Cossacks: European Wars

С Википедије, слободне енциклопедије
Cossacks: European Wars
Cossacks European Wars.jpg
Cossacks: European Wars
Девелопер(и)GSC Game World
Издавач(и)CDV Software Entertainment
ПлатформеMicrosoft Windows
ИзлазакЕУ: 30. март 2001.
СА: 24. април 2001.
Жанр(ови)стратегија у реалном времену
Модификацијеједан играч, више играча
Продуцент(и)Сергеј Григорович
Дизајнер(и)Алекс Драгон
Програмер(и)Ендру Шпагин
УметнициДмитри Зењин

Cossacks: European Wars је стратешка видео-игра у реалном времену за Microsoft Windows коју је направила украјинска програмерска компанија GSC Game World. Објављена је 24. априла 2001. године. Игра има изометријски поглед и смештена је у 17. и 18. веку у Европи. Садржи шеснаест нација за игру, свака са својим сопственим архитектонским стиловима, технологијама и без ограничења у броју јединица.[1]

Играчи морају да избегавају глад и да се укључе у проширење војске, изградњу зграда и једноставно прикупљање ресурса.[2] Сценарији мисија се крећу од сукоба као што је Тридесетогодишњи рат до Рата за аустријско наслеђе, а игра је позната по наизглед неограниченом броју јединица које играчи могу да контролишу. Ова способност је разликује од других игара тог времена као што су Age of Empires и Empire Earth.

Cossacks је игра која омогућава кориснику да стекне вештине стратегије и научи историју тог периода укључивањем свеобухватне енциклопедије.[3] Игра је освојила две награде и већина рецензената ју је позитивно оценила, те је доживела финансијски успех.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Tapsell, Chris (2019-11-01). „The Double-A Team: weird Europe and wild history in Cossacks: European Wars”. Eurogamer (на језику: енглески). Приступљено 2020-05-13. 
  2. ^ „PC Review: Cossacks: European Wars”. 13. 8. 2001. Архивирано из оригинала на датум 16. 12. 2008. Приступљено 1. 9. 2008. 
  3. ^ „IGN: Cossacks: European Wars Review”. IGN Entertainment. Приступљено 31. 8. 2008.