Стјуарт: Живот унатрашке

С Википедије, слободне енциклопедије
Стјуарт: Живот унатрашке
Филмски постер
Изворни насловStuart: A Life Backwards
РежијаДејвид Атвуд[1]
СценариоАлександар Мастерс (роман)
ПродуцентПипа Харис[1]
Главне улогеТом Харди
Бенедикт Камбербач
Година2007.
Трајање90 минута
Земља Уједињено Краљевство
Језикенглески
IMDb веза

Стјуарт: Живот унатрашке (енгл. Stuart: A Life Backwards) британска је телевизијска драма из 2007. снимљена по истоименом роману Александра Мастерса.

Филм приказује Мастерсово пријатељство са проблематичним бескућником Стјуартом Шортером и покушаје да приче о Шортеровој прошлости преточи у биографски роман. У филму наступају Бенедикт Камбербач и Том Харди, коме је улога Стјуарта Шортера доонела номинацију за телевизијску БАФТУ.

Радња[уреди | уреди извор]

Повучени писац и илустратор Александар Мастерс (Бенедикт Камбербач) током учешћа у кампањи да се двоје хуманитарних радника ослободе из затвора упознаје хаотичног младог бескућника Стјуарта Шортера (Том Харди).

Александар почиње да открива све више о Стјуартовом компликованом животу и трауматичном детињству и тражи дозволу да напише његову биографију. Стјуарт му дозвољава и предлаже да пише унатрашке како би књига била што узбудљивија. Док се њихово пријатељство развија, Стјуарт се присећа догађаја из прошлости који су га заувек трансформисали, а Александар добија увид у потпуно непознат свет и почиње да схвата како је Стјуартов живот успео да измакне контроли.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Том Харди Стјуарт Шортер
Бенедикт Камбербач Александар Мастерс
Никола Дафет Џудит
Клер Луиза-Кордвел Карен
Една Дори бака
Кандис Нергард Софи
Џоана Мод Рут

Извори[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]