Википедија:Креирање чланака/Чаробњак-Садржај

С Википедије, слободне енциклопедије
5. Садржај
6. Крај

Ваш чланак не сме да крши ауторска права. Ако ваш чланак садржи просто копирани део са неког другог мрежног места или неког другог извора, не можемо га прихватити -- осим ако ти извори посебно издају свој садржај у јавно власништво или лиценцирају под Creative Commons лиценцом. Чак и ако сте га Ви написали, он може да крши ауторска права. Сваки чланак који крши ауторска права ће бити обрисан. Увек је боље да сами напишете чланак својим речима. У реду је и ако чланак није савршен.

Ваш чланак мора бити о нечему значајном. На претходној страници, дата су Вам упутства шта чини тему чланка значајном. Побрините се да објасните зашто је тема чланка значајна приликом креирања чланка. Ово неће помоћи само уредницима који прегледају уносе, већ и људима који ће једног дана читати ваш чланак.

Ваш чланак мора бити неутралан. Чланци на Википедији теже да уважавају неутрачну тачку гледишта, што значи да нису ни за ни против неке теме чланка. Иако су прописно цитиране похвале или критике савршено прихватљиве, ваш чланак треба да им приступи неутралним тоном. Чланци који или превише нападају или превише хвале своју тему ће бити обрисани.


Да ли ваш чланак задовољава захтеве о садржају?