Разговор с корисником:Lkkity~srwiki

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

I can help you. Contact me at

Сређивање слика[уреди извор]

На Википедији је у току акција сређивања слика са нејасним или погрешно назначеним правним статусом.


Замолио бих те да све слике које си послао (или послала), а на којима није означена лиценца, означиш одговарајућом лиценцом, водећи рачуна да лиценца одговара правном статусу слике - погледај на пример ово правило и овај списак ознака за лиценце са кратким објашњењима сваке. Такође, визуелни списак шаблона за слике можеш видети и овде.


Када означаваш слике, поведи рачуна да сем лиценце обавезно ставиш и везу (УРЛ) ка сајту одакле је преузета; ако је слика скенирана, наведи наслов и аутора публикације и ISBN број ако знаш; ако си ти аутор, наведи то као извор (напомена: код снимака екрана и скенираних слика ти ниси аутор слике). Ако сматраш да слика испуњава услове за поштену употребу који су наведени на ознаци за лиценцу, наведи и образложење за ту поштену употребу.


Списак слика које си ти послао (послала), а које немају означену лиценцу, можеш видети овде. Ако у следеће две недеље не решиш лиценце на сликама, тога ће се прихватити заинтересовани уредници.


Напомена: Слике које по завршетку акције сређивања не буду имале јасно регулисан правни статус биће брисане!

Хмм, да пробамо овако:

Hi. This message is here to notify you that you should properly tag the images you have uploaded on Serbian language Wikipedia. You can see a list of those images here. --Бране Јовановић <~> 10:05, 14. јул 2006. (CEST)[одговори]

Ваш кориснички налог ће бити преименован[уреди извор]

09:38, 20. март 2015. (CET)

01:00, 23. април 2015. (CEST)