Пређи на садржај

Шаблон:Обавештење о датотеци без извора

С Википедије, слободне енциклопедије

Није наведен извор за датотеку {{{1}}}

Недостаје извор
Недостаје извор

Здраво, . Хвала ти што си отпремио датотеку [[:Датотека:{{{1}}}|{{{1}}}]]. Међутим, на страници са њеним описом тренутно није наведено ко је аутор, па је статус ауторских права нејасан. Ако ти ниси аутор датотеке, треба да образложиш зашто имамо право да је користимо на Википедији. Такође је потребно да наведеш одакле си је добавио, тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове коришћења садржаја са те странице.

Ако датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права датотеке. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала.

Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

Употреба[уреди извор]

{{subst:обавештење о датотеци без извора|НАЗИВ_СЛИКЕ.jpg}} ~~~~


Обавештење: не заборавите да овај шаблон супституишете {{subst:Обавештење о датотеци без извора}} уместо {{Обавештење о датотеци без извора}}.