Ренди Ортон

Из Википедије, слободне енциклопедије
BŽO-Help.svg Овај чланак нема никакве независне и поуздане изворе.
Према правилима о биографијама живих особа, он мора садржавати изворе. Помозите да се чланак унапреди тако што ћете му додати неутралне, проверљиве и поуздане изворе.

Напомена: Контроверзне тврдње о живим особама које немају референцу или је референца коју имају непоуздана — без обзира да ли је тврдња позитивна, негативна, неутрална или само мало вероватна — мора бити одмах уклоњена без икакве дискусије.
Ако имате коментаре који би могли да донесу решењу проблема, молимо вас да погледате страницу за разговор.

Ренди Ортон
Randy Orton 2010.jpg
Ренди Ортон у 2010
Датум рођења 1. април 1980.
Место рођења Ноксвил
 САД

Рендал Кејт „Ренди“ Ортон (енгл. Randal Keith "Randy" Orton - 1. април 1980) је амерички рвач и глумац. Ради за World Wrestling Entertainment, гдје је тренутно по осми пут WWE World Heavyweight шампион. Такође је четири пута био World Heavyweight шампион. Та титула се касније спојила са WWE титулом , и сада се рачунају као једна. Његов најпознатији потез је РКО, након којег обично завршава меч.

Биографија[уреди]

Ортон је рођен 1. априла 1980. године у Ноксвилу, америчкој савезној држави Тенеси. Син је Боба млађег и Елејн Ортон. Његов отац, као и његов деда Боб, старији су такође рвачи. Ортонов отац је био против тога да Ренди постане професионални рвач, и из искуства га је упозоравао да живот у рингу значи живот на улици. Ренди је похађао средњу школу Хејзелвуд, гдје је био аматерски рвач.

Војна каријера[уреди]

Након дипломирања на Хејзелвуду 1998. године, Ортон је на кратко вријеме био у војној служби САД маринаца. Био је осуђен на тридесет осам дана затвора због лошег понашања.

Рвачка каријера[уреди]

Ортон је остварио свој први рвачки наступ 2000. године у локалној рвачкој компанији у Сент Луису. Тренирао га је његов отац „Каубој“ Боб Ортон, који је такође започео рвачку каријеру у тој компанији.

Ортон је потписао уговор са својом садашњом компанијом (WWE) 2001. године.WWE га је првобитно послао у своју под-компанију за почетнике - Ohio Valley Wrestling (OVW), гдје је Ортон наставио са тренингом. У OVW-у Ортон се борио у тег тиму са Бобијем Итоном, и освојио је OVW Hardcore титулу два пута.

Референце[уреди]