Colors (pesma Holzi)

С Википедије, слободне енциклопедије

Colors je pesma američke pevačice i tekstopisca Holzi, sa njenog studijskog albuma Badlands (2015). Objavljena je 9. februara 2016, kao treći singl s albuma.

Pozadina[уреди | уреди извор]

Elektropop pesmu Colors (boje)[1] napisali su Holzi i Dilan Bold, a producent je Dilan Vilijam. Holzi je izjavila za magazin Complex: „Plava je moja kreativna boja. Ona obuhvata mnogo toga. Ona je električna, jarka, ali isto tako i umirujuća. Takođe je vazdušasta. Plava je, za mene, jednostavno boja van ovog sveta. Ona za mene predstavlja neistraženu teritoriju”.[2] U drugom intervjuu, Holzi tvrdi:

„Moja pesma Colors govori o vezi sa nekim, i kako njihove iskre lagano isparavaju i kako boje blede, bilo da su podlegli narkoticima ili nekom drugom negativnom uticaju koji ih odvaja od vesele i živahne osobe koja su nekada bili. Vidimo kako blede i stapaju se u sivilo, i želimo da ponovo budu ono što su nekad bili”.[3]

Dana 21. januara 2016, Holzi je na društvenoj mreži Tviter objavila ilustraciju singla. Delo je naslikano na zgradi u naselju Vilijamsburg u Bruklinu.[4] Na slici se nalazi silueta osobe koja stoji ispred tamne, zelene pozadine. Oko figurine glave se nalazi eksplozija ljubičaste boje, kao referenca na stihove pesme.

Spot[уреди | уреди извор]

Spot je režirao Tim Matia, i objavljen je 2. februara 2016. godine.[5] Pre njegovog objavljivanja, Holzi je objavila dva kratka promotivna snimka na svom Fejsbuk i Tviter nalogu. Takođe je objavila da će premijera spota biti 2. februara 2016, i da će sa njom glumiti poznati glumac Tajler Pozi.[6]

Javnost je uglavnom pozitivno komentarisala spot. Kritike su uglavnom bile usmerene na neobični preokret spota. Magazin Nylon je uporedio „sanjivu prirodu” pesme sa turbulentno pričom spota.[7]

Nastupi uživo[уреди | уреди извор]

Holzi je promovisala pesmu Colors na više živih nastupa, uključujući šou Džimi Kimel Lajv i Boston Koling festival.

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ Mike Wass (2016-01-07). "Halsey Preps "Colors" As The Third Single From 'Badlands'". Idolator. Retrieved 2016-04-27.
  2. ^ Morris, Jessie. "Halsey Talks Her New Album, 'Badlands'". Complex. Retrieved 2016-04-27.
  3. ^ Corrinston, Michele (3 May 2016). "Halsey explains the meaning of her hit song 'Colors'" Архивирано на сајту Wayback Machine (24. децембар 2016). Sirius XM Holdings. Retrieved 24 December 2016.
  4. ^ "HALSEY ANNOUNCES NEW SINGLE "COLORS" VIA BROOKLYN GRAFFITI". fuse.tv. Retrieved 2016-02-08.
  5. ^ Geffen,Sasha. "HALSEY HAS A CRUSH ON TYLER POSEY IN THE 'COLORS' VIDEO — OR DOES SHE?". MTV.
  6. ^ Lauletta, Tyler. "HALSEY DROPS TEASER FOR "COLORS" VIDEO FEAT. TYLER POSEY". Fuse.
  7. ^ Hartounian, Nanor. "Halsey's New Music Video Will Take You On An Emotional Roller Coaster". Nylon.