Црногорска партија

Из Википедије, слободне енциклопедије
Црногорска партија — Crnogorska partija
ЦП — СР
Crnogorska partija.jpg
Оснивач Ненад Стевовић
Заступник Мило Милојко
Коалиција "Црногорска партија — Јосип Броз"
Слоган „’Ајде, чо’че, дигни главу да видимо има ли нас”
Основана 18. фебруар 2008.
Седиште Дунавска 12 (први спрат), Нови Сад
 Србија
Млади огранак Црногорска омладина Србије
Број чланова  (јануар 2014) 1.500
Идеологија Црногорски национализам,
Либерализам,
Атлантизам,
Европеизам,
Регионализам
Политичка позиција Центар
Боје црвена, жута
Химна Ој, свијетла мајска зоро
Народна скупштина Републике Србије
0 / 250
Скупштина АП Војводине
0 / 120
Локалне скупштине
39 / 6.612
Веб-сајт
http://crnogorskapartija.rs/

Црногорска партија (скраћено ЦП) основана је 18. фебруара 2008. године у Новом Саду под називом Црногорска партија настала је уједињењем странака либералне политичке оријентације. Црногорска партија је регистрована мањинска партија црногорске националне мањине, Црногораца пореклом из Црне Горе и свих других грађана Србије она је ванпарламентара мањинска партија чији се политички ставови заснивају на пуноправно чланство Србије у Европској унији и НАТО пакту као и црногорском национализму, либерализму, европеизму, регионализму и атлантизму, партија се залаже за очување црногорске национале културне баштине и националних интереса у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

Црногорска партија је за пуноправно чланство Републике Србије у Европској унији и НАТО пакту. Црногорска партија остварује добре политичке односе са Либералном партијом Црне Горе, политичком партијом из државе Црне Горе.

Оснивач и садашњи председник у оставци Црногорске партије је Ненад Стевовић из Малог Иђоша који је оснивач и председник Удружења Црногораца Србије "Крсташ" (УЦС "Крсташ") из Ловћенца, који је основан 2003. године у Савезној Републици ЈугославијиСрбији и Црној Гори, који се бави неговањем културне баштине Црногорског народа у Србији. Од 2008 године Црногорска партија, делује политички учествује на парламентарним изборима 2008 на изборној листи Црногорска партија — Ненад Стевовић и 2012. године на изборној листи Црногорска партија — Ненад Стевовић као и 2014. године на вандредним парлементарним изборима у Србији на изборној листи Црногорска партија — Јосип Броз носилац изборне листе био је унук доживотног председника Савеза комуниста Југославије и Социјалистичке Федеративне Републике Југославије Јосипа Броза Тита, господин Јосип Јошка Броз председник Комунистичке партије.

Спољашње везе[уреди]