Command & Conquer: Red Alert

Из Википедије, слободне енциклопедије


Омот игре Ред Алерт

Red Alert припада групи RTS игара (Real time strategy) тј. стратегија у реалном времену. Игра је један од најпознатијих изданака подгране RTS игара у којима се ресурси скупљају, прави се армија у реалном времену и шаље на противника.

Red Alert[уреди]

У Red Alert 1 прича је инспирисана научном фантастиком, где Алберт Ајнштајн специјалном технологијом искључује Хитлера из наше димензије и тако не долази до Другог светског рата у Европи. Међутим, као резултат тога СССР постаје изузетно јак, осваја Кину и источну Европу и напада остале западне земље.

Red Alert 2[уреди]

Vista-xmag.png За више информација погледајте чланак Red Alert 2.

Компанију Westwood Studios која је правила овај серијал је 1998. купио EA (Electronic Arts) на шта су обожаватељи игре оштро критиковали.

Red Alert 2 иде путем свог претходника по причи и у игри тренутно постојеће државе улазе у сукоб. У сваком наставку игре, канонски завршетак је онај у којем је СССР поражен. Алтернативни историјски пут креће када Русија свим средствима изводи копнени, поморски и ваздупни напад на САД и европске земље (Немачку, Француску...)

Још једна битнија ствар у овом делу је да су коришћене ФМВ секвенце тј. мини филмови у игри у којима су глумили прави глумци и који су били још један подстрек за прелажење целе игре ради комплетирања свих тих секвенци.

Red Alert 3[уреди]

Red Alert 3 је стратегија коју је издала и направила компанија EA Гејмс. Игра је најављена 14. фебруара 2008, а пуштена је у продају 28. октобра 2008. После пораза у прошлом рату, Совјети одлучују да путују кроз време, како би уклонили Алберта Ајнштајна, који је својим изумима допринео њиховим поразима у претходне две игре. Међутим, уклањање Ајнштајна изазваће успон нове претње по Совјетски Савез и Савезнике - Јапана.

Спољашње везе[уреди]