Реч на реч

С Википедије, слободне енциклопедије
Реч на реч
Жанрполитика
ВодитељЗоран Стојановић
ЗемљаСрбија
ЛокацијаБеоград
Језиксрпски
Време трајања60 минута
ПродукцијаРТС
Емитовање
ЕмитерРТС 1
Премијерно
приказивање

2012. (2012) — данас

Реч на реч је српска политичка телевизијска емисија која се приказује од 2012. године на РТС 1, у време избора за народне посланике. Водитељ емисије је Зоран Станојевић.

Постоје контроверзе да емисија не допушта једнако време члановима власти и опозиције.[1]

Формат[уреди | уреди извор]

Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност.

Сврха ових дебата јесте да информише грађане о ставовима и стратегијама политичких странака у Србији које се такмиче на изборима. На тај начин сви бирачи у Србији имаће најбољи могући увид у идеје које политичка сцена Србије тренутно пружа.

Овакве дебате између кандидата за политичке функције су саставни део демократских избора у великом броју земаља, промовишу дијалог на тему јавних питања која су у интересу свих грађана и стимулишу политичку толеранцију.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Чонградин, Снежана (12. 12. 2020). Reč na reč“ nije debata nego takmičenje u brzom govoru”. Данас. Приступљено 10. 6. 2021. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]