србији или сл, направио редирекете итд. Затим би додато неке категорије... Шта мислиш? Поздрав, --Марко Покрајац (разговор) 17:37, 5 Мар 2005 (CET)

Споменице[уреди извор]

Признање Ђакона::Горана за Стратешки рад је споменица за уреднички и осмишљени рад. Ова споменица се највише односи на оне који администрирају, те на било који други начин надгледају или помажу рад корисника.

Ова споменица је спој “Црвени крстоносни стег“ и “Плави крстоносни стег“

Ова споменица се може доделити и корисницима других википедија.

Зато ову споменицу додељујемо “Бонзи“, као признање Ђакона::Горана за стратешки рад. --Djakon::Goran 03:03, 9 Мар 2005 (CET)

Hi there! I received an unsigned post with a single template for welcome on my talk page. I don't understand serbian, however I wrote several words in english there about using the template. And one more thing, please always sign your posts with the following four symbols: ~~~~~ four tildes. Have a very nice and productive wikiday/wikinight :) -- Корисник:DCLXVI 23:19, 10 Мар 2005 (CET)


Е Бонзо, уместо Види и, стави Видети такође. Некако лепше изгледа. Поздрав, --Марко Покрајац (разговор) 16:20, 13 Мар 2005 (CET)

Ево јављам се. Да ли сте још ту? Хоћете сад нешто овде да радите? Гледате ли утакмицу? --Марко Покрајац (разговор) 19:52, 13 Мар 2005 (CET)