Трезор (ТВ емисија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Трезор
TREZOR-ISECAK-FREJM.jpg
Трезор
ЗемљаСрбија Србија
Језиксрпски, српскохрватски језик
ЕмитерРТС
Званични веб-сајт

Трезор: пола века ТВБ“ је ауторски циклус емисија Бојане Андрић (концепт, избор, сценарио, режија, водитељ), који приказује Радио-телевизија Србије. Трезор се емитује, почев од 4. фебруара 2002, сваког радног дана у блоку од 58 минута на РТС 2 у 13:00 и после поноћи; уторком и четвртком симултано у 13:00 на РТС САТ; уторком у 17:00 на РТС Дигитал посебним избором емисија из ранијих Трезора.

Садржај[уреди]

Циклус „Трезор“ имао је ослонац на репризним емисијама у продукцији РТС/ТВБ, које су пажљиво окупљене око тематских целина, а посебном опремом представљале су нов ауторски, критички приступ одабраној теми, жанру или самом ТВ медију. Нова опрема подразумевала је потпуну информацију о емисији и ауторима, коментаре и сведочење учесника, оцене и анализе експерата из области медија, делимичну реконструкцију несачуваних емисија или серија.

На том темељу почива нови циклус емисија Редакције за историографију - Трезор: Пола века ТВБ. Садржана у називу, додатна одредница указује на прославу педесетогодишњице Телевизије Београд. Тим поводом Трезор ће са различитих (програмских, техничких, културолошких и др.) аспеката сагледавати прошлост не само Телевизије Београд, већ и телевизије у Србији уопште.

Спољашње везе[уреди]