Чачанска банка

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Чачанска банка а. д.
Акционарско друштво
Индустријабанкарска
Основано1956.
СедиштеЧачак,
 Србија
Руководиоци
Драган Јовановић
Производибанкарство
Број запослених
385
СлоганПелцер успеха у Србији.
Веб-сајтwww.halkbank.rs

Чачанска банка је банка са седиштем у Чачку, Србија. Чачанска банка је банка универзалног типа и пружа све врсте услуга становништву и привреди. Има развијену пословну мрежу у 24 града Србије. Фокусира се, пре свега, на сарадњу са клијентима сегмента малих и средњих предузећа, који има кључну улогу у привредном развоју Србије. Своје пословне циљеве Банка остварује на одговоран начин, уз трајну бригу о развоју друштвене заједнице и очувању животне средине.

Чачанска банка је основана 1956. године као Комунална банка за срез Чачак. Од 1973. године послује под именом Удружена београдска банка – Основна банка Чачак, услед политичких и економских прилика које су условиле припајање привредних и финансијских организација. Године 1991. Банка се организује као деоничарско друштво и мења назив у Беорадска банка – Чачанска банка д.д. Чачак. Од 2000. године Чачанска банка а.д. Чачак послује под данашњим именом као самостално правно лице.

Банка поседује Сертификат за развој и пружање банкарских услуга ISO 9001:2008, издат од стране швајцарске SGS групе.

Највећи акционари банке су Република Србија са 28,48% акција, Европска банка за обнову и развој са 24,99% акција и Међународна финансијска корпорација са 19,99% акција.