Штрумпфови: Скривено село

С Википедије, слободне енциклопедије
Штрумпфови: Скривено село
Филмски постер на српском језику
Изворни насловSmurfs: The Lost Village
РежијаКели Есбури
СценариоСтејси Харман
Памела Рајбон
ПродуцентЏордан Кернер
Мери Елен Бејдер Ендруз[1]
Темељи се наШтрумпфови Пјера
Главне улогеДеми Ловато
Рејн Вилсон
Џо Манганјело
Џек Макбројер
Дени Пуди
Мишел Родригез
Ели Кемпер
Аријел Винтер
Меган Трејнор
Меди Патинкин
Џулија Робертс
НараторМеди Патинкин
МузикаКристофер Ленерц[2]
МонтажаБрет Марнел
Продуцентска
кућа
Columbia Pictures
Sony Pictures Animation
Kerner Entertainment Company
LStar Capital
Wanda Pictures
ДистрибутерSony Pictures Releasing
Година2017.
Трајање90 минута[3]
Земља САД
Језикенглески
Буџет60 000 000 долара
Зарада197 200 000 долара[4]
Веб-сајтwww.sonypictures.com/movies/smurfsthelostvillage
IMDb веза

Штрумпфови: Скривено село (енгл. Smurfs: The Lost Village) је амерички рачунарки-анимирани фантастички-хумористички филм из 2017. године базиран на серији стриповима Штрумпфови Пјера, издавачких кућа Columbia Pictures, Sony Pictures Animation и The Kerner Entertainment Company и дистрибутера Sony Pictures Releasing. Представља рибут Sony игране/анимиране хибрид филмова, режисер филма је Кели Есбери из сценарија Стејси Харман и Памеле Рајбон, док гласове позајмљују Деми Ловато, Рејн Вилсон, Џо Манганјело, Меди Патинкин, Џек Макбројер, Дени Пуди, Мишел Родригез, Ели Кемпер, Аријел Винтер, Меган Трејнор и Џулија Робертс. У филму, мистериозна мапа наводи Штрумпфету, Кефала, Трапу и Грубера да пронађу скривено село пре Гаргамела. У филму су представљени женски Штрумпфови, који су се појавили у франшизи наредне године.

Премијера филма Штрумпфови: Скривено село била је 2. априла 2017. године, док је са приказивањем у биоскопима почело 7. априла 2017. године са помешаним коментарима критичара и зарадио је преко 197 милиона долара широм света, док буџет филма износи 60 милиона долара.[5] Филм је посвећен Џонатану Винтерсу, који је давао глас Великом Штрупфу у оригиналној серији који је преминуо 2013. године и Антону Јелчину, који је давао глас Трапи, који је преминуо у несрећи у ауту Jeep.

У Србији је премијера филма била 30. марта 2017. године, синхронизован на српски језик. Дистрибуцију ради Con Film, а синхронизацију Ливада Београд.

Радња[уреди | уреди извор]

Штрумпфета ће се уз помоћ тајанствене карте и у пратњи својих најбољих пријатеља (Кефала, Трапе и Грубера) упустити у узбудљиву авантуру кроз Забрањену шуму испуњену магичним створењима како би пронашла мистериозно скривено село прије него што то учини злочести чаробњак Гаргамел. Упустивши се на ово невероватно путовање испуњено узбуђењима и опасностима, наши јунаци ускоро ће открити најштрумпфастичнију тајну у својој историји!

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Milligan, Mercedes (18. 1. 2017). „Sony Pictures Animation Reveals Slate through 2018”. Animation Magazine. Приступљено 22. 1. 2017. 
  2. ^ „Christopher Lennertz to score Smurfs: The Lost Village”. filmmusicreporter.com. Приступљено 11. 10. 2016. 
  3. ^ „Smurfs: The Lost Village [2D] (U)”. British Board of Film Classification. 23. 2. 2017. Приступљено 11. 3. 2017. 
  4. ^ „Smurfs: The Lost Village (2017)”. Box Office Mojo. Приступљено 28. 7. 2017. 
  5. ^ Silas Lesnick (13. 4. 2016). „Sony Pictures Teases The Dark Tower, MIB 23, Passengers and More at CinemaCon”. Comingsoon.net. Приступљено 3. 5. 2016. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]