Савез организација бубрежних инвалида Републике Србије

Савез организација бубрежних инвалида Републике Србије је удружење које за циљ има лакше остваривање права бубрежних болесника. Седиште Савеза је у Гандијевој 89, на Новом Београду.

Године 2006. председници 15 удружења су формирали Савез организација бубрежних инвалида Републике Србије који треба да представља сва удружења и све инвалиде у Србији. Одлуку о оснивању Савеза је потписао Јован Шутаковић. Чланови Савеза су удружења из: Врања, Лесковца, Ниша, Књажевца, Зајечара, Бора, Куршумлије, Прокупља, Крушевца, Пријепоља, Ужица, Свилајнца, Смедеревске Паланке, Крагујевца, Шапца, Лознице,Сјенице, Прибоја, Косовског Поморавља - Ранилуг, Косовске Митровице, Београда (КБЦ Звездара, КБЦ Земун и "Све за осмех"), Пантрансплант из Новог Сада и три удружења инвалида на кућној хемодијализи.

Савез издаје свој часопис Дијализа, који излази два пута годишње, које има и своје интернет издање.[1] Главни уредник часописа је прим. др Љубинко Тодоровић. Часопис се дели бесплатно у свим центрима за дијализу и у свим удружењима бубрежних инвалида.

Председник Савеза је прим. др Љубинко Тодоровић, а председник Извршног одбора Новица Јанковић.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Часопис Дијализа”. Архивирано из оригинала на датум 07. 08. 2016. Приступљено 02. 06. 2016. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]