Савез организација бубрежних инвалида Републике Србије

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Савез организација бубрежних инвалида Републике Србије је удружење које за циљ има лакше остваривање права бубрежних болесника. Седиште Савеза је у Гандијевој 89, на Новом Београду.

Године 2006. председници 15 удружења су формирали Савез организација бубрежних инвалида Републике Србије који треба да представља сва удружења и све инвалиде у Србији. Одлуку о оснивању Савеза је потписао Јован Шутаковић. Чланови Савеза су удружења из: Врања, Лесковца, Ниша, Књажевца, Зајечара, Бора, Куршумлије, Прокупља, Крушевца, Пријепоља, Ужица, Свилајнца, Смедеревске Паланке, Крагујевца, Шапца, Лознице,Сјенице, Прибоја, Косовског Поморавља - Ранилуг, Косовске Митровице, Београда (КБЦ Звездара, КБЦ Земун и "Све за осмех"), Пантрансплант из Новог Сада и три удружења инвалида на кућној хемодијализи.

Савез издаје свој часопис Дијализа, који излази два пута годишње, које има и своје интернет издање.[1] Главни уредник часописа је прим. др Љубинко Тодоровић. Часопис се дели бесплатно у свим центрима за дијализу и у свим удружењима бубрежних инвалида.

Председник Савеза је прим. др Љубинко Тодоровић, а председник Извршног одбора Новица Јанковић.

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]