Шаблон:ИЧ-Портал:Никелодион/Тандерменови

С Википедије, слободне енциклопедије

Тандерменови (раније Тандермени, енгл. The Thundermans) америчка је играна комедија направљена од стране Џеда Спингарна, премијерно приказана на Никелодиону 14. октобра 2013. године. Серија обухвата четири сезоне са укупно 104 епизода. Серија је комерцијално успешна, јер је свака епизода у просеку гледана од стране 1,50 до 2,50 милиона гледаоца. У периоду од 2015. до 2017. године, серија је номинована за мноштво награда, од којих је освојила „Награду по избору деце 2016” у категорији Омиљена ТВ емисија. Главне улоге у серији тумачили су: Кира Косарин, Џек Грифо, Адисон Риек, Дијего Веласкез, Роса Бласи, Крис Толман, Маја Ле Кларк и Дејна Шнадер.

Серија се врти око суперхеројске породице Тандермен, која се из херојског града, по имену Хиденвил, сели међу људе као би започели нормалан и миран живот. Главни фокус серије је на близанцима Фиби и Максу, чији су односи у почетку били ривалски, међутим, то се променило када је Макс постао суперхерој, одуставши од своје жеље да постане суперзликовац. С друге стране, Фиби и Макс имају две сестре, Нору и Клои, и брата Билија, који често упадају у невоље због своје младалачке немарности. Њихови родитељи, Барб и Хенк Тандермен, који су суперхероји у пензији, труде се да себи и својој деци пруже што лепши и нормалнији живот. У кући Тандерменових живи и суперзликовац, доктор Артур Колосо, ког је Хенк претворио у зеца, након чега га је Макс усвоио као љубимаца, али и свог најбољег пријатеља.

У Србији, Црној Гори, Републици Српској и Северној Македонији серија је премијерно приказана 7. септембра 2014. године на каналу Никелодион, синхронизована на српски језик. Синхронизацију је радио студио Голд диги нет. Од 17. априла 2018. године синхронизација се емитује и на каналу Вавум. Уводна шпица није синхронизована. Српска синхронизација нема ДВД издања. У почетку назив српске синхронизације гласио је Тандермени, међутим убрзо је промењен у тренутни назив Тандерменови. У српској синхронизацији главне улоге су тумачили Маријана Живановић, Предраг Дамњановић, Ивана Тењовић, Вељко Смиљанић, Јадранка Пејановић, Валентина Павличић, Софија Јуричан, Бојан Хлишћ, Тиња Дамњановић и Милош Дашић.