Универзитет у Бостону

С Википедије, слободне енциклопедије
Ed NL icon.png
Овај чланак је део пројекта Вики-школарац у ОШ "Петар Враголић" у Љубовији.
Датум уноса: октобар - новембар 2022.
Википедијанци: Ова група ученика ће писати чланке на подстраницама, где ће остати до краја периода уноса и оцењивања.
Позовамо вас да помогнете ученицима и дате им смернице током израде.


Универзитет у Бостону је приватни универзитет у Бостону и истраживачки универзитет који се налази у Бостону, Америчкој савезној држави Масачусетс. Основан је 1839. године као независна институција иако је током своје историје била повезана са Уједињеном методистичком црквом.[1][2]

О универзитету[уреди | уреди извор]

На универзитету је запослено је више од 3.800 чланова академског особља, према информацијама из 2014. године. На њему студира више од 33.000 студената. Универзитет у Бостону нуди различите степене диплома, од додипломских до докторских. На укупно 18 школа и факултета распоређених у два урбана кампа. Главни камп се налази дуж реке Чарлс, у бостонским предграђима Фенвај Кенмур и Олстон. Медицинкси камп овог универзитета се налази такође у Бостонском предграђу Саут енд. Универзитет има 75 студијских програма у иностарству у више од 33 градова и у више од двадесет земаља света.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „PR Social”. www.bu.edu. Приступљено 2022-10-13. 
  2. ^ Kim, Christian (2005). Cambridge University Student Union International 2003-2004: International Students' Struggle for Representation in the United Kingdom (на језику: енглески). The Hermit Kingdom Press. ISBN 978-1-59689-044-2.