Пређи на садржај

Шаблон:За другу употребу

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Шаблон:Other use)
Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

{{Other use}} резултира у испису са грешком

{{Other use|Македонија (вишезначна одредница)}} резултира у испису

За чланке писане на латиници, користити шаблон {{Other use-lat}}!

Употреба[уреди извор]

Пример изнад демонстрира да овај шаблон ствара напомену која преусмерава читаоца на вишезанчу одредницу везану за страницу у којој је шаблон постављен, од. страницу чије је име име странице у којој је шаблон поставље са прикаченим додатком „ (вишезначна одредница)”. Када се вишезначна одредница налази на другом наслову, тај наслов може да се унесе као аргумент у шаблону.

Када употребити шаблон[уреди извор]

Шаблон се користи када страница има вишезначан наслов, тако да читаоци који су тражили тај наслов али можда неки други чланак, помоћу овог шаблона буду преусмерени на вишезначану одредницу која ће да им помогне у проналаску жељеног чланка. Као што је наговештено овде и представљено у примеру изнад, молимо да преусмеравате на преусмерења која укључују речи „ (вишезначна одредница)” у свом наслову, ако таква постоје.

Када не употребити шаблон[уреди извор]

Шаблон се користи када чланак нема наслов са више значења; на пример, читалац који тражи тачно „Парис (митологија)” вероватно није тражио чланак о граду у Француској (или било где другде), тако да не би било прикладно додати {{other use|Парис}} на врх чланка Парис (митологија). Такође, не користити овај шаблон за повезивање на чланак од. страницу која није вишезначна одредница; уместо тога, један од других хетноут шаблона који се налази на листи испод може да буде више прикладан за такве случајеве (намене).

Грешке[уреди извор]

Уколико видите поруку о грешци и нисте сигурни шта да учините, молимо поставите поруку на Разговор о шаблону:Other use и неко ће вероватно да вам помогне.

TemplateData[уреди извор]

Нема описа.

Параметри шаблона[Уреди податке о шаблону]

Овај шаблон преферира форматирање параметара у једном реду.

ПараметарОписВрстаСтатус
Страница1 страница

Уписати назив странице која представља другу употребу.

Назив страницеобавезно