Спортски центар Олимп - Звездара

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Координате: 44°47′40.15″N 20°30′34.71″E / 44.7944861° СГШ; 20.5096417° ИГД / 44.7944861; 20.5096417

Спортски центар Олимп - Звездара
Олимп
СЦ Олимп - Звездара (2012)
СЦ Олимп - Звездара (2012)
Пуно име Спортски центар Олимп - Звездара
Локација Београд,  Србија
Вјекослава Ковача 11
Отворен 1970.
Власник Градска општина Звездара
Оператор Ј. П. СЦ Олимп - Звездара

Спортски центар Олимп - Звездара (СЦ Олимп - Звездара) је спортски центар у Београду, Србија. Налази се у улици Вјекослава Ковача 11, на једној од највиших тачака Београда, у близини звездарске шуме, у окружењу зеленила и чистог ваздуха. Обухвата површину од око 50.000 , која се састоји од отворених и затворених спортских терена, комплекса базена, амфитеатра, управне зграде са пратећим објектима, зелених и других површина.

Током протеклих неколико година, од када је градска општина Звездара постала оснивач СЦ Олимп - Звездара, уложена су знатна средства за очување и уређење овог спортског комплекса. Данас је СЦ Олимп један од најуређенијих центара са квалитетним садржајима за рекреативно бављење спортом.

Историјат[уреди]

Улаз у СЦ

Спортски центар Олимп - Звездара изграђен је 1970. године. Центар поседује отворене терене за мали фудбал, рукомет, кошарку, атлетски полигон, тениске терене, комплекс отворених базена и летњу позорницу. Од затворених терена има спортску дворану, трим салу и балон халу за тенис, а остатак чине објекти угоститељско-пословног типа и уређене слободне површине.

На СЦ Олимп се организују бројне манифестације:

  • „Волимповање“, културно-забавно-спортски догађај, први пут одржан током лета 2006.
  • „Дан срца“ 24. септембар, промоција здравих стилова живота и контрола здравља
  • „Спортић Звездарић“, такмичење у атлетици за децу из Предшколске установе „Звездара“, са циљем популаризације спорта код најмлађих
  • Акција „Баскет из колица“, промотивна кошаркашка утакмица за особе са инвалидитетом
  • „Игре без граница ОСИ на Звездари“
Хол СЦ "Олимп"


Од октобра 2004. Градска општина Звездара је преузела оснивачка права Јавног предузећа за физичку културу "Спортски центар Звездара".

Објекти[уреди]

[1]

Галерија слика[уреди]

Референце[уреди]

  1. ^ Објекти спортског центра Архивирано на сајту Wayback Machine (мај 29, 2016) (на језику: енглески) www.scolimp.rs (на језику: српски)

Спољашње везе[уреди]