Шаблон:Обавештење о датотеци без лиценце

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Проблем са ауторским правима за датотеку {{{1}}}[уреди]

Недостаје лиценца

Здраво, . Хвала ти што си отпремио датотеку [[:Датотека:{{{1}}}|{{{1}}}]]. Међутим, на страницу са њеним описом тренутно није стављена одговарајућа лиценца, па је статус ауторских права нејасан. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала.

Документација шаблона[погледај] [уреди] [историја] [освежи]

Употреба[уреди]

{{</nowiki>subst:CC-BY-SA-4.0|Teret_Poster2.jpg}} ~~~~


Info blue.svg
Обавештење: не заборавите да замените овај шаблон изворним кодом<nowiki>{{</nowiki>subst:Обавештење о датотеци без лиценце|НАЗИВ_СЛИКЕ}} уместо {{Обавештење о датотеци без лиценце|НАЗИВ_СЛИКЕ}}.